drmilan_ 5425 Napisano Februar 12, 2020 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 51 minutes ago, zika56 said: Kolega, pitao sam jesi li video uživo (jer si u komentaru napisao da si ih naručio, a ne i da si ih dobio i montirao). A pitao sam upravo iz razloga što neka stvar u eksploataciji bude sasvim korektna (bez obzira što po teh. opisu to ne bi trebalo da bude tako), a često bude da bude i suprotno. Još sam dao i neke uopštene teh. podake o svetlosti (jer mi to spada u osnovno zanimanje) i pri tome nisam uopšte nigde napisao da su te sijalice koje si ti preporučio kolegi loše. Ponavljam: Hteo sam da čujem da li si imao lično iskustvo sa tim sijalicama, a nikako nisam imao nameru da to tvoje iskustvo (ukoliko si ga imao) omalovažim ili negiram (što si ti očigledno već unapred očekivao i odgovorio na način na koji si odgovorio). U svakom slučaju mislim da nije postojao baš nikakav razlog za ovako grubim odgovorom. Inače sam i ja u potrazi za dobrim LED sijalicama pa mi svako direktno iskustvo znači. Ali sam napisao ubijaju kako sijaju, kako god, ne zelim da se raspravljam sa starijim kolegom, a sto se tice sijalica, slikacu cim sklopim motor kako sija posebno i dugo i kratko. 1 hour ago, BokyBoy said: Koliko se cekaju sa Alija, ima li ih ovde u prodaji? ja sam ih cekao oko mesec dana, i mozda sam 150din platio carinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16368 Napisano Februar 12, 2020 Vozim motor, nisam BAJKER, 2314 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan odoh ja sutra po te Bear-ove...javljam iskustva... al ako nas dobri Rajko kaze da valjaju, onda verujem. H4 SET COB-serija - ZA SREDNJE/DUGO SVETLO - H4 - LED sijalice za dugo, srednje svetlo,maglenke i poništivači - LED SVETLA I OPREMA - PROIZVODI BEAR.RS edit: Sad ih zvao, rade do 16h, ima sijalica na stanju, kazu da su dobre, god.dana garancija. Meni dovoljno... putokaz:Semafor Altina-pravo-prva posle Ktitora desno-treca levo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5425 Napisano Februar 12, 2020 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, BokyBoy said: odoh ja sutra po te Bear-ove...javljam iskustva... al ako nas dobri Rajko kaze da valjaju, onda verujem. H4 SET COB-serija - ZA SREDNJE/DUGO SVETLO - H4 - LED sijalice za dugo, srednje svetlo,maglenke i poništivači - LED SVETLA I OPREMA - PROIZVODI BEAR.RS edit: Sad ih zvao, rade do 16h, ima sijalica na stanju, kazu da su dobre, god.dana garancija. Meni dovoljno... putokaz:Semafor Altina-pravo-prva posle Ktitora desno-treca levo. Evo razlika izmedju dugog i kratkog, far pridrzavam rukom da naglasim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6041 Napisano Februar 12, 2020 Drug član, 3012 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Pitanjce... Da li je konektor isti kao za H4 ili mora da se nešto prevezuje i koliko bi značilo da se ubace u farove golfa 2? Običan far, sa sve reljefnim staklom. Bili su neki ksenoni, počupao sam ih sa zadovoljstvom, sad je obična H4 i vidi se... ništa. A ja ćorav ionako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14177 Napisano Februar 13, 2020 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @misa-pei sa led bice kao i sa ksenonom, bolje ovo, jeftiniji od sijalica led https:/ /www.kupujemprodajem.com/Automobili-Delovi-i-alati/Auto-Svetla-i-signalizacija/Far-VW-Golf-2-68104749-oglas.htm (izmedju prve dve kose smanji razmak,nisam mogao link okaciti) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16368 Napisano Februar 13, 2020 Vozim motor, nisam BAJKER, 2314 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo ledove i pozicije u Bear-u... svanulo u magacinu kad ih je probao... javljam utiske "iz fara"... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Februar 13, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Koja je cena?Sent from my SM-A405FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16368 Napisano Februar 13, 2020 Vozim motor, nisam BAJKER, 2314 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 41 minuta, Predator016 je napisao: Koja je cena? Sent from my SM-A405FN using Tapatalk H4 SET COB-serija - ZA SREDNJE/DUGO SVETLO - H4 - LED sijalice za dugo, srednje svetlo,maglenke i poništivači - LED SVETLA I OPREMA - PROIZVODI BEAR.RS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5425 Napisano Februar 18, 2020 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Kako vi zakacite led sijalicu u far? Meni je bila sa nekim limom sto nije fabricki, medjutim ove led ne moze jer ne pase, a nemam ideju kako je zakaciti a da ne ispadne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
