PremieRacing 2976 Napisano Mart 27, 2019 Drug član, 1173 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Podrzavam u potpunosti, samo sto si u Sabacu... Imam neke gadne fleke po zadnjoj viljusci od tih nekih 'beskontaktnih' odmascivaca i slicno. Kako to da saniram? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 374 Napisano Mart 27, 2019 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan 20 minutes ago, bocca_bastard said: 1 motor - ceo dan u najboljem slucaju A kolega je poznat kao detaljista pa mozda i vise Hvala kolega. 1 dan od jutra do mraka u najboljem slučaju a poželjno je da ostane za drugi dan. Deluje da je motor lakše od auta srediti, ali baš zato što je sve manje i nepristupačno je malo teže. Na autu velike površine, veliku sunđeri pa je lakše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Mart 27, 2019 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, bocca_bastard je napisao: 1 motor - ceo dan u najboljem slucaju A kolega je poznat kao detaljista pa mozda i vise Da mu udarimo presiju malo… Mislim da ako ne radi 3-4 dana to nije dovoljno temeljno, moj @Dudic90 Imaćeš TDMa da lickaš ali tek sledeće proleće. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 374 Napisano Mart 27, 2019 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, PremieRacing said: Podrzavam u potpunosti, samo sto si u Sabacu... Imam neke gadne fleke po zadnjoj viljusci od tih nekih 'beskontaktnih' odmascivaca i slicno. Kako to da saniram? Najbolje je da okačiš sliku. Najbrži i najjeftiniji savet ti je kupi neku običnu pastu za poliranje metala (PUROL ili slično, mislim da je oko 300-400 dinara), malo grublja mikro fiber krpa i napred-nazad, gore-dole dok ruke ne zabole. Ako uspe, odlično, ako ne - zatrebaće pasta za nešto drugo... Gora opcija je poliranje vunom ili prvo 2000 vodena šmirgla pa poliranje. Ali s obzirom da je to aluminijumska viljuška, kontam da je prva opcija i malo vremena sasvim dovoljno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 374 Napisano Mart 27, 2019 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, nikvuksa said: Da mu udarimo presiju malo… Mislim da ako ne radi 3-4 dana to nije dovoljno temeljno, moj @Dudic90 Imaćeš TDMa da lickaš ali tek sledeće proleće. Tebi je najbolje da mi dovezeš TDM-a da stoji kod mene do sledeće godine i imaće verovatno i duži tretman. Neću ga mnogo voziti, samo malo da ne izgubi rutinu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kingdrom 371 Napisano Mart 27, 2019 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Sve mi to odgovara, voznja, malo posla, posle na Savu malo pecanja taman.... nego kad se otvara radnja i koji sam na listi cekanja? Saljem slike kako mi je VFR neko ranije zanemario. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12509 Napisano Mart 27, 2019 Ne silazi, 7311 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nezgodno je kod motora često moraš da skineš auspuh, deo repa, blatobrane, točak da se demontira zadnji... Meni kada perem motocikl ako nanosim vosak i tako to, treba oko 4 sata. Da radim detailing, pa ceo dan bez diskusije. Pogotovo što motor mora hladan da bude i da se opere lanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 374 Napisano Mart 27, 2019 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, Alekre said: Nezgodno je kod motora često moraš da skineš auspuh, deo repa, blatobrane, točak da se demontira zadnji... Meni kada perem motocikl ako nanosim vosak i tako to, treba oko 4 sata. Da radim detailing, pa ceo dan bez diskusije. Pogotovo što motor mora hladan da bude i da se opere lanac. Unutrašnja strana auspuha i tako ti nepristupačni većim sunđerima detalji se u velikoj meri i bez skidanja mogu srediti sa ovim: SPTA 78pcs Mini Polishing Pad, Detail Polishing Pad Mix Size Kit for Rotary tool Polisher Electric Drill Waxing, Sealing Glaze-in Waxing Sponge from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Jedan set sam već dobio, drugi sam naručio pa neka stoji, 'leba ne jede. Ima i skuplja opcija Autotritz Nano polisher ali za te pare može 4 ova seta sa sve sunđerima da se dobiju a 4 puta nije bolji Autotritz to je sigurno. Moram priznati da sam prijatno iznenađen sunđerima (na dodir naročito cut sunđerima i vunom, nisam ih još probao ali ću uskoro). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Mart 28, 2019 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Cime odrzavati mat boju? Zastita, uklanjanje sitnih ogrebotina isl? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12509 Napisano Mart 30, 2019 Ne silazi, 7311 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Neke hemije sam skoro potrošio. Pre zime sam voskirao i zaštitio plastike pa imam fore jedno tri meseca da prikupim kozmetiku ali ovaj put nešto ozbiljnije. Već imam listu pa komentarišite. Vosak - Collinite 845 Trajeće dosta dugo za površine motocikla. Vidim da ga ljudi hvale. Za crne plastike - Sonax Profiline plastic protectatant Pre sam koristio sprejeve ali mislim da je ova tuba od litar na krpče bolja varijanta i trajaće koliko hoćeš. E sad, za pranje sam kupio pet litara nekog klinera iz Louisa ali me zezaju felne još uvek. Ja ih očistim krpom i petrolejom pa stavim vosak za felne mada nikako da ih očistim kako treba, pogotovo zadnju. Ram, rukohvate, čizme viljuške pređem sa brzim voskom u spreju. Voleo bih da čujem preporuku za ove delove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6017 Napisano Mart 30, 2019 Drug član, 4124 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Cime odrzavati mat boju? Zastita, uklanjanje sitnih ogrebotina isl? Lakiraš to i ćeraj... Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1886 Napisano Mart 30, 2019 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan On 28.3.2019. at 22:37, mali_veseljak je napisao: Cime odrzavati mat boju? Zastita, uklanjanje sitnih ogrebotina isl? Imas Motul sprej za mat povrsine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Mart 31, 2019 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Imam ga. Nista specijalno ne radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 374 Napisano April 1, 2019 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan On 3/28/2019 at 10:37 PM, mali_veseljak said: Cime odrzavati mat boju? Zastita, uklanjanje sitnih ogrebotina isl? Poliranja mat boje nema. Jer su baš te neravnine u farbi i (ne)refleksija svetlosti ono što je odvaja od lakirane i sjajne površine. Tako da poliranje tu neće pomoći u uklanjanju ogrebotina, samo bi se dobila masna i polusjajna površina. Iako lično nikad nisam imao mat boju a samim tim ni održavao, mislim da tu samo neki polimeri mogu da pomognu i dužem "radnom" veku boje. A svakako mislim da je novo farbanje mat delova uvek dobra opcija. On 3/30/2019 at 7:51 PM, Alekre said: Neke hemije sam skoro potrošio. Pre zime sam voskirao i zaštitio plastike pa imam fore jedno tri meseca da prikupim kozmetiku ali ovaj put nešto ozbiljnije. Već imam listu pa komentarišite. Vosak - Collinite 845 Trajeće dosta dugo za površine motocikla. Vidim da ga ljudi hvale. Za crne plastike - Sonax Profiline plastic protectatant Pre sam koristio sprejeve ali mislim da je ova tuba od litar na krpče bolja varijanta i trajaće koliko hoćeš. E sad, za pranje sam kupio pet litara nekog klinera iz Louisa ali me zezaju felne još uvek. Ja ih očistim krpom i petrolejom pa stavim vosak za felne mada nikako da ih očistim kako treba, pogotovo zadnju. Ram, rukohvate, čizme viljuške pređem sa brzim voskom u spreju. Voleo bih da čujem preporuku za ove delove. 845 je za pohvalu. Ja sam kupio nekih par keramika malo jeftinijih pa ću ih testirati na perifernim delovima, tako da mislim da to može biti bolja zaštita za felne i ram od voska u spreju. Čekam review za Sonax, nisam ga koristio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 374 Napisano April 29, 2019 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan Da okačim review novih proizvoda koje sam kupio pre nekih 15-tak dana: - Kwazar foamer 2lit - Condor chemical - Car red šampon za beskontaktno pranje Već duže vreme mi je želja/potreba bila za penomatom. S obzirom da je FJR crn, svako zrno prašine se poznaje. Da ne bih samo zbog prašine i poneke mrlje stalno trljao i pravio swirlove na farbi, beskontaktno predpranje/pranje penom se nameće kao idealno rešenje a već probano na jednoj samouslužnoj perionici u Šapcu. E sad, pošto dok ja dođem do te perionice, motor je već vruć i nije dobro tada ga prati, jedina ispravno je da imam takvo rešenje kući. Pošto mi je potrebno jedino za motor (auto perem penom na perionici), smatrao sam da je 2lit sasvim dovoljno pakovanje. A i prvo da probam 2 lit, pa ću lako kupiti još jedan od 6 lit. Za razliku od penomata na perionici, pena je za nijansu slabija ali sasvim dovoljno gusta da sredstvo ne ostane previše dugo na motoru, a opet kada se koristi kao sredstvo za pranje, ima dovoljno "play time" da možeš da istrljaš motor rukavicom. Zapremina od 2lit je i više nego dovoljna za motor. Tačnije, 1 lit vode je sasvim dovoljan. U proseku je potrebno 6-8 puta napumpati da bi se čitav motor prekrio debelom penom. Prethodni put kada sam koristio nastavak za "wet foam" dovoljno je bilo 3-4 puta napumpati. Garancija na posudu je 3 godine, na mehanizam ne piše. Posle svake upotrebe, obavezno je isprati ga čistom vodom i propustiti kroz sistem. Sredstvo koje sam izabrao je u principu poprilično pristupačno. Mislim da je 400 dinara litarsko pakovanje. Proizvođač iz Italije, Condor chemical sa kojim se prvi put srećem. Razblažuje se 2% u odnosu na vodu. Poprilično je jako i odlično je za predpranje i pranje. Jedina mana je što pre porudžbine nisam znao da se ne preporučuje za motore. Ali po isporuci sam odlučio da rizikujem i probam. U principu, uvek sve prvo probam na svom vozilu pa ako zeznem, zeznuo sam sebi. Odlično skida polutvrde fleke po farbi. Iza sebe ostavlja čistu površinu ali koliko sam primetio, ima i odlična svojstva odmašćivanja što u slučaju češćih pranja a ne voskiranja između, je definitivan problem. Takođe, upozerenje da se ne koristi na motorima je na mestu, jer na aluminijumskim delovima ostaju neke fleke. Na crnim delovima mogu da se izbrišu ali na ručicama i fuzasterima ne, tako da je poliranje obavezno. Na ramu, viljuškama, izduvima, agregatu nema promena. Gumeni delovi su takođe ok. Sve u svemu, penomat je odlična stvar ali uz manje agresivno sredstvo koje je bezbedno za motore. U narednih par dana ću odlučiti koje ću sredstvo kupiti pa ću okačiti informacije. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 800 Napisano Maj 13, 2019 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Molio bih za savet kako najlakše da otklonim/zamaskiram par sitnih ogrebotina na plastičnoj površini, tj. blatobranu. Boja je sjajno crna. Čuh nekada da postoje neke paste za kola koje služe baš tome ali nisam nikada probao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 374 Napisano Maj 18, 2019 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan I danas malo detaljisanja sa "3M Perfekt it" programom: Početno stanje, lak sa dosta ogrebotina i neverovatno mnogo swirlova: Ono što tkzv. zeleni čep uradi - krupne ogrebotine smanji i od velikih swirlova napravi manje: Žuti čep koji od malih ogrebotina i swirlova pravi još manje koje kasnije plavi čep (3m Ultrafina) iskoreni do kraja: Pošto je izuzezno teško i sporo postići dobru korekciju laka sa "nano polisher" i sunđerima koji nisu prvoklasni kao 3M, za desnu stranu ide teška artiljerija: I za kraj - keramička zaštita: I za slučaj da se neko pita šta sam sad koji đavo polirao kad sam pre zime sređivao motor a prešao čitavih 400km ove sezone, zadnji kraj držač nisam sređivao jer zahteva mnogo vremena za razliku od prednjeg koji je sređen. A i crni motor, svaka sitnica se vidi a ja imam OKP... Inače, sve ovo je trajalo oko 3h bez pauze.