Satelis 15964 Napisano Februar 4, 2020 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nedelja, 02.02. prva voznja u ovoj sezoni, uprtili se do Rudnika na kafu. idila, bas malo saobracaja mora se naci bar jedan mamlaz misli usmerene vidj lepote, pozdrav za kolege Za divno cudo, bez incidenta....onog jednog sa pocetka posta i ne racunam. Ispijamo kafu Srecko i ja, pridruzili se momci iz GM i tako.... ubismo vreme za cas. vracamo se nazad, Topola - Mladenovac i dugacki pravci sa par blagih krivina tu smo oko 100km/h, pojavljuje se avtomobil u nasoj traci na prvu ga nisam registrovao, velikom brzinom se kretao iskren da budem, zatecen sam bio a i izaslo se iz kondicije begam desno, sviram i psujem na sav glas sve se jako brzo desilo, dobro ga je gazio beli Opel, desni tocak maltene da je sisao sa puta covek budali pravi mesta kako nas ne bi oduvao i tako, do Ralje me prodje bes.... pozdrav za kolege sad jedna od najvecih zajeba na Avalskom, je kod skretanje za Vrcin ko ide ka Bg, ceka ga dugacak pravac, brza leva krivina, kratak pravac pa brza desna krivina gde je ujedno raskrsnica tj skretanje za Vrcin covek se opusti, previdi situaciju i ako ne smanji brzinu..... zurka u najvi mnogi se ovde iskljucuju i ukljucuju na dzadu, opreza nikad dosta na ovoj raskrsnici mnogi izvukli deblji kraj, prosle godine kolega izgubi zivot ima tema u Crnoj Hronici, cak bese vozio devojku pozadi... pu pu pu na kratkom parcetu ovde vreba djavo, zajeb je brzina u glavnom a tu je popednik dana 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3251 Napisano Februar 5, 2020 Drug član, 808 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Al je ovaj bio pijan kad je sinoc parkirao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sandi 45 Napisano Februar 5, 2020 U prolazu, 74 postova Lokacija: Ni na nebu ni na zemlji Motocikl: Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Makar je stao ravno, uz linijuSent from my iPhone using Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7704 Napisano Februar 23, 2020 Drug član, 2951 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nekako kada se gleda na snimku ne izgleda toliko ozbiljno ali u zivo nije bilo ni malo naivno, sreca da je kolega pratio situaciju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15964 Napisano Februar 23, 2020 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jbt koliko je ovo bilo blizu, bez migavca bez ikakve najave.... svaka cas kolegi da je onako ladno odreagovao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14842 Napisano Februar 23, 2020 moto merkat °°, 4929 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Skolski primer mrtvog ugla. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7704 Napisano Februar 23, 2020 Drug član, 2951 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste nezgodan mrtvi ugao, ja na renou imam bez obzira sto su veliki retrovizori ali poenta je ne mijenjati naglo pravc! Meni je najnezgodnije kada neko uradi nekakav ne predvidjen manevar, cak i ako me ne ugrozi iscima me, pa neko vrijeme vozim pod stresom i ne razmisljam kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 23, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Da je ovaj mamlaz u autu dao žmigavac pre bilo kakve radnje menjanja trake, kolega na motoru bi video taj žmigavac na vreme i svirnuo bi i tako bi upozorio vozaca automobila da ima nekoga i u mrtvom uglu... Ovako je ovo čisto bahaćenje i bezobrazluk... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Februar 23, 2020 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, ThePainkiller je napisao: Da je ovaj mamlaz u autu dao žmigavac pre bilo kakve radnje menjanja trake Ах, па то се не ради. Ниси шмекер ако укључиш показивач правца... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 976 Napisano Februar 23, 2020 Ol' dirty bastard, 618 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: TDM Prijavi odgovor kao problematičan Predpostavimo da mu je bio u mrtvom uglu, nije ga video vec samo auto skroz pozadi. U tom slucaju se ubacio ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Februar 23, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Nema mrtvog ugla, sve mora da se gleda. Ljudi ne gledaju auto gde je nego se namerno ubacuju u tuđu traku da bi prošli kuda su zamislili, a motor će bez razmišljanja da iseku. