Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Drug član, 2578 postova
  • Motocikl: Africa RD07
2 minutes ago, lomitelj said:

@drmilan_ Nemoj da shvatiš kao "so na ranu" ali šta je sa svim slušalicama, blututovima i sličnim stvarima koje omogućavaju da telefon ne bude u ruci? Ako ništa drugo, bar da Policija nema razloga da te zaustavlja.

Ma imam, nego stalno palim gasim auto, udji izadji, trci gore dole i dok se on poveze svaki put ja vec stigao na adresu i tako u krug, pa ga i ne koristim, stavim na spiker pa tako. Al ovo je bilo u sekundi, zovu iz firme u momentu se javim i jbg. Ni prvi ni poslednji put, al taj nadmeni stav. Pa i kad zaustave iz rutinske kontrole to je stav kao da moram da kleknem da mu popusim jer on je zavrsio kurs za pandura

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1624 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...

Није проблем платити казну, проблем је став, приступ, понашање.

Толико сам огорчен искуством које имам последњих неколико месеци са младим полицијским нараштајима да им сваки пут вербално је*ем даље од трећег колена без да ишта скривам.

Најгоре је то што се у мањој средини као што је нпр. Ужице сви знамо, лично или из виђења, свеједно, углавном се знамо.

Не можеш пријатељу увече да играш са мном фудбал, а сутрадан преподне да ме зауставиш, чешљаш ме пола сата и на крају пишеш казну што ми гума на резервном точку није исте димензије као остале четири гуме на ауту.

То код мене тако не може, не прихватам.

Лепо му све по списку па кад плаћам да плаћам са задовољством. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3718 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
pre 29 minuta, drmilan_ je napisao:

Ma imam, nego stalno palim gasim auto, udji izadji, trci gore dole i dok se on poveze svaki put ja vec stigao na adresu i tako u krug, pa ga i ne koristim, stavim na spiker pa tako. Al ovo je bilo u sekundi, zovu iz firme u momentu se javim i jbg. Ni prvi ni poslednji put, al taj nadmeni stav. Pa i kad zaustave iz rutinske kontrole to je stav kao da moram da kleknem da mu popusim jer on je zavrsio kurs za pandura

U poslednjih petnaestak godina policija me vrlo retko zaustavljala i kontrolisala, a i kada su me zaustavljali obraćanje i ophođenje je uvek bilo vrlo kulturno i sa poštovanjem (čak i kada sam bio u prekršaju).

A policajci uglavnom nisu završili nekakav kurs, nego su završili srednju školu (a i oni koji su završili kurs morali su prethodno da imaju završenu srednju školu).

Iskreno, ne verujem da većina onih koji daju ovakve komentare imaju neko veće obrazovanje od ovih "pandura".

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2
  • Podržavam 4

• Ne silazi, 1335 postova
  • Motocikl: Y

Pre nekih mesec dana bilo neko njesra u ulici pa 3 puta patrola/obicna dolazila i svaki put druga ekipa.

Sve mladi momci, vidi se da su tek izasli iz klupe i maksimalno kulturni i uvidjajni.

Ceo komsiluk pohvalno komentarisao njihov nastup.

Kao da je doslo do smene generacija, vidim i na par gr.prelaza sve mlade ekipe.

Saobracajci uvek korektni i uljudni, sa moje strane sve pohvale.

• Podržavam 2

• Ne silazi, 2954 postova
  • Motocikl: Connect gy6 125

Milane kriv si i tacka.Zato nam i drzava jesto to sto jeste ,kad jedan covek okrene broj i sjebe policajca na duznosti.Pre 20 god isto sam rekao :jebes drzavu u kojoj Cezar vozi trulu Ladu ,zove direktora,a ovaj vezu u policiji.

• Podržavam 2

Моје искуство је апсолутно другачије.

Можда и ја грешим, можда је то само случај код мене у крају, ко ће га знати али тако је.

@zika56 није то ствар образовања, ствар је поштовања.

Не мораш да имаш пола разреда основне школе да би неког другог поштовао.