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6017 Napisano Maj 20, 2019 Drug član, 4124 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Za taj hobi moraš bit malo bolje “opičen”.....Vozim motor, nisam bajker. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21615 Napisano Maj 27, 2019 Integrisan, 9428 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Za crne spoljne plastike dugo godina koristim sonax gel, postojan, ne sljasti, lako se nanosi (pisao sam o njemu 2009god na forumu)... Sve ga teze nabavljam i prodavac mi danas kaze "probaj Motip sredstvo" kosta trecinu cene sonaxa (kosta inace 600din) a ima ga pola litra! Pazarim odmah! Probao sam i na bazi silikona, ma mazao sam i cist silikon! "Kornjaca" gel takodje... Sonax extreme za klasu iznad, po svemu... Bitno mi je da plastika ne sija kao uljem mazana, vec da ima neku polu mat jasnu cistocu, da bude kao nova (to svi zelimo, zar ne?) Kupim ovaj "presto" sa slike, uz put i par sundjera... Klincu pustam sonic na YT da gleda a ja brzinski da probam! Kod mene nema ono "opusteno", uvek je drill i sve mora odmah! Nemam slike pre/posle, ovako je neki efekat i sonax gel imao (koji je inace bas gel, polu transparentan, kada se promucka izgleda kao vazelin u glicerinu)... Presto je crne boje, zift, kao tecni imalin za obucu... Ne izgleda lose ali ostavih za kraj ono naj bitnije... ....sredstvo smrdi na fekalije!!! Da, na feces mesojeda, smrdljiv i odvratan... Smrde plastike 15min po mazanju evo, sacekacu jos malo, ako ne izvetri moram oprati... Nema druge! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12509 Napisano Maj 27, 2019 Ne silazi, 7311 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre koristio sprejeve. Teže je da se lepo i ravnomerno nanese a i čini mi se da nije toliko postojano. Sledeće će biti nešto u boci što se nanosi sunđerom. Dvoumim se između ova dva. Imaću i jedan u spreju čisto za neke mesta gde je teže dospeti. Tipa kablovi, sajle itd. Koristio sam taj PRESTO u spreju. Onako... Skuplja mnogo sitnu prašinu i lepi. Možda ja to nisam lepo obrisao. Posle sam kupio Arexons, ima lepši finiš i vrlo malo lepi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21615 Napisano Maj 27, 2019 Integrisan, 9428 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ovo iz boce je posle brisanja skroz suvo na dodir, evo upravo sam prstom trljao i ne skida se/ne ostavlja trag nikakav... Ni na prstu ni na plastici... Smrducka jos po malo inace, bas neprijatno.. Izgled mi se svidja, polu mat, pise da je i antistatic... Videcu "sta kaze" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 374 Napisano Jun 3, 2019 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan Test posle keramičke zaštite: 1. Aktivna pena: 2. Ispiranje vodom: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12509 Napisano Jun 3, 2019 Ne silazi, 7311 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je već ozbiljno. Ja se svakako ne bih usudio da radim keramiku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudic90 374 Napisano Jun 3, 2019 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Alekre said: Ovo je već ozbiljno. Ja se svakako ne bih usudio da radim keramiku. U principu, nije teško. Površina mora biti besprekorno odmašćena i maksimalno sređen lak koliko je to moguće. Na ravan panel je lako naneti, malo je zeznuto na ovaj zadnji deo gde je mali prostor i ima prepreka, i ja sam napravio malu "krmaču" kad sam nanosio ispod rukohvata ali nije strašno. I mora da se lepo osuši, da nema prašine, 24h da se ne kvasi.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12509 Napisano Jun 3, 2019 Ne silazi, 7311 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da, to jedan način zaštite ali kao što kažeš zahteva besprekoran lak i uslove. Nije za raditi ispred kuće i bez iskustva. Početnici trebaju da krenu sa prirodnim voskovima. Da se neko ne zezne da stavlja keramiku ko nema iskustva. Ako zezneš skidanje šmirglom, bukvalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...