Jump to content

Moto Zajednica

Komsa

Članovi
 • Broj tema i poruka

  880
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

942 Excelent

1 Pratilac

O članu Komsa

 • Rank
  Zainteresovan
 • Rođendan 16.03.1955.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Mladenovac
 • Motocikl
  YAMAHA Diversion 900S

Contact Methods

 • Yahoo
  idragan@rocketmail.com

Poslednji posetioci profila

3702 profile views
 1. Komsa

  Novogodišnja žurka 2018

  Не хватам се ја за грешке ради пацки, него да неко не промаши као ја неколико пута у различим приликама, што читајући само наслов или само део садржаја. У сваком случају честитке и за вољу и за организацију,најлакше је само доћи.
 2. Komsa

  >>MO(A)TORCI<< JOS VOZE - u više epizoda

  Како је у овом тренутку актуелна прослава дана примирја у Великом Рату, а мало смо се и дотакли клупице на Варовницама, решисмо да мало обиђемо ово подручје и покушамо да приближимо вама. Авај, као и сви остали који би требало да воде рачуна о овом сведочењу, ни ми нисмо били ништа бољи па смо само зачепркали по околишу. Иначе (текст преузет са интернета),Космајско – Варовничка битка се водила од 6. до 10. децембра 1914. г. као део Колубарске битке и битно је допринела најблиставијој победи у Првом светском рату. Све је почело наредбом Врховне команде да се напусти Београд и да се трупе одбране Београда повуку на Варовнице и ту организује одбрана десног крила и залеђа главних снага на западном фронту. Напуштање престонице навело је команданта Балканске војске Аустроугарске монархије, Оскара Поћорека да пробије овај фронт и нападне српске снаге с леђа. Зато је од држање војске на Варовницама зависио успех свих даљих операција. На Варовницама су непријатеља чекали слабо опремљени трећепозивци, од којих је већина имала преко 50 година. Међутим, благовремено су ископани ровови и утврђени артиљеријски положаји, па је надмоћнији непријатељ спремно дочекан. Непријатељ је у зору 8. децембра започео одлучујући, али како се показало узалудан напад. На Варовницама и шумама Космаја водиле су се крваве борбе, у којима су се истакли трећепозивци, а о жестини сукоба говори и назив једне варовничке падине – Касапско брдо. То касапско брдо би требало да буде овде где је све зарасло и више није могуће доћи до каменог обележја као ни до рововских саобраћајница које су до скоро биле видљиве и доступне.
 3. Komsa

  Novogodišnja žurka 2018

  Или ја добро не читам или сам остао у 2017-ој, или је по среди превид па треба да буде петак 07.12.2018. као у наслову.
 4. Komsa

  Ostrvica 2018

  ... и да не заборавим важнију ствар, деца су сјајна и у ствари су они пазили и чували нас малко остарелије ...
 5. Komsa

  Ostrvica 2018

  Радиоаматери су некада били јако популарни, цењени и јаки. Младеновац је својевремено имао поприлично јак и технички опремљен клуб, не знам како је данас и колико је распрострањено и популарно, углавном су тада скоро сви били у систему ОНО и ДСЗ.
 6. Komsa

  Ostrvica 2018

  Па да нисам запретио да пробушим гуме не би било врха...
 7. Drago mi je sto se upoznasmo danas. Da napomenem, jos jedanput, ako se predomislis mozes da "zajases" Jadranku na test voznju kad god! :) 

  1. Komsa

   Komsa

   Хвала хвала, а Ви  можете увек да свратите у Младеновац, Краља Александра Обреновић 42 - код Гимназије,

   069 3372177 , Поздрав  >>М@ТОРЦИ<<

 8. Komsa

  MAXI (Scooter) planinarenje

  Ви нам стварно задајете праве домаће задатке.
 9. Komsa

  >>MO(A)TORCI<< JOS VOZE - u više epizoda

  На почетку је био само оригинални вагон, сада су га унаказили са оним стаклеником испред.
 10. Komsa

  >>MO(A)TORCI<< JOS VOZE - u više epizoda

  Јесте, на почетку или крају пешачке зоне (Змај Јовина), чувени трамвај"Трчика".
 11. Komsa

  >>MO(A)TORCI<< JOS VOZE - u više epizoda

  Смуђ, а и да се подсетимо, волимо ми то, рибу
 12. Komsa

  Nešto između

  Разумели смо шта си хтела да нам поручиш у "првом завршетку", а сада знамо и непосредни повод. Збиља заслужујеш сву пажњу и дивљење за своја истраживања и храброст, а ретки су они који то литерарно могу овако да нам приближе и дочарају.
 13. Komsa

  Kratke voznje

  Клупица је на врху брда "Варовнице" где се одиграла чувена битка за Београд у I СВЕТСКОМ РАТУ, позната по томе што су ту били укопани тзв. III-позивци са мотом НЕМА ОДСТУПАЊА- и нису одступили. И данас су видљиви трагови ровова. Поглед одавде сеже до Дунава;Авале,Космаја и Букуље, Рудника па чак и Копаоника по чистом хоризонту.
 14. Komsa

  >>MO(A)TORCI<< JOS VOZE - u više epizoda

  Чекало се на неке слике, али не стигоше и ја нестрпљив к'велим да поменем мушку вожњицу . Циљ је био Течино увозавање са приновом -ТДМ 850. Све је било добро док нас ветар није мало заљуљао а Теча се унезверио па смо једва стигли до чарде тестирајући и вожњу по насипу. Ја иначе ретко идем без балансера али је ово био један од изузетака, а и екипа је била безопасна (по оно што ти жена мисли).
 15. Komsa

  Hidroelektrana Vucje 2018

  # А мој драги Миле би коначно требао да промени назив мотора (није Фазер него БМВ), само не знам како ће се то одразити на НИК.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja