shoyyka 11628 Napisano Novembar 20 Ne silazi, 3644 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Džies Prijavi odgovor kao problematičan Alo vozači možda precenjenog brenda...Evo link sa Alija za ključ za odvijanje filtera ulja ali sa ključem,a može i sa nastavkom gedore.Ma neću ovo što nude ,samo sa nastavkom i iznjuškao sam... I just found this on AliExpress: RSD1,512.31 | 76mm Oil Filter Wrench Removal Tool Spanner For Mercedes Benz Renault Wrench 3/8" Drive 12 Point https://a.aliexpress.com/_EIFaLcY 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 10345 Napisano Novembar 20 Drug član, 1020 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @shoyyka Ima jedna mnogo lepša i jednostavnija stvar. Ja to ovako... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 11628 Napisano Novembar 20 (promenjeno) Ne silazi, 3644 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Džies Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih se baš složio,nekad se ne može naći...ovako ne razmišljam. A i mogu filter koji hoću... Promenio Novembar 20 član shoyyka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daniel68 158 Napisano Novembar 20 U prolazu, 37 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Apn6s,Jawa350ts,Bmw R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Ako imam izbor onda izbegavam filter koji ima na sebi dodatak za skidanje ključem. Taj deo je punktovan o filter i na jednom punktu je bio prepaljen, farba je prekrila i tu je posle nekog vremena procureo. Napominjem da filter zavrćem rukom obuhvatim ga sa brusnim papirom da mi neklizi. Desilo se to na kombajnu, mogao sam sahraniti motor. Ko se jednom opeče duva i u hladno. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2441 Napisano Novembar 20 Drug član, 899 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan И ја сам чуо да је филтер са овим шрафом проблематичан.. него лепо узмеш нов филтер одеш на бувљак и за 200-300 дин узмеш кључ, под условом да се не изгубите као дете у продавници слаткиша па одоше паре на разноразне глупости, што треба и што не треба… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4524 Napisano Novembar 20 Ne silazi, 6782 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Loši filteri su rizični uvek. HF za vodenjaka pravi model RC za ključ i ja ga ugrađujem kad god je dostupan, tumačim da oznaka označava nešto trkaće, znači bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 14443 Napisano Novembar 20 (promenjeno) Drug član, 1838 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Koristim Hiflo RC filter ulja i za sada sam zadovoljan. Matica na čelu filtera olakšava skidanje i to je sve ok. Filter zavrćem rukom i posle vrlo malo dodam ključem, prethodno mašću podmažem gumenu zaptivku... Poslednji put kada sam menjao ulje nisam mogao filter da odvrnem ključem pošto su se ivice matice ulubile i ključ je počeo da proklizava. Srećom kupio sam ključ za filter ulja u Lidl-u i uz pomoć njega odvrnuo. Treba imati ključ. Promenio Novembar 20 član bajker71 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2594 Napisano Novembar 20 (promenjeno) Skuteras, 3818 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Na svim mojim vozilima, a i tudjim gde sam menjao ulje i gde moze da se pridje lepo rukom, rukom i zavijam i sledeci put odvijam. Nikad se nije desilo da neki curi. Ali vole ljudi da pritegnu Promenio Novembar 20 član muljaz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 11628 Napisano Novembar 21 Ne silazi, 3644 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Džies Prijavi odgovor kao problematičan Gde može da se priđe ne treba ključ, samo to na malo mesta može, na motociklima. Dok sam vozio zastavu 101 samo rukom stezao, ima prostora...eventualno potpomognem kaišom. Odvijao sa većim šrafcigerom, probušim filter... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2901 Napisano Novembar 21 Drug član, 1265 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, bajker71 je napisao: Koristim Hiflo RC filter ulja i za sada sam zadovoljan. Matica na čelu filtera olakšava skidanje i to je sve ok. Filter zavrćem rukom i posle vrlo malo dodam ključem, prethodno mašću podmažem gumenu zaptivku... Poslednji put kada sam menjao ulje nisam mogao filter da odvrnem ključem pošto su se ivice matice ulubile i ključ je počeo da proklizava. Srećom kupio sam ključ za filter ulja u Lidl-u i uz pomoć njega odvrnuo. Treba imati ključ. Moze da se odvrne i bez kljuca, probijes sa srafcigerom i odvrnes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2178 Napisano Novembar 21 Drug član, 1509 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jancha 35 Napisano Novembar 24 U prolazu, 65 postova Lokacija: Srem Motocikl: Honda NC750X, BMW 1200gs Prijavi odgovor kao problematičan On 11/20/2025 at 5:23 AM, shoyyka said: Alo vozači možda precenjenog brenda...Evo link sa Alija za ključ za odvijanje filtera ulja ali sa ključem,a može i sa nastavkom gedore.Ma neću ovo što nude ,samo sa nastavkom i iznjuškao sam... I just found this on AliExpress: RSD1,512.31 | 76mm Oil Filter Wrench Removal Tool Spanner For Mercedes Benz Renault Wrench 3/8" Drive 12 Point https://a.aliexpress.com/_EIFaLcY Zar ovo nije pogresan filter kljuc, npr. hIFLO 160 ima 14 "podeoka" a ovaj ima 12. Mozda to tako treba? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1307 Napisano Novembar 24 Zainteresovan, 574 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Blago vama, vi imate sta raditi na svojim masinama. Moj jadan stoji u garazi samo. Prehladno za voznju, a sto se sarafljenja tica, sidjem svaki vikend dole, sjednem na stolicu i po pola sata zagledam i razmisljam sta bih mogao rastaviti i poboljsati, pa svaki put samo ustanem, zatvorim garazu i odem. Nema nista. Dosadan motor. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 11628 Napisano Novembar 24 Ne silazi, 3644 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Džies Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, jancha je napisao: Zar ovo nije pogresan filter kljuc, npr. hIFLO 160 ima 14 "podeoka" a ovaj ima 12. Mozda to tako treba? Hiflo 164 ima 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jancha 35 Napisano Novembar 24 U prolazu, 65 postova Lokacija: Srem Motocikl: Honda NC750X, BMW 1200gs Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, shoyyka said: Hiflo 164 ima 12 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jancha 35 Napisano Novembar 24 (promenjeno) U prolazu, 65 postova Lokacija: Srem Motocikl: Honda NC750X, BMW 1200gs Prijavi odgovor kao problematičan Evo kad smo vec kod Aliexpresa jedna sjajno kvalitetna zastita prekidaca nogare, ne koristi postojece srafove a i sjajno izgleda. For BMW R1250GS Adventure 2019-2024 R 1250 GS 2019-2023 Side Stand Switch Protector For BMW R1200GS R1200 GS Adventure 2014-2018 - AliExpress 201355758 Promenio Novembar 24 član jancha 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 11628 Napisano Novembar 24 Ne silazi, 3644 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Džies Prijavi odgovor kao problematičan Kažu može i 160 i 164,otišao na HF sajt,kaže: 160- nema 2008 god. 164 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jancha 35 Napisano Novembar 24 U prolazu, 65 postova Lokacija: Srem Motocikl: Honda NC750X, BMW 1200gs Prijavi odgovor kao problematičan A ok ja koristim 160 za LC pa zato. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4524 Napisano Novembar 24 Ne silazi, 6782 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Nije za zezanje sa filterima za ulje. Nekada su ljudi radili generalne na Jugićima, metu na 55 onaj od 45, razlika je bila vrlo mala na oko, navoj isti. Filter od vodenjaka ni slučajno na vazdušnog, jer se radi o potpuno različitim zahtevima i može se desiti isto ko sa Yugićima. Zatim, imam filter u servisu koji nema nikakvu oznaku, bio na vodenjaku, metuo ga jedan kvazi kolega, ko zna šta je i od čega je. Imao sam i filter, mislim sa oznakom Šampion, ključ je ko za R1100. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla_ 231 Napisano Novembar 25 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: U potrazi.... Prijavi odgovor kao problematičan On 20. 11. 2025. at 5:23, shoyyka je napisao: Alo vozači možda precenjenog brenda...Evo link sa Alija za ključ za odvijanje filtera ulja ali sa ključem,a može i sa nastavkom gedore.Ma neću ovo što nude ,samo sa nastavkom i iznjuškao sam... I just found this on AliExpress: RSD1,512.31 | 76mm Oil Filter Wrench Removal Tool Spanner For Mercedes Benz Renault Wrench 3/8" Drive 12 Point https://a.aliexpress.com/_EIFaLcY Kod mene je bio drugaciji filter pa sam morao da kupim kljuc sa ravnim ivicama. Kao na kolima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 3413 Napisano Novembar 25 ODUSTO OD DIJETE, 2955 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam za Suzukija poručio sa Alija te ključeve i super radili posao, prvi put omašio dimenziju. Sad ne odgovaraju za Yamahin filter, nisam uspeo da odvrnem. Malo je bilo lufta kao da je ključ za malečko veći. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudico 459 Napisano Sreda u 22:42 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer BMW R1200GS LC Prijavi odgovor kao problematičan On 14. 11. 2025. at 20:52, Nole Bg je napisao: Odakle početi nego od početka. Preko zime se bavimo estetikom i dodatnom opremom. Pokloni se i počni. Nosači bočnih alu kofera sa kutijom za alat. Fabrika, bukvalno šraf na šraf, leglo dupe noša. Malo kineskih paketića radi aliexpres punom parom. Nastaviće se!!! Preporuka da za desnu stranu iznad auspuha uzmeš zaštitu, lepo čučne a odlično štiti od vode koju zadnji točak baca na martinelu tj. klapnu a koja odatle potom završi u patikama Ovi noseći limovi su lutrija tj. go Q kao i kod svakog kineza... ali malo se to klještima dotera da lepo legne a radi posao za sve pare, prošao sam jesenas celodnevni potop i ni kap vode nije završila u patikama a letos bez toga na omanjoj kiši desna puna vode abgasklappenabdeckung r1200gs lc r1250 adventure r - Temu Germany WWW.TEMU.COM Finden Sie tolle Angebote für abgasklappenabdeckung für r1200gs lc r1250 adventure , oberes rahmen-mittelteil motorradzubehör auf Temu. Kaufen Sie auf Temu , um mit... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 6542 Napisano Četvrtak u 06:19 BJB Maxi Scooter Club, 1880 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Idemo dalje sa pakovanjem, malo po malo, biće to jedan ozbiljan stroj.Proširenje ćopave, naslon za kofer, Denali sirena, štitnik fara, fuzasteri. Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8403 Napisano Četvrtak u 07:14 Drug član, 2843 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno nekako neozbiljno delovao bez proširenja ćopave! 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 6542 Napisano Četvrtak u 07:29 BJB Maxi Scooter Club, 1880 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Koliko god delovalo bezazleno ali jako bitna stvar. Ako je malo mekana podloga a nije da se ne desava, tezak motor, za čas napravi sranje. Ovako ne boli glavaPoslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...