stilgar 1269 Napisano Avgust 9, 2017 Drug član, 834 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan Da pitam ako neko zna. Oce covek crnogorac sa stalnim boravkom u CG da kupi moj motor, ja bi trebao da napravim i overim kupoprodajni ugovor sa njim i overim kod notara, platim porez na apsolutna prava, odjavim tablice i saobracajnu i predam coveku motor. Motor mi je 1998 mo godiste a u Crnu Goru se mogu uvesti samo vozila do 8 godina starosti. Moze li ga on uvesti ako se u ugovoru naglasi da je motor neispravan uzet za delove? Mora li se onda bar malo i raskupusati pre transporta, npr skinuti tockovi, sediste, rezervoar, plastike, far... zna li neko da li tako moze da udje u CG i koja je carina. Da li i kakve posledice povlaci ako ja odvezem motor u CG i tamo ga prodam i vratim se sa saobracajnom i tablicom da ga odjavim, da li ce mi prilikom placanja poreza na apsolutna prava praviti problem sto je ugovor iz CG? Da li uopste da se petljam sa tim il da batalim kupca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1269 Napisano Avgust 9, 2017 Drug član, 834 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan Iso sam u poresku da se raspitam pa da podelim sa vama ako nekom bude trebalo. Rece mi sluzbenik koji radi poreska resenja na apsolutna prava da za stranca moram da odem sa njim u poresku Stari grad na zelenjaku u deo za strance da bi mu dali PIB broj koji mu treba za ugovor kod notara i porez na prenos. Posle ide odjava tablica i saobracajne, stranac preuzima motor i sa ugovorom i potvrdom da je odjavljen motor ide kuci u svoju domovinu i zeza se sa svojom carinom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki_m 27 Napisano Avgust 9, 2017 Svrati ponekad, 127 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala,korisna informacija,ovaj deo sa pibom nisam znao.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vesko BP 4 Napisano Avgust 15, 2017 U prolazu, 4 postova Lokacija: Bijelo Polje Motocikl: Honda Shadow VT 700C Prijavi odgovor kao problematičan Skoro sam sa drugarom trgovao čoper u BG.. (inače smo iz CG) Napravili ugovor u neku osiguravajuću kuću.. naveli neku nižu cijenu u ugovoru zbog carine,zatim otišli kod notara da to overimo,zatim bivši vlasnik odjavio motor tj saobraćajnu (ništa ne košta) na N Beogradu, i direktno carina.. prosto.. nema veze godište u našem slučaju godina proizvodnje 1984 old tajmer P.S to sa PIB mi nije jasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1269 Napisano Avgust 16, 2017 Drug član, 834 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan Skoro sam sa drugarom trgovao čoper u BG.. (inače smo iz CG) Napravili ugovor u neku osiguravajuću kuću.. naveli neku nižu cijenu u ugovoru zbog carine,zatim otišli kod notara da to overimo,zatim bivši vlasnik odjavio motor tj saobraćajnu (ništa ne košta) na N Beogradu, i direktno carina.. prosto.. nema veze godište u našem slučaju godina proizvodnje 1984 old tajmer P.S to sa PIB mi nije jasno.Taj pib je poreski idetifikacioni broj koji je potreban poreskoj upravi da bi vlasnik platio porez na apsolutna prava, a da bi poreska uprava znala ko je novi vlasnik, tj da bi mogla novog vlasnika koji je iz CG da evidentira kao novog vlasnika. U vasem slucaju prethodni vlasnik nije zavrsio sa poreskom upravom i u njihovoj evidenciji je on i dalje vlasnik tog chopera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Avgust 16, 2017 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Za sad to ogranicenje od 8 godina tj euro 3 norma se ne odnosi na motocikle prilikom uvoza u CG. Sto se tice solucije da vi dodjete u CG motorom i da se u CG kod notara napravi kupoprodajni ugovor je sasvim legalna i za kupca laksa solucija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1269 Napisano Avgust 16, 2017 Drug član, 834 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan Za sad to ogranicenje od 8 godina tj euro 3 norma se ne odnosi na motocikle prilikom uvoza u CG. Sto se tice solucije da vi dodjete u CG motorom i da se u CG kod notara napravi kupoprodajni ugovor je sasvim legalna i za kupca laksa solucija. Za kupca je tako lakse, a kako se u toj situaciji prodavac u Srbiji razduzi u poreskoj tj prenese vlasnistvo? U policiji odjavi sa tablicom i saobracajnom to je lako, a poreska uprava dal prihvata ugovor notara iz CG il ce da nakace izvoz.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Avgust 16, 2017 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Ugovor od notara je validan u bilo kojoj zemlji svijeta. Ja sam kupio motor od Njemca koji je pao u CG. Napravili ugovor kod notara on ponio tablice i saobracajnu odjavio i poslao mi odjavljenu saobracajnu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1269 Napisano Avgust 17, 2017 Drug član, 834 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan 23 hours ago, JankoR said: Ugovor od notara je validan u bilo kojoj zemlji svijeta. Ja sam kupio motor od Njemca koji je pao u CG. Napravili ugovor kod notara on ponio tablice i saobracajnu odjavio i poslao mi odjavljenu saobracajnu. da ali on je otiso u zemlju germaniju - rad, red i disciplina. U Srbiji je obrnuto. Zamisli da im padne na pamet da mi udare porez na vlasnistvo na motociklu ko sto uzimaju porez za stan, pa da dozivotno placam porez na nesto sto nije kod mene. p.s. porez pri kupovini/otkupu stana smo svi vec platili ovaj naknadni porez je otimacina, jer ako ne platis porez na stan koji je u tvom vlasnistvu izbace te na ulicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Avgust 17, 2017 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Dobro znam nazalost dje zivimo. Ali opet imas kupoprodajni ugovor i odjavu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...