predragstankovic 0 Napisano Avgust 6, 2023 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan PREDLOG ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA – Tekst propisa WWW.PARAGRAF.RS U Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima (“Službeni glasnik RS”, br. 41/09, 53/10, 101/11, 32/13 US, 55/14, 96/15 dr. zakon, 9/16 US, 24/18, 41/18, 41/18¬ – dr. zakon, 87/18... , član 29 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosm 67 Napisano Avgust 6, 2023 U prolazu, 36 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Da li su oni ovo napisali "kategorija V" umesto B? Da li je moguce da ni slova ne mogu da nabodu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6221 Napisano Avgust 6, 2023 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Svugde pise V, ko je pisao izgleda da nema pojma koje kategorije postoje i mesa malo cirilicu i latinicu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7704 Napisano Avgust 6, 2023 -, 1747 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je to neka nova kategorija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9673 Napisano Avgust 6, 2023 Ne silazi, 2269 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ma jok, novoškolovani segamega merčendajzeri, menadžeri i ostali... (nemam reč )... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sole92 93 Napisano Avgust 6, 2023 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Ruma Motocikl: BMW K1200 GT Prijavi odgovor kao problematičan Sad kad protumače da imaš B kategoriju a ne V i zalepe probnu.... Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1933 Napisano Avgust 7, 2023 (promenjeno) Drug član, 791 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Evo vam fora da uštedite mesec dana sa probnom dozvolom. Podnesete zahtev za zamenu preko euprave. Kada nema kontakta sa šalterušama, dovodite sistem u situaciju da mora da primenjuje zakon. A zakon kaže da je dozvolu moguće zameniti 30 dana pre isteka. Par dana kasnije stigne poruka Поштовани/а, Дошло је до промене статуса Вашег захтева. Нови статус: ОБРАЂЕН Коментар: Преузмите Вашу возачку дозволу у Полицији - НОВИ БЕОГРАД. Срдачан поздрав! I eto uštede mesec dana. Promenio Avgust 7, 2023 član Mr_Wolf 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7704 Napisano Avgust 7, 2023 -, 1747 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam ni isao u mup, poslali mi postom kuci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Avgust 8, 2023 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Jel moguce dopisati u probnu jos jednu kategoriju? Planiram da polazem za A a jos uvek mi je aktivna probna za A2. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1933 Napisano Avgust 8, 2023 Drug član, 791 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1590 Napisano Avgust 8, 2023 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kako su meni rekli, ako polažeš za novu kategoriju dok imaš probnu, plaćaš punu cenu, jer se probna ne računa da imaš tu kategoriju. Ne znam koliko se isplati. Sa A2 na A je oko 200e,a sa AM čini mi se oko 400e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar011 52 Napisano Avgust 9, 2023 U prolazu, 21 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peugeot Satelis 250 Prijavi odgovor kao problematičan Данас је за мене напокон завршена сага звана " полагање возачког испита за А" категорију" која траје од средине фебруара месеца. Положио сам све из прве мада је искрено вожња за мене била поприлична мука. Можда сам погрешио што сам за обуку и полагање изабрао скутер па су ми дали Бургмана 650 који је огроман, тежак скутер и никако није адекватан за обуку. " Осмица" и вожња око чуњева је пакао са њим док вожња по путу и није неки проблем осим неког чудног одзива кад се одузме гас, Бургман тотално другачије реагује од мог Сателиса и кочи моторно као луд. Можда је то за свакодневну вожњу боље али за обуку и полагање никако није. У сваком случају сви са којима сам имао контакт од кандидата, инструктора па и самих полицајаца се жале на систем и на то колико је све изгубило смисао. Све је споро, досадно, неадекватно пропраћено стварним ситуацијама у саобраћају.. 99 посто возача из ауто школе изађе неспремно за јавне путеве. Фактички све се дебело наплати а како ће после проћи у реалној вожњи нико не брине. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9673 Napisano Avgust 9, 2023 Ne silazi, 2269 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Čestitke za dozvolu ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2775 Napisano Avgust 9, 2023 Drug član, 1663 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Sad da negde odradis trening da ti voznja bude bolje i opustenija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarumi 209 Napisano Avgust 10, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 86 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja 400 '20 Prijavi odgovor kao problematičan e a jel imao iko iskustva sa zaustavljanjem posle 23h na probnoj? Pitam za prijatelja Salu na stranu i sa rizikom da zvucim kao streberka, obracam paznju da ne glavim do nekih sumanutih satnica, a sa druge strane stvaaarno ne mogu [nemam nameru? ne praktikujem?] da se uvek nacrtavam kuci do jedanaes' pa me je cisto interesovalo da li je neko imao konkretna [anegdotalna] iskustva Promenio Avgust 