Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 371 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Zasto saobracajci ne gledaju to malo, ja bih ceo dan isao po gradu i samo to kaznjavao. Trebalo bi bodove za to davati ako se ponovlja. Nedavanje zmigavca je ili losa navika ili nekoncentrisanost u saobracaju, svako za dobru kaznu.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 1335 postova
  • Motocikl: Y
pre 7 minuta, Blackened je napisao:

ja bih ceo dan isao po gradu i samo to kaznjavao. Trebalo bi bodove za to davati

Ja bi na svaku raskrsnicu postavio saobracajca i svaki bi sebi zaradio platu i doprineo punjenju budžeta i poboljsanju saobracajne kulture.

Al onda bi pojedinci zakukali kako je to represija drzavnog aparata na neduzni narod i jbg, tu smo gde jesmo po pitanju migavaca.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 2490 postova
  • Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET

Ja skrenuo pre koji dan u Innsbrucku bez zmigavca, gledam gde trebam ici i mahinalno skrenem bez. Kaze mi drugar imao si srece sto nije bilo pandura iza, kaze deru za te stvari. 

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 1807 postova
  • Motocikl: mali strom
pre 54 minuta, travelman je napisao:

Ja bi na svaku raskrsnicu postavio saobracajca i svaki bi sebi zaradio platu i doprineo punjenju budžeta i poboljsanju saobracajne kulture.

Al onda bi pojedinci zakukali kako je to represija drzavnog aparata na neduzni narod i jbg, tu smo gde jesmo po pitanju migavaca.

Bilo i to nekad,pa raskrsnice bile ko privatna svojina 

• prisutan, 1121 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Za to nedavanje žmigavaca je kriva saobraćajna policija!!  Sjećam se u staroj Jugi, stari u Stojadinu zaboravi dati žmigavac i sav se uznemiri i samo bleji da neće negdje stop palica i brko u plavom da  izleti .., a kad se desi kreće se sa dobar dan druže, pozdrav rukom ka šapki, pa da krenemo!!!  

Policija sad samo peca na jednim te istim pozicijama za prekoračenje brzine, i crveno.., za ostalo ih boli pajo!! 

Nažalost kriva je i moderna tehnologija koja pali lijevu ili desnu maglenku čim neko smota u nekom pravcu.., pa majka im ga stara što nisu i zadnji žmigavac povezali? Ovako kad si iza igraš pogađalice!! 

Promenio član mali_zmaj
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• 4_tocka_i_karoserija, 1876 postova
  • Motocikl: -
Pre sat vremena, mali_zmaj je napisao:

Nažalost kriva je i moderna tehnologija koja pali lijevu ili desnu maglenku čim neko smota u nekom pravcu.., pa majka im ga stara što nisu i zadnji žmigavac povezali? Ovako kad si iza igraš pogađalice!! 

Nisi prvi koji je ovo spomenuo, a ja i dalje ne razumem vezu između (nedavanja) migavaca i ovog.

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

Zmigavac treba da se upali minimum par sekundi pre okretanja volana, tako da je kasno da ga upalis okretanjem. Taj mehanizam bi isto morao nekako da zna da ne treba da upali zmigavac kad pratis lakat krivinu npr.

• Podržavam 1

• Drug član, 1632 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Dosta nekih auta ima da se migavac samo pipne i radi par sec, podesio sam na Fiesti na max i opet mi kratko, uvek stisnem da zaključa nek sveti dok izvrsavam radnju. 

• Ne silazi, 7323 postova
  • Motocikl: TDM 900

Na kraju će AI da nas vozi jer je čovek sve gluplji i gluplji. Čovek kad je glup onda mora država da reguliše ponašanja. Donese zakon na primer o vezivanju pojasa ali opet ni to nije dovoljno. Zato AI da vozi a čovek samo da sedne u kabinu kao nekad kad se sedalo u kočiju a kočijaš radi sve ostalo. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1010 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

Nije čovek gluplji već je razvoj tehnologije koja je sve pristupačnija dovela do toga da je čovek sve lenjiji i sve više se oslanja na kojekakva pomagala i asistencije.

Sent from my M2006C3MII using Tapatalk

• Podržavam 3

Ja bi ostavio abs, esp i tempomat, sve ostalo pogasio, 

Najbolja su mi pitanja, e sad imam abs, esp, kako sad vozim? 

Ili joj sto mi igra pedala kocnice, 

Vozace treba sve provuci u auto skoli kroz poligon kao sto bude ono na navaku. 

• nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova
  • Motocikl: 4x4
pre 5 minuta, RankoBg87 je napisao:

Ja bi ostavio abs, esp i tempomat, sve ostalo pogasio, 

Start stop, jebe me ova dva dana u službenoj Fabiji. Kako staneš, ugasi se i klima jedva tinja. A u 16h od Vračara do Nbg i do Brda dosta vremena stojiš. Kao da nema klimu. 

• Sviđa mi se 1

• nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova
  • Motocikl: 4x4
Upravo sada, ser je napisao:

Pa iskljuci ga

Glup sam, ne znam gde. U pitanju je nova nova Fabia. 

• Zlaja, 286 postova
  • Motocikl: yamaha xj6
11 minutes ago, mrle said:

Start stop, jebe me ova dva dana u službenoj Fabiji. Kako staneš, ugasi se i klima jedva tinja. A u 16h od Vračara do Nbg i do Brda dosta vremena stojiš. Kao da nema klimu. 

ja to gasim cim upalim , prvi taster s leva na desno a sa strelicom u krug

• Sviđa mi se 1

• -, 1746 postova
  • Motocikl: /
9 minutes ago, mrle said:

Ima dugme oznaku A i onu strelicu u krug. 

Sa leve strane volana.

Drzis ga malo duze od sekunde...

Promenio član ser
  • Hvala 1

• Drug član, 789 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.
1 hour ago, mrle said:

Ako nema posebno dugme za njega na tabli, onda moras u meni da udjes i nadjes gde je. Tako je kod mene na C3.

A apropo start/stopa, meni prestao da radi. Vidim da vecina to gasi cim udje u kola, ali meni ne smeta. Meni smeta sto je auto nov, sto nema ni 1500km, a nesto mu vec ne radi. Osim zvanicnog servisa koji nije u mom gradu, pa bih morao da doteram auto, ostavim ga, nakon dan dva opet odem do Bg po njega...

Ima li sta da mogu ja sam da probam? Neki reset? Da udjem i izadjem iz auta? :)

• moto merkat °°, 4890 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD
pre 3 minuta, grafigo je napisao:

Vidim da vecina to gasi cim udje u kola, ali meni ne smeta.

Tebi ne ali vozilu da, na duze staze. 

Ukljuci na boardu trenutnu potrosnju pa prati gde ode kada startuje, dok je u leru uglavnom je na 0,6 l/h (zavisi od motora) dalje koliko struje povuce da startuje pa optereti alternator da dopuni sto takodje utice na potrosnju, takodje sto kaze Mrle klima tj kompresor ne radi pa da postigne zadatu  temp. pa je pod opterecenjem sto opet povlaci potrosnju. 

Licno to vidim kao jos jednu podmudaljku da se pre vidis sa serviserom pod izgovorom "ekologija". 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

A sto je akumulator drugaciji i skuplji. 

Mozda kad bi vozio duze al jednom sam vozio auto, manuelni menjac, hil holder, automatska rucna, 

Izasao nesto, mislim da kapiju otvorim, da krenem nece, drndaj tamo dugmiće, kaze drugar pa vezi se, o reko izem ti sistem, 

• Haha 1

• Drug član, 789 postova

Vise razmisljam o tome da nije problem sa akumulatorom, sa alternatorom ili necim drugim. Radi mi na kolima starim 10 godina sve kako je fabrika predvidela, a sad na ovom starom mesec dana nesto je prestalo da radi.

Start/stop jeste vise zbog EU birokratije tu, jer on (eventualno) ima smisla kada je vozilo ugaseno preko 30 sekundi, pa da onda ustedi koji gram goriva i smanji izduvne gasove. Ne secam se tacne cifre po jednoj studiji, ali je bilo preko pola minuta potrebno za tu "isplativost".

Nije to vise ni tako nova tehnologija tako da je sve tu napravljeno da moze da prati cesto gasenje i paljenje auta. Aku je predvidjen za ceste, kratke cikluse punjenja i praznjenja, alnaser je drugaciji, logika rada je izmenjena pa kod mene npr. ne gasi vozilo ako radi klima i ako je spoljasnja temperatura preko 35 stepeni C...

• Drug član, 909 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Slab aku najverovatnije, tada gasi SS sistem. Takođe, ne gasi ako auto proceni da je vruće/hladno i da time remeti komfor putnika (klima / grejanje), ali to već zavisi od vozila...

Promenio član QmBGD
  • Podržavam 2

• Drug član, 790 postova
  • Motocikl: Honda NT1100
Pre 2 sati, grafigo je napisao:

Ako nema posebno dugme za njega na tabli, onda moras u meni da udjes i nadjes gde je. Tako je kod mene na C3.

A apropo start/stopa, meni prestao da radi. Vidim da vecina to gasi cim udje u kola, ali meni ne smeta. Meni smeta sto je auto nov, sto nema ni 1500km, a nesto mu vec ne radi. Osim zvanicnog servisa koji nije u mom gradu, pa bih morao da doteram auto, ostavim ga, nakon dan dva opet odem do Bg po njega...

Ima li sta da mogu ja sam da probam? Neki reset? Da udjem i izadjem iz auta? :)

Ako je prestao da ti radi sa ovim višim temperaturama - može da bude sasvim normalno. Ni meni ne gasi dok je u kabini znatno toplije od zadate temperature da ne bi gasio hlađenje.

• Drug član, 789 postova

Sve te stvari kad radi, tj. ne radi start/stop sam skontao u prvih 1000km, tj 4 nedelje vožnje. Al  u poslednjih 5-6 dana sam skontao da mi se ne gasi na semaforu, a da su svi ostali preduslovi za to ispunjeni. Temperatura je ispod 34°C, klima nije upaljena, ne diram kvačilo na semaforu... samo je prestao da radi sistem, a ne izbacuje nikakvu grešku.

P.s.

Sad vidim da nismo u temi o automobilima, vec o bahatima. Osim ovih koji parkiraju kako stignu, ovih dana nemam nekih problema u saobracaju. Biće da su temperature malo splasnule pa su se i ljudi vratili u normalu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja