nafetS 3818 Napisano Jun 8, 2021 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Može, može, iako je privatna firma i sve to.. Otvori link koji sam postovao, međunarodni dokument, davao ja kolegi moj auto da ide u Bosnu, otišli u AMSS, na šalteru popunila, pečat i to je to. To se radi kad ti je auto na lizing, ti kao korisnik lizinga dobijaš taj papir da možeš u inostranstvo, to je dokaz da ti je vlasnik (banka) dozvolila da prevezeš auto preko granice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5992 Napisano Jun 8, 2021 (promenjeno) Drug član, 1379 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ams je obicna agencija, i te price o njihovim punomocjima su stara prica komunistickog doba, sa ciljem cedjenje suve drenovine. Putujem po regionu sa tudjim autom, nikad mi niko ovlascenje nije trazio. Promenio Jun 8, 2021 član slave74 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Jun 8, 2021 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se i sa tobom i sa kolegom Jevtom, ali kažem kakvo je moje iskustvo i znanje, kolege koje voze lizing automobile su ovo vadili da ne bi EVENTUALNO neko šiljio na njih na letovanju alatljiku. Nije baš njihova priča svojevoljno, ovo je međunarodni dokument i možda ti niko ovako ne traži, ali u slučaju saobraćajne nesreće. Isto ni zeleni karton ti niko ne traži ni na granici ni redovna kontrola kad te zaustavi (ili retko), al u slučaju saobraćajke si naj*** u Bosni bez zelenog (ok, pre, to je sad ukinuto)... Drugi je par opanaka što oni kao agencija i to privatna imaju monopol i samo oni imaju "pravo" da ti to izdaju. Primer i po Srbiji, kad se preselite, promenite ličnu kartu, da? Koliko vas promeni vozačku, saobraćajnu i pasoš? Retko ko, niko te ne dira, na granici ti ne traže i ličnu uz pasoš, nije bitna adresa ne gledaju to... Dok se ne nađe policajac da šilji na tebi u 4 ujutru u Urgentnom jer nisi zamenio sva dokumenta, a vozio tako godinama, zaustavljali me, davao ličnu i saobraćajnu(ns), vozačku (bg), niko ništa nije rekao... Poenta, pitao čovek, ja rekao kako je po slovu zakona da si miran, a kako je u praksi, pa to svi znamo, kako ti se zalomi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3053 Napisano Jun 8, 2021 8-bit, 1880 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Mene su zajebavali naši na Rumunskoj granici. U principu probaš, najgore što mogu je da te vrate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5992 Napisano Jun 8, 2021 Drug član, 1379 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Zeleni karton su mi uvek trazili pri prelasku u BiH. A prelazio sam dosta puta. Radi se o tome da Amss tvrdi da je to medjunarodni dokument a to nije ni tacno niti ga tako gledaju preko. Medjunarodni dokumenti su vozacke i saobracajne i to je to. Nista vise, nista manje. U retkim slucajevima se moze biti lose srece, pa da neki organ tupi i zahteva bilo sta sto vozac nema, ne bi li ga maltretirao ili uzeo mito.... To je moje duggodisnje iskustvo, prevezao sam preko 100 automobila preko pola evrope. Amss potvrde i dozvole su nula. No koga cini srecnim, nek im ostavi par hiljada dinara i bude opusteniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Jun 9, 2021 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan 20 hours ago, JevtaNS said: AMSS ne može da daje ovlašćenja.Nema pravo overe potpisa. Za to nadležnost imaju samo notari. AMSS jedini može i daje prav no valjana ovlašćenja za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu na žutom obrascu. Gimnastika sa notarima je malo jeftinija i pije vodu na šarm u BiH I CG 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 1983 Napisano Jun 9, 2021 Drug član, 1129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan AMSS ne može da daje ovlašćenja.Nema pravo overe potpisa. Za to nadležnost imaju samo notari.Da bi uzeo ovlascenje u amss-u, neophodno je da dostavis overeno ovlascenje od notara.Kao sto kaze@Komsa amss je jedini koji ima pravo da izdaje takav vid dokumenta.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Jun 9, 2021 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Prva ekipa krenula Mk Civija 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Jun 9, 2021 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Saler said: Prva ekipa krenula Mk Civija Idemo I kod tebe kad dođe vreme, sem... ne daj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Jun 14, 2021 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan Zabole me qrac za Trebinje ... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hidroponika 138 Napisano Jun 14, 2021 U prolazu, 68 postova Prijavi odgovor kao problematičan Divan vikend….. divni domacini uostalom kao i svaki put do sad. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No_LiMiT 81 Napisano Jun 15, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 222 postova Lokacija: BG/PG/BD Motocikl: Honda CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan Totalno zaboravio na ovo a i istice mi registracija uskoro a ne placa mi se zeleni za manje od mjesec dana trajanja, dako bude jos desavanja, voza mi se nekudj Promenio Jun 15, 2021 član No_LiMiT Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrela 950 Napisano Jun 15, 2021 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan 35 minutes ago, No_LiMiT said: Totalno zaboravio na ovo a i istice mi registracija uskoro a ne placa mi se zeleni za manje od mjesec dana trajanja, dako bude jos desavanja, voza mi se nekudj ponovljeno je jedno 300 puta da ne treba zeleni karton za BiH vise... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No_LiMiT 81 Napisano Jun 15, 2021 Svrati ponekad, 222 postova Lokacija: BG/PG/BD Motocikl: Honda CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da iz CG trebaSent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1027 Napisano Jun 23, 2021 Drug član, 1009 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba ni iz CG, bar nama nisu trazili. Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneZ 150 Napisano Jun 23, 2021 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Za tri dana vožnje CG-Albanija-CG-BiH, niko mi nije tražio zeleni karton. (poslednji vikend). Ali je za Albaniju obavezan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17034 Napisano Jun 23, 2021 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3647 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan On 15.6.2021. at 13:38, No_LiMiT je napisao: Mislim da iz CG treba Sent from my SM-G955F using Tapatalk Za državljane Srbije (vozila sa srpskim tablicama) zeleni karton je potreban za Makedoniju, Albaniju i Tursku, a za ostale zemlje (u blizini) nije obavezan (odakle god da se u njih ulazilo). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Jun 23, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan i meni se išlo u Trebinje i bio bi da nisam gledo prognozu.Eto prizno sam da sa potpuno novim motorom neću da vozim po kiši. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No_LiMiT 81 Napisano Jun 23, 2021 Svrati ponekad, 222 postova Lokacija: BG/PG/BD Motocikl: Honda CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan Ne mislim ako se ulazi iz CG no na CG tablice, mogu da ne traze ali mislim da je obavezan za imatSent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1179 Napisano Jun 23, 2021 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, sasa ns 1 said: Eto prizno sam da sa potpuno novim motorom neću da vozim po kiši. Džabe što je motor nov kad on poseduje tebe a ne ti njega Inžinjeri su ga projektovali i za rad po kiši, nije od šećera 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Jun 23, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa nije al nije jači od kiše i blata mešano u kombinaciji sa gravitacijom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boba1990 129 Napisano Jun 23, 2021 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Krcedin-Indjija Motocikl: Suzuki K5 750,Yamaha majesty 150,250,400, xs 400,xintian kinroad 200ccm, suzuki gsx650f,dr 650, honda cbr f2, crf 250, apenac 6 Prijavi odgovor kao problematičan Bili kisli susili se i vratili se srecni. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3053 Napisano Jun 24, 2021 8-bit, 1880 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, Boba1990 je napisao: Bili kisli susili se i vratili se srecni. Jeste uspeli da skinete malter sa tih autobusa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shlem 8397 Napisano Februar 8, 2022 Drug član, 380 postova Lokacija: Ravni Banat Prijavi odgovor kao problematičan 7 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...