10, 2023 član zarumi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 467 Napisano Avgust 10, 2023 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, zarumi je napisao: e a jel imao iko iskustva sa zaustavljanjem posle 23h na probnoj? Pitam za prijatelja Salu na stranu i sa rizikom da zvucim kao streberka, obracam paznju da ne glavim do nekih sumanutih satnica, a sa druge strane stvaaarno ne mogu [nemam nameru? ne praktikujem?] da se uvek nacrtavam kuci do jedanaes' pa me je cisto interesovalo da li je neko imao konkretna [anegdotalna] iskustva Na poledjini dozvole, u poslednjem redu imas 12. Ogranicenja. Pogledaj da li je nesto upisano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarumi 209 Napisano Avgust 10, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 86 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja 400 '20 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Efendija Skalin je napisao: Na poledjini dozvole, u poslednjem redu imas 12. Ogranicenja. Pogledaj da li je nesto upisano Nemam, no, niet, nič Promenio Avgust 10, 2023 član zarumi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5857 Napisano Avgust 10, 2023 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan OndaK šuti. I trepći ako te zaustave 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6221 Napisano Avgust 10, 2023 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan @zarumi zavisi od dva faktora: 1. Kako je policajac raspolozen 2. Koliko imas godina i koliko dugo imas B ili neku drugu kategoriju u pravoj dozvoli 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 467 Napisano Avgust 10, 2023 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Onda ti dalje ne mogu pomoci Nemam pojma, logika nalaze da onda nemas, ali nema puno logike u sprskim propisima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarumi 209 Napisano Avgust 10, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 86 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja 400 '20 Prijavi odgovor kao problematičan @Efendija Skalin hahaha a taman sam htela da napisem tebi i i @Arakis da ste mi stvarno dragi ali da nema saaaaaaanse da je to tako jednostavno ja bih neizmerno volela da jeste ali bas me zato interesuju konkretna iskustva [sa akcentom na one koji dugo imaju regularnu za B ali prihvatam sve, kao i tips and tricks kako ih umilostiviti] P.S. tacnije sada me zanima da li generalno ikome pise ista pod 12. u probnoj cimala sam sada koleginicu koja ima prvu i jedinu probnu, za auto, bas me zanima da li njoj nesto pise Promenio Avgust 10, 2023 član zarumi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarumi 209 Napisano Avgust 10, 2023 Svrati ponekad, 86 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja 400 '20 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Sharky - Alex je napisao: @zarumi zavisi od dva faktora: 1. Kako je policajac raspolozen 2. Koliko imas godina i koliko dugo imas B ili neku drugu kategoriju u pravoj dozvoli da, ovo je bio i moj rezon, posebno prva stavka jer mi on ipak deluje presudnije u praksi a za drugu ne brinem, B imam skoro pola zivotnog veka. Skoro sam imala svoje prvo zaustavljanje na nbgu [mashalah], zanimalo ga samo dal je reg i to je to, dovidzenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6221 Napisano Avgust 10, 2023 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Brnabicka prica o autonomnoj voznji i kako su izdali dozvolu vozilu bez vozaca a mi sa pola veka B kategorije ko zna koliko kilometara dobijamo probne dozvole 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1933 Napisano Avgust 10, 2023 (promenjeno) Drug član, 791 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, zarumi je napisao: @Efendija Skalin hahaha a taman sam htela da napisem tebi i i @Arakis da ste mi stvarno dragi ali da nema saaaaaaanse da je to tako jednostavno ja bih neizmerno volela da jeste ali bas me zato interesuju konkretna iskustva [sa akcentom na one koji dugo imaju regularnu za B ali prihvatam sve, kao i tips and tricks kako ih umilostiviti] P.S. tacnije sada me zanima da li generalno ikome pise ista pod 12. u probnoj cimala sam sada koleginicu koja ima prvu i jedinu probnu, za auto, bas me zanima da li njoj nesto pise Polje 12 u vozačkoj dozvoli se odnosi na lična ograničenja vezana za svaku kategoriju. Tačnije: Član 13 Zdravstvena i druga ograničenja koja su navedena u uverenju o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilima i skupovima vozila upisuju se za svaku kategoriju ili kategorije na koje se odnose. Na primer naočare, kontaktna sočiva i slično. Dozvoljeno vreme vožnje je opšte ograničenje probne vozačke dozvole i ne upisuje se. U suštini je kao što je Šarki napisao, zakonski nije dozvoljeno, ali zavisi od toga ko te zaustavi. Promenio Avgust 10, 2023 član Mr_Wolf 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
araS 238 Napisano Avgust 10, 2023 U prolazu, 38 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Ljubiša Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, zarumi je napisao: cimala sam sada koleginicu koja ima prvu i jedinu probnu, za auto, bas me zanima da li njoj nesto pise Ja imam probnu i za B i ne piše ništa Pre neku noć su me zaustavili i nisu pravili problem. Tako da samo voziiii Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...