Jozza 366 Napisano Mart 27, 2020 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan ovo može u skuter ali je namenjeno za kamione i gradjevinske mašine,može da izdrži nešto veće pritiske ali manje obrtaje i dosta veću tempereturuManje obrtaje i velike pritiske (kamion) ili veće obrtaje i manje pritiske (skuter). Sve je pokriveno, a jos manji viskozitet, pa kako se menjač podmazuje zapljuskivanjem eto benefitaПослато са SM-A520F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Mart 27, 2020 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan sve je u redu u ovoj našoj primeni ,ali nebi trebalo u neki jak auto na duge staze naročito što su popravke menjača skupe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2695 Napisano Mart 27, 2020 Ne silazi, 4814 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ма четири зупчаника и шест лежаја, смејурија.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Mart 27, 2020 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Ма четири зупчаника и шест лежаја, смејурија.Sent from my SM-G955F using Tapatalk10eur litra (Total Syntrans FE), imam za 5-6 izmena... SmejurijaПослато са SM-A520F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Mart 27, 2020 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan sve je u redu u ovoj našoj primeni ,ali nebi trebalo u neki jak auto na duge staze naročito što su popravke menjača skupeU Mondeo benzinac od 147hp ide (što narod kaže retko ko voda) SAE 75W, tako da... Zavisi kako je za šta projektovano. Evo ga 320.000km i menjac radi ko sat. "Retko" ulje brže podmaže svaki ćošak menjača, tako da 75w90 nije bauk za skuter, a i na radnoj temp je ionako SAE90. Što se skutera tiče, jedino je cena veća, ali opet kažem, ušteda je jako sitna u odnosu na mineralno SAE90. Par eur na 40.000km. Za motorno je druga priča, i tu ima smisla staviti polusintetiku što se tiče uštede Послато са SM-A520F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alagor2000@gmail.com 26 Napisano Octobar 16, 2020 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: MZ 250 TS i ETZ,Kawa kz550,GPX 750,Yamaha 1000 exup. Prijavi odgovor kao problematičan Poz,neki dan sam u Krmka People s 250 nasuo Eni iRide Scooter 10w40. Drugi motor!Bolje ,ljepse radi ,zvuk masine bolji... Zna li ko sta o ovom ulju ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2695 Napisano Octobar 16, 2020 Ne silazi, 4814 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ма одлично је, најважније је да запазиш континуитет.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alagor2000@gmail.com 26 Napisano Octobar 16, 2020 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: MZ 250 TS i ETZ,Kawa kz550,GPX 750,Yamaha 1000 exup. Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Krokodilo je napisao: @Krokodilo Dok bude krs kod mene dobijace stalno Eni. :) Sipao bih ja Motul Scooter Expert 4T ali ga nemaju vise na stanju.Presli na Eni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2695 Napisano Octobar 16, 2020 Ne silazi, 4814 postova Prijavi odgovor kao problematičan Више сам пута рекао да слободно можеш да налијеш ауто уље којег за те паре имаш на вишег нивоа квалитета.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alagor2000@gmail.com 26 Napisano Octobar 16, 2020 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: MZ 250 TS i ETZ,Kawa kz550,GPX 750,Yamaha 1000 exup. Prijavi odgovor kao problematičan @Krokodilo Eni je oko 9 E/l. Koje auto ulje ima bolje za te pare? Uostalom nije mi bitna cijena ulja vec kvalitet.Ide 0.9 l ulja i sad ako cu tu da stedim onda ... Ulje je sve motoricu. :) Koje mi auto ulje preporucujes ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2695 Napisano Octobar 16, 2020 Ne silazi, 4814 postova Prijavi odgovor kao problematičan Кастрол Магнатек, Мобил неки, Ликви Моли шта ја знам. Свако ауто уље је боље од мото уља. Проблем су адитиви и мокро квачило којег код тебе нема и зато можеш да пичиш било које 10 - 40 па и 5 - 40 чак и 5 - 50 му одлично прија. Било је раније једно Кимко уље 5 - 50 F1, лимена кантица. Мотори су певали као славуји.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alagor2000@gmail.com 26 Napisano Octobar 16, 2020 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: MZ 250 TS i ETZ,Kawa kz550,GPX 750,Yamaha 1000 exup. Prijavi odgovor kao problematičan @Krokodilo Motor se vrti na mnogo vecim obrtajima od auta. Zato me cudi sto preporucujes ulje za auto, za skuter?! Skuter se vozi na 5000-6000 obrtaja a auto rijetko ko vozi tako.Zato mislim da su ulja za motor kvalitetnija?! Sta znace ove oznake na pakovanju ulja? Inace Castrola,Mobila mogu naci bez problema.Kad sam bio mali.Castrol je bio zakon.Castrol 2t crveni, sipam u Peugeot Looxor 50. Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2695 Napisano Octobar 16, 2020 Ne silazi, 4814 postova Prijavi odgovor kao problematičan Нема везе обртај са уљем, толеранције, начин подмазивања, притисак уљне пумпе и много других ствари. Уља за моторцикл а поготову уља за 4Т скутер су велики маркетинг. Ја дајем савет а на теби остаје дали га прихваташ или не. Оригинални Магнатек је еликсир младости за тај Ени Рајд на слици.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alagor2000@gmail.com 26 Napisano Octobar 16, 2020 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: MZ 250 TS i ETZ,Kawa kz550,GPX 750,Yamaha 1000 exup. Prijavi odgovor kao problematičan @Krokodilo Kazu da je Castrol najvise falsifikovano ulje na svijetu!?Zato ga u auto ne sipam godinama.Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2695 Napisano Octobar 16, 2020 Ne silazi, 4814 postova Prijavi odgovor kao problematičan Зато рекох ОРИГИНАЛНИ. И Мотул је на том путу. Значи било које ауто уље(квалитетно), пробај и видечеш по раду дали сам у праву или не. Елф, Манол, не знам ја моментално користим Манол 5 - 40.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alagor2000@gmail.com 26 Napisano Octobar 16, 2020 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: MZ 250 TS i ETZ,Kawa kz550,GPX 750,Yamaha 1000 exup. Prijavi odgovor kao problematičan @Krokodilo Castrol mogu da probam, ne kosta me nista,ima ga na pumpama.Kazem ti da posle Eni radi motor bolje duplo. Kakvo je smece bilo u motoru ko zna. Sreca da sam ga zamijenio. Da mi nije crkao stator ne bih ni dirao ulje do zamjene. Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2695 Napisano Octobar 16, 2020 Ne silazi, 4814 postova Prijavi odgovor kao problematičan Извози Ени па после пробај ауто уље.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alagor2000@gmail.com 26 Napisano Octobar 16, 2020 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: MZ 250 TS i ETZ,Kawa kz550,GPX 750,Yamaha 1000 exup. Prijavi odgovor kao problematičan @Krokodilo Vazi,svakako cu ga mijenjati na 2000 km. Nadas se da sledece sezone nece biti kvarova pa da se provozam kao covjek.Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2695 Napisano Octobar 16, 2020 Ne silazi, 4814 postova Prijavi odgovor kao problematičan Са Кимко не би требало.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Octobar 16, 2020 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Od auto ulja 5w40 može i Shell Ultra, modernije je ulje od Kastrol Magnateka. Od 5w50 recimo Mobil, nije skup kao Motul, a prilično podnosi maltretiranje zbog visoke HTHS vrednostiПослато са SM-A520F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2695 Napisano Octobar 16, 2020 Ne silazi, 4814 postova Prijavi odgovor kao problematičan Значи нема ту протежирања одреџеног бренда, само убеџење да ауто уље безпрекорно ради у агрегат четворотактног скутера.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alagor2000@gmail.com 26 Napisano Octobar 16, 2020 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: MZ 250 TS i ETZ,Kawa kz550,GPX 750,Yamaha 1000 exup. Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam vozio "velike " motore,dosli likovi da im prodam Yamahu Exup 1000, dao im ja pola litre ulja Motul v 300,15-16 e litra,kazem im trosi motor ulje pomalo. Oni meni kazu sipacemo mi Optimu! Mislim u sebi,necete se vi navozati Exupa. Sta je bilo danje ne znam. Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Octobar 16, 2020 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Optima 15w50 može u taj Ex-up da se doliva i naliva do mile volje...njemu svejedno samo da se loče nešto... A za scooter bih probao Valvolin Syn Power, 5w40, 6.5e/lit. 100% sintetika 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22095 Napisano Octobar 16, 2020 Integrisan, 9520 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Za u skuter takodje ne "preskakati" valvoline koji i dalje prednjaci u kolicini starog, dobrog ZDDP aditiva... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alagor2000@gmail.com 26 Napisano Octobar 16, 2020 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: MZ 250 TS i ETZ,Kawa kz550,GPX 750,Yamaha 1000 exup. Prijavi odgovor kao problematičan @Dexterr U cemu je razlika iznedju 5w40 i 10 ili 15w40.Za Kymco pise u manualu da treba 15w40 ulje.Gore ponenuti Exup je lose ulje trosio kao lud. Dok je Motul v 300 trosio umjereno.Stoga sam misljena da ako se masina vrti na 11-12 k obrtaja,prosto razbija lose ulje. Zato sam malo skeptican kad se u visokoturazne motocikle sipa ulje koje je ipak za vozila sa manje obrtaja. Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...