Alekre 14785 Napisano Utorak u 08:08 Integrisan, 7940 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan To i jeste Multistrada 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24953 Napisano Utorak u 09:17 Integrisan, 10341 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... jedino smeta abs napred kada se spustam negde po kamenoj stazi, nazad je prilicno tolerantan (abs), moze se blokirati tocak na po pola metra inace nema zaustavljanja (citaj, veselooooo). P.S. Osigurac ABS-a je po ovim planinskim putevima bio izvucen, pomenuti sistem samo smeta pri takvoj voznji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1895 Napisano Utorak u 09:21 Drug član, 1280 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Zacudio sam se kad sam presao sa Honde na Suzuki koliko Suzuki pusta da blokira zadnji tocak, bukvalno tako klizne po pola metra tek onda pali ABS. Hondin ABS je bas rigorozan, odmah se aktivira 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24953 Napisano Utorak u 09:23 Integrisan, 10341 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ...toliko da nemas kocnicu nazad! (kod Honde) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24953 Napisano Petak u 11:43 Integrisan, 10341 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Docekaooooo sam, napred u stapovima vozim wilbers opruge i ventile a upravo je kompletiran i sklop pozadi. Sama zamena ne traje vise od 30 minuta, skinuto ovo sa slike, na amortizeru podmazao prihvate za srafove i samo uvio nazad. Ocekujem drastican pomak u kontroli zadnjice, provozao sam ovako kako je stiglo i odmah se oseti razlika, brzi prelazak preko lezeceg me ne odbaci sa sedista, povrat se moze i u voznji stelovati, svaki klik se oseti Minus je taj sto ne narucih drugu boju opruge (moze se birati, neka sitna doplata) pa ovo plavo bas odskace, stavicu ga celog u onu crnu vrecicu za zastitu amortizera. Jedino ko nije probao bolje oslanjanje moze reci da je ovo bacanje para... 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8313 Napisano Petak u 11:53 Drug član, 3388 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Sve da je u duginim bojama bi ga meto na motor.. Jel smem da pitam kolko dukata? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14785 Napisano Petak u 11:56 Integrisan, 7940 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Vrh. Ja to pričam godinama. Čoveče, neka uvala na putu a motor, nema da osetiš prednju i zadnju vilu. Kao da mu se ram na sredini samo spusti i podigne. Nakon remonta prednjeg ogibljenja, plus zadnji HyperPro baš na onom putu iz Kragujevca ka Batočini sam pretekao neku Škodu u nagibu, ne smem da napišem sa koliko. Ništa, nema da se mrdne ni milimetar. Nikako ne stavljaj tu čarapu, više štete nego koristi. Oguliće ti sve boju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3773 Napisano Petak u 12:04 Drug član, 913 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Moram se i ja poigrati kod mene sa ogibljenjem, samo da shvatim kako to elektronika odradjuje. Prosli vikend sam bio sa suprugom i koferima, tj sa blizu 220kg i bas se osetilo da je daleko tezi za upravljanje. Bio je propet, tesko menjao smer, a put do Ostroga mi je izasao za nos. Opet me je bas iznenadilo sto je i nizbrdo bio bas tezak na upravljacu, toliko da sam se zapitao da nije prednja guma izduvana. Dzabe mu ta elektronika i automatizacija kada je sve to namesteno za nekog japanca i japancicu koji ukupno imaju tezine koliko i ja sa koferima (al bez supruge). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24953 Napisano Petak u 12:08 Integrisan, 10341 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Videcu u voznji... Kupio sam prvo amortizer od versysa 1000 (ovaj sto sam do sada vozio), zatim sam sa oglasa kupio amortizer wilbers od er6 (em je kraci pa blatobran bez malo udari u podrep em iscureo) i na kraju ovaj. Oko 2000evrova izadje to zongliranje (samo kupovine, bez montaze koju sam radim). Trenutni setup je oko 1400e (opruge, ventili, amortizer, dostava, carine, porezi...) 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1239 Napisano Petak u 12:40 Drug član, 1172 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. Klik! Ljubav nema (finansijske) granice 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8313 Napisano Petak u 12:44 (promenjeno) Drug član, 3388 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...NFS možda ima problem, jeste, tako je, i svi mi imamo istu bolest, manje ili više izraženu... ali je naš brat, i mi ga kao takvog volEmo i prihvatamo.. #padniminagruuudi Promenio Petak u 12:44 član Andrej_Hotstepper 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20102 Napisano Petak u 12:52 Integrisan, 6277 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan @grafigo Meni sa svakim motorom je voznja sa suvozacem izasla na nos. Ne znam da li je ikako moguce da ogibljenje anulira dodatnih 60+ kg na motoru. Mislim da je to nemoguce i da ce se ta dodatna tezina uvek osetiti pri promeni pravca, kocenju itd. Ali sigurno nije isto sa dobrim i krs ogibljenjem. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24953 Napisano Petak u 13:32 Integrisan, 10341 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 46 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao: i svi mi imamo istu bolest Ima i kolateralne stete, evo Marina se na 50c voza samnom da ustelujem! Sta ce,nosi peskir, brise mi ćelu 3 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1565 Napisano Petak u 13:33 prisutan, 1211 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Ma da imam viška keša, nacicao bi na motor i "p..ke i masirače", samo udri @N.F.S. . Ovjes je prava stvar, 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8313 Napisano Petak u 15:34 Drug član, 3388 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, N.F.S. said: Ima i kolateralne stete, evo Marina se na 50c voza samnom da ustelujem! Sta ce,nosi peskir, brise mi ćelu ...e to je ljubav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24953 Napisano Petak u 16:04 Integrisan, 10341 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Evo i kratkih uputa.... Sve fancy sada, skeniras qr kod na amorizeru i imas upute. Wilbers radi prema vozacu oprugu, ja sam trazio opseg oko `100kg solo, 170kg dvoje i stvari. Dosao je setovan za voznju u paru. Stelovanje opruge moguce (odviti skroz za 80kg vozaca, svaki krug zavijanja je 1kg "preloada", moguce je zaviti do 220kg tezine). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20102 Napisano Petak u 16:54 Integrisan, 6277 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Bogme ovaj ima full podesavanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24953 Napisano Petak u 17:05 Integrisan, 10341 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, N.F.S. je napisao: Minus je taj sto ne narucih drugu boju opruge (moze se birati, neka sitna doplata) Da pojasnim, "sitna doplata" sam ironicno napisao, 130e je boja po zelji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2693 Napisano Petak u 17:16 Drug član, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je kada sam uzimao crna ili plava boja opruge bila bez doplate a za ostale je trebalo doplatiti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24953 Napisano Petak u 17:31 Integrisan, 10341 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Isto je i sada, nista nisam menjao, uzeo "podrazumevanu" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 6788 Napisano Petak u 17:43 (promenjeno) Drug član, 1541 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. Па Нешо, да сам знао, такав амортизер сам скинуо са фрезе и продао у понедељак. Добио би од друга на поклон, само да сам знао да исти тражиш. Promenio Petak u 17:44 član Marko05 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24953 Napisano Petak u 17:48 Integrisan, 10341 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan E jbg!!! Ali, oni se po tezini rade, nisu univerzalni, za versys je npr donja caura 32mm. gornja 30, fi12 rupa, 300mm ukupna duzina. Ima doosta varijabli, ako je na "makaze" tu bude opruga meksa, ako se kaci "direct push" tu je opruga tvrdja. Wilbers ti je bio na frezi? Cime si ga zamenio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24953 Napisano Petak u 17:51 Integrisan, 10341 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... nije cak moglo ni od er6 da se ubudzi (a lice bas!) a da radi, i njega sam pazario, em kraci em slab, kljokne zadnjica do zemlje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14785 Napisano Petak u 18:46 Integrisan, 7940 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zato na ER6 pakuju zadnju vilu i amort od Versysa. Kažu mučos bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 3005 Napisano pre 16 sati (promenjeno) Drug član, 1658 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je sediste za er6n i versys isto? Ima na oglasima par komada na prodaju. Edit: Kawasaki ER6 sediste i amortizer Wilbers 640 - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Sediste za kawasaki ER6 - 80e Amortizer Wilbers 640 - 150e Ima i wilbers amort. Promenio pre 16 sati član MaxiS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...