toomuchsauce 79 Napisano Februar 18, 2020 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Honda VFR1200F Prijavi odgovor kao problematičan Kako vi zakacite led sijalicu u far? Meni je bila sa nekim limom sto nije fabricki, medjutim ove led ne moze jer ne pase, a nemam ideju kako je zakaciti a da ne ispadneTrebalo bi da dobijes lim koji je kao ulozak za h4,h7 ili koji far si vec narucio...skines taj limcic i zakacis ga u faru sa onom malom zicicom kojom zakacinjes sijalicu...nakon toga, led sijalicu samo proguras kroz taj limcic i to je toSent from my LM-G710 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5425 Napisano Februar 18, 2020 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 52 minutes ago, toomuchsauce said: Trebalo bi da dobijes lim koji je kao ulozak za h4,h7 ili koji far si vec narucio...skines taj limcic i zakacis ga u faru sa onom malom zicicom kojom zakacinjes sijalicu...nakon toga, led sijalicu samo proguras kroz taj limcic i to je to Sent from my LM-G710 using Tapatalk nisam ni znao da se to moze skinuti sa sijalice, a od stare slomih neki improvizovani lim koji je drzao umesto te zicice koja zakacinje. Znaci sad nemam nista, zato pitam jel ima neko ideju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5425 Napisano Februar 19, 2020 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan O ovome pricam, bio je neki iskrivljeni okrugli lim koji je kao to drzao ali mi je pukao, ne znam cime sad da zakacim, ovih dana sklapam motor a to mi je bas bitan faktor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16368 Napisano Februar 19, 2020 Vozim motor, nisam BAJKER, 2314 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Dal zna neko kako se okrece Led H4 sijalica u odnosu na halogenu tj na koju stranu ide ona zuta plocica za dugo a na koju za oboreno svetlo ili moram da uperim far u zid pa da vrtim polako dok ne nadjem najbolje resenje tj snop svetla? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7658 Napisano Februar 19, 2020 Drug član, 2934 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Cini mi se da n tom videu iznad ima kako se okrece. Kad stignem pogledacu kako je kod mene. Mislim da zuti dio za kratka ide goreПослато са Redmi 4X помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7658 Napisano Februar 19, 2020 Drug član, 2934 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ako se sta vidiПослато са Redmi 4X помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Februar 19, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj drugar koji je meni ugrađivao je u Leskovcu i mislim da ti to ne odgovara a u bg-u sam kod ovog momka radio isto to samo na autu i super sam zadovoljan i uslugom i cenom i dosta još mojih drugova je radilo kod njega,doduše automobile ali vidim da radi to i za motore Ivan led master +381642350099https://m.facebook.com/ledmastersbgKoji ti je to drugar u Leskovcu? Daj neki kontakt, i ja sam iz Leskovca, pa možemo praviti posao.Sent from my SM-A405FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tatkonadzeja 141 Napisano Februar 20, 2020 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 1250 S Prijavi odgovor kao problematičan Auto servis Nikolić Kad prodjes omw pumpu pa preko nadvožnjaka prvi ili drugi servis sa leve strane Auto elektriku radi inače +381659984002 Vladica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Februar 23, 2020 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Ahaa. Znam tog električara. Radio sam nešto oko auta kod njega pre par godina. Nisam znao da radi i motore. Prosetacu se do njega ovih dana obavezno.Sent from my SM-A405FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vdjurdjevic 4 Napisano Maj 15 U prolazu, 6 postova Lokacija: Sabac Motocikl: FJR 1300A 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je ikako moguce dobiti atest za preradjen far? Npr, resim da u TDM 900 far ugradim original Morimoto BiLed, sve kako treba uradim, ne zalim pare. Moze li to nekako da se atestira, pa da ne razmisljam svaki put o tehnickom ili nekim drugim situacija (udes, naplata od osiguranja itd). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4251 Napisano Maj 15 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Nazoveš AMSS CMV i pitaš njih. U principu, ako postoji homologacija za taj far trebalo bi da moze da se uradi ispitivanje i da se dobije atest. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vdjurdjevic 4 Napisano Maj 15 U prolazu, 6 postova Lokacija: Sabac Motocikl: FJR 1300A 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Hm, kako mislis postoji homologacija za taj far? Mislim da otvorim svoj far, ubacim Morimoto projektore u njega. Npr kad bih odradio ovako nesto: Retrofitlab.gr (@retrofitlab.gr_official) • Instagram photos and videos WWW.INSTAGRAM.COM 204 likes, 3 comments - retrofitlab.gr_official on July 28, 2023: "Yamaha tdm 900.... *2.0" bi-led projectors *Full black paint *Custom daylight #retrofit #carmods #headlight... Ako postoji neka Bi LED aftermarket verzija fara za TDM900 sa homologacijom, na to bih najradije potrosio pare samo ja to nisam video na internetu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4251 Napisano Maj 15 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ako na projektoru negde piše E i neki broj u kvadratu, napr E11, to znači da je homologovan za evropsko tržište. To je samo preduslov da može. Najbolje bi bilo pitati u CMV-u i onda znaš šta i kako. Danas cu biti sa čovekom koji radi bas to. Ispitivanja i homologaciju vozila. Nadam se da ću se setiti da pitam, pa javim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vdjurdjevic 4 Napisano Maj 15 (promenjeno) U prolazu, 6 postova Lokacija: Sabac Motocikl: FJR 1300A 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Hajde molim te, mnogo bi mi to znacilo. Mogu i ja da nazovem telefonom, ali verujem da je mnogo drugacije kad se pita tako neko direktno, vise ce biti raspolozen da da precizniju informaciju sigurno. Kada bih far resio, ne bih motor menjao nikada Probacu kratko da objasnim i sta je meni problematika. TDM900 mi je prvi "ozbiljniji" motor. Pre toga sam vozio Tomose, Skutere, 125 kubika Hondu Rebel, itd. Posle nesto vise od 1000km predjenih sa TDM-om, bas mi se svideo motor. Vozimo se zena i ja, zajedno 200kg, i motor nam bas odgovara. Svidja mi se i vizuelno, i kako se vozi, i dovoljno snage ima itd. Jedini problem koji imam sa motorom je far. Vidljivost bi trebalo da resim dobrim LED sijalicama (koje mogu relativno lako da menjam pred tehnicki ako bude potrebe). Ali i dalje mi ostaje da me nervira to sto mi desni far ne radi za kratko svetlo. Mozda je vecini ljudi to ok, i jasno mi je zasto se tako prave, ali meni to toliko smeta da bih promenio motor samo zbog toga. Prvo mi je asimetricno i ruzno na oko, a drugo, ljudi mi stalno blicaju (sa halogenom sijalicom), verovatno misle da mi je crkla sijalica haha. Bukvalno ne bih zalio pare ako mogu to da resim. Gledao sam po netu da ljudi zakace dimer na dugo svetlo, pa ga povezu da sija sa kratkim ali smanjenog inteziteta. Raznih nekih budzevina na netu ima, ali ja bih najvise voleo kad bih mogao da uradim kako treba dva bi-led projektora i prstenove za dnevna svetla i to je to. Promenio Maj 16 član vdjurdjevic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4251 Napisano Maj 15 (promenjeno) motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa vidi, ovo sto si stavio link sa Instagrama, sumnjam da može. Taj far ima homologaciju za h7. Ili sta vec. Najbolje bi bilo kad bi postojao after market far da ga samo kupiš i ugradis. Ja sam na primer kupio crystal clear h4 za moj motor. Odgovara za zrx400/1100 /1200, gpz900r... Kad naručujes biras za koje je tržište. Možeš da naručiš za vožnju levom ili desnom stranom. Moj ima homologaciju za Ameriku i Evropu. Javljam ti kasnije šta može, a sta ne. I jos nesto. Mislim da uopšte ne možeš kod nas da imaš led kao glavno svetlo. Mozda ovi novi, ali te naše starudije teško. Promenio Maj 15 član stari roker Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...