GABY83 0 Napisano Februar 14, 2017 U prolazu, 1 post Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Monster dark Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Molim drugare za pomoć: kako "spustiti" Hondu Hornet bar za dva centimetra? Imam Ducati Monster koji je visok 77cm i to mi je ok. Hornet, koji želim da kupim je 79. Pošto sam mala(165cm) svaki milimetar je bitan. Čula sam da postoji neki majstor koji pravi custom sedišta? Ili je bolja neka druga varijanta? Puno hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10595 Napisano Februar 14, 2017 Hronični Motociklopata, 7364 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Treba ti "dog bone lowering kit" to su 2 metalne koske koje se montiraju kod amortizera, i sa njima se spusta/podize visina motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22379 Napisano Februar 14, 2017 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Za spustanje ti trebaju duze "koske" od trenutnih... Da dopunim kolegu Pozdrav Nenad, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1007 Napisano Februar 14, 2017 Drug član, 1091 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan E to sa dog bounom može da bude loše rešenje. Da ne ulazim sada u priče oko vešanja i trt...mrt...ne znam čega, već iz prostog razloga što će možda morati i ćopava da se krati ili uzima nova. Ne znam kakvo sedšte ima Hornet ali ja lično bih počeo od toga. Malo da se suzi i malo izdubi i trebalo bi da bude O.K. Ali to će najbolje da kaže majstor koji bi radio sedište kada ga vidi. On će znati šta i koliko bi dobila preradom. ALi ponavljam, ja bih krenuo od toga. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4197 Napisano Februar 14, 2017 Ne silazi, 6563 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Boban može da uradi po želji i to je najefikasniji način, plus što je samo njegovo sedište kudikamo bolje od originalnog. Spuštanje samo zamenom koske se remeti geometrija motora, ajd, ćopava se pokrati i to isto važi za centralni štender, ako se ne skrati znatno teže se podiže motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano Februar 15, 2017 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan "Dog bones lowering kit" nije primenjiv kod Honde Hornet, jer ista nema progresivno polužje amortizera, pa zbog toga nema ni "dog bones". Jedino, da se fabrički, propisni deo, zameni ovim: (Hornet 600 98-06) (Hornet 600 07-08) Inače, takav zahvat obično upropasti upravljivost motocikla, a to ume da bude i opasno po vozača. Moj savet, nemoj menjati fabričku geometriju motocikla, ako baš ne možeš stopalima da dohvatiš tlo, preoblikuj sedište. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Februar 15, 2017 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na mom Kantasakiju mjenjao sjedište, spustio ga za dobra 3-4cm, e sad, sjedao sam uspravnije, noge su bile ravno na zemlji, i sjedište mi je bilo udobno. Ali, previše sam se primakao dnu sjedišta, pa kada spustim noge na zemlju rubovi su me malo žuljali, poslje 3-4 sata neprekidne vožnje pedu dobro utrne, a i poslje sam par puta podbacio smotani peškir pod gujscu, kad sam išao sa plaže, što bi me podiglo za neka 2cm, i ta mi je pozicija bila nekako povoljnija za vožnju, bio sam više naslonjen na volan i to mi je nekako odgovaralo. Znači, nemoj da pretjeraš, spusti samo koliko ti treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...