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13029 Napisano Februar 23, 2020 Ne silazi, 7442 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Jbg, treba i ti motocikla da znaš da si u mrtvom uglu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 976 Napisano Februar 23, 2020 Ol' dirty bastard, 618 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: TDM Prijavi odgovor kao problematičan 45 minutes ago, X8 Vračar said: Nema mrtvog ugla, sve mora da se gleda. Moz' gledas kolko oces kad ne vidis nista. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PetkovicBecej 133 Napisano Februar 23, 2020 Svrati ponekad, 215 postova Lokacija: Becej Motocikl: Honda cb 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nema mrtvog ugla rođaci. Podese se retrovizori spram vozača i sve se vidi. Okrene se glava po potrebi. Na sreću ljudi imaju vrat, nisu glave nataknute direktno na torzo. Da se vozimo u ficama i peglicama iz 80-tih koje su imale samo levi spoljni retrovizor pa da razumem, al većina danas ima podesiva ogledala i to na dugme. Moj auto ima 20 godina pa imam tu komociju. A sto se tice migavca, reno iz 1927 je imao zastavice koje iskoce sa strane i pokažu nameru skretanja a ovaj/ova osoba u autu nema izgovor za ne korišćenje istog. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7704 Napisano Februar 23, 2020 Drug član, 2951 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, PetkovicBecej said: Nema mrtvog ugla rođaci. To bas i nije tacno, nema mrtvog ugla na vjerujem vecini vozila ali neka ga imaju. Napisah gore da na renou imam mrtvi ugao, prosto su upustili stakla retrovizora previse u plastiku, pa ih ona zaklanja par cm sto je dovoljno za mrtvi ugao. Ne nogu ja stalno pomjerati retrovizore da bih ga uklonio cas s jedne, cas s druge strane, a glavu dzaba okretati u pikapu. Prosto treba biti svjestan toga ako postoji i paziti na promjenu pravca, ja sam uzeo i male retrovizorcice pod drugim uglom da bih sto vise eliminisao taj mrtvi ugao ali i na njih se treba naviknuti. Problem je sto oni vozaci koji su vozili samo kola nemaju svijest o tome kako uticu na ostale ucesnike u saobracaju i tvrdoglavo misle da su samo oni u pravu dok ne ubiju nekog, a tad je kasno sto im dodje odozdo na gore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14842 Napisano Februar 23, 2020 moto merkat °°, 4929 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam dali se i ovde navlace postovi ili sta, mrtav ugao se dobija razdaljinom i uglom vozila koje se nalazi iza nas i u svakom retrovizoru postoji, samo moze biti veci i manji. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Februar 23, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan To što neko ne može da vidi lako, ne znači da je to opravdanje za ugrožavanje drugih. Tako da možda postoji manjkavosti nekog retrovizor koje tako nazivamo ali se to vidi na drugi način pre prestrojavanja i skretanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14842 Napisano Februar 23, 2020 moto merkat °°, 4929 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj samo da ispadne kako pravdam postupak. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7704 Napisano Februar 23, 2020 Drug član, 2951 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, X8 Vračar said: što neko ne može da vidi lako, ne znači da je to opravdanje za ugrožavanje drugih Apsolutno se slasem, na kraju i zakon ga nece osloboditi samo sto se neko poziva na mrtvi ugao ali je cinjenica da postoji i sto bi rekli juznjaci valja voditi red Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17267 Napisano Februar 23, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3689 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Bigor je napisao: Apsolutno se slasem, na kraju i zakon ga nece osloboditi samo sto se neko poziva na mrtvi ugao ali je cinjenica da postoji i sto bi rekli juznjaci valja voditi red Onaj ko menja poziciju na putu mora da proceni da li ne ugrožava nekog prilikom toga i da pre nego što započne tu promenu mora blagovremeno (migavcima) da obavesti one iza sebe o svojoj nameri, a ukoliko je svestan da ima mrtvih uglova mora da tu promenu započne sporo i oprezno (da bi dao vremena i prostora da se izvuče neko ko je već započeo preticanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7704 Napisano Februar 23, 2020 Drug član, 2951 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa upravo o tome sam i pricao, ja cisto sumnjam da o tim stvarima uopste diskutuju prilikom obuke za polaganje vozackog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PetkovicBecej 133 Napisano Februar 24, 2020 Svrati ponekad, 215 postova Lokacija: Becej Motocikl: Honda cb 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, X8 Vračar je napisao: To što neko ne može da vidi lako, ne znači da je to opravdanje za ugrožavanje drugih. Tako da možda postoji manjkavosti nekog retrovizor koje tako nazivamo ali se to vidi na drugi način pre prestrojavanja i skretanja. Na ovo sam mislio pre svega. Svestan sam činjenice da konstrukcijski nije moguće izvesti da se sve vidi u svakom trenutku. Vozio sam i kombije i pikape, manja i veća auta, kad ima volje ima i načina da se vidi. Jedino gde bas nemoze vozač sam je kod uključenja na put pod oštrim uglom kad zbog manjka prozora ne vidite ništa sa desne strane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Februar 25, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan 17h Bulevar kod Vuka, turista pokušava da skrene levo u Bulevar iz Patrijarha Gavrila, bukvalno najmanje ulice koja izlazi na Bulevar, pri čemu seče najmanje 6 traka. Nisam video šta je bilo sa vozačem motora, verovatno je odmah odvežen u bolnicu.Samo 1 ulica dalje je raskrsnica sa semaforom gde se može normalno skrenuti levo. Iz ove ulice, potvrdiće svako ko prolazi pored Vuka, nije moguće u 17h bezbedno skrenuti levo, mada formalno nije zabranjeno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17267 Napisano Februar 25, 2020 (promenjeno) Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3689 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Danas oko podne krećem se pravo kroz raskrsnicu (mesto Žitkovac) iz pravca Niša prema Đunisu. Ispred mene lagano ide auto koji ne daje migavac (što znači da nastavlja pravo) i pri tome propušta da prođe auto koji mu dolazi s desna i koji ima prednost. Iza mene se isto kreće još jedan auto i onda vidim u retrovizoru kako se iza toga auta pojavljuje jedan koji počinje preticanje i tog auta a odmah pretiče i mene (a pri tome ima uključen desni migavac) i bude mi jasno da će na raskrsnici (ili i pre toga) da skrane udesno (i to preko mene). Brzina oko desetak kilometara na sat, dama (plavuša sa još jednom saputnicom) u momentu dok me pretiče i dok je upravo paraleleno sa mnom kreće udesno (vraća se u "svoju" traku) i mene izbacuje na trotoar. Pošto sam već očekivao ovakvu situaciju nisam bio ugrožen (ivičnjak prema trotoaru je blag i nizak pa sam se tu "sklonio" i sačekao da "dama" prođe), pa pošto je morala da se zaustavi (jer je ispred nje bio auto) lepo je obiđem i kulturno je (Kroz njen otvoren prozor) pitam gde je završila obuku i ko joj je izdao lekarsko uverenje. Pri tome mi je bilo sasvim jasno da svojim postupkom ništa nisam postigao kod dotične, jer je bilo očigledno da ona uopšte nije u stanju da shvati šta je učinila. Tako da u stvari pojma nemam da li je ovo za temu "bahati mamlazi" ili za neku temu "debili na putu". U svako slučaju čuvajte se i gledajte da predviđate poteze onih oko vas, jer ako čekate da se nešto desi uglavnom nećete da imate vremena (ili mesta) za reakciju i spašavanje. Promenio Februar 25, 2020 član zika56 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 25, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Odavno sam shvatio da jedino defanzivna vožnja može da mi sačuva živu glavu na drumu... Često postaje zamorno budno pratiti saobraćaj ispred i oko sebe, predviđati svačije poteze, nadane i nenadane, predviđati putanje, kalkulisati svačiju brzinu, kočioni put, mogućnost manevrisanja i ostalo...ali je to apsolutno jedini (bezbedan koliko-toliko) način da se ostane živ na motociklu u saobraćaju... 3 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...