Jump to content

Moto Zajednica

Probna dozvola za A kategoriju

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post
WWW.PARAGRAF.RS

U Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima (“Službeni glasnik RS”, br. 41/09, 53/10, 101/11, 32/13  US, 55/14, 96/15  dr. zakon, 9/16  US, 24/18, 41/18, 41/18¬ – dr. zakon, 87/18...

, član 29

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2269 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Ma jok, novoškolovani segamega merčendajzeri, menadžeri i ostali... (nemam reč :neznam:)...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 791 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Evo vam fora da uštedite mesec dana sa probnom dozvolom.

Podnesete zahtev za zamenu preko euprave. Kada nema kontakta sa šalterušama, dovodite sistem u situaciju da mora da primenjuje zakon. A zakon kaže da je dozvolu moguće zameniti 30 dana pre isteka.

Par dana kasnije stigne poruka

Поштовани/а,

Дошло је до промене статуса Вашег захтева.
Нови статус: ОБРАЂЕН

Коментар: Преузмите Вашу возачку дозволу у Полицији - НОВИ БЕОГРАД.

Срдачан поздрав!

I eto uštede mesec dana.

image.thumb.png.8d0f230d71d8cdf1edf4fc189c4e5286.png

Promenio član Mr_Wolf
  • Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 429 postova
  • Motocikl: Kawasaki kle 500

Kako su meni rekli, ako polažeš za novu kategoriju dok imaš probnu, plaćaš punu cenu, jer se probna ne računa da imaš tu kategoriju. Ne znam koliko se isplati. Sa A2 na A je oko 200e,a sa AM čini mi se oko 400e.

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis 250

Данас је за мене напокон завршена сага звана " полагање возачког испита за А" категорију" која траје од средине фебруара месеца. Положио сам све из прве мада је искрено вожња за мене била поприлична мука. Можда сам погрешио што сам за обуку и  полагање изабрао скутер па су ми дали Бургмана 650 који је огроман, тежак скутер и никако није адекватан за обуку. " Осмица" и вожња око чуњева је пакао са њим док вожња по путу и није неки проблем осим неког чудног одзива кад се одузме гас, Бургман тотално другачије реагује од мог Сателиса и кочи моторно као луд. Можда је то за свакодневну вожњу боље али за обуку и полагање никако није.

У сваком случају сви са којима сам имао контакт од кандидата, инструктора па и самих полицајаца се жале на систем и на то колико је све изгубило смисао. Све је споро, досадно, неадекватно пропраћено стварним ситуацијама у саобраћају.. 99 посто возача из ауто школе изађе неспремно за јавне путеве. Фактички све се дебело наплати а како ће после проћи у реалној вожњи нико не брине.

• Sviđa mi se 5

• Svrati ponekad, 86 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja 400 '20

e a jel imao iko iskustva sa zaustavljanjem posle 23h na probnoj? Pitam za prijatelja :P

Salu na stranu i sa rizikom da zvucim kao streberka, obracam paznju da ne glavim do nekih sumanutih satnica, a sa druge strane stvaaarno ne mogu [nemam nameru? ne praktikujem?] da se uvek nacrtavam kuci do jedanaes' pa me je cisto interesovalo da li je neko imao konkretna [anegdotalna] iskustva :D

Promenio član zarumi

• Svrati ponekad, 237 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom DL650
pre 4 minuta, zarumi je napisao:

e a jel imao iko iskustva sa zaustavljanjem posle 23h na probnoj? Pitam za prijatelja :P

Salu na stranu i sa rizikom da zvucim kao streberka, obracam paznju da ne glavim do nekih sumanutih satnica, a sa druge strane stvaaarno ne mogu [nemam nameru? ne praktikujem?] da se uvek nacrtavam kuci do jedanaes' pa me je cisto interesovalo da li je neko imao konkretna [anegdotalna] iskustva :D

Na poledjini dozvole, u poslednjem redu imas 12. Ogranicenja. Pogledaj da li je nesto upisano

pre 3 minuta, Efendija Skalin je napisao:

Na poledjini dozvole, u poslednjem redu imas 12. Ogranicenja. Pogledaj da li je nesto upisano

Nemam, no, niet, nič :stabre:

Promenio član zarumi

@Efendija Skalin hahaha a taman sam htela da napisem tebi i i @Arakis da ste mi stvarno dragi ali da nema saaaaaaanse da je to tako jednostavno :D ja bih neizmerno volela da jeste ali bas me zato interesuju konkretna iskustva [sa akcentom na one koji dugo imaju regularnu za B ali prihvatam sve, kao i tips and tricks kako ih umilostiviti]

P.S. tacnije sada me zanima da li generalno ikome pise ista pod 12. u probnoj :D cimala sam sada koleginicu koja ima prvu i jedinu probnu, za auto, bas me zanima da li njoj nesto pise

Promenio član zarumi

pre 5 minuta, Sharky - Alex je napisao:

@zarumi zavisi od dva faktora:

1. Kako je policajac raspolozen

2. Koliko imas godina i koliko dugo imas B ili neku drugu kategoriju u pravoj dozvoli

da, ovo je bio i moj rezon, posebno prva stavka jer mi on ipak deluje presudnije u praksi :lol2: a za drugu ne brinem, B imam skoro pola zivotnog veka.

Skoro sam imala svoje prvo zaustavljanje na nbgu [mashalah], zanimalo ga samo dal je reg i to je to, dovidzenja.

• Drug član, 1782 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Brnabicka prica o autonomnoj voznji i kako su izdali dozvolu vozilu bez vozaca a mi sa pola veka B kategorije ko zna koliko kilometara dobijamo probne dozvole :cirka1::tras2:

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 791 postova
  • Motocikl: Honda NT1100
pre 17 minuta, zarumi je napisao:

@Efendija Skalin hahaha a taman sam htela da napisem tebi i i @Arakis da ste mi stvarno dragi ali da nema saaaaaaanse da je to tako jednostavno :D ja bih neizmerno volela da jeste ali bas me zato interesuju konkretna iskustva [sa akcentom na one koji dugo imaju regularnu za B ali prihvatam sve, kao i tips and tricks kako ih umilostiviti]

P.S. tacnije sada me zanima da li generalno ikome pise ista pod 12. u probnoj :D cimala sam sada koleginicu koja ima prvu i jedinu probnu, za auto, bas me zanima da li njoj nesto pise

Polje 12 u vozačkoj dozvoli se odnosi na lična ograničenja vezana za svaku kategoriju. Tačnije:

Član 13

Zdravstvena i druga ograničenja koja su navedena u uverenju o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilima i skupovima vozila upisuju se za svaku kategoriju ili kategorije na koje se odnose.

Na primer naočare, kontaktna sočiva i slično.

Dozvoljeno vreme vožnje je opšte ograničenje probne vozačke dozvole i ne upisuje se.

U suštini je kao što je Šarki napisao, zakonski nije dozvoljeno, ali zavisi od toga ko te zaustavi.

Promenio član Mr_Wolf
  • Sviđa mi se 2

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Ljubiša
pre 15 minuta, zarumi je napisao:

cimala sam sada koleginicu koja ima prvu i jedinu probnu, za auto, bas me zanima da li njoj nesto pise

Ja imam probnu i za B i ne piše ništa :D Pre neku noć su me zaustavili i nisu pravili problem. Tako da samo voziiii:BJB-Kawasaki:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja