Slammer 619 Napisano April 27, 2023 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Vi ste obojica uzeli 240mm. Da li ste do sada imali potrebe za vecom (@severianako ne gledamo tezinu )? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Direktor 191 Napisano April 27, 2023 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, Slammer said: Vi ste obojica uzeli 240mm. Da li ste do sada imali potrebe za vecom (@severianako ne gledamo tezinu )? Ja nisam. Uglavnom sečem drvo za vatru i to je znacajno tanje od onoga što testera može da iseče. Testera je 240mm, da kažemo da može udobno da seče 200mm (što je drvo ozbiljnog prečnika), ja sečem do 150mm što posle mogu udobno da pocepam sekirom. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17007 Napisano April 27, 2023 Integrisan, 8303 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za bilo šta vezano za enduro nije mi trebala veća. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16570 Napisano April 27, 2023 Integrisan, 4955 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vise za sekire. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Jun 5, 2023 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Koliko bi okvirno kostala ta testera od 240mm? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 3009 Napisano Jun 5, 2023 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovisi od proizvođača,između 10-50€.Grublji zubi su za sirovo drvo jer brže izbacuju materijal pri rezanju a finiji za suho.Neko grubo pravilo kaže da je kapacitet rezanja pola dužine lista;240 je najčešća dimenzija pa ispada i povoljnija kupnja pošto se rade u najvećim serijama.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 619 Napisano Jun 5, 2023 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Narucio sam Silky Gomboy 300mm srednji zubi i Bigboy 360mm sa srednjim i velikim zubima. Kontam da je tih 6cm u odnosu na 240mm zanemarljivo za pakovanje, a za razliku od manje, ova 300mm se moze drzati obema rukama. A i razlika u ceni je zanemarljiva. Jos uvek su u transportu. Jos cekam da vidim kolika ce carina biti. U svakom slucaju nece biti skuplje nego sto je zvanicna cena. A nadam se da cu moci i jeftinije da ih dam forumasima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 619 Napisano Jun 5, 2023 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 619 Napisano Jul 15, 2023 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Stigle testere. Nisam neku veliku kolicinu narucio. Kao sto sam i rekao, cene su korektne. Za sve informacije, tu sam. KupujemProdajem | Praktično sve... WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM KupujemProdajem | Praktično sve... WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banebeograd 7 Napisano Jul 17, 2023 U prolazu, 20 postova Lokacija: beograd Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 7. 2023. at 9:31, Slammer je napisao: Stigle testere. Nisam neku veliku kolicinu narucio. Kao sto sam i rekao, cene su korektne. Za sve informacije, tu sam. KupujemProdajem | Praktično sve... WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM KupujemProdajem | Praktično sve... WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM pozdrav, da nisi mozda nabavio neku testeru u "Outback Edition " ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 619 Napisano Jul 17, 2023 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Nazalost nisam. Nema ih u ponudi kod ovih sto uzimam od njih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 619 Napisano Avgust 3, 2023 (promenjeno) Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Silky Bigboy protiv slabasne topole. Odlicna igracka za prave muskarce. Testera broj jedan u svetu. Ceca jos uvek nije nasla pravog. Ima na stanju. Silky Bigboy/Gomboy 300 preklopna testera - KupujemProdajem NOVI.KUPUJEMPRODAJEM.COM Silky Bigboy 360mm i Gomboy 300mm. Najbolja rucna testera na svetu. Srednji (univerzalni) zupci. Vrhunska japanska testera, laserski ostrenog nerdjajuceg, hromiranog SK4 celika... Promenio Avgust 3, 2023 član Slammer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 686 Napisano Avgust 4, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan No, no, ne prodaje se... Samo se hvalim Samo eksponati... Promenio Avgust 4, 2023 član cikamike 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 619 Napisano Avgust 5, 2023 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Vauuuu, kakva kolekcija! Nema zime Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Avgust 5, 2023 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 8. 2023. at 23:49, Slammer je napisao: Silky Bigboy protiv slabasne topole. Odlicna igracka za prave muskarce. Testera broj jedan u svetu. Ceca jos uvek nije nasla pravog. Ima na stanju. ... Ovo je breza, što ne umanjuje kvalitet testere. Moje iskustvo, ne sa kampovanja, već iz plantaže (ali drvo je drvo, jel) da je ova/ovakva testera za sirovo drvo fenomenalna, a za suvo ... pa i ne baš. Razlog za to je vrlo lepo opisao kolega @pronto u temi o el. testerama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 619 Napisano Avgust 5, 2023 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan I meni lici na brezu, al rekose da je topola. Brezu sam sporije sekao nego na ovom snimku. Bas iz tog razloga Silky pravi listove razlicitih gustina. Na mom Gomboy su sitniji zupci, koji vidno bolje rezu suvo i tvrdo drvo. Za Bigboy sam uzeo i listove sa XL zupcima, za sirovo, jer se sitniji zapuse. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17007 Napisano Avgust 9, 2023 Integrisan, 8303 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 5. 8. 2023. at 11:12, boki.64 je napisao: Ovo je breza, što ne umanjuje kvalitet testere. Moje iskustvo, ne sa kampovanja, već iz plantaže (ali drvo je drvo, jel) da je ova/ovakva testera za sirovo drvo fenomenalna, a za suvo ... pa i ne baš. Razlog za to je vrlo lepo opisao kolega @pronto u temi o el. testerama. Ovo je i moje iskustvo. identično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 619 Napisano Januar 15 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Stigla nova tura Silky Bigboy-a. Za forumase moze i 70€ Silky Bigboy 360 Japanska preklopna testera - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Najbolja ručna testera na svetu. Srednji (univerzalni) zupci. Vrhunska testera proizvedena u Japanu. Izradjena je od impulsno kaljenog, nerdjajućeg, hromiranog SK4 čelika... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6601 Napisano Januar 15 Ne silazi, 6525 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Primećujem nešto na ovom klipu...pa bih da skrenem pažnju na jednu važnu stvar. Dal je tako hteo ili ne auto klipa, to ne znam...vidi se komad debla, grane...kojem je skinuta kora sa gornje strane, tamo gde će testera krenuti u drvo. Stvar je prosta. Za slučaj da u kori ima zemlje, peska...tako nečeg abrazivnog, neće zupci dugo trajati. Pa s'toga savet da, barem u toj zoni gde će testera seći u startu, ova ili bilo koja druga...ogulite koru! Kada grana dugo boravi na zemlji, kada je vučena, kada je od takvog drveta koje ima hrapavu koru, desi se i da pokupi svašta na sebe, normalno je. Tako da je poželjno malo očistiti deo gde testera kreće. Sekiru je lakše naoštriti, ovakvu testericu ipak malo teže. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 619 Napisano Januar 15 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Dobar savet. Primetio sam par riseva po stranicama testere, a sad shvatam i od cega su. Nikad ne bih pomislio da ce tako nesto praviti problem. Vise sam se plasio da ne naletim na neki metal u drvetu. Takodje savet za ove testere je da drvo ne treba imati oslonac na oba kraja, kako ne bi ustinulo testeru prilikom testerisanja, jer je list dug 36cm, pa se lako moze saviti, a u krajnjem slucaju i puci. Inace, Bigboy se ne ostri. Vrhovi zubaca su kaljeni, pa traju jako dugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Februar 3 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 619 Napisano Februar 4 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Od gomile kamp opreme koju imam, sa dve stvari su mi omiljene. Jedna su fenjeri tipa Petromax i Coleman, a druga su Silky testere. Danas smo neku gradju sekli sa Bigbojem. Tek kroz nju ide kao kroz puter. I sto je lepa stvar, nema potrebe za smirglanjem. Stranice ravnije nego gerom. Interesantno mi je sto trecina kupaca trazi da im posaljem detaljnije slike, jer sumnjaju da je kopija, zbog cene. Realno, Silky jeste precenjen, ali drzi prvo mesto kao najbolja rucna testera na svetu. Ima tu jos odlicnih, a jeftinijih brendova, kao sto su Tajima, Bahco, Corona, Samurai i slicne. Ostala su jos 5 komada. Za bajkere 8000. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...