Jump to content

Moto Zajednica

SLIKE I UTISCI SA ENDURO RUTE 4 PLANINE.

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 272 postova
  • Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987.

Svaka cast! Uzivao sam u svakoj slici.

Vidim da su Transalperi odrzali ritam sa malim krosericama. Bravo braco !!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Evo konačno i par mojih slika. Kasnili smo za grupom koja je krenula na Željin (SpaVe, Bane, highflyer, Boki i ja). Malo smo lutali po šumi dok nismo uspeli da dobijemo Pedriica na mob:"Levo, samo levo, gde god može levo..." (lepo, lepše-levo. ;D). Na jednom skretanju primećujem da highflyera nema. Čekam minut-dva, okrećem motor, i nailazim na njega, kaže da je pao, i da se vraća u bazu. Ja nastavljam za grupom (tačnije, mislio sam da nastavljam za grupom :D). Nakon dobrih sat vremena vožnje šumom, čini mi se da sam ovde napravio grešku.

desno...

02-05-08_1440.jpg

ili levo...

02-05-08_1441.jpg

Ostade levo... U šumi sam naišao na nekog čiku koji je slagao drva. Počeo je da muca kad me je video, tako da sam ostao uskraćen za odgovore na par pitanja. Potom je iz šume izbio neki auto ??? Pita čovek- jel ima ovde negde asfaltiram put... :D Da, naravno...  ::) Kaže mi- idi levo na prvom skretanju, pa opet levo i izaći ćeš iz šume (izgleda neki šumski sindrom "levo", ili su ljudi članovi JUL-a ;D). Na kraju sam shvatio da je bio ljubomoran na moj predivni motor i da je hteo da večno ostanem zaglavljen u blatu, ali ja se nisam dao.  ;D ;D

Nakon 40 min vožnje... Put je bio divan... (al za traktor ;D).

02-05-08_1518.jpg

Slikovi...

02-05-08_1519.jpg

Za malo da padnem dok sam slikao. ;D

02-05-08_1520.jpg

Transalp stoji zaglavljen u blatu...

02-05-08_1521.jpg

02-05-08_1522.jpg

Pokisao skroz, preznojen, tone komaraca... Prednji točak se zaglavio, zadnji se okreće  mestu. Hvatam motor za rol barove, i izvukoh ga nekih pola metra iz blata. Ubacujem u prvu, palim, i stojeći pored njega, popuštam kvačilo i guram unapred. Um caruje, snaga dobro dođe, uspeo sam da se izvučem. :D Inače, to je bio drugi put da sam se zaglavio, prvi nisam slikao. Dobrih 200-300m sam gurao motor uz blagi nagib do početka normalnog terena, jer nije bilo šanse da motor krene dok sedim na njemu zbog gume obložene gomilom blata i klizavog terena. Čak i dok sam gurao zadnji kraj se stalno zanosio. Kasnije sam prošao kroz 2-3 duboke bare, i sve je bilo mnogo lakše jer se blato sa gume skinulo. Kad sam se dovukao do kampa, onako izmoren, održao sam Pauku par lekcija o igranju basketa (i njemu i The Lord-u). ;D Posle smo sačekali ostale, i uz roštilj, pivo i domaću rakiju, fantastično se proveli. ;D

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

... održao sam Pauku par lekcija o igranju basketa (i njemu i The Lord-u). ...

Ma zli jezici! :D;) Posle se cak pricalo da je Pauk nesto MALO popio pre toga ali sve neka nagadjanja i insinuacije bez cvrsih materijalnih dokaza :D :D :D :D

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Ne malo, nego ni manje ni više nego 5 (pet) domaćih od po 35 dinara.  ;D ;D Verovatno je popio i više, ali neko kasnije reče da je 5 broj koji se najlakse izgovara kad si pijan, tako da je Pauk do duboko u noć govorio:"Popio sam 5 domaćih!", iako je flaša bila skoro pa prazna...  ;D

• Svrati ponekad, 270 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS

Ovo je super test za vozace pre sega.

Verujem da smo donekle i svesni sta mogu motori.

Ali ovde ste pomerili vase granice.

Zavidim vam jer nisam bio sa vama :)

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Scena iz hotela... Sedimo uz caj (neko uz jednu od rakija)... Prica o voznji tece, a za susednim stolom klinac od 11 godina koji je vozio sa nama. Kaze Goran da ga je klinac pretekao nekoliko puta ko od sale. Ali da se opravda, pita klinca:

-Lako je tebi...Ajd kazi koliko puta si prosao ovu stazu?

-Nijednom!!

Kroz smeh okolo se cuje komentar: "Jaooooo, sta mi radis!!!"

Inace, mali je takmicar i pobedjuje na trkama svog uzrasta... tako da nas je sve odrao.

Napunio sam rezervoar u Kraljevu pred polazak "gore" i na istoj pumpi pred polazak kuci. Na planini i prilaznim putevima potroseno je 8.5 litara.

