Jump to content

Moto Zajednica

Ulje za 4t skuter

Recommended Posts

• Drug član, 3785 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Pa možda, ali je to sitna stavka. Više popušim cigareta dnevno nego što ovo košta...

Meni kao laiku odgovara ovakva pojednostavljena situacija - izaberem proizvođača koji mi uliva poverenje, pogledam njegove preporuke za moj model, i to naručim.

Naravno, iskusni vukovi će se već bolje snaći u šumi informacija, možda će proći malo bolje ili malo jeftinije, ali meni je ovako skroz OK.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 4949 postova

Ја сам једном једног месеца сео и израчунао колико сам пара дао на ставку "и није неки трошак" (скупље плачене ствари, опроштени кусури......итд) и изаџе богами 30€ месечно. Пошто мени нико ништа не поклања зато и ја овако освештавам људе или бар пробам, а њима како је воља.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 113 postova
  • Motocikl: Kymco Agility 4t

Evo još jedno pitanje pa da ne davim više... koliko dugo može da se čuva 80w90, jer je litarsko, a sipa se u motor 100ml, pa ostaje dosta?

• Drug član, 3785 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
pre 2 minuta, goja71 je napisao:

koliko dugo može da se čuva 80w90, jer je litarsko, a sipa se u motor 100ml, pa ostaje dosta?

Nama rok upotrebe, ali opet ja iz prakse - koji će ti pa đavo obaveza da čuvaš bocu još 9 god? Nemaš ti radionicu. Em može da se negde prospe, ili je zaturiš pa ne možeš da nađeš, ili se seliš pa treba da je nosiš sa sobom... Kupiš lepo bočicu od 125 ml sa cuculjkom, kulturno sipaš i baciš ambalažu :)

• Zainteresovan, 850 postova
  • Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i
Evo još jedno pitanje pa da ne davim više... koliko dugo može da se čuva 80w90, jer je litarsko, a sipa se u motor 100ml, pa ostaje dosta?
Samo promućkaj pre upotrebe i sve OK. Imam naviku da mućkam čak i novo ulje pre sipanja u auto ili motor, a po preporuci tehnologa iz industrije motornih ulja.

Послато са M2007J3SY помоћу Тапатока

А какве везе има дали је минерал или синтетик? У принципу код скутера ако је интервал промене једном годишње на почетку сезоне и није потребно ништа више од минерала. А ако је минерал 125ml 8€ а цео литар синтетика исто, ваљда купиш оно што се више исплати.

Ako mineral traje 4.000km ili jednu sezonu, sintetika će izdržati 8.000km i dve sezone. Računica je prosta, sintetika je duplo isplatljivije ulje, a i brezon na šrafu za ispuštanje i dolivanje ulja će imati duži vek za ove što nemaju osećaj u rukama

За пацијенте има и разних рецептура, рецимо ако је 125ml, 100ml уља и 25ml MOS2. Да им редуктор траје и за унуке.

За пацијенте има и разних рецептура, рецимо ако је 125ml, 100ml уља и 25ml MOS2. Да им редуктор траје и за унуке.

S tim što se "supa" pravi sa mineralnim uljem, jer sintetičko može da sadrži svašta pa je bolje ne mešati sa MOS2

• Svrati ponekad, 113 postova
  • Motocikl: Kymco Agility 4t

Znači za menjač kod mog Krmka nije bitno jel mineralno, polu ili full sintetika?

Bitno da je 80w90. Jel tako?

Ако је 125ка па на више може и чиста 90ка. Ако је 50 и то 4Т због машине која нема много снаге и осеча сваки отпор пожељно је маало реџе. Иначе и од чисте 90ке нече да прди.

U principu 75w90 su uglavnom kvalitetnija ulja, tako da tu nema zime. Kad sam uzimao za svog krmka 200i gledao sam da je GL4, GL5 i MT1, tj TDL (Total Drive Line) što znači da je univerzalno. Ja nekako volim ulja nižeg viskoziteta, brže se razleti po sklopu koji podmazuje

• Integrisan, 9664 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Evo tabela viskoznosti, da sam ja u pitanju sipao bih neko multigradno ulje za prenos (koristim sa MOL pumpe, gl5) ali se ne bih ustrucavao da sipam motorno 10w40 ako je hladno ili 20w50 leti...

post-4737-14913666936797.jpg

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2915 postova

ovo je novosadsko ulje ,i ja sam pobornik litarskog pa menjaj 100 godina,ili uzmeš od auta ,valda svi imau auta .Ja imam od auta za 3 promene.Jedino mi nije jasno zašto u autu ulje traje bar 30000 km pa na više a u skuteru 3-4000 isto ulje.Uslovi rada su veoma slični pa nema nikakve logike osim da se u menjaču skutera nešto  raspada i kruni pa ga treba ispustiti.Ali opet da se tolko kruni menjač bu umro.

Ništa mi nije jasno

• Sviđa mi se 2

И баш бих волео да ми неки "научник" објасни разлику измеџу стандардног мото уља и оног специјалног за V агрегате а богами и БОКСЕРЕ.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja