Tomek_Nexus 138 Napisano April 16 U prolazu, 70 postova Lokacija: Velika Gorica Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Danas odradjen servis na 13000km. Treci servis po redu. Zamjenjen filter zraka, ulja, ulje u motoru, ulje diferencijala, ociscen kuplung. Sve zajedno 136€. Probao sjest na Africu Twin i NT 1100. NT mi se bas dopao, od izgleda, pozicije sjedenja, opcenito volim touring motore. Nakon servisa, kad sam vec potepo dan na poslu otiso na jednu kracu voznjicu, cisto da nova ulja procilkulirju po masini i diff-u. Vozio sam se lagano, bez gasiranja, pa je BC izbacio potrosnju od 2.9l/100km, sutra cu otic do benzinske da provjerimo njegovu tocnost. Negdje na pola puta pristao na rucak... Na povratku kuci upao u neku guzvu na zaobilaznici pa sam malo manevrirao sa one strane zakona. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kenan94 0 Napisano Maj 3 (promenjeno) U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, nedavno sam postao vlasnik forze 300 2015. godiste. Posto sam novi opcenito u svijetu motora, molio bi za pomoc posto ne mogu da nadjem lahko dijelove za navedeni model, moze li mi neko preporuciti neki sajt odakle mogu narucivati dijelove. Također, ako neko zna da li je forza 300 identicna sa SH300 sto se tice masine i prijenosa, da li odgovara isti kais i ostalo. Ovlasteni prodaje kais za 150eura, pa mi se cini puno da traze, ako moze neki savijet da li je to okej cijena ili ne, nikad prije nisam imao hondu pa mi se dijelovi svi cine skuplji nego za peugeota satelisa, kojeg sam prije imao. Hvala unaprijed, LP Promenio Maj 3 član kenan94 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 170 Napisano Maj 3 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da su mašine iste, a za delove, zamolio bih te da se prvo predstaviš, da bi znali odakle da ti ponudimo delove, a i pravila foruma su takva. Imaš već na forumu mnogo toga i napisanog o svom modelu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kenan94 0 Napisano Maj 4 (promenjeno) U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Taj dio predstavljanja nisam vidio, ja sam Kenan iz Bosne i Hercegovine, u svijetu motora sam trecu godinu, hvala unaprijed na pomoci. U prethodnom postu nisam naveo da mi se desava da na malim brzinama i obrtajima, kada dam lagani gas desava se da motor podrhtava i odmah nakon toga kao da primi gas i nestanu podrhtavanja, zbog toga sumnjam na remen, klizace i valjcice, obzirom da je presao 30k km, a ne vjerujem da je radjeno isto na prijenosu. Promenio Maj 4 član kenan94 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5737 Napisano Maj 4 Ne silazi, 4230 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @kenan94 Honda OEM delovi su uvek skupi. Nekad ima smisla kupovati originale, ali ponekad zaista nema smisla, pošto su zamenski povoljniji, a nisu lošiji, čak mogu da budu i boljeg kvaliteta. Što se tiče kaiša, potraži Mitsuboshi ili Bando zamenske, dosta su jeftiniji. Ali, to ti neće rešiti problem koji pominješ. Bilo bi prosto fantazija da može da se podrhtavanje reši prostom zamenom kaiša i rolnica. To bi bila jedna pesma. Ali, potrebno je mnogo više truda, rada, znanja, a i novaca, na kraju krajeva. Ovde u temi imaš opisano šta je sve potrebno uraditi da CVT bude kako treba, a pogotovo na Honda skuteru koji je dosta prešao: 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kenan94 0 Napisano Maj 7 (promenjeno) U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako moze neko da mi predlozi stranice odakle bi mogao da narucim dijelove za navedeni motor, bio bih zahvalan. Sve sto sam kontaktirao u BiH, nemaju sve dijelove, niti mogu nabaviti neke, osim ovlastenog servisa i zastupnika Honde. Takodjer, ako neko ima iskustva sa stavljanjem sportskog auspuha, da li odgovara na ovaj model auspuh sa novijeg modela, isto 300 kubika, jer na eba… vidim moze se naruciti za noviji model, a za ovaj stariji nisam nasao nijedan. Promenio Maj 7 član kenan94 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5737 Napisano Maj 7 (promenjeno) Ne silazi, 4230 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Koje delove? Ako su to kaiš, rolnice, klizači... dobar izbor bi mogao da bude https://www.tradeinn.com/motardinn Šalju u BIH koliko vidim, povoljno preko BH Pošte. Cene su iskazane bez poreza, ako izabereš dostavu u BiH, na to plaćaš PDV, carinu i naravno poštarinu. Promenio Maj 7 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kenan94 0 Napisano Maj 7 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, boza_kg je napisao: Koje delove? Ako su to kaiš, rolnice, klizači... dobar izbor bi mogao da bude https://www.tradeinn.com/motardinn Šalju u BIH koliko vidim, povoljno preko BH Pošte. Cene su iskazane bez poreza, ako izabereš dostavu u BiH, na to plaćaš PDV, carinu i naravno poštarinu. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 448 Napisano Maj 24 Svrati ponekad, 444 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da se konačno pohvalim novom mahinom. Kymco je otišao, došla je Forza Po prvi put kupio novo vozilo iz salona, i osećaj se sjajan, mogu vam reći Moram priznati da sam ocekivao neki veći skok, puno bolji osećaj u odnosu na Kymca, ali tek sad shvatam koliko je Kymco DT dobar skuter. Nisam vozio skuter koji ima bolju poziciju sedenja od DT-a. Honda je malo viša, i to malo je ono što devojci sreću kvari..Ne mogu da verujem da maksi skuter, poput Forze, nema zvučnu signalizaciju migavaca, DT je to imao. Ako da mi se dešava da zaboravim uključen migavac.Forza osetno bolje ubrzava, drugačiji obrtni momenat, i bolje prelazi preko rupa, veći točkovi. Ali udobnost sedišta je definitivno na strani DT-a. To je primetila čak i moja bolja polovina :mobilizator: 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5737 Napisano Maj 24 Ne silazi, 4230 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li gledao novi DT GT? On ima veće točkove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 448 Napisano Maj 24 Svrati ponekad, 444 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, gledao. Verovao ili ne, Forza sa nosacima i original koferom je bila jeftinija od DT-a bez nosača i kofera. Ali, ovo su bile ogranicene količine Forze proslogodisnji model, i dali su masivni popust. Skoro sve Honde sa koferom su otisle u prva 2 dana sajma! A kofer se digitalno povezuje sa skuterom, na dugmence ga otvaraš, fenimenalno! Nova Forza mi se ionako ne svidja, jer je promenjen samo kontrolni panel, potpuno je digitalan. Sve ostalo je isto!:mobilizator: 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16676 Napisano Maj 24 Integrisan, 9488 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ugrabih malo vremena pa da prozborim koju nadam se pametnu, ujedno postedim nekog mogucih muka jer je idealno vreme za to. Drugar (stara musterija, glupo zvuci musterije jer je covek fenomenalan, pravi drug) je kupio ganc novu Forcu, odradio prvi servis i to je to bilo sto se ovlascene kuce tice, kod mene je dosao sa 2.600km predjenih. Sad ima skoro 10.000km na satu, 21 je godiste i doslo je vreme za redovan servis. prvo slika X-Maxa 400 pa posle objasnjenje zasto X-Max je zavrsen, cuti ispod tende, blizu njega je Forca. Pokusavam dati kontakt, upaliti Forcu ali mi ne ide, smart brava ne reaguje uopste. Oba modela dele smart bravu, pomislih da se mesaju signali te da zbog toga ne mogu dati kontakt na Forci. Kljuc od X-Maxa udaljih nekih 5m, brava na Forci proradi, ide na operacioni sto. Sutradan ujutru novi dan, nove pobede, opet se isto desava i ako je bajk odaljen od X-Maxa, nemere brava saradjivati. Nista.... krenuti od baterije kljuca i njezinog napona. nije dobar napon zamenih, sklopih kljuc i bam brava proradi uvek slikam km predjenu, nego istrazivanje ide dalje napon bakterije takodje nije dobar i ako bajk pali dalja pretraga kaze da reala i prikazan napon na tabli nije istih vrednosti (sto je Ok, ne cita sa iste tacke) punjenje je odlicno ali zato pad napona pri startovanju je los zbog zastite preko kleme ovo nisam spazio na prvu selotejp je ostao preko stuba kleme sto dalje znaci da je kontakt sa zicom samo preko srafa bio ostvare druzine odlaze u kantu Kod Force kad je losa baterija pokazace vam na instrument tabli.... nakon paljenja motora zadrzace EFI lampu malo dduze ukljucenu. sledeca stanica dok je vruc motor zatim diferencijal svecica je dobra, vraca se nazad vazduh se mora zameniti idemo na prenos rasklopiti ocistiti plastike prebrisati muzjake i zenke podmazati lezaj u dekli prozujao grejati, iscupati dalje to je ono sto hebe situaciju imaje se svuda i tamo gde je bs ne bi trebalo biti (osovina radilice, semering) osusi lezaj iglicasti u kvacilu jaca haba rolnice kaput vidimo se za 10.000km fulbatica spreman za valjano kresanje kocaljku napred i nazad treba udesiti belo na crno... bocka oci Na jesen sledi zamena rashladne tecnosti, japanci su fino zakomplikovali tu radnju,,, otom potom.... srecni km 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 529 Napisano Maj 25 (promenjeno) Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan Ono što sam ja primetio kod forze, to je da kad god je ključ pored nekog aparata koji ima bt, gps ili wifi meša se signal i ključ postaje neupotrebljiv, što u praksi znači da ključ i telefon ne idu u isti džep-torbicu-ranac. Takođe, par puta kada sam u kofer stavio tablet, imao sam muku da ga otvorim. Zašto je to tako, neam pojma Promenio Maj 25 član ivchaNB Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5737 Napisano Maj 25 Ne silazi, 4230 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa jeftina drljava elektronika, šta drugo reći Nedavno sam premestio desktop računar u drugu prostoriju, stavio mu neku jeftinu WiFi karticu, da ne bušim zid za kabl... razbi me. Svako malo nešto zeza, neće da se konektuje, davi gnjavi... a na Lenovo Thinkpad laptopu sve radi kako treba, iako su iste frekvencije u pitanju. Kvalitetnije komponente, brži čip... Koliko čitam, sve više novih modela, kinezi pre svih, meću NFC karticu umesto WiFi. Isto jeftina tehnologija, malo manje komforno jer moraš da prisloniš karticu na čitač, ali je pouzdanije od WiFi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24438 Napisano Maj 25 Integrisan, 10191 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ducati odavno radi nfc ali ako ne uspe citanje kucnes pin i palis! Kljuc je zakon.... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5737 Napisano Maj 25 Ne silazi, 4230 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Meni doduše, od kad su mi zamenili elektroniku zbog kvara, evo treća godina, WiFi uvek fercera bez ikakvih problema. Kuc, kuc, da ga ne ureknem. Sve je to lepo dok radi kako treba, ali mnogo zaebano kad kezeće. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24438 Napisano Maj 25 Integrisan, 10191 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da ne trujemo lepu temu, oni kvalitetniji "keyless" sistemi imaju i wifi ali i nfc u privesku (tamo gde nema brave za kljuc), gde izda baterija ili sta drugo prineses privezak anteni (na oklopu oznaka "N" sa dve kao zagrade) i palis... Izvinjavam se svima, poznajem licno par momaka koji nisu ni znali da imaju uz wifi i nfc u svojim privescima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5737 Napisano Maj 25 Ne silazi, 4230 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Honda Forza to nema na žalost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 376 Napisano Maj 27 Drug član, 1118 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Pojela maca... Prijavi odgovor kao problematičan Dosta prasine u CVT-u za 10K...ili mi se cini? Dare znam da je tvoja preporuka za servis CVT-a na 10K, da li je mozda pametnije smanjiti interval kod ove Forze i ADV-a sa istim agregatima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 448 Napisano Maj 27 Svrati ponekad, 444 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan To sam i ja hteo da pitam, ali mi je neverovatno da se servis CVT radi kad i promena ulja!!Da li je ono sto smo videli posledica režima vožnje? Jer vidim da je za 4 god kolega prešao manje od 10k km, sto znači kratke voznje po gradu?!:mobilizator: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bolence91 427 Napisano Maj 27 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Bor Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko stavio nosač telefona i koji na Forzu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 529 Napisano Maj 27 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan Imam ovakav https://a.aliexpress.com/_EuXMtI2 Radi posao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16676 Napisano Maj 27 Integrisan, 9488 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, Loshmi82 je napisao: Dosta prasine u CVT-u za 10K...ili mi se cini? Dare znam da je tvoja preporuka za servis CVT-a na 10K, da li je mozda pametnije smanjiti interval kod ove Forze i ADV-a sa istim agregatima? Citirah tebe ali i za ostale..... Stanje CVT-a sto se prasine tiče, najviše zavisi od dve stvari. Prva je ta gde se moped vozi, sto su cistiji drumovi to će isti biti manje usran.Takodjer vožnja po kiši ili ti prljava da je nazovem vlaga ulazi i prlja prenos. Druga stvar je filter. Neki mopedi imaju bolju dok drugi losiju filtraciju....dalje je sve jasno. Pimera radi XMax 300 ima bolju filtraciju od Force, takodjer se vozi po gradu slicnih su predjenih km ali nije ista situacija u prenosu..... pišem nadam se uskoro. Servis prenosa se radi max na 10K. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 376 Napisano Maj 28 Drug član, 1118 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Pojela maca... Prijavi odgovor kao problematičan Da....ima smisla... Pomislio sam da je sve ono samo produkt trosenja lamela... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5737 Napisano Maj 28 Ne silazi, 4230 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis gde si nabavio Bando klizače? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...