Pevac 272 Napisano Februar 28, 2020 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Donje Konjuvce Motocikl: Caponord 1000 ETV Prijavi odgovor kao problematičan I ja nameravam da promenim creva kada menjam plocice i diskove 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan Budjevac 432 Napisano Mart 2, 2020 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Arandjelovac Motocikl: KTM 1290 Super Adventure Prijavi odgovor kao problematičan I na kraju gde je bolje raditi creva i da li uopšte ima razlike u kvalitetu? Boan Sajla BG ili Metaloproizvod NS? (Boban daje garanciju neku koliko sam razumeo prilikom razgovora). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
waterman 170 Napisano April 12, 2020 Svrati ponekad, 176 postova Motocikl: Yamaha xj 900 S Prijavi odgovor kao problematičan To usijavanje i naglo hlađenje bakarnih platni se zove otpuštanje a stari majstori su zvali ausglidovanje. Posle toga platna je meka kao otprilike olovo i kad se stegne dihtuje ko bog. Ovo može da se ponavlja neograničeno puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Doktorski 167 Napisano Maj 3, 2020 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Leoben, Styria Prijavi odgovor kao problematičan On 3/2/2020 at 8:08 PM, Bojan Budjevac said: I na kraju gde je bolje raditi creva i da li uopšte ima razlike u kvalitetu? Boan Sajla BG ili Metaloproizvod NS? (Boban daje garanciju neku koliko sam razumeo prilikom razgovora). Пре две, три недеље радио у Металпроизводу, директно отишао реко нећу се мајем са курирским службама. Готове за 20 минута. Радио сам црева за кочнице и квачило. Фабричка демонтирана и по мери урађена баш као што је неко претходно напоменуо (два црева из цилиндра). Међутим морао сам додатно да дођем (на 15 минута) и још мало скратим за кочнице, зјапила са стране и биле су ко слонове уши. Момци који раде коректни. 5 'иљади испало... Препорука. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Maj 5, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Imam u planu i ja da uradim kočiona creva u Metalprozvodu. Čuo sam se sa njima, rekli mi da dodjem lično da vidimo kakva creva i holenderi mi trebaju i da će ih odma napraviti... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1851 Napisano Maj 5, 2020 Drug član, 2858 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan I bićeš zadovoljan 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2387 Napisano Jul 30, 2020 Andragog, 4964 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ko u Beogradu/Zemunu radi pancirna creva? Zapravo, ko radi hidraulična creva ? Boban sajle više ne radi, bio sam danas Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Toreador 701 Napisano Jul 30, 2020 Drug član, 1117 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW Xr Prijavi odgovor kao problematičan Imas u Motomaniji 011 3131335 Enjub na Nbgd,dobra su im creva-pancirna rade po uzorku ili modelu motora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Toreador 701 Napisano Avgust 3, 2020 Drug član, 1117 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW Xr Prijavi odgovor kao problematičan Ne,samo prodaju.Ali imaju nacrte za vecinu modela.Zovi pa proveri za svoj model. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Mart 8, 2023 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da oživim temu, ove godine primećujem da vozim, recimo agresivnije nego prošle. Više sam na gasu i kočnici, više obaram u krivini. Kontam da je to donekle normalno u razvojnom putu Bore Bajkera (neću više), ali i fizički sam se promenio, konačno sam se digao iz rupe u koju sam upao i prešao sam stabilno preko 70kila žive vage, vratio mišićni tonus, što možda utiče da lakše vladam mašinom. Kako god, počeo sam da primećujem da bi voleo malo življe kočenje. Koliko znam za moje motorče najsmisleniji prvi korak je zamena kočionog creva pancirnim-teflonskim ili kako već. Ko je još u igri još? Boban sajla znam da nije odavno, ostali?Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tuitamomotorom 171 Napisano Mart 8, 2023 Svrati ponekad, 65 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Super Tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Pratim temu. I ja bih uzeo creva za V Stroma. Preporuke? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzoniV 124 Napisano Mart 8, 2023 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF600SA PC43 Prijavi odgovor kao problematičan Metalproizvod, Novi Sad 021419210 Ja sam prosle godine radio kod njih, skinas svoja posaljes, za dva tri dana dobijes nazad tvoja i nova pancirna. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zLAYA-pSYCHO 7 Napisano Avgust 24 U prolazu, 46 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Cb600f Hornet Prijavi odgovor kao problematičan On 3/8/2023 at 10:40 AM, DzoniV said: Metalproizvod, Novi Sad 021419210 Ja sam prosle godine radio kod njih, skinas svoja posaljes, za dva tri dana dobijes nazad tvoja i nova pancirna. Hvala za kontakt ! ✌ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
