Nightrider Z 467 Napisano Maj 31, 2018 Svrati ponekad, 468 postova Motocikl: ZRX 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam Yuasa, Unibat, LP, nikad nikakav problem. Zimi skidanje, punjenje i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boba1990 129 Napisano Jul 23, 2018 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Krcedin-Indjija Motocikl: Suzuki K5 750,Yamaha majesty 150,250,400, xs 400,xintian kinroad 200ccm, suzuki gsx650f,dr 650, honda cbr f2, crf 250, apenac 6 Prijavi odgovor kao problematičan Crce i meni 12v 8ah.Po svemu sudeci Exide ili Unibat. Preporuka moto radnji kazu Ladndport sa gelom garancija 2 god. 3400din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15967 Napisano Jul 23, 2018 Integrisan, 9325 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Preporuka Banner AGM, neces pogresiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Novembar 15, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Slovenački Topla akumulatori? Da nije neko koristio već? Mislim da su oni ranije proizvodili Vesna akumulatore... Imaju model paralelan yuasi YTZ12S od 11Ah i istih dimenzija. Cena je 5300, što je za oko 1000 din jeftinije edxide (AGM je u pitanju). Za ostale nisam video da imaju 11Ah u toj dimenziji tj. da nije višlji (a ti niži su obično skuplji nego oni sa 131mm visine). Kod AGM mi se isto čini da ima varijanta koji su fabrički formirani i koji se formiraju sa kiselinom koja je spakovana uz njih posebno. Pitaću u radnji ovo konkretno, ali verujem da je njaveća razlika zbog skladištenja jer je manji promet moto akumulatora, pa ovaj bez kiseline može duže da se skladišti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2603 Napisano Novembar 19, 2018 Drug član, 1622 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Koji odabrati za automobil, ima li neko iskustva sa Akom akumulatorima? Prodavac mi savetuje da kupim baš taj, ima 40 meseci garancije. Ima i druge u ponudi: Tesla, VP power, Reactor, Varta...ima li neko pametnu da kaže? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Novembar 19, 2018 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo govori da kupis najjeftiniji i sa najduzom garancijom. Ili da ti neko donese od preko bilo sta. Svi poznati brendovi na domacem trzistu su postali besmisleni,kako se nabode tako ce ti biti,a platices premium proizvod Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2603 Napisano Novembar 19, 2018 Drug član, 1622 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan @miksamgm Otprilike baš tako. Najeftiniji su sa garancijom do 2 godine. Ovaj Akom ina najdužu garanciju od svih. Razmisljam i o Fiamm akumulatorima, 3 god garancija i otprilike ista cena kao ovaj Akom. Negde sam pročitao da su dobri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2603 Napisano Novembar 19, 2018 Drug član, 1622 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, bocca_bastard je napisao: Exide Nemoj tako naširoko :)) I on je tu negde sa cenom, ima 36 meseci garanciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16213 Napisano Novembar 19, 2018 Misbehave Responsibly, 1643 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan 58 minutes ago, bocca_bastard said: Exide 40 minutes ago, Milanezi said: Nemoj tako naširoko :)) I on je tu negde sa cenom, ima 36 meseci garanciju. Exide ? Pa taj mi je riknuo na sred Sicilije iz čista mira posle 1,5 godine korišćenja. Onda garancijom obrišeš pozadinu (sem ukoliko se ne odlučiš da ga tegliš nazad 2000 km, što je u datoj konstelaciji malo verovatno ). Za Vartu sam takođe čuo previše negativnog. Poslednje što sam kupio Marta 2017 je Unibat. Za sada radi perfektno (motor pali na prvi zub i ako se retko vozi, a nije na punjaču). Koliko dugo će tako - saznaće se. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2603 Napisano Novembar 19, 2018 Drug član, 1622 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, drs je napisao: Exide ? Pa taj mi je riknuo na sred Sicilije iz čista mira posle 1,5 godine korišćenja. Onda garancijom obrišeš pozadinu (sem ukoliko se ne odlučiš da ga tegliš nazad 2000 km, što je u datoj konstelaciji malo verovatno ). Za Vartu sam takođe čuo previše negativnog. Poslednje što sam kupio Marta 2017 je Unibat. Za sada radi perfektno (motor pali na prvi zub i ako se retko vozi, a nije na punjaču). Koliko dugo će tako - saznaće se. Na Siciliji se ništa ne dešava iz čista mira :)) Meni to liči na klasicno mafiozo sabotiranje. Inače, odlučio sam se za Fiamm accu, 3 godine garancija i kažu abrovi da je skroz ok. Videćemo, što bi rekli slepci :)) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Novembar 19, 2018 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam uzeo pre 3 i po godine auto, u njemu je bio Topla akumulator kome je isticala garancija od 2 godine u roku od 2-3 meseca, i to je bio neki minus koji je prodavac navodio, da budem spreman... Evo dan danas, posle 3 i godine od tada, Topla u autu i dalje šljaka odlicno. Valjda đubre ne čita ovo što pišem, pa da me sad izneveri. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17301 Napisano Novembar 19, 2018 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3690 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, nikvuksa je napisao: Kada sam uzeo pre 3 i po godine auto, u njemu je bio Topla akumulator kome je isticala garancija od 2 godine u roku od 2-3 meseca, i to je bio neki minus koji je prodavac navodio, da budem spreman... Evo dan danas, posle 3 i godine od tada, Topla u autu i dalje šljaka odlicno. Valjda đubre ne čita ovo što pišem, pa da me sad izneveri. Držao sam servis akumulatora i mogu da kažem samo pozitivne stvari o Topla (Mežica) akumulatorima. Da postoji njihov akumulator za moj model motora ni sekundu ne bih razmišljao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano Novembar 19, 2018 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, zika56 je napisao: Držao sam servis akumulatora i mogu da kažem samo pozitivne stvari o Topla (Mežica) akumulatorima. Da postoji njihov akumulator za moj model motora ni sekundu ne bih razmišljao. Ne znam da li ću da lupim... ali u jednoj radnji kod mene imaju isključivoTopla akumulatore. Pitao sam da li imaju i za motor, drugar mi tražio da pogledam njemu za GS-a, kaže čovek da imaju, proizvodjač je isto Topla ali imaju neko drugo ime čini mi se... uglavnom slovenci proizvode i ima i u gelu i kiselina e sad možda grešim ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17301 Napisano Novembar 19, 2018 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3690 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, dragan d je napisao: Ne znam da li ću da lupim... ali u jednoj radnji kod mene imaju isključivoTopla akumulatore. Pitao sam da li imaju i za motor, drugar mi tražio da pogledam njemu za GS-a, kaže čovek da imaju, proizvodjač je isto Topla ali imaju neko drugo ime čini mi se... uglavnom slovenci proizvode i ima i u gelu i kiselina e sad možda grešim ... Pregledao sam njihov katalog i nemaju akumulator koji po dimenzijama odgovara za moj motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4294 Napisano Novembar 19, 2018 motoras, 2473 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, zika56 je napisao: Pregledao sam njihov katalog i nemaju akumulator koji po dimenzijama odgovara za moj motor. Ne znam kako to izgleda kod 1100,ali ja na moju starudiju iz '73. mogu da uglavim bilo koji od tih akumulatora. Mozda bi ovaj od 18AH gel imao dovoljno snage da tera tvoj motor. Ja trenutno imam drugu godinu Vartu od 14AH (mada po katalogu trazi 19AH) i pali ga bez problema. Ali je udarna snaga 190A. Cak sam po onom pljusku letos u Herceg Novom verglao sa mokrim kablovima do besvesti i nije posustao. Ladno bi sad uzeo da mi treba ovu Toplu od 14AH,samo kad bi bio jaci od 160A. U principu,ja sa Vartom imam dobra iskustva,a razlika u ceni nije neka da bi se upustao u eksperimentisanje baterijom manje snage. Kvalitet ne dovodim u pitanje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6013 Napisano Novembar 19, 2018 Drug član, 2780 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Meni Exide 5 sezona na SVu, nikad skidan. (Mozda bi valjalo sad da ga stavim na pametnog). Cak je prosle zime ostao motor samo pod strehom neko vreme. Ja zavrglao, on se posle dva kruga utronjao. Ja isteram, zovnem dvojcu i kresnemo ne gurku. Ostavio ga da radi po sata, turirao do 3000-4000 o/min u par navrata. Provozao do kraja ulice i nazad i opet parkirao. Upali posle 20 dana kao mina. Cak imam i snimak. Evo i ovu celu (petu) sezonu ni jednom nije usporio kad vergla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1906 Napisano Mart 18, 2019 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos jednog nezadovoljnog korisnika Varta akumulatora. Garancija 25 meseci od toga proslo 20-21. Akumulator umro. Odem u Vamal grupu gde sam i kupio akumulator, oni ga prime u servis na proveru i kazu bice za 2-3 dana. Prodje 6 dana i zovu me da preuzmem akumulator. Kad sam dosao kod njih vracaju mi stari akumulator sa objasnjenjem da mu odlazi provodljivost celija, dakle aku umire. Ali navodno reparili su ga i izdrzace jos do kraja sezone a nemaju osnov da mi izvrse zamenu jer jos uvek ima zivota u njemu. Nasmejao sam se na tu izjavu al rekoh aj da ja ne budem zakeralo, ako ti kazes da ce da drzi do izlaska iz garancije, onda ok. Odnesem aku kuci, drzim ga na sobnoj temperaturi 5-6 dana i juce ga stavim u Vespu. Zaverglam jednom na jedvite jade, upalim motor, odradi jedno pola sata. Jutros probam da upalim drugi put i nista. Aku potpuno mrtav, cak nema snage ni da upali far na skuteru. Odnesem ponovo na reklamaciju i kazem: druze od tvoje reparacije nema nista, aku je potpuno umro. On od starta pocinje da vrda kao da njemu direktno izbijam pare iz dzepa. Izmeri voltazu i kaze: ovde ima 9V, a ispod 11.9V ne podleze garanciji. I tu popizdim totalno. Nije mi problem uopste da kupim nov aku ali ovo je vec stvar principa, covek me otvoreno pravi budalom. Alo, druze, upravo sam ti rekao da sam izvukao poslednji atom snage iz tog akumulatora poslednjim verglanjem. Normalno da mu je pao napon kad u njemu vise nema zivota. Ne i ne, ne podeze garanciji... I tako par minuta u krug dok nisam popizdeo, izasao iz radnje i rekao da ocekuju inspekciju (sto inace ne radim ali su prevrsili svaku meru). Malopre me zove telefonom i izvinjava se, te kao vazne su im musterije, te poslace u centralni servis na drugo misljenje te ovo te ono. Da ne bih bio djubre sam pred sobom resio sam da im dam tih 10-ak dana da vide sta ce, ali jbm ti i Vartu i Vamal grupu i jbni akumulator. Toliko drkanja oko necega sto je nekad vazilo za kvalitet. Smece obicno... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-Viper- 547 Napisano Mart 18, 2019 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki ER-6n 2006g. Prijavi odgovor kao problematičan Ma svi su ista gamad, tako su mene otkačili u Andreja DOO za reklamaciju akumulatora.Послато са MI MAX уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Mart 18, 2019 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan -šta je bilo u andreji meni su dva akua regulrno zamenili ,doduše zezali su oko prvog pa sam morao dva puta da dolazim.Takodje znam još par ljudi koji su normalno zamenili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-Viper- 547 Napisano Mart 19, 2019 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki ER-6n 2006g. Prijavi odgovor kao problematičan Exide, nisu hteli da prihvate reklamaciju, tamo više ne idem pa makar i da poklanjaju. Послато са MI MAX уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Mart 19, 2019 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Ni meni u Andreja nisu hteli da prihvate reklamaciju na Landport. Mesec dana nakon kupovine, aku se naduo ko balon, nisam mogao da ga ubacim u leziste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7715 Napisano Mart 19, 2019 Drug član, 2957 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Al bi ga dobio kroz izlog nazad, ne treba kusurПослато са Redmi 4X уз помоћ Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17353 Napisano Mart 19, 2019 Integrisan, 5141 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, sreten75 said: Ni meni u Andreja nisu hteli da prihvate reklamaciju na Landport. Mesec dana nakon kupovine, aku se naduo ko balon, nisam mogao da ga ubacim u leziste. Jesi bar pokusao da kontaktiras inspekciju ili bilo kog ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Mart 19, 2019 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Jbg, nije mi palo na pamet. Posle mesec dana je malo splasnuo pa sam uspeo da ga uguram. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Mart 19, 2019 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan landport po mom mišljenju je čista kina rebrendirana od nekog u evropi što i nije presudno ali je indikativno. Meni je prvi kolabirao odjednom .Imam voltmetar i punjenje je stalno dobro.Punio sam ga jednom mesečno i leti i zimi po preporuci iz uputstva od andreje.Stalno je držao napon boli glava i samo jedan dan nije mogao kazaljku od goriva da pomeri više od santimetra.U pitanju je sskuter 50 kubika i nema čim da izvuče struju.Kad sam ga napunio i vozio par dana potpuno normalno svratio sam da ga reklamiram i odbili su me iako je očigledno da nemože da padne na 10,5 volti sam od sebe.Tu su me već. Naravno posle 2 nedelje opet isto.Odneo sam im sad prazan napunili su ga probali i dali mi drugi.Taj drugi je takodje rikno posle 6 meseci.Odma sam dobio drugi .Svaki koji daju produžuju garanciju samo do isteka onog prvog od kog je garancija i krenula. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...