zarekg 239 Napisano Octobar 26, 2019 Svrati ponekad, 224 postova Prijavi odgovor kao problematičan I do sada su ukazivali na nelogicnosti u propisima, ne bi to bilo prvi put. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2161 Napisano Octobar 26, 2019 Drug član, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro,makar da dobije malo medijske paznje. Ne kosta nista da probamo?Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZOX-13- 33 Napisano Octobar 26, 2019 U prolazu, 13 postova Motocikl: Suzuki GSX R 1000 L6 Prijavi odgovor kao problematičan U broju 482 su već nešto pisali o tome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5390 Napisano Octobar 26, 2019 Ne silazi, 4814 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Nezvanično, već smo imali neke razgovore sa ljudima iz SAT redakcije i bilo je reči da spremaju emisiju o ovom problemu. Verujem da i njima treba malo više vremena da prikupe sve podatke. Tako da i ja željno očekujem da vidim da li će biti emisije u kojoj će se naći ovaj problem. Ako ne bude, preuzimam ja na sebe odgovornost da pokušamo više da se izborimo za ovaj problem. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
qwerty12345 64 Napisano Octobar 26, 2019 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Challenger Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje, ako je neko imao A kategoriju 5 godina a sad dobije B, da li dobija probnu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RatkoRajic 45 Napisano Octobar 26, 2019 Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, qwerty12345 said: Jedno pitanje, ako je neko imao A kategoriju 5 godina a sad dobije B, da li dobija probnu? Ako nisi imao probnu za A onda verovatno da Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2161 Napisano Octobar 26, 2019 Drug član, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan A ako sam vec imao jednu probnu? Ja sam 2011 polozio za B i tad je krenuo taj zakon, godinu dana probna. Posle sam polozio za A2 dobio normalnu dozvolu.Sta sad,posto zelim C, odnosno CE? Dobicu probnu za C tj CE?Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RatkoRajic 45 Napisano Octobar 26, 2019 Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, slobasuper9 said: A ako sam vec imao jednu probnu? Ja sam 2011 polozio za B i tad je krenuo taj zakon, godinu dana probna. Posle sam polozio za A2 dobio normalnu dozvolu. Sta sad,posto zelim C, odnosno CE? Dobicu probnu za C tj CE? Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока Nema probne za C, E Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12561 Napisano Octobar 26, 2019 Ne silazi, 7335 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da bre, probna za profesionalnu kategoriju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1394 Napisano Octobar 26, 2019 Drug član, 1938 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Pise sve lepo nego treba da se cita. Probna dozvola se dobija samo jednom u zivotu ( za A ili B kategoriju sta prvo dodje) Hteli su da se probna dobije za prve korake kao vozac u saobracaju koja god to kategorija bila a ili b. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Octobar 26, 2019 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan Jel mi koji imamo za B preko10 godina, a položimo uskoro za A, kada nas budu pitali da li smo imali već probnu kažemo da jesmo a ustvari nismo kršimo zakon ili se to već negde u sistemu vidi? :)) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mis micko 0 Napisano Octobar 27, 2019 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan 19 hours ago, Acko017 said: Jel mi koji imamo za B preko10 godina, a položimo uskoro za A, kada nas budu pitali da li smo imali već probnu kažemo da jesmo a ustvari nismo kršimo zakon ili se to već negde u sistemu vidi? :)) Pre 10 godina nije bilo probnih... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Octobar 27, 2019 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan 24 minutes ago, mis micko said: Pre 10 godina nije bilo probnih... znam, ali bi bila fora da prođe tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZOX-13- 33 Napisano Octobar 29, 2019 U prolazu, 13 postova Motocikl: Suzuki GSX R 1000 L6 Prijavi odgovor kao problematičan Stigao odgovor na mail od sektora unutrašnje kontrole (sukp@mup.gov.rs)... U prvom post-u, ovde na forumu, sam pomenuo da sam slao mejl. Slao sam ga i na info@mup.gov.rs i na sukp@mup.gov.rs. Obratite pažnju na pretposlednji pasus, konkretno na kraj tog pasusa - "... koja je u konkretnom slučaju, u skladu sa odredbama zakona o policiji, nadležna za postpanje po Vašim naovodima iz podneska." Je l' samo meni ovo " po Vašim navodima iz podneska" izgleda da to znači da treba da postupe onako kako sam ja napisao u mejlu ili nisam jedini koji to tako vidi? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokisa 28 Napisano Octobar 29, 2019 U prolazu, 40 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: T7 Prijavi odgovor kao problematičan @ZOX-13- Koliko vidim, ovo je komplikovan nacin da kazu da su primili zalbu, da je ona zavedena u sektoru unutrasnje kontrole i da je prosledjena upravi saobracajne policije koja je dalje nadlezna za ovo za sta se ti zalis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5390 Napisano Octobar 29, 2019 Ne silazi, 4814 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan @ZOX-13- čini mi se da ipak imaju sluha nadležni. Mislim da treba više mailova da im pošaljemo sa pritužbama i ukazivanjem nelogičnosti. Ove nedelje ne mogu da stignem da ih kontaktiram, ali sledeće nedelje ću im sigurno i ja poslati mail i pokušati da dobijemo zvaničan odgovor i rešenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarekg 239 Napisano Octobar 29, 2019 Svrati ponekad, 224 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je kao kada je jedan poznanik pisao predstavku protiv jednog visokog funkcionera MUP-a a unutrasnja kontrola njegovu predstavku poslala istom tom funkcioneru na postupanje . Oni su primili, nisu nadlezni i prosledili su onima koji su nadlezni. A ti nadlezni su problem protiv koga se borimo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5390 Napisano Octobar 29, 2019 Ne silazi, 4814 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan U vezi sa upisivanjem vozčake dozvole. Dobio sam informaciju da se prvo raspitate na šalteru šta vam se upisuje u dozvolu. Ako kažu da će vam upisati samo A kategoriju, bez A2 i A1 pozovite se samo na sledeći član zakona: članu zakona 195 Vozač vozila kategorije A, može da upravlja vozilom kategorije A1, A2 i AM Dalje, isti član zakona: U vozačku dozvolu upisuju se sve kategorije vozila kojima vozač ima pravo da upravlja prema odredbama ovoga člana. Voleo bih da se i neko od pravnika uključi u ovu diskusiju. Čuo sam da su neki uspeli da skrenu pažnju na šalterima na ovaj član zakona i da im je upisano sve kako treba. Za sada je jedini problem oko upisivanja kategorija u Novom Sadu. Ako još neko ima problem u nekom drugom gradu neka se javi. Neka se jave i iz NS ako su imali problem. Treba mi što više primera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5390 Napisano Octobar 29, 2019 Ne silazi, 4814 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako ljudi. Rešili smo da pokrenemo šta možemo. Za početak, neka se jave ljudi sa problemima. Na primer: neka se jave iz NS kome je upisana samo A bez A1 i A2. Bilo bi dobro ako mogu da slikaju dozvolu (ne treba ime prezime ili nešto slično, samo deo gde su upisane kategorije). Bilo bi dobro da se javi i neko iz Niša ko nije dobio probnu, a po zakonu je trebao (za dobrobit svih) a pošto sam čuo da su ih i zvali da im udele i probnu bilo bi ok da se jave. Neka se jave svi koji imaju iste ili slične probleme. Za početak plan je da napišem tekst u kom ću izneti sve ove probleme, ali i postaviti par pitanja i opet se pozvati na zakon (o upisivanju kategorije, vožnji sa dve vozačke, itd) Nadam se da ćete se svi koji ste imali probleme odazvati akciji da pokušamo kao zajednica da rešimo problem. Posle objave teksta zamoliću vas sve da u što većem broju šerujete tekst. 3 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2588 Napisano Octobar 30, 2019 Drug član, 1511 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Jovan Ristic je napisao: Bilo bi dobro da se javi i neko iz Niša ko nije dobio probnu, a po zakonu je trebao (za dobrobit svih) a pošto sam čuo da su ih i zvali da im udele i probnu bilo bi ok da se jave. Ja nisam dobio probnu, a nisam ni trebao... Ne razumem podvuceni deo. Nisu me ni zvali u medjuvremenu da mi daju probnu, ili da poniste vazecu. Jednostavnim upisivanjem kategorija u dozvolu se moja, i kolege sa foruma iz Nisa, saga zavrsila. Kako inace i treba. U medjuvremenu sam se video sa mojim instruktorom, koji je potvrdio nasu teoriju i pricu. Znaci, ko prvi put polaze za dozvolu u opste! Ko je imao makar "B" ne dobija probnu. Druga stvar koju sam cuo je, da ko je upisao auto skolu posle 01.09 dobija probnu svakako. Ja sam upisao u maju ili junu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Octobar 30, 2019 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, MaxiS said: Ja nisam dobio probnu, a nisam ni trebao... Ne razumem podvuceni deo. Nisu me ni zvali u medjuvremenu da mi daju probnu, ili da poniste vazecu. Jednostavnim upisivanjem kategorija u dozvolu se moja, i kolege sa foruma iz Nisa, saga zavrsila. Kako inace i treba. U medjuvremenu sam se video sa mojim instruktorom, koji je potvrdio nasu teoriju i pricu. Znaci, ko prvi put polaze za dozvolu u opste! Ko je imao makar "B" ne dobija probnu. Druga stvar koju sam cuo je, da ko je upisao auto skolu posle 01.09 dobija probnu svakako. Ja sam upisao u maju ili junu... e ovo je već lepa vest Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Octobar 30, 2019 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan Probna dozvola, ova koja nam pravi probleme izdaje se od 1. Septembra kad je stupio na snagu novi zakon. Vi što ste pre upisivali nemate ove probleme jer vas nije ni kačio taj zakon 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2588 Napisano Octobar 30, 2019 Drug član, 1511 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam "dopunio" vozacku 09.10. A polzio 08.10.2019. Upisao polaganje 6-7.06.2019 Logicno je da svi koji su upisali ranije, kace stari zakon, odnosno zakon koji je vazio kada su upisivali auto skolu... Kada si upisala auto skolu ti, a kada polozila? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suncicaoblacic 50 Napisano Octobar 30, 2019 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki en500 Prijavi odgovor kao problematičan Izvini, previdela sam taj deo, "upisao polaganje" ne znam jel si upisao obuku ili polaganje. Ja sam teoriju polozila još u oktobru 2018 pa zbog problema sa auto školom tek sam u junu, možda julu, prešla u drugu auto školu i počela časove vožnje. U septembru sam završila časove, prijavila polaganjemi dobila termin za 4. Oktobar kad sam i položila. Dobila sam probnu za A Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Octobar 30, 2019 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan Čekajte, a jel sada ostaje i dalje ono "ako ste položili za B po starom zakonu (2008.)" i nikada niste imali probnu, upisali za A kategoriju 5.2019. (uopšte ušli u sistem auto škole) i položili 10.2019., mora probna ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...