jboban 412 Napisano Novembar 15, 2019 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Nesigurni u start 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5459 Napisano Novembar 15, 2019 Drug član, 2494 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas u subotici ima dosta takvih strucnjaka, to su uglavnom novo peceni BAJKERI na Rovima koji od juce gledaju motogp pa misle valjda da tako treba. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 801 Napisano Novembar 16, 2019 Zainteresovan, 524 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, drumskalisica said: Ne znam za skuteraše, al ja ponekad ispružim noge - doduše malo unapred ( da ne češu po asfaltu ). To ne radim nikad u gradu već na otvorenom ( obično kad putujem negde dalje ) i gde je bezbedno ( dugački pravci ) . Razlog je jednostavan - da se malo ispruže mišići i isprave krvne žile da krv procirkuliše malo bolje . Posle toga se čovek bolje oseća. Upravo i ja htedoh da kažem isto. Kad me mrzi da stajem onda tako ispružim noge ka napred i držim nekih 30sec do minut. Mnogo znači pogotovo što su meni baš baš savijene noge u vožnji. Primetio sam par puta da me čudno gledaju, dal misle da izvodim neke akrobacije ili šta li, al boli me uvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Novembar 16, 2019 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, Marek1987 said: Upravo i ja htedoh da kažem isto. Kad me mrzi da stajem onda tako ispružim noge ka napred i držim nekih 30sec do minut. Mnogo znači pogotovo što su meni baš baš savijene noge u vožnji. Primetio sam par puta da me čudno gledaju, dal misle da izvodim neke akrobacije ili šta li, al boli me uvo. Ljubomorne duše Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9859 Napisano Novembar 16, 2019 Drug član, 1478 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi jasno kako možete da ispružite noge da vise na dugačkim pravcima, radi odmora i cirkulacije, kada je tada brzina najveća? Kada isturim koleno, pri većoj brzini, jedva ga od vetra vratim u zaklon oklopa... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 16, 2019 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, bajker71 je napisao: Nije mi jasno kako možete da ispružite noge da vise na dugačkim pravcima, radi odmora i cirkulacije, kada je tada brzina najveća. Kada isturim koleno, pri većoj brzini, jedva ga od vetra vratim u zaklon oklopa... Pa ne ispružaju se noge pri jako velikim brzinama. Ko što rekoh ja to radim na dužim putovanjima, ne kad jurcam motorom, a i to počnem da radim tek nakon pređenih stotinak i više kilometara. Znači radi se o turističkoj vožnji, a ne o sportskoj . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4560 Napisano Novembar 16, 2019 Drug član, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Isto i ja kad vozim po više sati ispružim u kolenu, samo da procirkulišu i prestanu da bole kolena. Prvo jednu, a onda i drugu nogu. Doduše, ja to do 10sek, ne više od toga. Mislim, ne bole kolena baš da bole, samo se javi neki neprijatan osećaj nakon što ih toliko vremena držim savijena. Malo pružanja pomogne. A baš vožnju sa pruženim nogama iznad asvalta sam i ja viđao samo kod skuteraša i to najčešće klinaca bez kacige. Ali samo pri kretanju. Kao što neko reče, kad jedna noga zagrebe asfalt, biće belaja. Deca umeju da budu kreteni, pa se nisam uzbuđivao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8030 Napisano Novembar 16, 2019 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Kroz moju ulicu povremeno prođe neka bakuta na skuteru od 50 ccm, sa spuštenim nogama pored patosa, poput makarona. Mislio sam da je to neki izolovani slučaj ili retro style, ali sada vidim da ovo poprima razmere epidemije 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
losmi 231 Napisano Novembar 16, 2019 Zainteresovan, 518 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan Spustanje nogu na skuteru je klasicno neznanje i ne sigurnost, i nista vise.. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5459 Napisano Novembar 17, 2019 Drug član, 2494 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, drumskalisica said: Pa ne ispružaju se noge pri jako velikim brzinama. Ko što rekoh ja to radim na dužim putovanjima, ne kad jurcam motorom, a i to počnem da radim tek nakon pređenih stotinak i više kilometara. Znači radi se o turističkoj vožnji, a ne o sportskoj . Pa dobro mi na dominatoru i trandzi mozemo, nisu svi u mogucnosti da imaju takav luksuz meni su crashovi malo siri bas da bih mogao na putovanju da naslonim noge na njih, sto cesto radim jer sam 194cm pa me noge cesto znaju zajebavati u toku voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 17, 2019 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da bi nakon ove dve strane mogli da izvedemo neki zaključak. Sa spuštenim nogama voze : 1. Početnici i nesigurni vozači - uglavnom skuteraši. 