Како мислиш да поштујем неког ко се према мени опходи као према кучету?

Ја се према људима опходим искључиво онако како се ти исти опходе према мени.

Може бити Боготац, ако ме гази, газим и ја њега па ко како изгура...

• Podržavam 3

19 minutes ago, zika56 said:

U poslednjih petnaestak godina policija me vrlo retko zaustavljala i kontrolisala, a i kada su me zaustavljali obraćanje i ophođenje je uvek bilo vrlo kulturno i sa poštovanjem (čak i kada sam bio u prekršaju).

A policajci uglavnom nisu završili nekakav kurs, nego su završili srednju školu (a i oni koji su završili kurs morali su prethodno da imaju završenu srednju školu).

Iskreno, ne verujem da većina onih koji daju ovakve komentare imaju neko veće obrazovanje od ovih "pandura".

Ziko nemojmo se vredjati opet. Mnogo vas postujem, pomogli ste mi kad mi je gorelo al nemojmo da se vredjamo. Pricamo iskustva, blago vama kad niste naletali na ovakve nabedjene majmune!

Kad god me je zaustavio stariji policajac nikad nikakvu nelagodnost nisam dozivljavao niti je bilo ko bio nadmen, za razliku od novopecenih balavandera. 

Da vam ispricam jos jednu za novopecene sprovodioce vlasti. Bio 31.decembar, nenormalna guzva u gradu, i ispred naseg parkinga firme se na sve strane parkirali, sto na put, sto nama na kapiju skoro. Znaci ne mozemo se mimoici od silnih auta koji sve do jednog stoje na mestu gde je zabranjeno parkiranje i zaustavljanje. Ja vidim patrolu u centru, i sam stanem, i vidim poznajem starijeg kolegu, spustam prozor i kazem dobar dan evo ja svojevoljno stajem i smejem se, smeje se stariji kolega, a ovaj mladji novi isto tako sa palcevima u pojasu prilazi sa stavom naginje mi se na suvozacev prozor i kaze STA HOCES!? Reko tebe nisam nista pitao, pricam ti sa kolegom, i dolazi stariji kolega, gde si milance sta ima, ja kazem za problem parkiranja, on kaze znam sve ali sta da ti kazem, nova godina je, istrpite danas, ludnica je svakako, reko hvala. Ne bi mu sigurno tako odgovorio da mi nije rekao STA HOCES, alo bre ti si mi neka pravda, od kad smo mi prvo na TI, bez obzira sto smo generacijski tu negde. Izgleda da im taj ubrzani kurs nije bio dovoljan da se nauce lepom ponasanju. 

12 minutes ago, cezarpa said:

Milane kriv si i tacka.Zato nam i drzava jesto to sto jeste ,kad jedan covek okrene broj i sjebe policajca na duznosti.Pre 20 god isto sam rekao :jebes drzavu u kojoj Cezar vozi trulu Ladu ,zove direktora,a ovaj vezu u policiji.

Kad sam rekao da nisam kriv? I naravno da cu se uvek izvuci ako mogu a ne puniti budzet drzavi. Opet krece prica o postenju na forumu? Posto mi se vec zesce kenja od postenjacina ovde koji sve voze po propisu, nikad ne idu preko reda na granici, ne voze preko ogranicenja, ne prelaze punu, uredno placaju racune, ne parkiraju gde je zabranjeno i da ne pricam sta sve ne. Prosto bi trebalo predsednik da odlikuje sve ove postene ljude na forumu, koji se verujem samo tako predstavljaju a u realnosti druga prica. Licemeri

• Tužan 1
  • Podržavam 1

Mislim da cu bataliti forum, sto sam upoznao dobrih ljudi upoznao sam, njihove brojeve imam a i oni moje, sve ovo ostalo je mlacenje prazne slame! 

• Tužan 1

• Svrati ponekad, 142 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650

Mene nikada nisu zaustavljali kada sam motorom, više puta sam prošao pored patrole koja zaustavlja ali mi samo mahnu da produžim dalje.

Kad sam kolima onda sam im zanimljiviji izgleda ali nikada nisam imao problem, dobar dan, dobar dan, dokumenta, alkotest, sve ispravno i to je to. Trudim se da budem prijatan i nasmejan i onda mi oni tako odgovore.

• Podržavam 2

Још једна "занимљива" чињеница народне милиције.

Пошто викендима ради до касно и кући се враћам око 2-3h после поноћи, неретко ми се дешава да ме, наши полицијски омладинци, вероватно из разлога недоиграности GTA, под пуним гасом, уз нагла кочења и ротацијом пресрећу и заустављају.

-Добро вече.

-Добро вече.

-Алкотест, да ли сте конзумирали алкохол?

-Не.

-Може контрола?

-Наравно.

Након провере алкохола.

-Хвала Вам, довиђења.

Ја наравно морам да додам...

-Извините, само да Вас питам. Чему потреба за ротацијом и пресретањем? 

Један од занимљивих одговора:

-Јуримо сивог голфа 5, побегао нам па трагамо.

-Ако нисте приметили ја возим црног мегана?

-Довиђења господине.

-Довиђења.

То вече кад су јурили фамозног сивог голфа 5 су ме пресретали под ротацијом трипут у 15 минута.

• Sviđa mi se 2
  • Haha 5

Ја све разумем и да се доказују колегама, и да морају одређен број казни да напишу дневно, и да их третирају на том курсу као највећи шљам... све је то ок, на то су пристали.

Али бато, не ради се то тако.

Мора се имати стила, знати како се поступа са људима.

Раније ми се девојка полицајка извињавала што ми је писала казну за паркирање, све кроз смех и културно, у фазону могао си (могли смо) попити пиће за ове паре.

Кроз фору, пиши сестро и три ако треба, имаћемо и за пиће.

Али претходних пар месеци, зло и наопако.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 524 postova
  • Motocikl: k9

Jbt, meni sad nesto nije jasno?!

@drmilan_Ti pricas telefonom (prekrsaj), oni te zaustave, zaprete "kaznom", ti zamolis da pozoves druga koji ce ti pomoci, oni ti to dozvole, on zamoli kolege da te puste ( mislim da je to krivicno delo), oni izadju kolegi u susret i puste te (i za ovo se gubi posao, u najboljem skucaju)... 

E sad, cime si nezadovoljan? Sto pravis prekrsaj , izvrdavas zakon, prolazis nekaznjeno, sto ti dozvoljavaju da koristis

"pomoc prijatelja'' i time stavljas svog druga u situaciju da moli svoje kolege da te ne kazne, zaduzuje se kod njih za uslugu, i time sebe i njih stavlja u delo zloupotreba sluzbenog polozaja... Cime si nezadovoljan?

...

I jos mi nije jasno ovo, ne znam ko napisa malopre, sto ako sa nekim igras fudbal i znas ga iz grada, a kako sam kaze, malo mesto, svi se znaju, smeta ti ako sutradan radi svoj posao i kazni te ako si neispravan?

Ne kapiram sta je tu problem? jel ne sme da igra fudbal ili ne sme da radi svoj posao ili ne sme ta dva zajedno, mora da se odluci dal fudbal il sluzba?

Ja inace nemam previse problema sa policijom. Kad napravim prekrsaj gledam kako da prodjem nekaznjeno, kad je rutinska kontrola opet nemam problema, gledam da imam prema njima drugarski nastup jer donekle i mislim da su nam drugari na drumu. Jbg , ne volim kad me kazne ali i to je deo voznje. Nikad me nisu kaznili a da nisam bio kriv

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 4

pre 7 minuta, Jupiter je napisao:

Pričaj, šta je bilo sa tom policajkom? :Mina:

Ништа, као и са већином шанси што сам имао у животу.

Чим остане за сутра, пиши пропало.

Сад и одмах или пропаст.:ups:

• Podržavam 2

@skezasto gledas da prodjes nekaznjeno kad napravis prekrsaj? Pa plati ako si kriv.

Vidim nisi shvatio poentu, poenta price je nadmeni i nabedjeni nastup njihov kao da su uhvatili boga za onu stvar. I kod mene i kod @Marko05. Nije stvar kazne. A da ne pricam sto su neobrazovani pa za moj slucaj misle da ide prijava. I za nikog ne znam da je dobio otkaz jer je pomogao nekom, niti je u mom slucaju iko ikoga molio. Da se tako lako dobija otkaz ne bi imali ljude u policiji i carini.

Ja se uvek vadim na klopu jer radim u firmi za koju zna ceo grad pa na to prolazim, kad mogu, kad nece da cuju onda pomoc prijatelja. Ovo mi prvi put da sam bilo koga pozvao! Cisto da znas.  

1 minute ago, Jupiter said:

I ja sam mislio da si ti doktor. Nekada, ranije. :)

Cak i da jesam, ne bih se tako sigurno potpisivao :jee:

nisam ginekolog ali mogu da pogledam

Promenio član drmilan_
  • Haha 1

Gledaj sa druge strane.Ti radis neki posao ,nebitno koji.I stranka ti zove sefa i ocrni te.Sef te napusi zbog te stranke.Ti posle na nekom forumu kazes da ti nije pravo.E to je taj obican policajac na duznosti.

I  ja pravim prekrsaje gde stignem i gde me nece uhvatiti,nedam drzavi u fond.I linije i ogranicenja i prvenstvo,i jebem sve po spisku drugom vozacu,ali cutim kad me uhvate i kazne.

Promenio član cezarpa
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

2 minutes ago, ske said:

@drmilan_Pa izgleda da nisam...

Treba da te zaustave, budu fini, kulturni , titraju ti izvine se i puste te?

Procitaj ponovo, opet nisi shvatio poentu. Ili cu da ti napisem. 

Dobar dan, dokumenta, da li znate zasto smo vas zaustavili, znam kriv sam, jel mogu kako da se opravdam ili ne, ne mozete za ovo vam ide kazna u tolikom iznosu, sacekajte da vam napisemo pa ste slobodni, u redu. 

a ne sa nadmenim stavom i glasom stani pored a vec na parkingu stojim po 90 stepeni naspram kolovoza, da ti napisem prijavu, kakvu prijavu???? Itd, sa sve kroz podsmeh i sirenjem ramena. 

ne treba niko da mi TITRA, kad zaserem znam da sam zasrao, al ne treba ni da mi se kurci neko. A kad me zaustave pa kazu dokumenta, ja kazem dobar dan, oni opet dokumenta ja opet dobar dan, valjda ce kad tad shvatiti da se prvo kaze dobar dan pa sve ostalo dalje. Ili je po vama i ovo lose ponasanje od strane mene sto zahtevam malo ljudskosti? Vidim da vecinu vas ne zaustavljaju ni priblizno kao mene, valjda jer sam u manjem gradu a stalno u saobracaju.

Al evo jos jedna lepa anegdota. Vracam se iz Ceske prosle nedelje sa biciklisticke trke, madjarskim kombijem. Zaustavlja me carinica na madjarsko slovackoj granici, izdvojila me iz kolone. Fina kulturna, good afternoon, can I get car documents, znaci ne drcno dokumenta, nego je lepo trazila, ja kazem offcourse, dam madjarsku saobracajnu, ona kaze passport, ja dam hrvatsku licnu, gleda cudno, kaze if I can get also your drivers licence, yes ofcourse you can, i dam srpsku vozacku, gleda me cudno, please get out of car and open back door, znaci ponovo me kulturno zamolila, ja otvorio, pozadi bicikle, objasnio da idemo sa trke, nasmejala se, vratila dokumenta i pozelela sretan put. E TAKO se to radi, al ti ljudi su ucili skolu za to, godinama, nemaju potrebu za podmicivanjem i znaju za pravila ponasanja i ljudskosti

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   4 članova

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja