Jump to content

Moto Zajednica

Nekoliko tipova motorista/bajkera/vozaca motora/sta vec...

Recommended Posts

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE
U kojoj su kategoriji oni sto ne voze po kisi?

U kategoriju - ne vozim po kiši zato sto ne volim da perem motor i da ga lickam. A volim da izgleda lepo i da bude čist.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 13 postova

podela vam nije dobra, uglavnom ih delim na one što nose boje kluba i one koji ih ne nose, kategorizacija ispod boja postoji ali je zanemarljiva. Postoje jedan manekenski klub u Srbiji ali ću da zaobidjem tu temu jer mi nije namera da se neko uvredi. Dakle čovek koji voli motor i sve blagodeti njegovog postojanja su upakovane u boje kluba obzirom da čovek po prirodi želi pripadnost porodici, udruženju, sindikatu ili moto klubu. Statistika saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju motorciklisti je prilično loša(procenat je ogroman) za one bez boja jer uglavnom oko sebe nemaš stariju braću koja će ti skrenuti pažnju na greške jer dok voziš u grupi mnogi te posmatraju.

• Haha 2

• Zainteresovan, 730 postova
  • Motocikl: SV650A
2 hours ago, vucko_sd said:

Statistika saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju motorciklisti je prilično loša(procenat je ogroman) za one bez boja

Moze link?

• Drug član, 1418 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L

opet se pojavljuju duhovi proslosti, ne nasedajte, neko bi rekao i da je dete neke odredjene boje:lol3:

• Haha 1

• Drug član, 540 postova
  • Motocikl: Nmax 155

Dajte neki kratak uvod i link na ove popularne teme iz prošlosti. Vidim spominje se neko dete, određene boje...

Nije fer da mi "mlađi" članovi propuštamo ovakve bisere BjB samo zato što su teme ostale neaktivne. Recimo da sam preplakao od smeha čitajući ovu temu, pa bi mi neko slično štivo došlo odlično u trenucima dokolice. 

• Haha 1

• Drug član, 1198 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure
On 6/25/2019 at 12:36 PM, blackbeast said:

Vozikam se ja tako neko dan, lijepo vrijeme, nema guzve na putu, vozim lagano, i pocnem da razmisljam o razlicitim tipovima nas koji vozimo na dva tocka i shvatim da tu postoji samo nekoliko kategorija. Ajde da krenem sa obrazlaganjem moje teorije. Kategorije nisu ni po kakvom redu poredane nego kako se sjetim cega.

1. "Sminkeri ili pozeri" - Pod ovom kategorijom podrazumijevam veliki broj "bajkera". To su oni koji vecinom voze dva tipa motora. Ili skuter ili R motor. Kad kazem da voze jedan od ova dva tipa motora, ne mislim na to da su svi koji voze skutere ili R-ove u ovoj kategoriji, nego da takvi najcesce voze nesto od ovoga. Njima je bitno da fino izgledaju na motoru, a mnogima predstavlja i neki statusni simbol. Vecinom su to skuteri tipa Piagio Beverly ili tako neki, a obicno voze samo sa onom "tuta" kacigom, u sorcu, patikama ili cipelama i cesto u roze majici... :) Znam, zvuci smijesno i meni dok pisem, ali ih znam nekoliko takvih pa se evo i sada u sebi smijem sto sam ih svrstao u ovu kategoriju. :) Naravno, ganjanje sto veceg broja zenskih celjadi se podrazumijeva. E tu uskacu i mnogi koji voze R-ove. Oni vecinom voze bez ikakve opreme, cak i bez kacige. Bitno im je da dignu motor na zadnji ispred nekog kafica i sl. Njima je stil oblacenja slican ovima na skuteru, osim roze majice. :) Pored dizanja na zadnji, bitno je i da sto brze prodju pored tog istog kafica. Znaci, motor im sluzi samo kao neki "statusni simbol" i kao "mamac" za zene. I, da oni vecinom ne idu na motorijade, osim ako je tu u njihovom gradu, pa da iskoriste defile da se malo izdrndaju.

2. "Bajkeri u dusi" - U ovu kategoriju bih svrstao vecinu nas koji volimo motore i uzivamo u njima. Koliko sam do sada vidio, svi sa ovog foruma (osim onog crnog djeteta :D ) spadaju u ovu kategoriju. Znaci, motor im nije statusni simbol i ne voze ga "da bi dobro izgledali na njemu". Odnosno, motor posjeduju i voze za svoj uzitak, a ne da bi bili vidjeni. Posjecuju moto skupove, druze se, odlaze na solo ili zajednicke voznje. Ukratko, uzivaju u carima i blagodetima dva tocka. Mislim da nema potrebe dalje da obrazlazem ovu kategoriju, sve je jasno.

3. "Kombinacija 2. i potrebe" - Ovde bih svrstao one koji nisu bas cista kategorija 2. nego motor posjeduju i voze zato sto prepoznaju njegove prednosti i on im sluzi samo za prevoz od tacke A do tacke B. Vecinom zive u velikom gradu, gdje su velike saobracajne guzve, pa je motor idealno prevozno sredstvo za odlazak na posao i dolazak na posao u nekom razumnom roku, jer se lakse mozes provlaciti, i sl. Dobar dio njih spada i u ovu prethodnu kategoriju, pa kombinuju potrebu sa uzitkom.

4. "Trkaci" - Jedna skroz druga kategorija, a to je moto sport i voznja trka. Mogu eventualno da budu i u nekoj od prethodnih kategorija, ali su cesto kategorija za sebe. Ne moram ih posebno opisivati, jer je to svijet za sebe, posto svakako ne ucestvuju u saobracaju, nego samo na stazi.

Eto, to su otprilike u grubo cetiri kategorije kako sam ja podijelio vozace motora.

udica bacena lov pocinje! Mislim da je u pitanju lov na "soma" metod "buckanje"! Kad bi svet bio tako jednostavan sa brojem kategorija, odavno bi bio "sprzen", ovako ima sanse, ja sam optimista!

• Drug član, 474 postova
  • Motocikl: CBR 900RR

Pošto je tema matora, a situacija se iz korena promenila u skorije vreme, sve do sad navedeno ne važi i briše se. Jedina podela je na:

bajkeri koji žele / ne žele da voze

• Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja