Jump to content

Moto Zajednica

Pozdrav forumasima

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 319 postova
  • Lokacija: Beograd, uži
  • Motocikl: GSR 600 K7

Pozdrav svima, zovem se Vedran.  Uclanio sam se na forum jos kao klinac, pre 10 godina, medjutim pisao sam samo u jednoj temi koja se tice kupovine prvog motora.  Bio sam tad spreman da se upustim u to medjutim matorci su se bili zestoko usprotivili jer su smatrali da sam jos mlad za tu rabotu. Doduse i bili su u pravu donekle, trebalo je ipak da jos malo sazrim i kao covek i kao vozac, no oduzilo se previse. Prodjose godine, a ja nikako da ostvarim zelju i zapocnem svoju moto “karijeru”.

 

Elem, ko ceka taj i doceka. Dodje i taj dan, u leto 2017. sam polozio za A u “AS VIR” kod cika Jasminka kojeg ovim putem pozdravljam. Imam samo reci hvale i za skolu i za zaposlene, od srca ih preporucujem!

 

Sad gledam te svoje stare postove od pre 10 godina i smejem se. Dilema mi je bila da li da pocnem prvo od male kubikaze pa redom ili odmah sesti na nesto jace, dilema koja muci skoro sve pocetnike. Zakljucio sam tada da treba da pocnem od 125 ccm. Srecom pa nisam.

 

Pre 3 godine sticajem okolnosti kupih Piaggio MP3 LT 400i (vozi se sa B) kojeg sam vozio 2 sezone i to mi je pomoglo da shvatim gde sam u celoj prici i da ipak treba da preskocim male kubikaze i slabe motore jer bi mi dosadilo za pola sezone. Prodadoh MP3, onda kupovao drugi auto i nikako motor da dodje na red. Iako nisam vozio ni jedan pravi motor imao sam utisak da bih se pronasao na nekom motoru tipa F. R-ovi me ne zanimaju, nisam ni za klasican turing pa mi je ovo delovalo kao nesto idealno i po izgledu i po upotrebljivosti.

 

Drugar ima 2001 GSX 750 F (uljaru) i kao ajde nek bude kod mene u garazi preko zime, da mu ne stoji napolju. Dodjose neki lepi dani u novembru, decembru i januaru, toplo kao u prolece i kaze drugar idi malo ga provozaj da ne stoji u garazi kad je vec lepo vreme. Tesko zabu... Receno-ucinjeno. Jeste motor malo stariji i nije bas u nekom sjajnom vizuelnom stanju ali je ispravan skroz i ja se lepo navozah. Lako sam se navadio, kako osvane lep dan eto mene u voznji.

 

Istovremeno, zakljucio sam da bi to mogao biti idealan motor za prvu kupovinu. Sedi se dovoljno uspravno, kubikaza korektna, snaga dovoljna (ipak nisam spreman da sednem na hiljadarku), potrosnja korektna, jednostavan i povoljan za odrzavanje, nije skup za kupovinu... Jedino sam mu u pocetku zamerao sto je tezak, ali i ja sam 185/100 pa mi nije problem da se rvem sa njim. I zastita od vetra je bas losa, preko 130 hoce da me odnese. I fabricki auspuh je uzas- em izgleda ko oluk, em se ruzno cuje. U svakom slucaju, konstatujem da motor prosecnom vozacu pruza sasvim dovoljno uzitka.

 

Eto dragi forumasi,  malo smo se upoznali. Pratim vas vec dugo, sada je vreme da postanem aktivan clan!

 

Vidimo se na forumu, a i na putu!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja