Jump to content

Moto Zajednica

Honda Integra 700/750

Recommended Posts

• Integrisan, 9699 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Odlagao sam, odlagao, mada taj je dan morao doci... Kopkalo me je dosta, rasturam da pregledam kontakte reglera, da ih ocistim i namazem dielektricnom mascu, zastitim na duze.

Sve sam resto vec tretirao ali regler je zavucen bas, nikako na tu stranu da rasturam plastike zbog necega. Nalazi se pod koritom a do njega doci mora se skinuti sve ovo sa slike 1 :D 

Kontakti su ok, sve zamazano kako valja, moz" pod vodu :D

Zazor na spojevima rama popunjen konzervacionom mascu, varovi naprskani i zasticeni (na poslednjim slikama sprejevi koje koristim)

I tako, srafite drugari, odrzavajte pa sa uzivanjem vozite :takoje:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

• Sviđa mi se 11
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 26 postova
  • Motocikl: Honda Integra 750S
On 15.7.2023. at 11:55, Krokodilo je napisao:

Оригиналном DIDу, ово не сме да се деси. Исто ако радиш са прописним алатом и не може да се претегне јер шољица има потребну дубину која не дозвољава да набијеш више него што треба.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Rađeno je sa original DID alatom, promijenio sam kariku i sad je ok

Racunam da bi bilo nekakvog upozorenja gde ne koristiti...:stabre:

Drugaru je posle aktivne pene sav isprskao vizir i far (druga perionica), licno, nemam problema nikakvih, cim naprskam krug odmah idem na ispiranje osmoznom vodom, zatim kuci na susenje kompresorom, voskiranje odmah, podmazivanje, silikoniranje....

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Honda SW T-400

Pozdrav svima,evo jos jedno novo vozilo,presao sam sa SW-a t400 na Integru i jako mi se svidja.Prelistao sam sinoc sve sto ste pisali,pa rekoh samo da se javim i prikljucim.Od korekcija sam za sam radio sediste (kod bobana)jer je farbicko katastrofa tvrdo,vizir blago zatamnjen (kod ivana) posto sam ga dobio sa kratkim malossi crnim vizirom a treba mi bolja zastita od vetra(sve mislim da mi treba i onaj produzetak za vizir),a vise volim kad je klasikica.I porucio sam sa alija handguars za NC modele.Zelim da uzmem polutvrde bisage neke posto volim da malo izadjem iz grada a svidja mi se moj farbricki kofer.Imate li neku preporuku za bisage koje ne moraju da se kace na nosace nego da se nekako ubace ispod zadnjeg sedista i da li imate iskustvo kako se ponasaju pri vecim brzinama ako nisu na nosacima?Evo i fotka mog mezimca.

IMG_2729.jpeg

Promenio član Dacha_h
  • Sviđa mi se 9

• Drug član, 840 postova
  • Motocikl: Honda NT1100
Pre 3 sati, N.F.S. je napisao:

Racunam da bi bilo nekakvog upozorenja gde ne koristiti...:stabre:

Drugaru je posle aktivne pene sav isprskao vizir i far (druga perionica), licno, nemam problema nikakvih, cim naprskam krug odmah idem na ispiranje osmoznom vodom, zatim kuci na susenje kompresorom, voskiranje odmah, podmazivanje, silikoniranje....

Što se pene tiče, sve će biti ok dok se ne osuši.

Na farbi čak ni tada ne bi trebalo da pravi problem, osim ako se baš ne skori, ali na mat površinama, ako ih ima, može da napravi problem. Meni je na BMW-u ostavilo male crne tragove koje nikada nisam uspeo skroz da uklonim.

Sigurno zavisi i od pene, mada ja uglavnom koristim kvalitetnije u kućnoj radinosti.

image.thumb.png.ae1fd817a2c7fc735f0850d0733de857.png

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Hvala na podeljenom iskustvu, uopste i izbegavam ovakav nacin pranja ali toliko sam iskaljao skuter da je ovo bilo jedno od brzinskih resenja (Gradjevinska firma koja svoje kamione pere i onu kaljavu vodu ispusta na ulicu, braon, pesak i blato kombinacija, da poludis!)

Ovo na BMW-u deluje kao ostecenje (starenje) koje je bilo prekriveno nekim fillerom npr., mozda ga je pena jednostavno sprala a ne nanela "stetu", sta znam...

Racunam da je namenski formulisana za pranje i da su znali sa cime ce sve u kontakt doci (pena).

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 840 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Ja operem penom posle skoro svake veće vožnje, ili bar posle onih gde se nakupi insekata (znači svake).

Ručno ga operem tek povremeno.

Ne može slika lepo da pokaže. Ovo se videlo samo pod određenim uglovima na jakom suncu, ali sam krenuo to da primećujem posle jednog pranja gde se prosušila pena dok sam prao kacigu.

Posle sam kucao sa proizvođačem pene pa su mi objašnjavali da je to do alkalnosti i PH vrednosti i da su za motocikle predviđena PH neutralna sredstva.

U svakom slučaju, posle toga sam više vodio računa da se ne osuši pena i nije bilo problema.

Na isti način i hondu održavam, i za sada se cakli.

image.thumb.png.563e1ea2ae6a37174557f364f26231b0.png

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 9344 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Mene je šlog strefio dosta lani kada sam jednom prilikom prao motor u firmi gde i inače perem.

Stigla nova hemija, jaka, agresivna izgleda....sjeba gumene patosnice (posivile), sjeba obe felne, traverznu i poklopac CVT-a (tamne fleke gde je bila veća koncetracija) na mome voljenom Satelisu.

Auuu kako sam tad poludeo.

Dal sam lud il mi se toliko svidja crvena boja neam si pojma, Dačo top mi izgleda Integra :takoje:

• Sviđa mi se 2

Hard gume za u tocak nazad...

Ostalo je jos da iz CH stigne par integri koje su za prodaju pa da amortizer sedista skinem i montiram kod sebe :D 

2 komada prijatelju stizu, valjda ce jedna ispravan amort imati.

9.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Ovako izgleda zamena, tacnije, karabudz popravka... (Ja cu sutra raditi zamenu :D )

Obicno je signal za lose "hard gume" ovaj slobodan hod lancanika, nije strasno ni podbaciti gumu i voziti sezonu...

Svaki NC koji sam do sada rasturio ima bar jedan par rastavljen, pukne ova gumica sto spaja manju i vecu polutku.

Kao da nije ostavljena tehnicka tolerancija za taj deo gume. I na mojoj je integri tako, dve su polutke rastavljene a sam luft nisam imao (smeta mi sto nije kako treba i to je razlog zamene).

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 22 postova
Mene je šlog strefio dosta lani kada sam jednom prilikom prao motor u firmi gde i inače perem.
Stigla nova hemija, jaka, agresivna izgleda....sjeba gumene patosnice (posivile), sjeba obe felne, traverznu i poklopac CVT-a (tamne fleke gde je bila veća koncetracija) na mome voljenom Satelisu.
Auuu kako sam tad poludeo.

Dal sam lud il mi se toliko svidja crvena boja neam si pojma, Dačo top mi izgleda Integra :takoje:

Mene je odusevila,a i sam bajk.Voleo bih da mi neko pomogne oko bisaga posto ne bu stavljao tvrde kofere,mislim da ce vise da mu legnu.Ne znam da li je neko montirao bez nosaca ili pak moram da stavim nosace?

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Integrisan, 9344 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Tvrdi koferi su ipak bolje rešenje....jos ako su oem, pun pogodak.

Tvrdi kofer ima svoje nosače, sta god drugo stavio valjalo bi da ima odbojnik.

Moze ti Seba napraviti.

• Sviđa mi se 1

Opet sami na putu, ona i ja...

Gazimo u tisini mokri asvalt. Voda koja isparava kondenzuje se svuda, osecam da sam mokar ali nije mi hladno, kapi sa vizira se penju na gore dok ubrzavam, prkose gravitaciji, posmatram, uzivam!

Mehanicki vozim, ne razmisljam o komandama, telo to odradjuje dok glava uziva, a onda se trgnem!

Pa juce sam te oprao i voskirao mmu ti hebem, cim svane moram ponovo :na_glavi:

11.jpg

• Sviđa mi se 5
  • Haha 5

Gume u tocku zamenjene, situacija pre/posle!

Nove su premazane silikonskom mascu, sacuvace ih koliko toliko, luftova nikakvih nema i nisu tvrde kao stare, trebaju saltovanja jos lepsa i meksa sada biti :takoje:

t.jpg

tt.jpg

• Sviđa mi se 7

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: 2024 Honda Forza 350
Pre 7 sati, N.F.S. je napisao:

Opet sami na putu, ona i ja...

Gazimo u tisini mokri asvalt. Voda koja isparava kondenzuje se svuda, osecam da sam mokar ali nije mi hladno, kapi sa vizira se penju na gore dok ubrzavam, prkose gravitaciji, posmatram, uzivam!

Mehanicki vozim, ne razmisljam o komandama, telo to odradjuje dok glava uziva, a onda se trgnem!

El ovo uvod u neki šveCki akcioni?

• Haha 1

Drugari, 

je li cuo neko Dominator na integri ili na NC?

Narucio bih (i db kiler naravno) ali me je strah da ne bude previse bucno, sa ovim agregatom nemam bas nikakvih iskustava, na CBF su se culi vrhunski, duboko, artikulisano.

Hvala.

Ovaj sa linka, komplet za montazu, do mene bi izneo 220 eura, jeeeeedva se uzdrzavam da ne narucim.

https://dominator.pl/en_GB/p/NC-700-750-D-INTEGRA-Exhaust-Silencer-OVAL-2012-2020/2372

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 217 postova
  • Motocikl: Honda nc700 Integra

Nijedan slip on se ne cuje preglasno na Integri,ne znam kako je kad se montira ceo sistem ali samo slip on se ne cuje mnogo glasno,opet zavisi sta je za tebe glasno ali pricam ti svoje iskustvo.A ako stavis db onda sigurno nece da ti se cuje glasno,po meni bolje da vozis na originalnom nego da stavis db.Ja imam Yoshimuru i vozim bez db,i ima bas lep zvuk,u mestu se jedva i cuje,cuje se tek kad das gas,onako rezantan lep zvuk.Cak bi mogla i malo jace da se cuje a ne bi bilo preglasno.Vozio sam Beverly500 sa Akrapom i to se culo uzas glasno,ceo komsiluk me psovao,ovo je skroz druga prica.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Svrati ponekad, 217 postova
  • Motocikl: Honda nc700 Integra

Ma veruj da sigurno nece glasno da ti bude.A sto se tice Yt i snimaka generalno je dosta drugaciji i slabiji zvuk nego uzivo.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 22 postova
Tvrdi koferi su ipak bolje rešenje....jos ako su oem, pun pogodak.

Tvrdi kofer ima svoje nosače, sta god drugo stavio valjalo bi da ima odbojnik.
Moze ti Seba napraviti.

Hvalaaa.

Snimih vidoja :jee: za naseg kolegu forumasa pa rekoh da podelim izgled (kroz pokretnu sliku) i ovde.

Gume musave, vozio kroz par km makadama, inace bile su lepe i crne, refleksija perli pod lakom bas izrazena ovako na suncu :ljubav:

Navikavam se na menjac i skuter koji sam saltuje (prave) brzine! Uhvatio sam mu sablon i tacno znam gde ce saltovati, bilo u visi ili nizi stepen prenosa. 

Auspuh glasniji sam probao i skinuo istog dana, mom uhu ne odgovara zvuk dvoklipasa koji se uz to voza na dizelaskim obrtajima, necujna fabrika (auspuh) je bas merica, potrudicu se da nadjem ovaj od poslednjeg modela, lepsi je a u drugoj noti "svira".

Toliko za sada, razmatram eventualni prelazak na isto samo sa manualnim menjacem (nc700/750x), ekonomicnost nadjacava lenjost ovog "New Concept" agregata.

• Sviđa mi se 9

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja