Jump to content

Moto Zajednica

Savet pri odabiru GS ili GSA

Recommended Posts

  • U prolazu, 46 postova
  • Lokacija: Belgrade
  • Motocikl: R1200GS

Kao sto naslov kaze, treba mi vasa mala pomoc oko kupovine motora, konacno se stvorila prilika, podizem kredit, izdvojim neku sumu od 7-8k i bacim oko na R1200GS. Izbor mi je spao na dva motora a ja osim osnovnog sto treba da znam, sitnice i detalje kao i savet bi ste mogli vi da mi dodate.

Prvi model je R1200GS 2011 uvezen iz Svajcarske sa 50.000km. Na njemu je stavljen rezervoar od adventure, kao i ohlins prednje i zadnje ogibljenje u Svici koje je placeno boga oca. Iskreno mene brine malo da li je to okej da se cacka oko elektronike i da li to moze da skodi motoru nekada. Evo i linka od prvog motora:

65169b547484-1920x1080.jpg
WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

BMW GS1200, 2011. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 49000 km, Velika Plana. Cena 7.750 € - Motori - Polovni Automobili

 

 

E sada drugi motor je u pitanju R1200GSA, 2012. godiste sa predjenih 70,000km i kupljenog u Srbiji. Estetski je u malo losijem stanju u vidu sitnih ogrebotina, napuklog vizira i slicno. Naravno i razlika u ceni od 1000e nije mala kada ste pod kreditom :). Evo linka i drugog motora:

295c668d0209-800x600.jpg
WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

BMW gs 1200 Adventure, 2012. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 70000 km, Beograd. Cena 8.900 € - Motori - Polovni...

Uglavnom GS je u malo boljem stanju od GSA sto se tice estetike i privlacnija mu je cena. Ali da li moze da ima nekih problema oko elektronike na primer? Da li imate jos nekih saveta prilikom kupovine ovog modela obzirom da nikada nisam imao iskustva sa ovim motorom, osim sto sam ga provozao nekih 400km i zaljubio se. Odgovara mi i tezina i masivnost i sve te neke "mane" koji ostali nabrajaju prilikom voznje. A da ne pricam da jos uvek nisam proputovao do mora ili neke vece rute sa zenom, a to nam je zivotna zelja.
Hvala svima unapred na odgovorima, vasa misljenja, preporuke i saveti ce mi pomoci da se odlucim kao i da stvorim bolju sliku o razlici ova dva motora.

Veliki pozdrav!

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 4593 postova
  • Lokacija: Srbija, Padej
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Najbolje da povedeš nekog majsotra ko se razume u BMW motocikle. To što je stavljano Ohlins ne mora da znači da je nešto zeznuto oko elektronike, pošto piše da je sve podešeno sa modovima vožnje, tako da bi trebalo da je ok. Zato je najbolje da povedeš nekog ko se razume i da proba u vožnji da li sve funkcioniše u svakom modu.

 

Više brine što je rezervoar menjan? Da li je menjan zbog veće  zapremine goriva ili je bio oštećen? Ali deluje da je taj prvi stvarno ok, samo mi je malo čudno da ima samo 50.000 na satu, ali čak i da ima više da kilometraža mu ništa ne znači ako je propisno održavan.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 510 postova
  • Lokacija: Donje Konjuvce
  • Motocikl: Caponord 1000 ETV

Istu muku mucimo kolega :D

Ja cu cekati jos malo,probao advancera i uso mi u krv mada nista ne fali ni obican.

   Gledaj sa sto vise opreme i kako je odrzavan,Servisna knjiga od pocetka i ko sto rece kolega Jovan Ristic povesti nekog ko se malo vise razume u taj motor 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 46 postova
  • Lokacija: Belgrade
  • Motocikl: R1200GS

Da, svakako cu povesti majstora pre nego izbrojim novac. Uspeo sam da pogledam ovaj rezervoar na GSu i sve ostale sitnice koje mogu da otkriju padove eventualne, zaista nema niti jedne jedine tacke sa strana. Oba imaju servisnu istoriju od prvog dana. Sto se tice ADV on ima malo estetike da je greban i slicno ali zaista za te motore to nije nista strasno.. Drago mi je da cujem jos misljenja i hvala na svakom savetu jer ja uopste ne znam nista o ovom modelu vise od osnovnih stvari kao i kada se gleda svaki drugi motor.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3964 postova
  • Lokacija: CH-HR-BiH
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue

Odi u temu o iskustvima sa bmw dilerima-zastupnicima.