2. Raznorazni foliranti i kojekakvi kreteni kojima je neko rekao da je to tako moderno i in. 3. Ozbiljni motoristi na dužim putovanjima kojima to dođe kao neka vrsta gimnastike ( neki znaju i da ustanu i voze malo i stojeći ) da se ne bi ukočili. Mislim da nema više potrebe da tupimo o ovom, pa bi pokretač teme mogao da je zaključa . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1342 Napisano Novembar 17, 2019 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan A de je pecat?!?! Dajte barem jos 3 strane, novembar je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16997 Napisano Novembar 17, 2019 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, drumskalisica je napisao: Mislim da bi nakon ove dve strane mogli da izvedemo neki zaključak. Sa spuštenim nogama voze : 1. Početnici i nesigurni vozači - uglavnom skuteraši. 2. Raznorazni foliranti i kojekakvi kreteni kojima je neko rekao da je to tako moderno i in. 3. Ozbiljni motoristi na dužim putovanjima kojima to dođe kao neka vrsta gimnastike ( neki znaju i da ustanu i voze malo i stojeći ) da se ne bi ukočili. Mislim da nema više potrebe da tupimo o ovom, pa bi pokretač teme mogao da je zaključa . Sve pogođeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nedokazani 446 Napisano Novembar 17, 2019 Svrati ponekad, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR250 Prijavi odgovor kao problematičan Evo, ja nisam primetio ovu pojavu.Ja sam od onih što ustanu na 50-ak km.Sent using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Novembar 17, 2019 Prijavi odgovor kao problematičan Spustam jednu nogu kad prelazim preko radova na putu, ocesljanog asfalta, rizle i nekih tipova kolotraga. Ako je drasticno spustim obe. Cisto ako krene da plese zadnji kraj da izbalansiram. Spustam jednu po jednu tj dizem u vis da ispravim malo noge kad se ukoce u voznji, redje stojim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16997 Napisano Novembar 17, 2019 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Normalno je da se povremeno "protegnu" noge nakon duže vožnje, ili da se spuste noge pri polasku, zaustavljanja, ili tokom prelaska preko neke prepreke, ali se ovde radi o tome da neki ljudi (opet kažem u pitanju su skuteraši) tokom normalne vožnje po gradu UOPŠTE ne podižu noge, nego svo vreme voze sa spuštenim nogama. Ja se ne sećam da sam do ovog leta video takav način vožnje, ali poslednjih meseci to često viđam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarekg 239 Napisano Novembar 17, 2019 Svrati ponekad, 224 postova Prijavi odgovor kao problematičan Plase se ljudi. Vole da su blize zemlji . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9859 Napisano Novembar 17, 2019 Drug član, 1478 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam mogao da procenim uglavnom su u pitanju novopečeni vozači. Moguće da su do skoro vozili bicikle pa nisu navikli da im noge budu besposlene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theBeast 196 Napisano Novembar 17, 2019 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: BGD Vidikovac Motocikl: Yamaha Tracer MT09 '18 Prijavi odgovor kao problematičan Noga se spusta da bi se povecalo opterecenje na zadnji kraj i tako sprecilo podizanje istog pri jakom kocenju prednjom. To se vidja na trkama, ne znam sta je smisao na ulici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Novembar 17, 2019 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam se obučavao instruktor mi je strogo podvukao kako se staje pred semafor. Znaci lagano zaustavljanje i pred sam kraj, kad si se već skroz zaustavio, spustis desnu nogu na asfalt. I spustis je tako da nema cimanja motora, ispravljanja a obe noge spustiti je neki nepisani kodeks dovoljan da se ne prodje ispit. Iz toga proizilazi da je i kretanje iz mirovanja isto takvo, kontrolisano i kao sto avion uvlači točkove tako i motorista diže nogu na za to predvidjeno mesto - da ne kažem nogostup jel te. Dešava mi se nekad nekad kad sam u gradu i izmedju dva semafora tj izmedju 2 spuštanja noge, da desnu ostavim da visi do sledećeg semafora. Ali to je samo ako je to drugo zaustavljanje na par sekundi udaljeno. Izuzetno mi je ružno kad vidim motoristu kad se nekako dogelja do semafora a onda izbaci obe noge da stane i da se podupre. Izgleda mi kao neka žaba koja se raskreči ili kuja koja hice da piša. Dosta GS vozača sam vidjao to da rade, valjda im je težak motor i boje se da im jedna noga neće biti dovoljna, iako je kako god okreneš samo jedna noga u opticaju bilo leva, ilo desna jer ona druga ti ništa neće pomoći. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16997 Napisano Novembar 17, 2019 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, Savan je napisao: Kad sam se obučavao instruktor mi je strogo podvukao kako se staje pred semafor. Znaci lagano zaustavljanje i pred sam kraj, kad si se već skroz zaustavio, spustis desnu nogu na asfalt. I spustis je tako da nema cimanja motora, ispravljanja a obe noge spustiti je neki nepisani kodeks dovoljan da se ne prodje ispit. Iz toga proizilazi da je i kretanje iz mirovanja isto takvo, kontrolisano i kao sto avion uvlači točkove tako i motorista diže nogu na za to predvidjeno mesto - da ne kažem nogostup jel te. Dešava mi se nekad nekad kad sam u gradu i izmedju dva semafora tj izmedju 2 spuštanja noge, da desnu ostavim da visi do sledećeg semafora. Ali to je samo ako je to drugo zaustavljanje na par sekundi udaljeno.Izuzetno mi je ružno kad vidim motoristu kad se nekako dogelja do semafora a onda izbaci obe noge da stane i da se podupre. Izgleda mi kao neka žaba koja se raskreči ili kuja koja hice da piša. Dosta GS vozača sam vidjao to da rade, valjda im je težak motor i boje se da im jedna noga neće biti dovoljna, iako je kako god okreneš samo jedna noga u opticaju bilo leva, ilo desna jer ona druga ti ništa neće pomoći. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Ja uglavnom kada se zaustavim ispred semafora spustim obe noge, (a često na kratko i ustanem sa sedišta), čisto iz razloga da protegnem noge. Možda je ružno, ali je korisno. Međutim to nema veze sa ovom temom, jer se u temi priča o onima koji tokom vožnje uopšte ne podižu noge, a ne o onima koji tokom duže vožnje povremeno opruže noge. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4560 Napisano Novembar 17, 2019 Drug član, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan 20 minutes ago, Savan said: Kad sam se obučavao instruktor mi je strogo podvukao kako se staje pred semafor. Znaci lagano zaustavljanje i pred sam kraj, kad si se već skroz zaustavio, spustis desnu nogu na asfalt. I spustis je tako da nema cimanja motora, ispravljanja a obe noge spustiti je neki nepisani kodeks dovoljan da se ne prodje ispit. Iz toga proizilazi da je i kretanje iz mirovanja isto takvo, kontrolisano i kao sto avion uvlači točkove tako i motorista diže nogu na za to predvidjeno mesto - da ne kažem nogostup jel te. Dešava mi se nekad nekad kad sam u gradu i izmedju dva semafora tj izmedju 2 spuštanja noge, da desnu ostavim da visi do sledećeg semafora. Ali to je samo ako je to drugo zaustavljanje na par sekundi udaljeno. Izuzetno mi je ružno kad vidim motoristu kad se nekako dogelja do semafora a onda izbaci obe noge da stane i da se podupre. Izgleda mi kao neka žaba koja se raskreči ili kuja koja hice da piša. Dosta GS vozača sam vidjao to da rade, valjda im je težak motor i boje se da im jedna noga neće biti dovoljna, iako je kako god okreneš samo jedna noga u opticaju bilo leva, ilo desna jer ona druga ti ništa neće pomoći. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro U Nizozemskoj zadnja kočnica na levoj strani? Šalim se malo, kontam šta hoćeš da kažeš, desna dole, a leva na menjaču. Inače na semaforu uvek obe noge dole, a tu i tamo ustanem, valja se protegnuti se tad kad se može . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Novembar 22, 2019 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Lakse se sjebe skocni zglob kad patika zakaci asfalt ;). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola2607 774 Napisano Novembar 22, 2019 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1260S GT / KTM SXF 350 Prijavi odgovor kao problematičan Na dužim putovanjima ustanem uz korigovanje brzine naravno. Vozim stojeći par minuta da se protegnem. Video sam i ja par puta da voze sa spustenim nogama. Iskreno, nisam ni razmišljao zašto to rade. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Novembar 22, 2019 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Stojeci, sa pustenim rukama? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...