Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Versys 650/1000

Recommended Posts

• Zainteresovan, 165 postova
  • Motocikl: TBD
Pre 13 sati, N.F.S. je napisao:

Gledam skoro video o gumama, mc garage kanal, toliko realni, primer objektivnosti

Ovaj lik je ekspert. Video je malo stariji. Sada ima na Revzilla yt  kanalu clipove The shop manual i ostalo zabavnog sadržaja.

Ari Henning

Na Instagramu možeš da vidiš da rentira svoj stari Verys u Californiji kada neko doleti da se vozi tamo.

Promenio član Kkovic
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Drustvo, predpostavljam da mogu dobiti od nekog odgovor na moje pitanje, zapravo, vozim kawasaki V650, na satu ima 28500 km, za sada je sve ok 2021 god, redovni servisi i samo pun gas, e sad, kad je vec tako "poslusan" uradio bih proveru ventila, moje pitanje je, da li cackati i proveravati  to ili da ne diram nista, za sad ne trosi mnogo (oko 4-4.3l/100km) lepo i mirno radi i pali super. Jedino sto sam primetio a mozda to tako i treba sitno zveckanje na leru sa desne strane i to tek na radnoj temparaturi.

I ako bi' mi ste preporucili da odem na tu proveru, jel bi mogli da mi preporucite nekoga ko bi to uradio po zanatu.

20241020_142034.jpg

• Zainteresovan, 187 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

Za ventile neznam @Lesa Arso, ali moram da primetim da tvoj motor ima zanimljivu kombinaviju boja koju nikd ranije nisam video kod kawasakija. 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 19 postova
Pre 3 sati, Vujka je napisao:

Za ventile neznam @Lesa Arso, ali moram da primetim da tvoj motor ima zanimljivu kombinaviju boja koju nikd ranije nisam video kod kawasakija. 

Upravu si bas su retki, mislim da u Srbiji nema ni jedan sa ovakvom bojom. Bar nisma vidjao na forumima ili na oglasima.

Evo jos jedna slika motora kako izgleda po suncu, meni prelepo.

20250309_123325.jpg

• Sviđa mi se 7

• Integrisan, 10477 postova
  • Motocikl: ---Honda---
Pre 11 sati, Lesa Arso je napisao:

uradio bih proveru ventila

Ako si kupio nov motor pod sedistem trebas imati ovo sa slike (Racun, garancija, srvisna knjiga i opsirno uputstvo)

Za moj model (Versys mk2 2013god) stoji da se kontrola ventila radi na svakih 42000km.

11.jpg

12.jpg

• Drug član, 3425 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
2 hours ago, N.F.S. said:

Ako si kupio nov motor pod sedistem trebas imati ovo sa slike (Racun, garancija, srvisna knjiga i opsirno uputstvo)

Za moj model (Versys mk2 2013god) stoji da se kontrola ventila radi na svakih 42000km.

11.jpg

12.jpg

Boga mi.. Ja ću mom sad posle 16.000km da odradim.. 

• Haha 1

Ja cu na oko 35000km da prekontrolisem, sada sam na 19500... Dostupno i lagano jeste ali necu pre otvarati nista.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 49 postova

Koje gume stavljate na Versysa 650, na mojem su sad Mitas Sport Force+ al su se malo ukockale, pa su za zamenu...
Tip vožnje većinom duža lagana putovanja pošto radim na terenu, znam povremeno i da ga oborim malo po krivinama, bez neke agresivne vožnjec7d5fe613e759d2cdff830e477e5c698.jpg

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1

Pricu o versys-u ce nastaviti (ako zeli) nas forumas... Prelepih 10000km za godinu dana koliko je kod mene.

Prodat totalno spontano, dok smo sedeli i kaficu pili. 🥰

Prevoznik iz Kg je vec na putu za CH po moj novi-polovni motocikl.

Bilo je zadovoljstvo kuckati sa vama u ovom delu foruma, neka vas gume drze dok se vozite na ovim divnim masinama, pozdrav Nenad.

• Sviđa mi se 20
  • Hvala 3
  • Podržavam 1

@Astrea vidim citas temu od pocetka vec par dana i stavljas zbunjene ili tuzne smajlice, pa ima li nesto i lepo/korisno/radosno/razumno da sam napisao :D ?

• Drug član, 1355 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan

@N.F.S., cestitke Nešo na prodaji, siguran sam da si odabrao pravi motor za dalje:takoje:

Molba sa moje strane bi bila da mi napraviš jedan Buster plug jer će mi trebati za Versysa koji mi stiže. On je kao noviji model verovatno u strozijoj Euro normi od starog koji mi realno nikakve probleme nije pravio, 

Ne bih da mi stuckanje i cimanje pokvari utisak na tom divnom motoru.

Status mog je da je pokupljen i ceka transport za Srbiju, dobio sam samo jednu sličku😐, već drhtim kad vidim kako su ga vezali🤪

IMG-01e96aeb9d353095ad6301bacb9731da-V.jpg

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Bas sam se lomio novijeg versysa da uzmem... I ovo sto sam nasao cekam prvo da ga pogleda "moj covek" :D 

Od 2021 ne moze booster, sve pre moze (i ja ti napravim naravno!!!) samo javi u pp kada ti odgovara da posaljem, razlika sa njim/bez je bas instant osetna!

(Prvo vozi bez da bi znao kako je sa :D )

• Podržavam 1

..aj dok ne postavim oglas da ovde ponudim restlove.

Amortizer sa stelovanjem preload i rebound-a, u potpuno ispravnom stanju (stavljaju ih na mk1 versys zbog boljeg rewalvinga), blok za spustanje, originalni tecnium (nije kina, sa atestom deo!) i vizir u stanju novog.

Po oglasima amortizer nema ispod 100e, blok za spustanje je 150e, vizir pojma nemam.

Ja cu prodati sva tri za 100e 💪

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 1192 postova

Ja sam kupio ovaj divni motocikl....mislim možda on i nije divan ali je stanje u kom se nalazi i više od toga.

Zašto baš od Neše neću pisati ali evo malo zašto Versys.

Do sada sam vozio skutere, BMW F650CS, BMW F800ST, Suzuki Freewind i Hondu Integru 700. 

Svi su imali jednu bitnu zajedničku stavku a to su dimenzije koje su meni odgovarale (mislim pre svega na visinu sedišta). Ali nijedan od njih nije imao univerzalnost koju sam tražio i kod svakog je bilo ("samo da je lagan i okretan kao CS ili Freewind", "uh...kada bi ipak imao više snage kao ST", "kada bi mogao da ima manje vibracija kao Integra"....itd....). 

I nekako je uvek mali Versys figurirao kao kompomisno rešenje (kompromis postoji ali mi se čini da sam spreman na njega a i Neša se potrudio da otkloni sve nedostatke koje Versys 650 ima). Ali nikada se nisu sklopile te kockice.

Do sada. 

Cena je bila i više nego poštena u odnosu na sve što je urađeno i samo stanje motora pa mislim da sam u tom cenovnom rangu kupio nešto najbolje što odgovara onome što sam tražio. Okretan motor sa malo većim klirensom a opet mogućnošću da bez klompi dohvatam tlo, dobro peglanje lošeg asfalta, solidnu zaštitu od vetra, udoban za duži put, da može auto put i magistralu, uspravan položaj sedenja, udoban i za suprugu. Sa vešanjem i mapama koje ima mislim da je ovo baš to. 

Možda ovaj motor neće živeti toliko lep život kod mene kao kod Neše ali trudiću se da što duže ostane ovakav kakav je sada.

Promenio član Bojan_Jgd
  • Sviđa mi se 13
  • Podržavam 2

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: Nemam
Pre 1 sat, N.F.S. je napisao:

@Astrea vidim citas temu od pocetka vec par dana i stavljas zbunjene ili tuzne smajlice, pa ima li nesto i lepo/korisno/radosno/razumno da sam napisao :D ?

Hvala na pozivu! Čim čitam detaljno verovatno da nalazim dosta pametnog da pročitam i saznam 🙂. Treba mi još dvadesetak strana da pročitam kako bih imao obraza da bilo šta kažem. Razlog čitanja je što jedan nekadašnji od sadašnjih 95 kg i '58 godište hoće da se vrati u dane kada je intenzivno vozio motor i iskoristi vreme. Ženu sam, posle boravka u Trebinju u junu, uspeo da ubedim da kupim neki za dvoje - trenutno smo oboje na nekih 177 ali se borimo da siđemo za barem 10+-15kg. Komšija i drugar ima manjeg Versys-a iz 2014. Ja sam se nešto zalepio za BMW F 800 GT iz 2017-2018 ...

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1192 postova

@Astrea

Vozio sam BMW ST i vrlo je sličan kao GT. GT je unapređen u smislu rog problema hlađenja reglera koji je ST (taj stari rotax generalno). Možda i zaštita od vetra malo.

Ako imaš gde da održavaš taj motor (pogotovo oko kajiša) i odgovara vam položaj sedenja, mislim da ćete biti jako zadovoljni 

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: Nemam

N.F.S. Imaš (-te) poziv da se upoznamo i popričamo uživo kod mene ... ja sam na 52 km od tvog grada gde sam studirao ...

Pogonski kaiš je nešto što mi se posebno sviđa - praktično da nema održavanja osim zamene posle nekih 40000 ili više km. U čemu je "položaj sedenja" to odgovarajući?

Promenio član Astrea
Dopuna

• Drug član, 1355 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan

@Astrea, ako ćete puno da putujete zajedno onda je uspravan  položaj sedenja idealan za te stvari. Bmw F800Gt ima malo pognut ppppoložaj na napred i malo vislje postavljene nogostupe. Po meni je on super motor za turing ali za jednu osobu. To su proverene masine I ja bih u vašem slučaju gledao F800 Gs, tu vec jako komotno mogu dvoje da se voze, a I da se ponese prtljag.

Versys je za dvoje gabaritnih premali i slab, za jednog, top

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja