M a R k o 438 Napisano Utorak u 13:20 Drug član, 1479 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 4. 2026. at 11:51, Немања je napisao: Имаш сада на КП варио а иначе треба ти плоча, која долази на фабрички реп… I nosac te ploce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2600 Napisano Sreda u 15:41 Drug član, 942 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Данас узео да проверим мотор. Заменио уље у кочницама, уље у диференцијалу и извукао кардан. Кардан нов, само што је на њему било три врсте масти…( Бела густа на гумама, тамно зелена и товатна). Све очистио, подмазао, средио… Остало само уље у машини, одлучио сам се за ФУКС Силколене 10-60,филтер ваздуха,уља, свећице и онда правац регистрација.. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dj0le 32 Napisano pre 15 sati U prolazu, 1 post Lokacija: Austrija Motocikl: BMW R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Juce u Austriji kod BMW-a uradjen servis na 40.000 km na R1250GSA (Service paket do 60.000). Mozda ce ovaj racun biti nekome od pomoci ili kao neka smernica. Cisti putevi i srecno svima! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2600 Napisano pre 8 sati Drug član, 942 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Стигло уље. Узео у Интеркарсу бокс пакет од 4л, кум узео. Сутра замена и једва чекам да га променим… 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4693 Napisano pre 8 sati Ne silazi, 6911 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Zamena ulja u agregatu - Motocikli - BJBikers Forum https://share.google/F9rbkGb5A3a17KkSc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2600 Napisano pre 8 sati Drug član, 942 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, đunta je napisao: Zamena ulja u agregatu - Motocikli - BJBikers Forum https://share.google/F9rbkGb5A3a17KkSc Нисам имао додира са Фуксом,сем са уљима за виле и за дифериенцијал за мој ауто. Верујем да је врхунско, због тога сам га и узео… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudico 480 Napisano pre 8 sati Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer - BMW R1200GS LC - BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, Немања je napisao: Стигло уље. Узео у Интеркарсу бокс пакет од 4л, кум узео. Сутра замена и једва чекам да га променим… A zašto 10w60, imaš li neki konkretan razlog? U LC bi trebalo da ide 5w40 ali savetuju 10w50 pa čak i 15w50 pa kad se podsetimo da "ipak nije vazdušara" onda se priča uglavnom vrati na 10w50 ili tvrdoglavo ostane na 15w50 Verujem da nijedan izbor nije štetan dokle god je taze ulje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2600 Napisano pre 8 sati Drug član, 942 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Dudico je napisao: A zašto 10w60, imaš li neki konkretan razlog? U LC bi trebalo da ide 5w40 ali savetuju 10w50 pa čak i 15w50 pa kad se podsetimo da "ipak nije vazdušara" onda se priča uglavnom vrati na 10w50 ili tvrdoglavo ostane na 15w50 Verujem da nijedan izbor nije štetan dokle god je taze ulje Па ово је ново колико сам видео, а одлучио сам се из разлога што покрива мало већу температуру у односу на градацују 50. А иде и лето па мислим да неће да му шкоди…. Не знам, видећу… 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudico 480 Napisano pre 8 sati Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer - BMW R1200GS LC - BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Da mu škodi neće sigurno, Silkolen je odličan, da ne kažem nepogrešiv izbor, a sama gradacija detalji... neko voli plavo neko voli smeđe ali crveno je najlepše na ulje mislim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4693 Napisano pre 8 sati Ne silazi, 6911 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan LC ima malo problema sa razvodom ventila, moja dva motora na Silkolenu su skoro prešla na 10w60 i dobri su utisci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudico 480 Napisano pre 6 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer - BMW R1200GS LC - BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Red bi bio i da se pohvalim da sam kupio noviju kravu od kolege @stegula Nemam lepših slika, nisam još stigao ni da ga operem posle kiše koja me uhvatila tokom tehničkog pregleda Juče, prilikom zamene kondura, primetio sam razlike u potrošenosti prednjih kočionih pločica, naime krajnja leva (u pravcu kretanja) je toliko potrošena da se skoro i ne vidi reper (onaj zarez u sredini) dok su ostale 3 pločice slično potrošene tj. imaju još oko 1mm dubine repera. Levi disk je ujednačeno potrošen sa obe strane, ne osećam pod prstima da ima razlike...cilindri klješta se podjednakom silom vraćaju u klješta tj. nema "glavljenja"... na starom LC-u to nisam primetio tj. da postoji značajna ili vidna razlika u potrošenosti pločica... Šta li može biti uzrok? Motocikl je svakako još pod garancijom, tako da će ovo pitanje uskoro biti postavljeno servisu, samo me kopka šta je razlog i da li se na to može uticati... Sledeći info je sugestivni osećaj koji sam stekao u toj prvoj vožnji do kuće a pre uvida u stanje pločica... kod oštrijeg kočenja prednjom kočnicom imao sam utisak da mi "baci" guvernal, vrlo malo pa skoro i neprimetno ali osećaj postoji, ne utiče na stabilnost ili kočenje samo neki lični osećaj da je malo bacio guvernal koji se odmah vratio na svoje mesto, ne bih možda ni primetio da se nije desilo više puta pa sam zaključio da "stežem" ručice više nego što treba, opustio se i prestao da obraćam pažnju... Pre ove moje prve vožnje 1250, imao sam priliku da vozim drugi 1250 '21 godište nekih 800km i nijednom nisam imao takav osećaj a bilo je i oštrije vožnje i oštrijeg kočenja od ove sad... Da napomenem i da je ovo bilo na tim starim gumama, koje nisam ja trošio i ne znam kako su se ponašale pre te moje prve vožnje. Sada su nove kondure, pa ću svakako to ispratiti u prvoj sledećoj dužoj vožnji . Promenio pre 6 sati član Dudico . 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2600 Napisano pre 5 sati Drug član, 942 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan @Dudico нека је са срећом, да те увек кући врати… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 6781 Napisano pre 5 sati BJB Maxi Scooter Club, 1931 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Zoki, čestitam i ovde, motor je ko praćka, nema greske, u zdravlju da se voziš i da ga zadrziš bar 2 god Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...