slash018 3 Napisano Mart 21, 2017 U prolazu, 43 postova Lokacija: Aleksinac,Srbija Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje u vezi reglera,nasao sam neki regler za monstera ali su drugaciji konektori,na mom regleru pise Ducati Energia iz 1995 je i verovatno nije nikad menjan pa me sad zanima da li je moguce ako se samo ti konektori razlikuju zameniti ovim drugim?Moj regler je ovakav sivi,a ovaj zamenski je crn... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17319 Napisano Mart 22, 2017 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj sivi regler je "dvofazni", a ovaj crni je klasičan trofazni. Kod sivog reglera žuti provodnici su sa alternatora, crvena je plus, bela je za signalizaciju punjenja, crna je dovod od boš brave. Masa je na samom kućištu. Kod crnog su žute žice dovod sa alternatora, crvena je plus, zelena je masa. Prema tome je očigledno da se ovi regleri po konstrukciji prilično razlikuju (kao uostalom i sam alternator). Međutim postoji verovatnoća da i ovaj regler možda može da se koristi (ali postoji mogućnost i da ne bude dobro). Kod drugara (na Kađivi Elefant) smo pokušali da zamenimo originalni regler (koji je izgoreo), klasičnim reglerom, probali smo dva različita i nije uspelo (ugradili smo kasnije regler koji sam ja napravio). A povezivanje bi trebalo da ide ovako: dve faze iz alternatora se povežu sa dve žute žice na regleru (treća ostaje slobodna), crvena se spoji na plus, zelrna na masu i probaj. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slash018 3 Napisano Mart 22, 2017 U prolazu, 43 postova Lokacija: Aleksinac,Srbija Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru kolega,vidim sad da smo i zemljaci...ako neko zna da li moze da upase od nekog drugog modela neka mi pusti poruku ili ovde u temi da odgovori,jer su ovi dvofazni regleri ekstremno retki ,na ebay-u sam nasao mali milion ali su svi trofazni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Mart 22, 2017 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan A zasto ne pitas g. Ziku da ti napravi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6062 Napisano Mart 22, 2017 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Svaki trofazni regler radi i na dve faze tako da pazi samo na snagu reglera - snagu alternatora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slash018 3 Napisano Mart 22, 2017 U prolazu, 43 postova Lokacija: Aleksinac,Srbija Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je ista jacina, jer je od potpuno istog modela samo je godina druga, eksperiment bi kostao 50e :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17319 Napisano Mart 22, 2017 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Nema potrebe da eksperimentišeš! Javi mi se na 063 106 39 37 i dobićeš i savet i pomoć (a verovatno i rešenje). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slash018 3 Napisano Mart 22, 2017 U prolazu, 43 postova Lokacija: Aleksinac,Srbija Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Hvala,cujemo se obavezno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Mart 23, 2017 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Znam sigurno da ce ti zika zavrsiti, a monofazne, dvofazne i trofazne reglere izradjuju i susjednoj drzavi... http://www.regler.sper.hr/ Nauticari su im cesti kupci, a i bajkeri... Eto cisto da tema bude potpuna sa svim solucijama resenja, pogotovo oni koji traze specifican regler van onih trofaznih koji se prave... A ima i dobro upustvu za proveru kvarova... http://www.regler.sper.hr/defektacija_kvara.htm 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8638 Napisano Mart 23, 2017 nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan 100e dođe regler? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kavke 302 Napisano Mart 23, 2017 Svrati ponekad, 167 postova Motocikl: Suzuki Bandit 1250 Prijavi odgovor kao problematičan Ne isplati se kupovati u hr. Joskin je najbolja varijanta, jos garancija 2.god. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Mart 23, 2017 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Joska ne pravi monofazne reglere, ovo je samo predlog gde naci te specificne reglere... Za joskin kvalitet preporuka i od mene, a cena odlicna. Za zikine ne znam iz prakse, nisam ga jos ni video ni probao, ali cuo sam pozitivne komentare... Podaci za ovaj iz HR izgledaju odlicno, a i garancija je cetiri godine. Zbog svojih karakteristika trofazni regler 14V-3FHVSP-30A-A može mijenjati sve originalne tvorničke trofazne (i monofazne za nuždu) reglere do 30A. Stoga ga preporučujemo kao siguran izbor zamjenskog trofaznog reglera. Karakteristike: ulaz: 15.. 200VAC regulirani izlazni napon akumulatora: 14,2VDC , -3mV/°C maksimalni kratkotrajni napon na stezaljkama akumulatora koji ne šteti regulatoru: do 50VDC minimalni napon akumulatora za start punjenja: 6VDC maksimalna struja: 30ADC trajno temperatura okoline: -25..+45°C temperaturna zaštita: 70°C gubitak regulatora: 1,2Ah/godini tj. 0,6Ah/godini ako koristi kontakt+ žicu dimenzije: 88*141*25mm garancija na ovaj regler je 4 godine (od 10.03.2013. kada je unaprijeđena zaštita) (od 30.04.2012. do 09.03.2013. je bila 3 godine) standardno je ugrađen LED indikator rada (-LI) radi lake kontrole (od 20.07.2012.) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...