• U prolazu, 93 postova

Evo i ja da se zahvalim Wawaki i Mici na stvarno domaćinskoj organizaciji, kao i ekipi iz Beograda koja me je povela  :)

Iskreno, očekivao sam da je tura malo manje hard-core. Sa svojim (nevelikim) iskustvom i gradskim gumama popeo sam se na Stolove i Željin, ali onu šumu jednostavno nisam mogao da savladam.

U svakom slučaju stekao sam još veće poštovanje za Transalpa. Kakva mašina...

Evo i malo slika:

sE9QG_4pl1fa2.th.jpg

Na vrhu sveta

WmSO9_4pl2jk2.th.jpg

Ovaj konj je jurio Lalajka... Ili Africu?

OGnT7_4pl3gd5.th.jpg

Ovde smo se peli...

BKHuy_4pl4uu5.th.jpg

... i popeli

Dsixn_4pl5oz8.th.jpg

Lalajko bere kupine... na Africi!

• Enduraš, 6381 postova
  • Motocikl: CRF300L

Napunio sam rezervoar u Kraljevu pred polazak "gore" i na istoj pumpi pred polazak kuci. Na planini i prilaznim putevima potroseno je 8.5 litara.

Ja sam napunio na nekoj pumpi ne znam koliko km iza Kraljeva. Na moje zaprepastenje prosecna potrosnja je bila 4.8 lit. Izmedju dva punjenja sam presao 194 km, u rezervoar je stalo 9.5 lit. Od tih 194 sigurno preko 100 km offroada.

P.S. otkrio sam sto mi je onako pucao auspuh malopre dok sam prao motor. Spalo je vakuum crevce sa slavine za gorivo. Ne znam kakve to veze ima, ali kad sam ga vratio na mesto pucanja su prestala.

• Zainteresovan, 542 postova
  • Motocikl: GS

Ja sam napunio na nekoj pumpi ne znam koliko km iza Kraljeva. Na moje zaprepastenje prosecna potrosnja je bila 4.8 lit. Izmedju dva punjenja sam presao 194 km, u rezervoar je stalo 9.5 lit. Od tih 194 sigurno preko 100 km offroada.

P.S. otkrio sam sto mi je onako pucao auspuh malopre dok sam prao motor. Spalo je vakuum crevce sa slavine za gorivo. Ne znam kakve to veze ima, ali kad sam ga vratio na mesto pucanja su prestala.

Ja sam za 50 km off rouda potrosio: 2.5 lit.bezolovnog benzina, 2kg zivaca, 4,5 kg prasetine, 8 lit. coca-cole, 80 lit vode da operem odelo i dva bureta vode da operem motor, dve vekne polubelog hleba i pet vezica luka. Eto to je celokupan trosak zvati mene na neku manifestaciju, pa ja nisam kao neki...da pricaju samo o benzinu a sto su njih tojica pojeli i popili kao desetorica to nije bitno? Neka znaju ljudi sta ih ceka kad pozovu Vas...L,P,A

• Zainteresovan, 898 postova
  • Motocikl: Honda forza 250

Evo i ja sada tek stigao sa voznje,bilo mi malo soft sve ono sto smo odvozali,sutradan sam otisao do Kopanika i jos nekih nama poznatih planina...Mislim da su reci male koje bi opisale zadovoljstvo za sve sto je stalo u ta dva dana,ali probacu,hvala domacinima na izuzetnoj organizaciji,mislili su na sve,cak su i kasno u noc stigle jos dve gajbe coca cole koja je nestala,za mene novo iskustvo,pamticu ga ceo zivot ;D,drustvo kakvo se pozeleti samo moze ;)

P.S.Izgleda da Duha,Gorana,Acu rakija od 35 din jos uvek drzi cim pisu ovakve neistine ;D

Hvala Vam svima jos jednom na odlicnom vikendu ;)

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

Ja potrosio oko16 litara bezolovnog za oko 600 km u dva dana ove voznje.  ;D ;D ;D ;D

• Ne silazi, 5552 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Planiram da kupim neki enduro vec duze vreme ali nikako da se samoubedim. Ovakvi utisci mi vrlo pomazu u odluci. Nadam se da cu do nekog narednog puta biti u sedlu nekog endura i pridruziti vam se.

U svakom slucaju, vidim da su utisci fenomenalni sto sam i cuo od drugara-Saleta KLR i Mikice Batica Dominator.

Pozdravljam vas sve!!! :)

• Svrati ponekad, 238 postova

odo da se obesim kod komsije na orah jer sam zaboravio na ovu predivnu voznju  smrc,smrc

svaka vam cast na voznji zavidim vam mnogoooooooooo

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: @ UBER ALLES

Cestitke svima koji su ucestvovali u ovoj voznji. ;)

Ovakve stvari samo jos vise potvrdjuju nasu ljubav prema motorima i zivotu sa njima kao

i postojanje BJB-a na najlepsi moguci nacin !

BRAVO i HVALA !!! :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja