Vlada965 104 Napisano Jul 14, 2018 U prolazu, 12 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SUZUKI GSF 1200 N K1 Bandit; Honda ST 1300 Pan European, Kawasaki ZZR 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Honda CB 1300 SC 40, model koji se prodavao samo na japanskom tržištu, u periodu od 1998-2002 godine, i po meni jedan od najlepših naked motora napravljenih ikada. Dizajn modela neodoljivo podseća na legendarnu Hondu Bol'Dor i predstavlja njenu "savremenu" reinkaranaciju. Klasične linije motora, vazdušno hlađenje, jednostavna mehanika, motora sa karburatorima, su verovatno i bili razlog što se ovaj "naked" motor nije prodavao na tržištu Evrope jer nije ispunjavao EU norme izduvnih gasova. Ovaj model Honde je prava retkost na drumovima Evrope a kod nas ga još nisam video da ga neko ima. Njegov naslednik CB 1300 F Super Four, koji se prodavao u Evropi je ipak bio nešto sasvim drugačije, jer je to bio pokušaj da se spoji Classic Naked i Hyper Naked koncept pa je krajnji rezultat bio motocikl koji nije pripadao niti jednoj od ove dve kategorije. Pokušaj konkurentske kuće Kawasaki da oživi model Z 1 kroz model Z 900RS može se porediti sa sudbinom Honde CB 1300 F Super Four jer, Classic Naked nikako ne ide sa monoamortizerom i nedostatkom centralnog štendera, koji se dobija samo kao opcija uz doplatu. Kawasakijev model Zephyr kao koncept, je vernija verzija Classic Naked modela Z 1, od modela Z 900RS. Kawasaki je trebalo možda samo da prilagodi pogonski agregat da ispunjava EUR 4 norme uvođenjem elektronskom menadžmenta rada motora i ugradnjom savremenih sistema kočenja i ogibljenja, a da se pri tome izbegne koncept zadnjeg monoamortizera. Kao iskreni ljubitelj Classic Naked motocikala se nadam da će konačno izaći model koji će zaista predstavljati reinkarnaciju sada već legendarnih motora koji su suvereno vladali drumovima krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina. Osim Honda CB 1300 SC 40, još tri modela zavređuju pažnju jer su kompanije Suzuki, Kawasaki i Yamaha sa modelima Suzuki GSX 1400F, Kawasaki ZRX 1200 i Yamaha XJR 1300 uspele da naprave motocikle koji u potpunosti ispunjavaju definiciju Classic Naked motora iz tog doba i onoga što je danas definisano kao UJM (Universal Japanese Motorcycle), nešto što bi trebalo da ostane vanvremenski dizajn koji ne podleže trenutnim trendovima. 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duckey Kawasaki 35 Napisano Jul 14, 2018 U prolazu, 96 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ER 5 Prijavi odgovor kao problematičan ja bih voleo da posedujem HONDU CB 1300 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13126 Napisano Jul 14, 2018 Ne silazi, 7457 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Definicije motocikla. Jako visoko kotiram i CB1000 BigOne, čak sam neko vreme hteo da je pazarim ali u SRB nema dobre na prodaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Jul 14, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Jos lepsi mi je gsx1400 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duckey Kawasaki 35 Napisano Jul 14, 2018 U prolazu, 96 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ER 5 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, hard_rock je napisao: Jos lepsi mi je gsx1400 jes vala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10605 Napisano Jul 14, 2018 Hronični Motociklopata, 7364 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan CB, Zephyr, XJR, GSX.... nebitno koji , samo daj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nebojša S 73 Napisano Jul 15, 2018 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam tražio klasični naked model jel mi se on najviše svidja, jedino mi je u oko padao zr 7https://goo.gl/images/ePAX9kSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Jul 15, 2018 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Nebojša S je napisao: Kada sam tražio klasični naked model jel mi se on najviše svidja, jedino mi je u oko padao zr 7https://goo.gl/images/ePAX9k Sent from my iPhone using Tapatalk ili...https://www.polovniautomobili.com/motori/12363486/kawasaki-zrx-1100-uvoz-iz-ch Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Jul 15, 2018 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Baš htedoh da napišem...kako pobrojaste sve redom za ZRXa nigde... Verujem da se zna da svaka (japanska) moto kuća ima svoju varijaciju na zadatu temu. Ova mi je jedna od dražih. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nebojša S 73 Napisano Jul 15, 2018 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E da taj je fenomenalan.,. Nisam dugo gledao polovne automobile, bila je jedna zxr. 900r stara, takozvana Top Gun...iz filma...ali skupa...Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Jul 15, 2018 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Top gun je GPZ. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4312 Napisano Jul 15, 2018 motoras, 2479 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja vidim sc40 je sa vodenim hladjenjem. Nisam do sada obracao paznju,ali vidi se hladnjak kao kuca! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nebojša S 73 Napisano Jul 15, 2018 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Top gun je GPZ.Da možda gpz, ali znam da je 900r i da je bio jedan na oglasima..Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada965 104 Napisano Jul 15, 2018 U prolazu, 12 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SUZUKI GSF 1200 N K1 Bandit; Honda ST 1300 Pan European, Kawasaki ZZR 1100 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, stari roker said: Koliko ja vidim sc40 je sa vodenim hladjenjem. Nisam do sada obracao paznju,ali vidi se hladnjak kao kuca! Da, Honda CB 1300 SC40 je sa primarnim vodenim hlađenjem, dok su dodatno izvedena rebra na samom bloku motora, samo iz estetskih razloga ili radi dopunskog hlađenja samog bloka, nije mi poznato. http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_cb1300_99.htm Model Honde CB 1300 Super Four koji je izašao kao naslednik je isključivo ima vodeno hlađenje bez rebara na samom bloku motora. http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_cb1300_08.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1269 Napisano Jul 15, 2018 Drug član, 834 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan Bio je zephyr sa zicanim felnama 1999 te, samo u ovaj ram da su stavili masinu od Z900RS i bilo bi super. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada965 104 Napisano Jul 15, 2018 U prolazu, 12 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SUZUKI GSF 1200 N K1 Bandit; Honda ST 1300 Pan European, Kawasaki ZZR 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Da, sećam se te varijante Zephyr-a, na prvi pogled kao legendarni Z1, u svakom slučaju verniji "remake" tog modela od savremenog Z 900RS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duckey Kawasaki 35 Napisano Jul 16, 2018 U prolazu, 96 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ER 5 Prijavi odgovor kao problematičan On 14.7.2018. at 22:04, Vlada965 je napisao: Honda CB 1300 SC 40, model koji se prodavao samo na japanskom tržištu, u periodu od 1998-2002 godine, i po meni jedan od najlepših naked motora napravljenih ikada. Dizajn modela neodoljivo podseća na legendarnu Hondu Bol'Dor i predstavlja njenu "savremenu" reinkaranaciju. Klasične linije motora, vazdušno hlađenje, jednostavna mehanika, motora sa karburatorima, su verovatno i bili razlog što se ovaj "naked" motor nije prodavao na tržištu Evrope jer nije ispunjavao EU norme izduvnih gasova. Ovaj model Honde je prava retkost na drumovima Evrope a kod nas ga još nisam video da ga neko ima. Njegov naslednik CB 1300 F Super Four, koji se prodavao u Evropi je ipak bio nešto sasvim drugačije, jer je to bio pokušaj da se spoji Classic Naked i Hyper Naked koncept pa je krajnji rezultat bio motocikl koji nije pripadao niti jednoj od ove dve kategorije. Pokušaj konkurentske kuće Kawasaki da oživi model Z 1 kroz model Z 900RS može se porediti sa sudbinom Honde CB 1300 F Super Four jer, Classic Naked nikako ne ide sa monoamortizerom i nedostatkom centralnog štendera, koji se dobija samo kao opcija uz doplatu. Kawasakijev model Zephyr kao koncept, je vernija verzija Classic Naked modela Z 1, od modela Z 900RS. Kawasaki je trebalo možda samo da prilagodi pogonski agregat da ispunjava EUR 4 norme uvođenjem elektronskom menadžmenta rada motora i ugradnjom savremenih sistema kočenja i ogibljenja, a da se pri tome izbegne koncept zadnjeg monoamortizera. Kao iskreni ljubitelj Classic Naked motocikala se nadam da će konačno izaći model koji će zaista predstavljati reinkarnaciju sada već legendarnih motora koji su suvereno vladali drumovima krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina. Osim Honda CB 1300 SC 40, još tri modela zavređuju pažnju jer su kompanije Suzuki, Kawasaki i Yamaha sa modelima Suzuki GSX 1400F, Kawasaki ZRX 1200 i Yamaha XJR 1300 uspele da naprave motocikle koji u potpunosti ispunjavaju definiciju Classic Naked motora iz tog doba i onoga što je danas definisano kao UJM (Universal Japanese Motorcycle), nešto što bi trebalo da ostane vanvremenski dizajn koji ne podleže trenutnim trendovima. jel vam se ne čini ovaj kawasaki malo smešnim. vidi gde mu je taj sic?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 471 Napisano Jul 27, 2018 Svrati ponekad, 469 postova Motocikl: ZRX 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Da se ne lazemo, ovaj novi z900 je igracka u odnosu na ostale nabrojane motore. Meni je lep, ali je mali, plastican, nikakav. Imam zrx i kad sednem na njega sa svojih 202cm, imam osecaj da sam seo na motor. Isto vazi za Gsx, Xjr, Cb, osim sto imaju taj old school koncept, takodje su veliki motori. Ovi naked motori sto se danas prave su smesni i mislim da z900rs nije dostojan poredjenja sa ostalim navedenim modelima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jul 28, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Taj novi z900 je uživo tako lep motor. Nekako nije fotogeničan ali svaki put kad ga vidim jako mi se svidi a na slikama i ne nešto. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10605 Napisano Jul 28, 2018 Hronični Motociklopata, 7364 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Meni se Z900rs jako svidja na slikama, a uzivo bi mi se verovatno jos vise svideo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlacjani 195 Napisano Jul 30, 2018 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Rakovac Motocikl: zrx1200 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam skoro počeo da vraćam u život jednu XJR1200, neshvatljivo je kako je neko mogao da čuva takav motor u garaži 10 godina a da ga nit vozi nit registruje...morao sam da ga kupim i povratim ga u život, nadam se da će biti spakovan uskoro i u narednih mesec dana na drumu! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MoToM 3881 Napisano Jul 30, 2018 Ne silazi, 5017 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 7/14/2018 at 10:04 PM, Vlada965 said: Osim Honda CB 1300 SC 40, još tri modela zavređuju pažnju jer su kompanije Suzuki, Kawasaki i Yamaha sa modelima Suzuki GSX 1400F, Kawasaki ZRX 1200 i Yamaha XJR 1300 uspele da naprave motocikle koji u potpunosti ispunjavaju definiciju Classic Naked motora iz tog doba i onoga što je danas definisano kao UJM (Universal Japanese Motorcycle), nešto što bi trebalo da ostane vanvremenski dizajn koji ne podleže trenutnim trendovima. CB 1100 po meni komotno može da se doda ovom spisku, plus što može da se kupi nov (http://www.honda-srbija.rs/motocikli/naked/cb1100.377.html) kod nas. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13126 Napisano Jul 30, 2018 Ne silazi, 7457 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Reciklaža na staru slavu. Big One je za ovo pravi motocikl, CB1300 još toliko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feelgod 231 Napisano Jul 30, 2018 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Imao GSX a vozio sve osim Honda one sto lici na Boldor (onu malo manje retro jesam). Honda po meni najbolja ali nije dovoljno reto zato je GSX koji je bio meni na drugom mestu pobedio a iskreno bio je i 2k jeftiniji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feelgod 231 Napisano Jul 30, 2018 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E da Suzuki mi je pobedio za dlaku, a to je 12.5L tovarnog prostora ispod sedista :). Stalo sve neophodno za ciscenje lanca (boca spreja za lanac, boca break cleaner-a i ona cetka cudesna), prva pomoc, veliko pakovanje valznih maramica, disc kock, fabricki alat, prsluk i jos po koja sitnica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...