aca bre 350 Napisano April 1, 2017 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Sprint princ pa Yamaha virago 500 Prijavi odgovor kao problematičan Gledam ovih dana nesto oglase za flipup kacige i videh da su obe po ceni iste (100e). Interesuje me vase misljenje i iskustva ove dve vrste kaciga. Ps : uzmite u obzir samo ove od po 100e, a ne i skuplje modele. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 1, 2017 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Jeftine flipup kacige su bucne i duvaju na spojevima,imao sam jednu i rekao nikad vise.. Bila je probiker i pri udaru odozdo u bradu ,otkopcavala se jedna bravica,sacuvaj boze,vratio je u prodavnicu uzeo svoje pare i otiso i kupio full face kacigu renomiranog proizvodjaca. Ovo nikad vise. Ni na poklon. Za 100e bolje kupi neku pismenu Hjc ili Caberg ili Nolan model full face nego ovo sto planiras jer kod jeftinog flipup-a zastite nema. Dobar flipup ti je 300+ evra tako da.. Bolje kupi full face za 100e i budi bezbedan,pa kad skupis 300+e za neku kvalitetnu flipup onda ces biti i bezbedan i komforan zvog te njihove funkcije. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 146 Napisano April 1, 2017 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam flipup kacigu ls2 mislim da bese model ff370 easy i mogu ti reci da nisam odusevljen. Ok je sto se tice udobnosti ali je mnogo bucna. Imam podbradak i unutra ne ulazi vazduh ali je ipak bucna i ocekivao sam vise. Drugar ima neki stariji model ls2 flupup kacige i cini mi se da je manje bucna od ove moje. Kao sto rece kolega ili skupi pare za nesto bolje ili kupi fullface kacigu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1873 Napisano April 1, 2017 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Treća kaciga probiker i zadovoljan.Te priče otvori se i slično mi malo deluju neozbiljno. Imam i HJC stoji u torbi njegovoj nosim samo po hladnom vremenu. Koju god uzmeš gledaj samo da ima naočare za sunce. Sa LS2 nemam iskustva ali mislim da su ista klasa. Da i Probiker je 70 evrića 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 1, 2017 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Treća kaciga probiker i zadovoljan.Te priče otvori se i slično mi malo deluju neozbiljno. Imam i HJC stoji u torbi njegovoj nosim samo po hladnom vremenu. Koju god uzmeš gledaj samo da ima naočare za sunce. Sa LS2 nemam iskustva ali mislim da su ista klasa. Da i Probiker je 70 evrića Veoma sam ozbiljan kad kazem da mi se kaciga odbravila sa leve strane kad je sakom odozdo gurnem. Samo klikne i odbravi se leva strana. Vratio se u prodavnicu,trazio refundaciju. Dobio refundaciju. Mozda sam samo dobio felericnu,nije iskljuceno. Ja im vise neverujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8574 Napisano April 1, 2017 nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan U Luis Nolan dal'N90 ili N91 za 130e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca bre 350 Napisano April 1, 2017 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Sprint princ pa Yamaha virago 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja vozim viraga 500. Ne treba mi za brzinu vecu od 80-90 retko 100-110 ali jako retko. Imao sam lazer ff i prodao jer mi ne treba a i boja mi se nije svidela. Trenutno imam mds modularnu i zadovoljan sam jedino sto me nervirasto mehanizam za naocare ne radi bas najbolje. Ali nosm obice suncane i podignut vizir. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RedCloud 24 Napisano April 2, 2017 U prolazu, 52 postova Lokacija: Beograd,Dušanovac Motocikl: Suzuki GSF 600N BANDIT nekad,sad 400 :) Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim airoh miro i dosta sam zadovoljan sa njom... Uzeo sam je kod Lucky Vladano za 130 e. Mislim da ih ima jos uvek. https://www.kupujemprodajem.com/AIROH-MIRO-flip-up-vel-S-55-56-crne-mat-27437437-oglas.htm?filter_id=4072 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1903 Napisano April 2, 2017 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam da ljudi teme o kacigama mnogo manje koriste za komentarisanje kaciga iz naslova a mnogo vise da bi se pohvalili sta su kupili a da pritom nema neke veze sa temom. Ljudi, ls2 ili Probiker? Sto se mog misljenja tice, vrlo slicne kacige, istog kvalteta i vrlo slicnih karakteristika. Mislim da je najbolji savet da probas jednu i drugu, pa da kupis onu koja ti bolje sedne na glavu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RedCloud 24 Napisano April 2, 2017 U prolazu, 52 postova Lokacija: Beograd,Dušanovac Motocikl: Suzuki GSF 600N BANDIT nekad,sad 400 :) Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam da ljudi teme o kacigama mnogo manje koriste za komentarisanje kaciga iz naslova a mnogo vise da bi se pohvalili sta su kupili a da pritom nema neke veze sa temom. Ljudi, ls2 ili Probiker? Sto se mog misljenja tice, vrlo slicne kacige, istog kvalteta i vrlo slicnih karakteristika. Mislim da je najbolji savet da probas jednu i drugu, pa da kupis onu koja ti bolje sedne na glavu. Necu da komentarisem nesto sto ne znam... Decku sam dao savet u vezi kacige koju ja koristim i znam kakva je,a otprilike je u tom cenovnom rangu koji je on rekao. To sto imam kacigu od 100 i neki euro mislim da nije bas za hvaljenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1873 Napisano April 2, 2017 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da pohvalio si se sa duplo skupljom kacigom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RedCloud 24 Napisano April 2, 2017 U prolazu, 52 postova Lokacija: Beograd,Dušanovac Motocikl: Suzuki GSF 600N BANDIT nekad,sad 400 :) Prijavi odgovor kao problematičan Da pohvalio si se sa duplo skupljom kacigom ako je 130 e doplo vise od 100 onda nismo imali istu matematiku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12761 Napisano April 2, 2017 Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih ti isto savetovao da kupis integralnu kacigu, za te pare flip up je sve smece. I batali se toga ja ne idem brzo i to... Glup nacin razmisljanja. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1873 Napisano April 2, 2017 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da pohvalio si se sa duplo skupljom kacigom ako je 130 e doplo vise od 100 onda nismo imali istu matematiku Ne pratiš na času Probiker je 70 ,a bude na popustu i manje.I to je modularna kaciga https://www.louis.eu/artikel/probiker-kx4-flip-up-helmet/215005 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RedCloud 24 Napisano April 2, 2017 U prolazu, 52 postova Lokacija: Beograd,Dušanovac Motocikl: Suzuki GSF 600N BANDIT nekad,sad 400 :) Prijavi odgovor kao problematičan Da pohvalio si se sa duplo skupljom kacigom ako je 130 e doplo vise od 100 onda nismo imali istu matematiku Ne pratiš na času Probiker je 70 ,a bude na popustu i manje https://www.louis.eu/artikel/probiker-kx4-flip-up-helmet/215005 Jbg,ne znam cene tih kaciga,vodio sam se sta je decko napisao u naslovu Necu da se raspravljam,hteo sam da pomognem,ali vidim da ispadoh ja grbav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1873 Napisano April 2, 2017 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne treba čitati samo naslove i nema problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10520 Napisano April 2, 2017 Hronični Motociklopata, 7330 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih ti isto savetovao da kupis integralnu kacigu, za te pare flip up je sve smece. I batali se toga ja ne idem brzo i to... Glup nacin razmisljanja. Slazem se sa kolegom Alekre-om, pogledaj nekoliko testova gde se uporedjuju full-face kacige sa flip-up, bice ti jasnije, ni ja nisam verovao koliko su lose te flip-up kacige dok nisam video kako se onaj prednji deo raspada pri udaru, i ostavlja nezasticenu bradu, to jest celo lice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1300 Napisano April 2, 2017 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Imam LS2 flip up.... imam i duchinni d901 full face- obe u cenovnom rangu od po 100e (ovo pišem samo zbog uporedjenja, ne da se hvalim) LS2 dosta bučna, na 90 već postaje i neprijatno, OK što se tiče udobnosti ima integralni sunčani vizir-drop down mehanizam na jedan klik, sve to lepo, ali mi se nekako čini ~mekana~ . Za te pare duchini mnogo bolja, udobnost na istom nivou ali nema toliko buke kao LS. Ako je dilema izmedju full face i flip up onda u toj ceni definitivno full face Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTibor 23 Napisano April 2, 2017 U prolazu, 81 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam skoro kupio Ls2 Flip up....gajnci nov.....isto potvrdjujem da je dosta bucna....ne škripi...ne lupa... Al bogami čuje se vetar lepo.... S obzirom da više volim laganu vožnju sa otvorenom kacigom,ostaje mi da ćutim i trpim.;-) Sent from my D6633 Dual using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca bre 350 Napisano April 3, 2017 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Sprint princ pa Yamaha virago 500 Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno da kazem da sam se razmisljao izmedju jet i flipup kacige koja ce mi vise biti za leto ili kad nekog vozim pa sam zato mislio da je flipup bolja solucija od jeta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8574 Napisano April 3, 2017 nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan ni ja nisam verovao koliko su lose te flip-up kacige dok nisam video kako se onaj prednji deo raspada pri udaru, i ostavlja nezasticenu bradu, to jest celo lice. ja sa mojom flipup tresnuo o beton i to opasno (sudar u terazijskom tunelu, ima tema), par ogrebotinica na kacigi. N102. zato sam i preporučio nolan na popustu tačnije 126e https://www.louis.eu/artikel/nolan-n90-louis-special-edition-flip-up-helmet/216964?list=302573722 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca bre 350 Napisano April 3, 2017 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Sprint princ pa Yamaha virago 500 Prijavi odgovor kao problematičan Mrle lepo je to ali kako ja da dodjem do te kacige i koliko bi me ona kostala zapravo. Mislim da bi bilo mnogo vise od tih 130 e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rumba 591 Napisano April 3, 2017 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Dorćol Prijavi odgovor kao problematičan ni ja nisam verovao koliko su lose te flip-up kacige dok nisam video kako se onaj prednji deo raspada pri udaru, i ostavlja nezasticenu bradu, to jest celo lice. ja sa mojom flipup tresnuo o beton i to opasno (sudar u terazijskom tunelu, ima tema), par ogrebotinica na kacigi. N102. zato sam i preporučio nolan na popustu tačnije 126e https://www.louis.eu/artikel/nolan-n90-louis-special-edition-flip-up-helmet/216964?list=302573722 Нажалост Мрле, ово је цена "Без ПДВ-А". Луис је од скоро направио верзију сајта на енглеском језику, где су све цене "tax free", па се људи пецају да је нешто јефтиније него што објективно може да се набави. Ја често пријатељима наручим нешто из Немачке и Луиса и због овога сам већ имао непријатности, као наплатио си ми више. Ово је стварна цена у радњи: https://www.louis.de/artikel/nolan-n90-louis-special-edition-klapphelm/216964?list=154938656 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8574 Napisano April 3, 2017 nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan + nisam imao pojma. @aca imaš na forumu što donose iz Louisa po toj ceni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1873 Napisano April 3, 2017 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Bude popusta za radnje samo treba redovno pratiti.Ja sam kuppovao jevtinije iz radnje od sajta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...