suncicaoblacic 50 Napisano Octobar 9, 2019 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan Da, ko je imao probnu više je neće dobijati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Singularitet 2495 Napisano Octobar 9, 2019 Stari S.W.A.T., 975 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: crf1100adv Prijavi odgovor kao problematičan Jedino bi logično bilo da lice koje već učestvuje u saobraćaju bez ograničenja (bilo što je prošao probni period za B, ili B ima godinama iz perioda pre probnih dozvola, ili isto sve za neku od A) ne dobija probnu već punu dozvolu za kategoriju bilo B, bilo A. Tj. logično bi bilo da probnu dozvolu dobija lice koje je položilo za neku od kategorija, odnosno prvi put se uključuje u saobraćaj. Nadam se da će se tako i raspetljati na kraju. Sve drugačije je nonsens. Naravno, izuzetak za školovane profesionalne vozače. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3714 Napisano Octobar 9, 2019 Drug član, 992 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Isto mi se desilo kada sam u ponedeljak otišao u Ljermontovu da mi upišu A2 kategoriju. Čitavih 30 god. vozim B kategoriju i imam samo AM po difoltu. Položio A2 prošle ned. Odem u mup, uplatim tri priznanice za upis nove kategorije u dozvolu, kad, djokica, gospodja kaže mora probna za A2. Tu se malo raspravljali, al ništa, mora kaže probna. Pokupim papire i zdravo, neću probnu. Sačekaću malo, možda se nešto promeni,biće mi jednostavnije onda za upis, da ne moram posle da menjam i probnu, ili još gore da ostanem sa probnom. A ako ne, jbg, birokratija je čudo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarekg 239 Napisano Octobar 9, 2019 Svrati ponekad, 224 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako je sada, koliko se secam ranije, bio je neki rok od kada polozis pa dokle mozes da predas za dozvolu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3714 Napisano Octobar 9, 2019 Drug član, 992 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, zarekg je napisao: Ne znam kako je sada, koliko se secam ranije, bio je neki rok od kada polozis pa dokle mozes da predas za dozvolu. Mislim da je rok onoliko koliko ti traje lekarsko koje si izvadio zbog obuke, a ne više od šest meseci, jer za upis kategorije, ili probnu, treba da priložiš i lekarsko uverenje. Priznanice o uplati mi važe uvek, jer to sam platio i ne može niko da mi oduzme, ili da ponovo platim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5460 Napisano Octobar 9, 2019 Ne silazi, 4878 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Papiri ti važe godinu dana od dana polaganja. Ako prođe godinu i jedan dan, moraš opet na polaganje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3714 Napisano Octobar 9, 2019 Drug član, 992 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Jovan Ristic je napisao: Papiri ti važe godinu dana od dana polaganja. Ako prođe godinu i jedan dan, moraš opet na polaganje. Pitanjce... šta ako ovih dana upišem A, a ne izvadim probnu, ili ne upišem A2 kategoriju koju sam položio prošle nedelje, već odem kad položim A, recimo za mesec dana? Da li uopšte mogu da upišem polaganje za A dok ne izvadim dozvolu za A2? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2657 Napisano Octobar 9, 2019 Drug član, 1520 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Lekarsko uverenje vazi 6 meseci, dokumentacija, valjda 18 meseci. Juce polozio za "A", danas sam bio u policijskoj upravi, popunio uplatnice u iznosu od 1.711,00 din i predao staru dozvolu. Dobicu novu sa AM, A1, A2, A. To se zove dopuna kategorija. Nema probne. Dobio sam potvrdu, a za 7 dana dozvolu. Napominjem, imam dozvolu 18 godina i 36 godina starosti. Iz Nisa sam. Ipak, ne zavisi od opstine, vec su radnici u upravi nesposobni i lose tumace zakon... Ne znam sta drugo. Videcu za 7 dana da li ce se nesto promeniti... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5460 Napisano Octobar 9, 2019 Ne silazi, 4878 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Atorn je napisao: Pitanjce... šta ako ovih dana upišem A, a ne izvadim probnu, ili ne upišem A2 kategoriju koju sam položio prošle nedelje, već odem kad položim A, recimo za mesec dana? Da li uopšte mogu da upišem polaganje za A dok ne izvadim dozvolu za A2? Mislim da je to nije moguće. Ne znam ni ja, vidiš da svaki službenik tumači zakon drugačije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1453 Napisano Octobar 9, 2019 I N S T R U K T O R, 1208 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Singularitet je napisao: Jedino bi logično bilo da lice koje već učestvuje u saobraćaju bez ograničenja (bilo što je prošao probni period za B, ili B ima godinama iz perioda pre probnih dozvola, ili isto sve za neku od A) ne dobija probnu već punu dozvolu za kategoriju bilo B, bilo A. Tj. logično bi bilo da probnu dozvolu dobija lice koje je položilo za neku od kategorija, odnosno prvi put se uključuje u saobraćaj. Nadam se da će se tako i raspetljati na kraju. Sve drugačije je nonsens. Naravno, izuzetak za školovane profesionalne vozače. Ja sam ubeđen da je onaj što je pisao zakon mislio da to bude baš ovako kako si napisao. Da neko ko prvi put polaže za neku od "A" ili "B" kategorija dobija probnu dozvolu. A ako je već "odslužio" probnu dozvolu, ili ako već godinama ima neku od dozvola da odmah dobija pravu, bilo A bilo B dozvolu. Samo to nije lepo sastavio i ostavio mogućnost i ovakvog nakaradnog tumačenja lišenog svake logike. Takođe se nadam da će se to uskoro ispraviti. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3714 Napisano Octobar 9, 2019 Drug član, 992 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Zato ću da sačekam malo sa upisivanjem kategorije, pa da vidimo kako će se stvari odvijati. Bez motora sam ceo život, izdržaću još malo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2657 Napisano Octobar 9, 2019 Drug član, 1520 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Eto od mene prava info iz prve ruke. Vec za 7 dana. Nece biti "cuo sam od druga", "kumov prijatelj", itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano Octobar 10, 2019 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan A jel moze da se vozi sa uverenjem koje ti daju dok ne stigne nova vozacka? Posto u njemu ne pise za koju kategoriju je podnet zahtev, vec samo da ispunjavate uslove za dobijanje dozvole. Auto vozim, jer imam kod sebe ponistenu dozvoluu koju je upisano B, al kako da dokazem policajcu da sam podneo zahtev za A ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokisa 28 Napisano Octobar 10, 2019 U prolazu, 40 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: T7 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, JoeD je napisao: A jel moze da se vozi sa uverenjem koje ti daju dok ne stigne nova vozacka? @JoeD Ne moze na zalost. Taj papiric sluzi samo sluzbenicama da znaju o kom broju posiljke se radi kad treba da ti daju novu dozvolu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7694 Napisano Octobar 10, 2019 Drug član, 2946 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam tacno kako je to sada, ja kada sam polozio C katekoriju, upisao odma i E, vozio sa potvrdom i policija me zaustavljala, nista mi nisu rekli ali tome ima godinaПослато са Redmi 4X помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarekg 239 Napisano Octobar 10, 2019 Svrati ponekad, 224 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bio danas do sup-a, nikog na salteru za dozvole pa priupitam da li dobijam probnu dozvolu za A kategoriju ako imam B vec 10-20 godina, kazu, dobijas probnu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3714 Napisano Octobar 10, 2019 Drug član, 992 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Ima li šanse da SAT PLUS potegne pitanje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5460 Napisano Octobar 10, 2019 Ne silazi, 4878 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Potegli su. Videćemo uskoro šta će biti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Herr 46 Napisano Octobar 11, 2019 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd - Vidikovac Motocikl: BMW F 750 GS Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da će ispraviti gluposti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vazlan 292 Napisano Octobar 11, 2019 Vazlan(Zlatko), 373 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Aprilia SR50R,Honda Africa twin 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Evo stigao mi je mail iz MUP-a: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vazlan 292 Napisano Octobar 11, 2019 Vazlan(Zlatko), 373 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Aprilia SR50R,Honda Africa twin 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Obratite paznju na nalepnicu.To objsnjenje sam cekao.Sutra idem da kupim nalepnice i da ih nalepim na zenin motor.Ima da bude glavni bajker u "selu". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5460 Napisano Octobar 11, 2019 Ne silazi, 4878 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Okej, za ograničenja nisu uveli (hvala bogu) ništa za snagu. Ali lepiti P nalepnicu na motor, recimo naked, gde? Na far? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5528 Napisano Octobar 11, 2019 Drug član, 2496 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, vazlan said: Evo stigao mi je mail iz MUP-a: Ovo im je bukvalno copy paste odgovor, samo sto su umesto "B" napisali "A" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Octobar 12, 2019 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan Evo, muž mi crče od smeha. Kaže: -Al' će da ti "čuči" nalepnica na čoperu od 500 kubika! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ngm011 9 Napisano Octobar 12, 2019 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, vazlan said: Evo stigao mi je mail iz MUP-a: Nema ogranicenja za inostranstvo? Takodje cinjenica da je navedeno da vozac ne sme upravljati pod dejstvom alkohola 2) gde po zakonu za motocikl nema tolerancije za alkohol upravo pokazuje da se radi o iskopiranim ogranicenjima za “B” kategoriju. Hvala na informaciji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...