opsidiannight 176 Napisano Septembar 1 Svrati ponekad, 168 postova Motocikl: Himalajac Prijavi odgovor kao problematičan Hidraulik 2 u Ustanickoj, malo pre hotela Srbija. Prva Kuca-radnja kad se udje na parking. Prodavnica napred, pozadi majstor, strug i radionicom sa cim god treba. Meni su radili teflonska pancirna creva za ulje agregata. Po principu na licinom mestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4172 Napisano Septembar 3 Ne silazi, 6535 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Postoje dva Hidraulika u istom objektu. Ovih dana sam ih oba posećivao, leva radionica nema teflon creva za kočnice, već ojačana gumena, završeci su pocinkovani i deluju vrlo dobro. Desna radionica, ulaz do kafića, dva puta mi odmah puca njihova spojnica na peraču za kola visokog pritiska. Na pritužbe su se vadili neistinom i pokušali da me prave na budalu, vratili su mi deo novca, a preskupi su. Problem kod svih što rade creva su "T" račve kojih dosta često ima na motorima, pošto ih nemaju, vare holendere što mislim da nije dobro, na stranu što je ružno, a kad je pocinkovano, zarđaće odmah, isto se dešava kad savijaju za potreban ugao. Račve se izbegavaju, vuku se dva creva direktno na glavni cilindar, potreban je samo duži šraf. Odlična Hell creva su iz prodavnice na Novom Beogradu otišla na Trešnju, na žalost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6041 Napisano Septembar 3 Drug član, 3012 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan @đunta Gde na Trešnju? Ko ih ovde prodaje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4172 Napisano Septembar 4 (promenjeno) Ne silazi, 6535 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Hell creva, koja su zaista odlična po svemu, godinama su rađena u prodavnici Motomanija na Novom Brogradu, sada su na Trešnji. Duško se zove čovek, ne znam ga, niti gde je, samo sam se čuo telefonom par puta i slao vlasnike da idu lično i da im uradi, ja nemam vremena da idem toliko daleko i to mi je već problem. Preksinoć sam vlasniku dao, obeležio, objasnio šta i kako, nije rekao i juču sam morao da vratim prednja creva jel su bila predugačka, znači, gubitak svog vremena, nerviracija i odmah pomeranje planova. Ko što sam rekao, fabričke postavke nisu dobre, barem ne uvek, kao prvo, gumeno crevo se nekako fino izuvija i legne, pancir teflon neće, pa i mala razlika u dužini ili uglu i već neće da legnu lepo. Prednja uvek imaju neku rečvu sa metalnom cevkom i više spojnih mesta, što nije dobro, zatim, sve te račve su pocinkovane, a od inoxa su skupe bile kod Hella i onda drugojačije ih "konstruišem". Jednostavnije i bez suvišnih spojeva i nastavaka, jer svaki spoj je kritično mesto, plus neminovno se javi promena preseka, ili remećenje konstantnosti cevovoda, što izaziva kavitaciju tečnosti i pravi otpor, ja to gledam sa trkaće tačke gledišta, gde sve što makar i teoretski može degradirati, se eliminiše. Tako da po originalu nikad. Sad izbacujem i servo ABS koji je krajnje nebezbedan i onda je i zbog toga razvod creva potpuno drugojačiji. Sve u svemu, sada u problemu. Već sam ranije pisao, radni prečnik kočionih creva za motore je nešto uži nego kod automobila, o tome se mora voditi računa, Boban sajle ih nikad nije imao. Usput, skoro svi vozači kazuju da ne voze brzo, da koče blago, da koriste motorno kočenje i sl. međutim, saobraćaj je postao takav da drugi itazivaju situacije takve da je potrebna trkaća kočnica i to sve češće i za te neke, možda retke momente, radi se sve ovo o čemu pričam, santimetri kraćeg zaustavnig puta mogu spasiti glavu, kočnica spada u naj značajnije sisteme kod svakog prevoznog sredstva, kod dva točka naročito. Promenio Septembar 4 član đunta 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gruja TS 64 Napisano Septembar 4 U prolazu, 84 postova Lokacija: Beograd, BBrdo Motocikl: '93. VFR750F Prijavi odgovor kao problematičan Druže Đunta, jeste malo off, ali jel može neki detalj o tom nebezbednom abs-u? Jel u pitanju neki od starijih bmw-a? Zanima me jel nemam lična iskustva, a pročitah da su dotični umeli da se umešaju bespotrebno rano i isuviše jako praktično ostavljajući te bez kočnica... Pitam i zbog neke eventualne dalje budućnosti jer bih jako voleo da jednog dana u garažu udomim jedan k100rs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4172 Napisano Septembar 4 Ne silazi, 6535 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...