bdada 14141 Napisano Januar 17, 2019 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, abarth_maniac je napisao: Moj nick govori dosta o tome koliko su talijani uticali na moj razvoj. Prvi auto Fiat 127, kad sam mu napakovao dvogrli dmtr 34, bio sam baja! Jes da je auto imao blizu trijes godina, ali isao kao da mu nije ni 25! Moj drugar ga ima ali u verziji prvog dela tvog nicka, ceka sredjivanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9561 Napisano Januar 17, 2019 Drug član, 4394 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, štampar je napisao: Можда треба да се фефенглује? Видим ли ја уопште добро шта је ово на слици?Скинута опруга са вентила а враћен осигурач ?Покушаваш да измериш нешто? Није ми јасно... Početak sledeće priče 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9561 Napisano Januar 22, 2019 Drug član, 4394 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Posle male pauze napisao sam novu priču Priče iz radionice Mali Ćaća | Moto servis MALICACA.WORDPRESS.COM Moto servis 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9561 Napisano Januar 22, 2019 Drug član, 4394 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan U procrsu sam zimskog čišćenja radionice, pa sam tako naleteo na neke alate koji se ne koriste svaki dan. Bio je jedan period u mom životu kad sam trošio godišnje oko celu mesecnu platu na alate. Sad je to mnogo manje i ređe . Izgledaju kao novi jer ih slabo koristim, a opet ne mogu bez njih da zamislim svoj servis 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6592 Napisano Januar 22, 2019 Ne silazi, 6518 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Jel' ti u onom Ducati koferčetu DDS Mathesis? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9561 Napisano Januar 22, 2019 Drug član, 4394 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, pronto je napisao: Jel' ti u onom Ducati koferčetu DDS @pronto misliš na ovo sve tri generacija Dukatijeve diagnostike. Samo nemam onaj sa lampicom za 85, 888 i 916 serije 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6033 Napisano Januar 22, 2019 Drug član, 3010 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Tvoja radionica je bolja od poslastičarnice 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9561 Napisano Januar 22, 2019 Drug član, 4394 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, misa-pei je napisao: Tvoja radionica je bolja od poslastičarnice Od slatkiša samo plazma i jaffa keks 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6592 Napisano Januar 23, 2019 Ne silazi, 6518 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast. Imao sam priliku da ih vidim sve u radu. Postavio si ih otprilike nekako i hronološki. Ovaj srednji, je moj prvi susret sa bilo kakvom dijagnostikom, (gde sam ja pretpostavljam otvorenih usta gledao kako sve to funkcioniše) da bi mi na kraju bilo rečeno da je to već stari tip Kasnije sam video i kako "u realnom vremenu" jednu Multistradu ažuriraju...od negde tamo daleko...povezanu na aparat sa prve, gornje slike. Tada sam shvatio da je za ozbiljno bavljenje motociklima potrebno mnogo više od onoga što sam do tada pretpostavljao, vidjao i znao. Tvoja želja za saznanjem, posvećenost i mogućnosti su, ne samo meni verovatno, evidentne. Čestitam ti situaciju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9561 Napisano Januar 24, 2019 Drug član, 4394 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Nešto novo od MAC tools. Navodno ako ti oblajzne imbus ovo spašava i vadi iz mrtvih. Dobio sam na poklon od druga kanađanima koji ima servis za britanske automobile. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Januar 24, 2019 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan To bas vrijedi imati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5968 Napisano Januar 24, 2019 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan S obzirom da i obicni Torex rešavaju posao u tom slučaju, ovo ga rešava sigurno! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6033 Napisano Januar 24, 2019 Drug član, 3010 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ne valja. Ne možeš da zavrneš nazad oblajznuli imbus, samo da zezneš sledećeg majstora Nek se malo muči Srpska logika. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele11 2452 Napisano Januar 24, 2019 Šta reći?, 399 postova Lokacija: Branicevski okrug Prijavi odgovor kao problematičan Pa ovo lici na torex?A jel ima kod vas nesto za npr. zaokruzene matice(kada se pojedu ivice matice)? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6592 Napisano Januar 24, 2019 Ne silazi, 6518 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan @Nele11 Imaš kod Wurtha (verovatno i kod drugih) u seriji Zebra alata. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6033 Napisano Januar 24, 2019 Drug član, 3010 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Nele11 said: Pa ovo lici na torex?A jel ima kod vas nesto za npr. zaokruzene matice(kada se pojedu ivice matice)? Ovo je mene spaslo milion puta. Kad sve proklizne, ovo hvata. Mogu i cevi da se navrću. Naravno, obratiti pažnju na kvalitet materijala i da ima dooooobre zareze. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6592 Napisano Januar 24, 2019 Ne silazi, 6518 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Dobro rešenje kada ima dovoljno manevarskog prostora. Ima garnitura nasadnih (gedore) za intervencije i na manje pristupačnim mestima...može da se nastavi, da ide na zglob...i sl. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15798 Napisano Januar 24, 2019 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, misa-pei je napisao: Ne valja. Ne možeš da zavrneš nazad oblajznuli imbus, samo da zezneš sledećeg majstora Nek se malo muči Srpska logika. nekad zna biti muka OFF topic: Ovo je nista naspram zapeklih grejaca kod dizelasa, neretko se desi cak i da pukne. Gledao sam kako vade..... tantalove muke, po nekoliko sati izgube na jednom grejacu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9561 Napisano Januar 24, 2019 Drug član, 4394 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio sam pre neki dan da okačim is MV diagnostiku, ujedino je to nešto najnovije od Texa. Mada sad već imaju opciju da sva diagnostika ide na tablet, a ne na laptop. Što znam u auto svetu to je sad starina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9561 Napisano Januar 24, 2019 Drug član, 4394 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Branko je napisao: To bas vrijedi imati. Hvala Pre 12 sati, abarth_maniac je napisao: S obzirom da i obicni Torex rešavaju posao u tom slučaju, ovo ga rešava sigurno! Kažu da je super. Nisam još probao, ali čim uhvatim vremena javljam Pre 11 sati, misa-pei je napisao: Ne valja. Ne možeš da zavrneš nazad oblajznuli imbus, samo da zezneš sledećeg majstora Nek se malo muči Srpska logika. Da sam takav čika Mišo ja bi imao 5 servisa i ovdei u Srbiji Pre 11 sati, Nele11 je napisao: Pa ovo lici na torex?A jel ima kod vas nesto za npr. zaokruzene matice(kada se pojedu ivice matice)? Postoji kao što je kolega @pronto rekao, sad skoro svi proizvođači alata imaju to u ponudi Pre 11 sati, pronto je napisao: @Nele11 Imaš kod Wurtha (verovatno i kod drugih) u seriji Zebra alata. Jedan od mnogo ponuda Pre 9 sati, misa-pei je napisao: Ovo je mene spaslo milion puta. Kad sve proklizne, ovo hvata. Mogu i cevi da se navrću. Naravno, obratiti pažnju na kvalitet materijala i da ima dooooobre zareze. Nevalja za motor ostavlja otiske alata na matici ili šarafu i to nije estetski za motore Pre 7 sati, Satelis je napisao: nekad zna biti muka OFF topic: Ovo je nista naspram zapeklih grejaca kod dizelasa, neretko se desi cak i da pukne. Gledao sam kako vade..... tantalove muke, po nekoliko sati izgube na jednom grejacu. Ovo se dešava samo zbog dva razloga ili je zapeklo ( ili je neko stavio pogrešan loktajt) ili je gedora, viljuškasto okasti ključ pohaban ili mekan pa se pod naponom širi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5968 Napisano Januar 24, 2019 (promenjeno) Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Mali Caca je napisao: Ovo se dešava samo zbog dva razloga ili je zapeklo ( ili je neko stavio pogrešan loktajt) ili je gedora, viljuškasto okasti ključ pohaban ili mekan pa se pod naponom Uglavnom bude kombinacija oba pomenutog. Malopre sam skidao diskove sa GSXFa, kucnuo malo nasadni imbus da otlepi ako je zapekao, otpustio sve jedan vijak bez imalo tragova (na blagi udarac po poluzi). Ali fabricki plavi lepak i stegnuto na meru. Tako ce biti i vraceno sa novim vijcima. Ako neko bude skidao posle mene, nece se napatiti (ako bude sa adekvatim alatom radio) Da dodam da mi je za neke vijke koje drze plastiku trebao sekac i cekic jer je neko stegao kao gresnik i ostetio mesto gde alat nailazi. ! Promenio Januar 24, 2019 član abarth_maniac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6033 Napisano Januar 24, 2019 Drug član, 3010 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ma taj univerzalni ključ je samo kad je matica propala, ionako ide nova. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9561 Napisano Januar 24, 2019 Drug član, 4394 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, abarth_maniac je napisao: Uglavnom bude kombinacija oba pomenutog. Malopre sam skidao diskove sa GSXFa, kucnuo malo nasadni imbus da otlepi ako je zapekao, otpustio sve jedan vijak bez imalo tragova (na blagi udarac po poluzi). Ali fabricki plavi lepak i stegnuto na meru. Tako ce biti i vraceno sa novim vijcima. Ako neko bude skidao posle mene, nece se napatiti (ako bude sa adekvatim alatom radio) Da dodam da mi je za neke vijke koje drze plastiku trebao sekac i cekic jer je neko stegao kao gresnik i ostetio mesto gde alat nailazi. ! Da tako i ja radim sa imbusima i toreksima. Muka je to što kad se potroši imbus malo ko to zameni novim, pa kao takav zezne dobar šraf. pre 13 minuta, misa-pei je napisao: Ma taj univerzalni ključ je samo kad je matica propala, ionako ide nova. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15798 Napisano Januar 25, 2019 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Najveci problem u nasemu sistemu je sto niko il retko ko hoce da koristi kilo kljuc za stezanje pa na to jos kad se doda lepak za navoj i to onaj najjaci....... sra*e u najavi. da ne bi gubio vreme trazeci neke podatke, volim da zapisem, lakse mi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12532 Napisano Januar 25, 2019 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja obavezno menjam šrafove čak i kada se pojavi trun korozije. Ova dva su titanijumska. Na nosačima kofera, auspusima, itd. stavim vrlo malo bakarne paste. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...