srbac 2410 Napisano Novembar 9, 2017 Andragog, 4982 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam Sv650 N dve sezone, motor je skroz lud na ivici da postane supermoto (samo zbog premekane prednje viljuške). Mada ja nikada nisam uspeo ispod 4.8 na 100km, uglavnom je bio 5,5 do 6 l 0-100 ide 3,2 sec tako da je kao 1000ccm. Sto se tice putne brzine bez problema drzi 135 do 145 u proseku. Mada ko toliko uopste i vozi ! Rado bih ga opet posedovao ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MAREMAX 21 Napisano Novembar 9, 2017 U prolazu, 80 postova Lokacija: TOPOLA, LIESTAL Motocikl: Honda CB650R Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko u čemu je problem kod sv-a da trese kada se baš jako koči? To mi se desilo nedavno. Išao sam da probam motor koji se prodavao. Probao sam par komada i taj je izgledao sasvim pristojno, kao i cena ali to me je nateralo da razmislim. Drugar mehaničar ima svoje mišljenje o tome ali bih voleo da čujem i mišljenje kolega sa foruma.Kupovina je još uvek aktivna, verovatno sv-a. Ne znači da neću uzeti i baš taj ako se ne proda ali ne žurim jer možda izleti neki bolji. Pozdrav i hvala svima na komentarima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki_m 27 Napisano Novembar 9, 2017 Svrati ponekad, 127 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mozda uobicajeno-krivi diskovi? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan88 2549 Napisano Novembar 9, 2017 Zainteresovan, 409 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ex GSX-750R Prijavi odgovor kao problematičan Mozda uobicajeno-krivi diskovi?Ne znam sta drugo sem diskova... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MAREMAX 21 Napisano Novembar 10, 2017 U prolazu, 80 postova Lokacija: TOPOLA, LIESTAL Motocikl: Honda CB650R Prijavi odgovor kao problematičan Koliko kostaju novi diskovi? Plocice su oko 25-30 evra. Ne znam da li se isplati staviti polovne diskove? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Novembar 10, 2017 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, MAREMAX said: Koliko kostaju novi diskovi? Plocice su oko 25-30 evra. Ne znam da li se isplati staviti polovne diskove? Ne isplate se polovni. Imas na ebayu diskove. Ja sam kupio za gpz-a izaslo me sa postarinom iz Singapura oko 7000din mislim. To su oni azijski/kineski diskovi i nista im ne fali ako ne vozis na stazi. Nece se pokriviti, istopiti, puknuti itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2410 Napisano Novembar 10, 2017 Andragog, 4982 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2410 Napisano Novembar 10, 2017 Andragog, 4982 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Obicno je jedan disck kriv retko kada oba. Skines levu kandzu, stavis dasčicu kao blokadu pločica i selotejpom stegnrš klešta malo uz viljušku,i probas pa posle vratis a drugi blokiras i onda vidis koji trese. Home made, ako nemaš komparater sa stalkom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MAREMAX 21 Napisano Novembar 10, 2017 U prolazu, 80 postova Lokacija: TOPOLA, LIESTAL Motocikl: Honda CB650R Prijavi odgovor kao problematičan Lik iz SU traži za nove 120€ po disku. Odmah sam računao da diskovi sa pločicama izlaze oko 300€. Plus lanac, lančanici, ulje, filteri...Izadje i preko 500€ vrv. Ovom motoru je trebala i prednja guma da se zameni. Tako da ću da skupim još para i nadjem model u pristojnom stanju, u koji ne moram odmah da ulažem, za malo više para. Bar je to moje mišljenje, ako imate neki savet ili da mogu jeftinije da prodjem slušam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Novembar 10, 2017 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro ti je misljenje. Krivi diskovi su najcesce posledica nekog udarca. I nema drugog razloga da trese... Trazi dalje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3260 Napisano Novembar 10, 2017 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Krivi diskovi su najcesce posledica pregrevanja i naglog hladjenja losijeg materijala. Znaci ono kad vozis, kocis, kocis, vozis i pravo u perionicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2410 Napisano Novembar 10, 2017 Andragog, 4982 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Kad zaboravis disk lock i krenes malo ostrije, ode disk, možda i još po nešto !! Vulkanizeri hoce da ga dobro iskrive... A i sve ima svoj kraj ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MAREMAX 21 Napisano Novembar 10, 2017 U prolazu, 80 postova Lokacija: TOPOLA, LIESTAL Motocikl: Honda CB650R Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da sve ima svoj rok upotrebe. Ali kada se već govori o kupovini, mora se voditi računa o troškovima i lepo se sagledati činjenično stanje motora što je bolje moguće. Mislim da većina nas ima granicu što se tiče finansija. To su sve stvari koje se gledaju kada se kupuje ili prodaje. Svako ima neku svoju računicu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2410 Napisano Novembar 10, 2017 Andragog, 4982 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Potrosni materijal na vozilu nije bitna stavka. ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 12, 2017 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan On 10.11.2017. at 21:26, srbac je napisao: Potrosni materijal na vozilu nije bitna stavka. ! Bogami, jeste... Gume set - 220 eur, lanac i lančanici set - 120 eur, pločice (napred 2x, zadnje 1x) - 75 eur, ulje i filteri (uljni, vazdušni i za gorivo) - oko 60-70 eur, znači ukupno oko 480 eur! A ovo je samo osnovno, a gde su još sajle, antifriz, kočione tečnosti... Malo li je? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Novembar 12, 2017 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan On 11/10/2017 at 5:43 PM, Jupiter said: Krivi diskovi su najcesce posledica pregrevanja i naglog hladjenja losijeg materijala. Znaci ono kad vozis, kocis, kocis, vozis i pravo u perionicu. Ne mora biti los. Pokrive se od pregrevanja samo, narocito oni fiksirani diskovi. Plivajuci su u mnogo boljoj situaciji sto se toga tice. Znaci voznja na stazi, previse kocenja po nizbrdicama i vremenom pokrive se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arhe 28 Napisano Novembar 12, 2017 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Hyosung GV125 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako ti se motor inače svideo i sve ostalo je ok, što ne bi probao da spustiš cenu za nekih 100-200 evra i pokrio si diskove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3260 Napisano Novembar 12, 2017 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 27 minutes ago, hard_rock said: Ne mora biti los. Pokrive se od pregrevanja samo, narocito oni fiksirani diskovi. Plivajuci su u mnogo boljoj situaciji sto se toga tice. Znaci voznja na stazi, previse kocenja po nizbrdicama i vremenom pokrive se. Не мора, наравно. Написао сам лошији јер је код њих израженије. Квалитетнији материјали могу свашта да претрпе. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MAREMAX 21 Napisano Novembar 12, 2017 U prolazu, 80 postova Lokacija: TOPOLA, LIESTAL Motocikl: Honda CB650R Prijavi odgovor kao problematičan Taj sv koji sam gledao je dostigao najnižu cenu od strane prodavca. Tako da se ne uklapam finansijski nikako. A iskreno ne bih da eksperimentišem, nemam ni vremena ni živaca. Radije ću sačekati pa ako naleti, naleteo je, ako ne, onda "skupljam" pare i čekam dalje. Hvala svima na savetima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
swift021 58 Napisano Novembar 12, 2017 U prolazu, 44 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSX-R & KTM 250SX Prijavi odgovor kao problematičan Lepo navedeno. Ovo su redovni troskovi za svaki motor, i to u idealnom slucaju. Onda ide registracija 200eur, pa neko novo parce opreme... godina nema sanse da prodje ispod 500-600eur, u proseku, i to pod uslovom da je motor ocuvan i ne stariji od 8-9 god.Bitno za sve one koji ulaze u pricu...Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16813 Napisano Jun 14 Integrisan, 4993 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 10/13/2017 at 9:51 AM, MAREMAX said: Obucavao sam se na Sv-u, ali u s varijanti i nije mi se svideo taj polozaj sedenja, sve ostalo je manje vise bilo dobro. Nisam znao da se sv pravi u n varijanti do skoro, jer nisam obracao paznju. Sada se i sam vise okrecem sv-u ali i dalje stoji da bi bilo da probam i bandit. Hvala na savetu instruktore. Dizem mrtvu temu, ali nadjoh i neki dan kako se neko zalio na polozaj S varijante u fazonu dugacak je a nekako si nagnut... Pa nije losije od bilo kog R motora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10499 Napisano Jun 14 Hronični Motociklopata, 7325 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Položaj sedenja na SV 650S nije ultra trkački jer su heble iznad trokuta, sedni na GSXR iz tog doba paš da vidiš kako je tek taj neudoban. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1593 Napisano Jun 14 Drug član, 999 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Seo bio na Thundercat. Sunce ti nikako ja to ne bih mogao da vozim a ne neki sportak. Kao kifla polozaj, noge nesto skvrcene. Hvala lepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16813 Napisano Jun 14 Integrisan, 4993 postova Prijavi odgovor kao problematičan A opet nisam vozio nejkeda, ne znam koliko vetar udara Al sve ce se kasti ako sl. mesec probam jednog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...