 

Tamo ti sve vrvi od stručnih savjetnika za bmw Motorrad .

Öhlinsov ovjes za geesa podržava ESA sustav, ugrađen je u ch i nema razloga strahu.

 

A kad probaš jedan put geesa sa öhlinsom vidićeš da vrijedi svaki dinar.

 

 

 

Vozim motor, nisam bajker.

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1262 postova
  • Lokacija: Staze i planine
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr

Obican gs je laksi i agilniji, koliko sam razumeo nemas velikog iskustva na motoru, sa laksim motorom su ti sanse da se izvrnes u mestu manje, a i lakse ces prolaziti serpetine. A i deluje da je bolji od ovog ADV, kao sto kolege rekose povedi nekoga da ga vidi. E sad malo of :), ja bi ipak gledao nesta mladje i sa manje km, tipa kawasaki versus 1000. Ali ako hoces gs, razumem :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 46 postova
  • Lokacija: Belgrade
  • Motocikl: R1200GS

Hvala svima na savetima i komentarima. Na kraju sam odabrao ovaj GS 2011 sa ohlins i po prvi put u zivotu postao ponosan vlasnik ovog motora :) Ceo dan sam na relaciji Avala, Kosutnjak, grad.. iako je 10 stepeni napolju. Elem, ja sam na motoru dugi niz godina, uglavnom sportski motori i ponekad skuter za gradske kratke relacije. Nikada nisam vozio ovoliku grdosiju niti ovaj tip motora i prosto ne mogu da poverujem da se ovako lako vozi i upravlja. Citam forume po ceo dan i noc kao i klipove na youtube ne bi li se edukovao jos malo oko detalja.
@Rik Koliko sam uspeo da zakljucim, razlika je u sirini rezervoara, rollbarova, maglenki, felni (gsa ima zicane felne), i par nekih sitnica ispod sedista. Sve ostalo bi trebalo da bude identicno. Napominjem da sam ja apsolutni amater i pocetnik i da je moguce da postoje jos neke stavke koje se razlikuju. Sto se voznje tice, kao sto je gore neko rekao, GS je za nijansu okretniji i lakse se provlaci kroz gradski saobracaj. Ali verujem da na putu taj siroki rezervoar stiti dosta kolena od vetra i daje dodatnu sigurnost, kao i dosta veca zapremina rezervoara.

 

Hteo bih da dodam maglenke jer izgleda mocnije definitivno a i u nocnim uslovima kapiram da se razlika primecuje.

 

Jos jedna meni stvar jako bitna, pre nekoliko godina sam otvorio na ovom forumu temu, motorom do mora, sta mi je sve potrebno. I sanjao da odem na more sa tada zx636r 2005. Nikako mi se nije dalo, a zelja nije prolazila. Jedva cekam taj dan kada cu ponovo da napisem post u toj odavno zaboravljenoj temi i ostvarim svoje zelje. Svima bih porucio da nista nije nemoguce, ako dovoljno jako zelite to sto zelite. Mozda ce nekome smesno zvucati ovo i lako dostizno ali za mene nije bilo. Idem ka tome, jos samo malo :D

 

Ukoliko imate nekih predloga sta bih mogao od opreme da stavim jos osim maglenki, kao i gde da ih nabavim najpovoljnije (da li polovne, da li kineske ili pak moraju nove original...)

 

  • Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6479 postova
  • Lokacija: Singidunum
  • Motocikl: đački pešački
Pre 4 sati, ninja636 je napisao:

po prvi put u zivotu postao ponosan vlasnik ovog motora :)

 

Da dugo i sa zadovoljstvom uživaš, nek je sa srećom. :BMW2:

 

On 10.2.2020. at 23:35, punisa 16 je napisao:

To sto je taj kupljen i odrzavan u SRB ja ne vidim kao prednost-naprotiv.

 

Delim prilično ovo stanovište, ali ...8)

  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 124 postova
  • Lokacija: Vrnjacka Banja
  • Motocikl: BMW R1200GS Rallye
On 13.2.2020. at 11:05, lestra je napisao:

Po ovom mu lakse da vidi sta mu ne treba...

Bas se preteruje sa opremom, narocito kod GS-a. Toliko nepotrebnih gluposti i nepotrebne težine, stiče se utisak da je sve stvar cistog konzumerizma a ne stvarne potrebe :) 

  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja