Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Versys 650/1000

Recommended Posts

• Integrisan, 9435 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Nego, je li MK2 ima veci hod amortizacije od MK3 ( ili je kljoknula opruga na ovom )? 

Prema blatobranu gledano razlika u visini je bas velika (crvena linija je visina na kojoj sedi moj motor) 

20240517_161910.jpg.6bdc4428d66895d761f61af201149ca2.jpg

IMG_20240803_192749.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

... mozda je jednostavno duza cizma na ovom novijem, citam upravo da su oba 150mm hoda, moj se na kocenju jacem spusta do selne/plasticne vezice koju sam stavio kako bih pratio duzinu hoda.

Ovaj se crni mozda spusta do kraja... 

• Drug član, 1502 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650
On 12. 8. 2024. at 17:39, N.F.S. je napisao:

7.jpg.5392df9a492dcbd194bb7eda762faff1.jpg

Ja i moje rucice :D

Kupio sam i takve. Sad, levu sa zamenio ekspresno. Odlicno leglo i nada sve, vrlo udobno. 

Medjutim, na desno (gas) mora da se izvadi unitrasnia guma, kao sto si napomenuo.

e sad, na desnoj bio lepak, to sam isprao med benzinom i pokusao na suvo da navucem ko kurtoncic. Ali je pocepah.

Nabacio ovu desno iz capriolo-a, uz pomoc sapunice, ali je kratka. Idem da kupim drugi par planet bike :)

20240819_123148.jpg

20240819_123146.jpg

Promenio član MaxiS

Ako skidas svoje rucke/gume sa obe strane se montiraju kompletno, izvuces unutrasnje gume (naneses izmedju sudomil dok izvlacis) pa im krajeve secnes na duzinu koja ti odgovara, navuces prvo gumu (pa je premazes sudomilom, i unutrasnju stranu sundjera) pa za njom i sundjer.

Tako sa obe strane, tamo gde je gas, obratis paznju da guma ne prelazi plasticni ulozak gasa.

• Hvala 1

Narucio sam UFO stitnike ruku, sa onom metalnom sinom (setih se kada videh tvoje stitnike), napravio sam kod strugara distancere od metala i brunirao (ubacio sam u teg da se vidi), sluzice kao distancer za montazu stitnika, da tegove zadrzim ( i funkciju ali i estetiku).

1.jpg

2.jpg

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 789 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Na Mk3 je Kawasaki ugradio drugi tip Showa viljuske. Oni to zovu SFF-BP (Separate Function Fork – Big Piston) al je poenta da je Showa obrnuta prednja viljuška sa prečnikom štapova od 41 mm sa odvojenom funkcijom podešavanja. Podešavanje povrata nalazi se u desnom štapu, a predopterećenje opruge podešava se u levom štapu.  (Tm Jovan Ristic, sa testa malog Versysa).

Mozda je to razlog razlicitog izgleda jer nema razlike u duzini hoda.

• Podržavam 1

Zato sam u jednini i napisao "opruga"... Kod tog modela tezinu nosi jedan stap (ima jednu oprugu napred) a drugi stap odradjuje ublazavanje/ smirivanje opruge.

Tako reci, oba stapa su u stvari jedan razlozeni amortizer! 

Ko nije upoznat sa time pa zeli npr. propustiti stpove kroz trokut mora biti pazljiv, prednjica rasterecena a ako to nije,  kada se otpuste srafovi onoga (stapa) koji oprugu nosi ceo motor "sedne" na tocak/blatobran napred!

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 11 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Stvarno nemam pojma @N.F.S., ja ovu razliku nikad ne bi primetio cak da stanu jedan pored drugog 🙂 , kad sam ga kupovao, bacio sam samo pogled da nisu propisale viljuske 🤭

• Zainteresovan, 791 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

@Andrej_HotstepperNemoj tako, bas lepo izgledaju. 🤷‍♂️

Ni ja nisam ukapirao, ako hoce on ce pojasniti.

Elem, jedan lep detalj, donese drugar da mi se uklopi sa sedistem i tankpadom.... 😍

1.jpg

2.jpg

3.jpg

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 2986 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
56 minutes ago, N.F.S. said:

Ni ja nisam ukapirao, ako hoce on ce pojasniti.

Naravno, znaš da ne pričam napamet. 

Konvencionalne jeftine vile su bile jeftine i pouzdane i radile posao. 

Screenshot_20240820_134349.thumb.jpg.c96d9a9464487c800edc43dd32518e2a.jpg

E onda smo mi kao kupci hteli USD vilu jer je to "bolje" . Jeste tako je. 

Ali onda na budžet motoru to neko mora da plati a to onda više nije budžet. 

Tu na scenu nastupa marketing tim, koji ima sjajno rešenje - USD vila za sirotinju ili ti u jednoj vili opruga a u drugoj ulje, to je BP model, ima i SFF-air za kros, mislim da se drastično razlikuju.

Deluje lepo, a to je kupcu bitno, kako to radi nije ni bitno.

Tvrdim da je obična vila sa pravim oprugama i emulatorima bogotac za SFF. I onako je sad kolor displej i modovi najbitnije kod motora.. 

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1
  • Podržavam 2

Ima istine kada tako srocis... 

Aprilija trakav sistem radi ooooodavno, jos od "trkackih" RR 125-tica... Ima i tema gde sam pravio sa drugarom neki skarabudz od bacene cx500 iz 1980 godine. Trokute sam sekao na "vodu" a stpovi su od neke 125 trkalice koji se godinama vuku iza kuce, umesto jedne tvrde opruge ubacio sam dve mekse u oba stapa, obradio unutrasnjost za prihvat a ketridz ostao i zadrzao funkciju. :aha: (glupi "talijani :D ) 

11.jpg

12.jpg

• Sviđa mi se 4

Meni lep detalj!

Iz louis-a sam porucio, 12 niklovanih i 12 crnih cepica 😍, odmah lepse (meni!).

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Drug član, 832 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Dokle si ti stigao, brate! Meni ce da oduzmu motor zbog zanemarivanja u poredjenju sa tobom. 🤣

• Sviđa mi se 2

I ne stoji on parkran negde, svakodnevno se vozi, aktivno!
Volim da odrzavam, nije mi tesko da 15 minuta dnevno izdvojim za ulepsavanje, brdo hemije trosim ali kad' sednem to je uzivanje! Sve cakli i mirise, agregat radi bez zvuka i bitno, oklopi ne zveckaju/zvece.
Ima drugar prvu verziju Versusa, stelovao sam nesto pa isao da probam, koji zvuci covece izlaze od koje/kuda!
Ne bih mogao tako da se vozim nikako....

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

• Podržavam 3

• Drug član, 1202 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan

Prošli vikend sednem na motor i nekim poslom odem do Loznice, brzo tamo završim, te rešim da se provozam sa krajnjim ciljem da niz Drinu dodjem bo Bajine bašte. Negde pred Ljuboviju uhvati ne nevreme, te odlucim da se vratim kako sam dosao, i ostavim sve to za neki drugi put..

50-ak km pred Beograd stade kiša te se i ja i motor lepo prosušismo. Malo pred kuću paznju mi privuče neki 'cvrcak' iz table kog do sad nisam cuo..

Koji dan kasnije, posle detaljnog pranja, nesto zvrči i dalje. Moraću time da se pozabavim ozbiljnije.

Kuckaj rukom pa gde "zvoni" tu treba dodati! Ja sam dodatno obezbedio sve napred sa po kockicom negde/negde cicak trake! Nista naravno nije vidno, sve se demontira normalno samo sto cicak dodatno drzi!

Kada skines prednje bocne plastike, na rezervoar izmedju one dve gume u koje upada bocna plastika, zalepio sam po kocku sundjergume 30x30mm, visine 15mm, da na nju se naslone bocne plastike kada se sklopi.

Ispod plastike km sata takodje je sundjerguma, debljine 20mm plus plasticne zabice koje vise "zinu" kada se zakljucaju.

Ako ti trebaju gumice za stelovanje vizira (one gume sa navojem, imam givi jos 4 kom) ti se javi da posaljem!

• Sviđa mi se 1

Hvala drugari @N.F.S. @Alekre

kad lociram gde i šta zvrci, videću kakvom cu metodom to da prigusim. Ako šta zatreba od stvari koje pomenuste, javljam se.

Znam da hoće ova ukrasna maska da zazvoni na kuckanje po njoj, ali zvuk koji sada čujem je od napred negde..

Videću, hvala:takoje:

IMG-7342cd99ca9e80019a8eb098b5f0e8e4-V.jpg

• Sviđa mi se 1

Pre sat vremena, N.F.S. je napisao:

Jeeeedva cekam da stignu podizaci guvernala 😍.

I jaaa..

Poručio sam sa Alija ovo

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! 
RSD3,661.02  26%OFF | Motorcycle Lowering Link Kit Rear Suspension Lower Drop Link For KAWASAKI VERSYS 650 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
https://a.aliexpress.com/_Euqy3Ed

To je onaj kit za spuštanje zadnjeg kraja, što ga ti imaš. Uz povišen volan biće to radikalno promenjena pozicija sedenja pa se malo I pribojavam.

Ova 3D navlaka jesasvim ok, i mogu dosta dugo da vozim motor bez nelagoda koje sam imao. Jedina mana je da je poprilično klizava ako se vozi u običnim pantalonama bez neklizajuce zadnjice.

Mislim da će spuštanje zadnjeg dela da motor vrati na 'nulu' jer je prednji kraj spusten oko 2cm, pa se i neću toliko nabijati na rezervoar. Bemliga..

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja