JevtaNS 2052 Napisano Mart 29, 2023 Drug član, 2987 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kad bude za motor i auto onda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 13160 Napisano Mart 29, 2023 4_tocka_i_karoserija, 2450 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, Andrej_Hotstepper je napisao: ...meni je neverovatno koliko ljudi u Srbiji nema tag... Valjda je ljudima puno 2000din da daju.. Ja pređem godišnje 18-22,000km, što će reći, dobrano iznad proseka u Srbiji. Pri tome, auto ne koristim za posao, i ni ne idem na posao. Od toga je maksimalno recimo 3 izlaska na autoput, kad nešto kao baš žurim - izbegavam autoput maksimalno. I šta će meni tag? Da naprave aplikaciju koja će mobilni da pretvori u tag, onda bismo mogli da pričamo... Mislim, svakako na svakom ulasku i izlasku imaju kamere koje očitavaju tablice, i relano je samo malo potrebno da se to izvede. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9539 Napisano Mart 29, 2023 Ne silazi, 3266 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Evo još jednog razloga: Niš su zatvorili u "kavez" da bi izbacili naplatnu rampu Nais. I najkraća distanca oko grada se naplaćuje. Posle protesta ipak su pristali da uvedu tu gradsku kartu koja omogućava da se besplatno koristi autoput oko grada. Pogađate - ENP ne podržava ovo. Uvek bi naplatio prolaz. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9539 Napisano Avgust 24, 2023 Ne silazi, 3266 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, kako beše - ako zakačim prikolicu na auto sa tagom - to neće da funkcioniše ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 5241 Napisano Avgust 24, 2023 Ne silazi, 5667 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Neće, probao ja pa se zeznuo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9539 Napisano Avgust 24, 2023 Ne silazi, 3266 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @doktor neće da otvori rampu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 5241 Napisano Avgust 24, 2023 Ne silazi, 5667 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Neće, pogrešna kategorija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8847 Napisano Avgust 24, 2023 Solo Rider, 3290 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, živke je napisao: Društvo, kako beše - ako zakačim prikolicu na auto sa tagom - to neće da funkcioniše ? 'teo si da ih zezneš....pa nisu oni budale Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9539 Napisano Avgust 24, 2023 Ne silazi, 3266 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ma što da ih zeznem - ako može da registruje da imam prikolicu i da zbog toga neće da otvori rampu - zašto ne može i da skine odgovarajući iznos i da me pusti ? Nego - onda se setim da ne mogu ni za motore da podrže tag, pa mi sve bude jasno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8847 Napisano Avgust 24, 2023 Solo Rider, 3290 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, živke je napisao: Ma što da ih zeznem - ako može da registruje da imam prikolicu i da zbog toga neće da otvori rampu - zašto ne može i da skine odgovarajući iznos i da me pusti ? Nego - onda se setim da ne mogu ni za motore da podrže tag, pa mi sve bude jasno Moraš da kupiš tag za kategoriju II. Pitao ja jer imam prikolicu. Svaka kategorija je vezana za vozila osim I koja ne znam iz kojih razloga može da se stavlja u druga putnička vozila. Kažu i da može na motor ali skida putarinu I kat, a ne Ia tarifu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Budimir 81 Napisano juče u 04:11 U prolazu, 81 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedna informacija pa mozda nekom bude interesantna. Registrovao sam svoj TAG (Srbija, 1.A kategorija) za koriscenje u Hrvatskoj i testirao pre neki dan. Regularno mi je naplacena cena za motocikl. E sad zasto tamo moze a kod nas ne je pitanje za nase "strucnjake". 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 3141 Napisano juče u 05:42 Drug član, 1398 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Pa bilo je priče x puta. Navodno oprema za snimanje kod nas ne može da prepozna vozila 1A kategorije. To je prosto ograničenje tehnologije, i navodno je potrebna nova oprema da bi se to omogućilo. Ja kao i svi sumnjam da je to klasičan bullshit, al’ šta se mi pitamo… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 4514 Napisano juče u 07:29 BJB Maxi Scooter Club, 1366 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Kako prepozna koju karticu da izbaci kad se pridje rampi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 1024 Napisano juče u 07:49 Zainteresovan, 542 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 18 minutes ago, andrej. said: Kako prepozna koju karticu da izbaci kad se pridje rampi? Sa strane na samom ulazu u rampu siva limena kutija - kategorizator, očitava klasu vozila pre samog ulaska. Tako zna 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1068 Napisano juče u 08:32 Drug član, 3032 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FZ1S Prijavi odgovor kao problematičan Kategorizator na naplatnoj rampi je automatski sistem koji detektuje tip vozila (preko dimenzija, osovina i mase) kako bi odredio tačan iznos putarine. On radi u tandemu sa rampom i ENP (Elektronska naplata putarine) sistemom za TAG uređaje. [1, 2, 3] Glavne komponente sistema: Senzori visine (Infracrveni ili laserski): Skeniraju prostor iznad kolovoza i mere visinu vozila, posebno visinu prve osovine (što je ključno za razlikovanje putničkih od kombi vozila). [1] Induktivne petlje (U asfaltu): Detektuju metalnu masu vozila i njegov prolazak. Koriste se za brojanje osovina i određivanje dužine vozila. Senzori osovinskog opterećenja: Često ugrađeni u vidu dinamičke vage u kolovozu, mere ukupnu masu vozila. [1] Kako teče proces: Približavanje: Kako se vozilo približava rampi, senzori u asfaltu i iznad njega počinju da mere njegove gabarite (dužinu, visinu i broj osovina). [1] Obrada podataka: Centralni računar kombinuje ove podatke sa unapred definisanim parametrima (npr. u Srbiji, kategorija 1 zavisi od toga da li je vozilo više od 1.3 m kod prve osovine, ili ukupno više od 1.9 m sa masom do 3.5 t). [1] Komunikacija sa TAG-om: Ako se koristi ENP traka, sistem očitava TAG uređaj, proverava stanje kredita i upoređuje kategoriju vozila sa onom koju je kategorizator izmerio. [1, 2] Aktiviranje rampe: Ako je sve u redu, kategorizator šalje signal rampi da se podigne i evidentira prolazak. Ukoliko sistem detektuje neslaganje (npr. prikačen je teret koji menja visinu vozila), rampa ostaje spuštena dok operater ne proveri situaciju. [1, 2] 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1068 Napisano juče u 08:34 (promenjeno) Drug član, 3032 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FZ1S Prijavi odgovor kao problematičan i sad pitanje zašto NE ubace u program MOTORE, definitivno može jer smo dimenzijama skroz ispod automobila, dužinom, težinom, svim parametrima.... ocigledno da ih zabole, nažalost! Promenio juče u 08:35 član rboban 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 3141 Napisano juče u 11:59 Drug član, 1398 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, andrej. je napisao: Kako prepozna koju karticu da izbaci kad se pridje rampi? Mora osoba na šalteru da uradi to ručno u slučaju vozila 1A kategorije. Takva je priča makar bila ranije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 3141 Napisano juče u 12:03 Drug član, 1398 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, rboban je napisao: i sad pitanje zašto NE ubace u program MOTORE, definitivno može jer smo dimenzijama skroz ispod automobila, dužinom, težinom, svim parametrima.... ocigledno da ih zabole, nažalost! Mora da je zbog onoga što motori u saobraćajnoj imaju 0 osovina, i onda to jebe sistem. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...