BokyBoy 17194 Napisano Mart 25, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2382 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo u vezi guma na Kawi posle pređenih 500 km kojekude, juče krunisano Raljaringom. Zadnja Batlax BT S22 200/55-brzo se greje, drži bolesno dobro u nagibu i na otvaranju punog gasa iz krivine, drži dobro pravac čak i na jakom vraćanju u nižu brzinu (nemam klizajuce kvačilo) ... ali... iznenadi me neprijatno kako pusti na nekim glupostima tipa bela u krivini ili one zmijice na kolovozu... WTF! Prednja Batlax RS10- guma jednom rečju BOLESNO DOBRA! Drži kao luda i u punom nagibu i na zabadanju prednje do kraja, fantastican fidbek sa asfalta. Upravljanje oštro kao zilet. Top guma, savetujem je svima. E sad, videćemo koliko će da potraje. Napravio sam ovu kombinaciju guma po savetu ljudi sa zx12r foruma i bili su skroz u pravu. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drinkero 726 Napisano Mart 26, 2023 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Downtown LA Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC Maleficent Ducati Multistrada 1200s Prijavi odgovor kao problematičan On 17. 3. 2023. at 19:24, Efendija Skalin je napisao: Michelin Pilot Road ako hoces kilometrazu i ako vozis po kisi, Angel GT ako hoces bas sportski tu kilometrazu da predjes, ST zaobidji. Bridgestone najslicniji Michelinu Ne bih se baš složio za sportski Angel GT. Da se razumemo, guma nimalo nije loša, i izdržava ozbiljnu km, za turing je skroz ok, ali za nešto ozbiljnije ne odaje poverenje i hoće motor malo da zapleše. Isti sam osećaj imao na motorima različitog tipa i težine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Mart 28, 2023 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 1.2.2023. at 10:25, salem je napisao: Stigle! 30.700 din Zimus se pohvalih gumama a i prolicno niskom cenom u odnosu na cene ostalih prodavaca. Sada uzeh da ih montiram i zapadose mi za oko vrlo sitna slova... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 471 Napisano Mart 28, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno sav pirelli iz kine, a metzeler iz brazila... Jbg, samo zemlje BRICSa koje imaju sirovine iz Rusije Promenio Mart 28, 2023 član Efendija Skalin 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8218 Napisano Mart 28, 2023 Ne silazi, 2146 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam upućen,Kinezi su vlasnici Pirelija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2047 Napisano Mart 28, 2023 Drug član, 806 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan A Pirelli je vlasnik Metzelera. Što objašnjava moje iskustvo da i Metzeleri stižu iz Kine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8218 Napisano Mart 28, 2023 Ne silazi, 2146 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Pa u principu,nije bitno ko je vlasnik,bitno je da je kvalitet taj koji nosi brend.Čisto sumnjam da bi se igrali sa tim,jer nije u pitanju bilo koje ime. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Mart 28, 2023 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 59 minuta, gebee&co je napisao: Pa u principu,nije bitno ko je vlasnik,bitno je da je kvalitet taj koji nosi brend.Čisto sumnjam da bi se igrali sa tim,jer nije u pitanju bilo koje ime. Nadam se da je tako 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1543 Napisano Mart 28, 2023 Никад не једи жути снег!, 728 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Zimus se pohvalih gumama a i prolicno niskom cenom u odnosu na cene ostalih prodavaca. Sada uzeh da ih montiram i zapadose mi za oko vrlo sitna slova... Не бригај, откупићу ти те кинезе у пола цене Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Mart 28, 2023 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 59 minuta, salem je napisao: Nadam se da je tako i ja se nadam jedan ns bajker koji je pre 30 godina otišao u pečalbu u nemačku kao majstor je tamo pokupovao sav mogući električni alat marke Bosch. Pre 10 godina se vrnuo nazad i kaže da mu je neko rekao da sada boš alat neće hteti ni na poklon ne bi sam sebi verovao. Prrogramirana trajnost je tekovina od pr 20-25 godiana koja je u manjoj meri uticala na odnos ponuda-potražnja i izazavala krizu 2008,ali je ipak uticala u americi odakle je sve krenulo i to najviše u Detroitu u proizvodnji automobila,kućnoj tehnici pa do kvake,brave,obične gurtne... uopšte stvarima za domaćinstvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 471 Napisano Mart 28, 2023 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan A Pireli vlasnik Mecelera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9000 Napisano April 2, 2023 Drug član, 1903 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Da li se meni čini ili se vi isčudjavate što se nešto proizvodi u Kini ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10374 Napisano April 2, 2023 Drug član, 3393 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Kina je daleeeeko ispred nas,znam imali smo prijatelje iz iste,gledali video snimke,objašnjavali...Išli na ručkove,e to je doživljaj,jela nezačinjena,haos ali smeškaš se,naravno!A što su se naložili na pečenje...? Ima robe za sva tržišta,sećate se "kvaliteta" ranijih godina,posle se to malo promenilo,na lestvici kvaliteta...I da skratim...dok se ne uverimo na kojoj je razini kvaliteta ovaj proizvod,mora se sumnjati...malko barem?!A? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dragan79 21 Napisano April 2, 2023 U prolazu, 27 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: Yamaha xjr 1300 '11 Prijavi odgovor kao problematičan Nije tema auto gume ali prošle godine kupio Davanti made in kina. Slična cena kao Savine koje sam i hteo da kupim ali prodavac me ubedi za Kinu. Sve je bilo dobro dok nisam izašao na auto put. Od 110 kreću da tresu, auto se raspada. Balansirane 3 puta i ništa. 4 meseci sam se natezao sa njima i na kraju pristali za zamenu, uzeo Unirojal doplatio razliku u ceni. Gume odlične tako da moje iskustvo sa kinom loše. A što se tiče moto guma uzeo Michelini, rade se u Španiji. Nisam ih još montirao ali se nadam da nisam pogrešio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3584 Napisano April 2, 2023 Malinar u pokusaju, 1709 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam metzeler m3 sportec made in China. Nikad nikakav problem sa gripom nisam imao, držala je jako dobro guma, jedino što je bila lepak za eksere, izbušio sam je 4 ili 5 puta i samo krpio crvima. Vulkanizer, kad je menjao, nije mogao da veruje kada je pogledao u unutrašnjost gume, puna crvića. Trošila se brže od ostalih guma koje sam vozio, ali je bila jako meka i imala je izuzetan grip u svim uslovima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Segamegadrive 426 Napisano April 2, 2023 MK Road Flyers, 195 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Bmw gs1200, gsxr1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kakva su vam iskustva sa metzeler tourance next i michelin anakee 3? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano April 10, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ovde da prenesem iskustvo sa novim gumama iz Kine, Angel GT. Danas mi je prva voznja sa pomenutim gumama. Isao novim putem prema Obrenovcu, uhvatio me bas dobar pljusak i ostatak puta vozio po barama i mokrom kolovozu. Mogu da kazem da sam se bas iznenadio koliko me je bolje drzala od Batlaksa 023. BT mi je cesto klizao na beloj liniji i mnogo opreznije sam morao po mokrom. Sa ovim novim sam namerno kretao sa mokrog pesackog i nije mi kliznula. U krivini imam mnogo veci utisak sigurnosti. Kocenje neuporedivo sigurnije Za sada prezadovoljan. Promenio April 10, 2023 član salem 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17194 Napisano April 10, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2382 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Svaka nova guma je dobra jednu sezonu, već sledeće je druga prica, daj Boze da kod ovih to nije slučaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tanex 70 Napisano April 10, 2023 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Honda nc700 Integra Prijavi odgovor kao problematičan Hvala @Kadezi na prenetom iskustvu i ceni guma.Pitao sam za cenu istih i receno mi je da je 270e set, nakon cega sam rekao da je kolega pre mesec dana kupio iste za 240e i pristali su da spuste i meni na tu cenu.X Moto je u pitanju.Nazalost uhvatilo ovo lose vreme pa moram malo da pricekam sa montazom.Inace gume su Metzeler Roadtec Z8 i made in China.Videcemo kakve su posto na mom motoru vec bile solidno istrosene kad sam ga kupio tako da ih nisam vozio dok su bile nove,ali sasvim sam zadovoljan bio sa tim potrosenim..Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1342 Napisano April 12, 2023 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan On 4/10/2023 at 6:40 PM, BokyBoy said: Svaka nova guma je dobra jednu sezonu, već sledeće je druga prica, daj Boze da kod ovih to nije slučaj. Onda ja nemam problema jer mi potraju taman jednu sezonu. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mc SREMac 1142 Napisano April 13, 2023 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: MS 1000DS, Apeninac Prijavi odgovor kao problematičan On 3/26/2023 at 9:31 PM, Drinkero said: Ne bih se baš složio za sportski Angel GT. Da se razumemo, guma nimalo nije loša, i izdržava ozbiljnu km, za turing je skroz ok, ali za nešto ozbiljnije ne odaje poverenje i hoće motor malo da zapleše. Isti sam osećaj imao na motorima različitog tipa i težine. I meni Angel GT ume da proklize...stvarno vise nisam pametan koju bih gumu stavio a da je neka normalna cena! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 614 Napisano April 13, 2023 drkadzija, 1226 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Za touring gumu sam lično bio najzadovoljniji sa Metzeler R01, mada je i Z8 lepo radila u svim vremenskim uslovima. Na Crosstoureru sam imao Continental Trailattack 3 i bile su isto jakoo dobre. Za sportske motore ne bih za ulicu stavio ništa sem Pirelli Rosso Corsa SP ili DiabloRosso 3... obe su savršeno držale. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tanex 70 Napisano April 13, 2023 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Honda nc700 Integra Prijavi odgovor kao problematičan Kolko su ti trajale Metzeler i jedne i druge?Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 614 Napisano April 13, 2023 drkadzija, 1226 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Z8 je trajao nesto uzas dugo tipa 1500-20000km, R01 isto ... Z8 na VFR800 a R01 na Fazeru 1000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3708 Napisano April 13, 2023 Drug član, 991 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Na diverziji su mi Mitas TF gume. Kod mene su prešle 10000 km. I možda još nekih 5000 km. pre mene. Zadnja guma ima do repera još dva milimetra, a prednja oko milimetar. Rekao bih da su izdržljive, u odnosu na gume nekih kolega kojima se potroše gume i za par hiljada. Da li u redu da promenim npr. samo prednju gumu, ako je zadnja ok, tj. ako nije sišla do repera? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...