DraganNS 8078 Napisano Septembar 28, 2022 (promenjeno) Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan I kako ja sad da znam koje su opruge unutra? Na koju kilažu su OEM, obično, kod ovakvih motora dal japanski ili evropski prosek тежине? Ако је evropski - dal alpski ili panonski, ima razlike... Jedino da naručim prema svojoj težini pa da znam na čemu sam... Promenio Septembar 28, 2022 član DraganNS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12852 Napisano Septembar 28, 2022 Ne silazi, 7405 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, DraganNS said: @Alekre Možda grešim ali držim da se progresivne opruge traže manju silu prilikom početnog sabijanja a da je potrebna sve veća sila da bi se sasvim sabile, dok linearne opruge pružaju konstantan "otpor" sabijanju. Kod mene, npr. kada lagano kočim, malom silom, prednja suspenzija ima tendenciju da se ne sabija nego tek kada jače stisnem kočnicu viljuška naglo tone. Fali mi prelaz, ako se razumemo. Ovo kada napišem zvuči da je veoma izraženo ali nije, ovo su nijanse koje ja primećujem a možda bi neko rekao da je to normalno. Možda samo treba ređe ulje, ili samo treba zameniti ulje ali kada već menjam voleo bih da raščistim dilemu šta je uzrok. U principu, vozim na fabričkom setup-u vešanja (ja imam oko 85 kg) ali pošto nisam prvi vlasnik možda je prethodni stavio npr. jaču oprugu. Ko će ga znati? @Nole Bg rad sam da se provozamo, valjda će se i ova kišurina ispadati pa ćemo se organizovati za đir. Vidim da tebi i tvojoj ekipi ne treba mnogo organizacije, čas ste tu čas ste tamo, ja sam malo komplikovaniji u tom smislu ali uklopićemo nešto narednih nedelja PolovniAutomobili.com WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Zašto vam se motocikl loše ponaša u krivinama i čini vas nesigurnim? Zašto vas motocikl brzo umara? U... Možda ti pomogne tekst. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3243 Napisano Septembar 28, 2022 Drug član, 802 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan On 23.9.2022. at 22:11, DraganNS je napisao: Da li se u Srbiji može naći OEM sajla kvačila za moj motor, ili da naručujem sa stranih sajtova? Imas ovaj oglas, pa mozes da proveris. Verovatno nije OEM, ali sajla kvacila je u pitanju. Ne bih se opterecivao time da li je OEM ili zamenska. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8977 Napisano Septembar 28, 2022 (promenjeno) Drug član, 1898 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan . Promenio Septembar 28, 2022 član ProMaster Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8078 Napisano Septembar 28, 2022 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan @Alekre tekst je dobar ali je više za nekoga ko baš jako malo zna o suspenziji, nisam baš takav noob. Ima na forumu odličnih tekstova na ovu temu, ovaj sam ne znam koliko puta pročitao: Sajla je poručena od Saša NS 1, hvala svakako za info. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3243 Napisano Octobar 1, 2022 Drug član, 802 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan @shlem 99% da si ti primecen u prolasku kroz Valjevo jutros. Vas dvoje na belom Versysu, Va tablice jos uvek na njemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1342 Napisano Octobar 1, 2022 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan Procitao sam zadnjih par strana i da se nadovezem da meni na primjer bas odgovara ta “mirnoca” kod versysa 1000. Nema naglih izliva snage, isto vuce od pocetka do kraja. Motor je brz, i to ozbiljno brz, samo je subjektivni osjecaj drugaciji jer nema nekih skokova snage. Vuce kao lokomotiva. I gdje je jako dobar su medju ubrzanja bez saltanja na nize. Nasao sam podatak da je na primjer u medju ubrzanju u 6 brzini od 100-130 km/h skoro sekundu brzi od spominjane yamahe. Od 60-100 km/h je ta razlika 0.3 s. A na primjer na popularnoj trci ubrzanja 1/4 milje su maltene identicni versys1000 11.14 yamaha 11.16 sec. Na kraju se svodi sve na ono sta kome vise odgovara. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shlem 8467 Napisano Octobar 1, 2022 (promenjeno) Drug član, 382 postova Lokacija: Ravni Banat Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, grafigo je napisao: @shlem 99% da si ti primecen u prolasku kroz Valjevo jutros. Vas dvoje na belom Versysu, Va tablice jos uvek na njemu. Ja lično odoh sa ženom malo na Taru, a što se tablica tiče, platio porez na prenos i ne šalju mi potvrdu iz poreske. A trebalo da idemo ovaj vikend na malo duži put. Jbg i ja u poslednjem trenutku radim prenos.... A vi Valjevci ste gori od OZNE... Promenio Octobar 1, 2022 član shlem 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8977 Napisano Octobar 1, 2022 Drug član, 1898 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Ma to sa tom mirnoćom može da bude mnogo varljivo. Pre nekog vremena smo @Darko Mihajlovic i ja išli u Kragujevac ili okolinu nešto, i u povratku ja uzmem njegov GTR 1400, a on moj Tracer. Bukvalno je motor skoro isti na malim brzinama kao Versys 1000, lepo klizi, miran, umiljat. Taman kad sam pomislio kako ne ide ništa posebno, odnosno ono što je doktor spominjao, da je nekako sve previše mirno, shvatio sam da sam malo pre prebacio u 3. Stepen prenosa, spustio pogled na cajgere i video da idem 170,180kmh. Tačno je da nema kod njega ispucavanja pri malim brzinama kakve napravi Tracer (ili se bar takav utisak stiče), kako onaj motor ubrzava nakon 120kmh, je fantazija, medjutim kad sednes sa nekog drugačijeg koncepta, ne deluje ti tako. Ali kad dugo vozis taj motor, naučiš da uživaš u njemu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Octobar 2, 2022 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Narucio ovu zastitu za motor: https://www.gbracing.eu/Catalogue/ENGINE-PROTECTION/Z1000SX-Secondary-Engine-Cover-Set-2011-2019-Ninja-1000SX-2020 i sada gledam u uputama da se na Versys 1000 mora nesto modificirati na ovoj plastici ispod motora (belly pan) i cak su stavili i sliku, ali ja ne kuzim gdje je ovaj dio uopste ni sta tu trebam napraviti. Koliko kuzim treba tu nesto izrezati, ali ne mogu ovo locirati na motoru uopste. Kuzi li itko sta ovde treba napraviti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8977 Napisano Octobar 2, 2022 Drug član, 1898 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Meni se čini da je to ovo ovde, po polozaju creva i ovih šrafova.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Octobar 2, 2022 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da, sa te je strane sigurno, ali ne kuzim gdje tacno. Kontam ako treba nesto puno pilati i prepravljati na originalnim plastikama da necu onda ni stavljati ovo. Ako je neka sitnica, to jos i ide. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8977 Napisano Octobar 2, 2022 (promenjeno) Drug član, 1898 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, wragg je napisao: Da, sa te je strane sigurno, ali ne kuzim gdje tacno. Kontam ako treba nesto puno pilati i prepravljati na originalnim plastikama da necu onda ni stavljati ovo. Ako je neka sitnica, to jos i ide. Rekao bih , ovako... Najbolje da krenes sa postavljanjem, pa da vidiš šta pravi problem. Ne bi se previše brinuo oko tog sečenja, nije u pitanju nikakav vitalni deo, jedino da obratiš pažnju na preciznost, čisto estetike radi. Promenio Octobar 2, 2022 član ProMaster Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Octobar 2, 2022 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Hm, toga sam se i bojao. Malo mi je to previse skratiti originalnu plastiku radi toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Octobar 3, 2022 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dopustio sam mu danas da me pokusa razuvjeriti da nije pravi motor za mene i nije me razocarao. Samo mi je morao pokazati sve svoje vrline.300km po Schwarzwaldu i ni ja ni on se niti malo nismo umorili. Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rus022 1047 Napisano Octobar 3, 2022 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Horb am Neckar, DE / Sremska Mitrovica Motocikl: z1000sx zeleni najlepsi Prijavi odgovor kao problematičan @wraggKojim delom Schwarzwalda "patroliras"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Octobar 3, 2022 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Danas smo preko Calwa do Nagoldtalsperre, odatle Freudenstadt, Nationalpark Schwarzwald, pa prema Baden-Badenu, Bad Wildbad i nazad prema Stuttgartu. Inace, ovo mi je prvi put da vozim kroz Schwarzwald ali bi moglo ovo u cesce biti. Ko sa razglednica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rus022 1047 Napisano Octobar 3, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Horb am Neckar, DE / Sremska Mitrovica Motocikl: z1000sx zeleni najlepsi Prijavi odgovor kao problematičan @wraggMoja omiljena ruta , preporucujem Google Maps GOO.GL Promenio Octobar 3, 2022 član rus022 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Octobar 3, 2022 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Probam obavezno, samo da naleti jos koji lijep dan kao danas. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8977 Napisano Octobar 3, 2022 (promenjeno) Drug član, 1898 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Moram da blokiram obojcu. Kakvo je ovo "podjebavanje" sa ovim predelima?!?!?! Promenio Octobar 3, 2022 član ProMaster 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3243 Napisano Octobar 4, 2022 Drug član, 802 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Sudija, alo sudija... izbacuj ovu dvojicu. Od sada na ovoj temi ima sa voznji samo da im postavljamo slike teletine ispod sača i ostalih djakonija. Udaramo nisko, na stomak. Tu su slabi. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Octobar 4, 2022 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Uhhh, zaboravih uslikati klopu na Nagoldtalsperre Stali jucer 3-4 puta, od toga 3 puta naletili na nase ljude. Gore na ulazu u Nationalpark stajemo sa strane da zaduvanimo, a ispred nas staju 3x Z900. Pozdravljam ih na svapski, uredno odzdravljaju i nastavljaju izmedju sebe pricati na naski Decko iz Raske sa ekipom, vozikaju se i oni po Schwarzwaldu. Ako su na forumu, pozdrav za njih! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3243 Napisano Octobar 6, 2022 Drug član, 802 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Gledam malo po PA sajtu i pogledam i nasu masinu: Versys 650 Grand Tourer 12493 eura Ne znam da li je odnos dolar/jen, poskupeo aluminijum, gvozdje ili je do Ukrajine i Rusije... al cene su otisle u 3 lepe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8977 Napisano Octobar 6, 2022 Drug član, 1898 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Video sam, osnovni skoro 9500.. Cirkus. Dolazimo jos malo da kosta duplo nego prvi model. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja NC750XD 263 Napisano Octobar 7, 2022 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tracer 9, Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ali su ga malo približili 21.veku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...