Blackened 602 Napisano Avgust 19 Svrati ponekad, 371 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Zasto saobracajci ne gledaju to malo, ja bih ceo dan isao po gradu i samo to kaznjavao. Trebalo bi bodove za to davati ako se ponovlja. Nedavanje zmigavca je ili losa navika ili nekoncentrisanost u saobracaju, svako za dobru kaznu. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Avgust 19 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Blackened je napisao: ja bih ceo dan isao po gradu i samo to kaznjavao. Trebalo bi bodove za to davati Ja bi na svaku raskrsnicu postavio saobracajca i svaki bi sebi zaradio platu i doprineo punjenju budžeta i poboljsanju saobracajne kulture. Al onda bi pojedinci zakukali kako je to represija drzavnog aparata na neduzni narod i jbg, tu smo gde jesmo po pitanju migavaca. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Avgust 19 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Ako primetim bmw vozilo iza sebe,obavezno ne dajem migavac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5410 Napisano Avgust 19 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Ja skrenuo pre koji dan u Innsbrucku bez zmigavca, gledam gde trebam ici i mahinalno skrenem bez. Kaze mi drugar imao si srece sto nije bilo pandura iza, kaze deru za te stvari. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 3008 Napisano Avgust 19 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bojane, ako već on vozi i ponaša se u skladu s imenom (Bawarische moronen Wagen), nemoj ti. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6033 Napisano Avgust 19 Ne silazi, 1807 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan pre 54 minuta, travelman je napisao: Ja bi na svaku raskrsnicu postavio saobracajca i svaki bi sebi zaradio platu i doprineo punjenju budžeta i poboljsanju saobracajne kulture. Al onda bi pojedinci zakukali kako je to represija drzavnog aparata na neduzni narod i jbg, tu smo gde jesmo po pitanju migavaca. Bilo i to nekad,pa raskrsnice bile ko privatna svojina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1216 Napisano Avgust 20 (promenjeno) prisutan, 1121 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Za to nedavanje žmigavaca je kriva saobraćajna policija!! Sjećam se u staroj Jugi, stari u Stojadinu zaboravi dati žmigavac i sav se uznemiri i samo bleji da neće negdje stop palica i brko u plavom da izleti .., a kad se desi kreće se sa dobar dan druže, pozdrav rukom ka šapki, pa da krenemo!!! Policija sad samo peca na jednim te istim pozicijama za prekoračenje brzine, i crveno.., za ostalo ih boli pajo!! Nažalost kriva je i moderna tehnologija koja pali lijevu ili desnu maglenku čim neko smota u nekom pravcu.., pa majka im ga stara što nisu i zadnji žmigavac povezali? Ovako kad si iza igraš pogađalice!! Promenio Avgust 20 član mali_zmaj 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8440 Napisano Avgust 20 4_tocka_i_karoserija, 1876 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, mali_zmaj je napisao: Nažalost kriva je i moderna tehnologija koja pali lijevu ili desnu maglenku čim neko smota u nekom pravcu.., pa majka im ga stara što nisu i zadnji žmigavac povezali? Ovako kad si iza igraš pogađalice!! Nisi prvi koji je ovo spomenuo, a ja i dalje ne razumem vezu između (nedavanja) migavaca i ovog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 361 Napisano Avgust 20 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Zmigavac treba da se upali minimum par sekundi pre okretanja volana, tako da je kasno da ga upalis okretanjem. Taj mehanizam bi isto morao nekako da zna da ne treba da upali zmigavac kad pratis lakat krivinu npr. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2731 Napisano Avgust 20 Drug član, 1632 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Dosta nekih auta ima da se migavac samo pipne i radi par sec, podesio sam na Fiesti na max i opet mi kratko, uvek stisnem da zaključa nek sveti dok izvrsavam radnju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12532 Napisano Avgust 20 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Na kraju će AI da nas vozi jer je čovek sve gluplji i gluplji. Čovek kad je glup onda mora država da reguliše ponašanja. Donese zakon na primer o vezivanju pojasa ali opet ni to nije dovoljno. Zato AI da vozi a čovek samo da sedne u kabinu kao nekad kad se sedalo u kočiju a kočijaš radi sve ostalo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9537 Napisano Avgust 20 Drug član, 1010 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Nije čovek gluplji već je razvoj tehnologije koja je sve pristupačnija dovela do toga da je čovek sve lenjiji i sve više se oslanja na kojekakva pomagala i asistencije. Sent from my M2006C3MII using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2731 Napisano Avgust 20 Drug član, 1632 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi ostavio abs, esp i tempomat, sve ostalo pogasio, Najbolja su mi pitanja, e sad imam abs, esp, kako sad vozim? Ili joj sto mi igra pedala kocnice, Vozace treba sve provuci u auto skoli kroz poligon kao sto bude ono na navaku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8475 Napisano Avgust 20 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, RankoBg87 je napisao: Ja bi ostavio abs, esp i tempomat, sve ostalo pogasio, Start stop, jebe me ova dva dana u službenoj Fabiji. Kako staneš, ugasi se i klima jedva tinja. A u 16h od Vračara do Nbg i do Brda dosta vremena stojiš. Kao da nema klimu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7680 Napisano Avgust 20 -, 1746 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Pa iskljuci ga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8475 Napisano Avgust 20 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, ser je napisao: Pa iskljuci ga Glup sam, ne znam gde. U pitanju je nova nova Fabia. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatkojov 1110 Napisano Avgust 20 Zlaja, 286 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha xj6 Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, mrle said: Start stop, jebe me ova dva dana u službenoj Fabiji. Kako staneš, ugasi se i klima jedva tinja. A u 16h od Vračara do Nbg i do Brda dosta vremena stojiš. Kao da nema klimu. ja to gasim cim upalim , prvi taster s leva na desno a sa strelicom u krug 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7680 Napisano Avgust 20 (promenjeno) -, 1746 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, mrle said: Glup sam, ne znam gde. U pitanju je nova nova Fabia. Ima dugme oznaku A i onu strelicu u krug. Sa leve strane volana. Drzis ga malo duze od sekunde... Promenio Avgust 20 član ser 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3209 Napisano Avgust 20 Drug član, 789 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, mrle said: Glup sam, ne znam gde. U pitanju je nova nova Fabia. Ako nema posebno dugme za njega na tabli, onda moras u meni da udjes i nadjes gde je. Tako je kod mene na C3. A apropo start/stopa, meni prestao da radi. Vidim da vecina to gasi cim udje u kola, ali meni ne smeta. Meni smeta sto je auto nov, sto nema ni 1500km, a nesto mu vec ne radi. Osim zvanicnog servisa koji nije u mom gradu, pa bih morao da doteram auto, ostavim ga, nakon dan dva opet odem do Bg po njega... Ima li sta da mogu ja sam da probam? Neki reset? Da udjem i izadjem iz auta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14128 Napisano Avgust 20 moto merkat °°, 4890 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, grafigo je napisao: Vidim da vecina to gasi cim udje u kola, ali meni ne smeta. Tebi ne ali vozilu da, na duze staze. Ukljuci na boardu trenutnu potrosnju pa prati gde ode kada startuje, dok je u leru uglavnom je na 0,6 l/h (zavisi od motora) dalje koliko struje povuce da startuje pa optereti alternator da dopuni sto takodje utice na potrosnju, takodje sto kaze Mrle klima tj kompresor ne radi pa da postigne zadatu temp. pa je pod opterecenjem sto opet povlaci potrosnju. Licno to vidim kao jos jednu podmudaljku da se pre vidis sa serviserom pod izgovorom "ekologija". 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2731 Napisano Avgust 20 Drug član, 1632 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan A sto je akumulator drugaciji i skuplji. Mozda kad bi vozio duze al jednom sam vozio auto, manuelni menjac, hil holder, automatska rucna, Izasao nesto, mislim da kapiju otvorim, da krenem nece, drndaj tamo dugmiće, kaze drugar pa vezi se, o reko izem ti sistem, 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3209 Napisano Avgust 20 Drug član, 789 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Vise razmisljam o tome da nije problem sa akumulatorom, sa alternatorom ili necim drugim. Radi mi na kolima starim 10 godina sve kako je fabrika predvidela, a sad na ovom starom mesec dana nesto je prestalo da radi. Start/stop jeste vise zbog EU birokratije tu, jer on (eventualno) ima smisla kada je vozilo ugaseno preko 30 sekundi, pa da onda ustedi koji gram goriva i smanji izduvne gasove. Ne secam se tacne cifre po jednoj studiji, ali je bilo preko pola minuta potrebno za tu "isplativost". Nije to vise ni tako nova tehnologija tako da je sve tu napravljeno da moze da prati cesto gasenje i paljenje auta. Aku je predvidjen za ceste, kratke cikluse punjenja i praznjenja, alnaser je drugaciji, logika rada je izmenjena pa kod mene npr. ne gasi vozilo ako radi klima i ako je spoljasnja temperatura preko 35 stepeni C... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3989 Napisano Avgust 20 (promenjeno) Drug član, 909 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Slab aku najverovatnije, tada gasi SS sistem. Takođe, ne gasi ako auto proceni da je vruće/hladno i da time remeti komfor putnika (klima / grejanje), ali to već zavisi od vozila... Promenio Avgust 21 član QmBGD 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1920 Napisano Avgust 20 Drug član, 790 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, grafigo je napisao: Ako nema posebno dugme za njega na tabli, onda moras u meni da udjes i nadjes gde je. Tako je kod mene na C3. A apropo start/stopa, meni prestao da radi. Vidim da vecina to gasi cim udje u kola, ali meni ne smeta. Meni smeta sto je auto nov, sto nema ni 1500km, a nesto mu vec ne radi. Osim zvanicnog servisa koji nije u mom gradu, pa bih morao da doteram auto, ostavim ga, nakon dan dva opet odem do Bg po njega... Ima li sta da mogu ja sam da probam? Neki reset? Da udjem i izadjem iz auta? Ako je prestao da ti radi sa ovim višim temperaturama - može da bude sasvim normalno. Ni meni ne gasi dok je u kabini znatno toplije od zadate temperature da ne bi gasio hlađenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3209 Napisano Avgust 20 Drug član, 789 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Sve te stvari kad radi, tj. ne radi start/stop sam skontao u prvih 1000km, tj 4 nedelje vožnje. Al u poslednjih 5-6 dana sam skontao da mi se ne gasi na semaforu, a da su svi ostali preduslovi za to ispunjeni. Temperatura je ispod 34°C, klima nije upaljena, ne diram kvačilo na semaforu... samo je prestao da radi sistem, a ne izbacuje nikakvu grešku. P.s. Sad vidim da nismo u temi o automobilima, vec o bahatima. Osim ovih koji parkiraju kako stignu, ovih dana nemam nekih problema u saobracaju. Biće da su temperature malo splasnule pa su se i ljudi vratili u normalu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...