Jump to content

Moto Zajednica

BMW R1200GS & Adv

Recommended Posts

• Drug član, 1473 postova
  • Motocikl: k25
On 12. 4. 2025. at 14:41, shoyyka je napisao:

Pala prva vožnja, doduše kratka ali slatka, malo po brdima... 

jf8G3Vz.jpeg

Tfkf5LL.jpeg

... malo po krivinama, kao što i pretpostavih, leže meni visoki motori, volim se njihati tamo amo, visok motor, veća amplituda njihanja, volEm to. U vožnji zanemarljive vibracije, što veći obrtaji mirniji, lako se vozi, menjač mu je ekstra, koči lepo, sigurno, pločke ne znam koje su, na pola su radnog veka... 

Vizir mi je taman,povišeni GIVI, ne osećam vetar, veliki plus, ne treba deflektor... 

ZvawcLW.jpeg

Naviknuti se na širok korman, nije problem... E primetih problem, ne mehanički, do mene je, naime nekad šaltam u nižu tik pred samu krivinu, nekad i u krivini, sve sa osećajem(ne preporučujem u krivinama,ko nije siguran, možda blagim, sporim), ovo u krivini moram izbaciti, korigovati gasom, videću šta mi je činiti jer kada si nagnut, šaltaš u nižu, kardan direktniji i hoće da malo vrdne zadnji točak. Odmah sam ukapirao zašto...Ali "mlad" sam, naučiću... :jee:

Mene brzina ne radi ali volim krivine, ihaaaj,lako se obara i kontroliše(lakše nego GSX1250FA) naravno nisko težište zahteva veću silu samog vozača i counter steering, čak i ranije zaleganje, to mi nije bio problem... 

Zadovoljan džiesom za sada, valjda i na dalje... brzinu ne oseća,tj. ja je ne osećam zbog ne-duvanja, krivine,pravac, pogledam dole ono već 120,ej spusti loptu...miran hidrane(samo kritika)! 

Pratiću potrošnju ulja i td.,sad mu je Motorex boxer,imam zapisano vreme(km) servisiranja, prethodnik zapisivao radove, pre 3000km je ovo... 

GWcCi9J.jpeg

Interval...

XGYJvj0.jpeg

Jedino ovo ulje za diferencijal, piše da je sipano 0.25L,a gledah neke klipove na YT, sipaju 0.18L...Nije dobro kažu da se prepuni... valjda? 

LM aj veri 'epi...for nau...

Pozdrav! 

PS javljao sam se kolegama... kolege u transu, neverici, hahahaha... 

Vizir je fabricki,nikakav Givi.

A sto se tice mrdanja u krivini,za pocetak promeni gume pa probaj.

Godinama vozim istu ragu,nikad mi nije mrdnuo tocak pri vracanju u nizu brzinu.

Promenio član M a R k o
  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6644 postova
  • Motocikl: đački pešački

Pogledah intuitivno listu, filter ulja HF164 je u redu, ali HF160 ne, to je za LC modele i za horizontalnu ugradnju i razlikuje se, pašu na oko i po navoju. Svećice ne mogu 40k, već na 20, čak i original BMW, pali motor ali ne, Denso jednostruka bakarna. Ulje za menjač i FD je isto malo dugo, na 20-30k, a ima tema i o tim uljima. PK kaiš je u redu, ali on traje baš dugo, pregleda se i nema potrebe menjati ga tako često. 10k za ulje u agregatu je u redu, ali ne za svako.

Suvo kvačilo čini udar pri šaltanju u niži stepen i može da dođe do kratke blokade zadnjeg točka i nekog pomeranja trajektorije, sa međugasom se to ne dešava.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 3494 postova
  • Motocikl: Blackie

Primljeno k znanju... Ulje uvek menjao na oko 8000, naravno punu sintetiku, za ostalo podržavam skraćenje intervala. 

Da upotpunim "prijemni"... Ne rekoh registracija 43500din.,treba oduzeti odjavu tablice prethodnika. 

Bez obzira ala delju... I za prethodni GSX 1250 platih 40000din.

Ako plaćam skupu regu zahtevam lepo vreme, hm... 

• Sviđa mi se 1

Nepotrebno skraćuvanje intervala zamene ulja, akp je ono kvalitetno, a na žalost nisu sva. 

BMW vazdušni agregat se odvajkada podmazivao mineralnim uljem sa intervalom zamene od 10k, polu sintetika je dobar izbor, dešavalo se više puta da se sa njom produži interval zbog produženja putovanja i na preko 12k, bez ikakvih promena u radu i potrošnji, ima u temi o uljima za boksere.  

• BJB Maxi Scooter Club, 1801 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs
Vizir je fabricki,nikakav Givi.
A sto se tice mrdanja u krivini,za pocetak promeni gume pa probaj.
Godinama vozim istu ragu,nikad mi nije mrdnuo tocak pri vracanju u nizu brzinu.

Mogu da ga skapiram sta kaze, imao sam slična iskustva kad sam presao na boxer. Desavalo mi se kad iz trece saltam u drugu i ako su visoki obrtaji onda se on malo zidne, tj više je to subjektivni osećaj jer boxer te zaljulja a ti misliš da je guma vrdnula a u stvari nije. Tako da u drugu ide kad se obrtaji spuste, ali on tako dobro u trećoj može da se kontroliše gasom, i kad spusti obrtaje jako lepo povuče. A sto se ulja tiče ja sipam malo tvrdje jer ne vozim bas po hladnoći Castrol 20w-50. I sta sam primetio, da do 4-5 k kako god vozio ništa ne troši. Kako to predje u zavisnosti kako voziš počne da troškari, možda u proseku možda 100g na 1000 km i ja vozim do 8000 max i zamena. U svakom slučaju Milanče sve je to kul, samo uzivaj

Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 2

Druga vožnja na Džiesu, nema cimanja, naučio Milanče... 

Morao malo posle posla, do "moje" klupice... Ne verujete? Čukajte Shoyykina klupica... 

Da je upoznam sa Džiesom... kaciga mora u koferče ili ode... 

ybLUEG9.jpeg

OWAacdO.jpeg

A gore duuuva... Ne oseća Bavarac, nekad cimne vetar... mene:jee: 

Beše mi vrućina, kožnu obukao, vizir visok, taman, zaštita dobra, kao u sobi skoro. Tako mi je bilo na TDMu, malo, malo pa ustajem, kad su vrućine, hladim se... Ali ne bunim se, ovako mi odgovara, alergičan na ubod pčele, na ose ne. 

Da pohvalim gumu, Pirelli Scorpion Trail II, stanje 'nako ali ne mrdaju, stičem poverenje polako. 

ta7utfe.jpeg

Čini mi se da se malo naginjem, ono još cm do kraja. 

Dopada mi se temperatura, po gradu stani kreni, 3-4 crte i tako... Nice... 

Pratim obrtaje, može se voziti od 2500r/pm lagano,već 3 i više prede... Upoređujem ga sa GSX1250FA, fino ubrzanje, direktnije zbog kardana samog prenosa, lanac moraš malkice sačekati, peta mu odgovara i za kruziranje i jurcanje, ume uz napor da povuče iz niskih obrtaja, ima, ima, ne može iz podruma kao GSX ili Bandit ali dovoljno. Moraće nova baterija, da ne mislim, pali ova bez greške ali ne znam kakvi su frajlauf-i na GSu, da ne razmišljam. Predložite neki aku...Nišanim BS, Kurta ih reklamira, a i imao sam ih na ranijim motorima, prezadovoljan. 

Toliko od izveštača iz Šumadije... :jee:

PS kako li duva po Vojvodini, majko moja, mogu misliti... 

• Sviđa mi se 2

Anlaser je od automobila, naj klasičniji. Vremenom se mast osuši, potrebno je samo da se očisti i podmaže novom, ne crkva mu ništa generalno. Kad se radi, valja da se podmaže kvazi zamajac.

• Hvala 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1801 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs
Druga vožnja na Džiesu, nema cimanja, naučio Milanče... 
Morao malo posle posla, do "moje" klupice... Ne verujete? Čukajte Shoyykina klupica... 
Da je upoznam sa Džiesom... kaciga mora u koferče ili ode... 
ybLUEG9.jpeg

OWAacdO.jpeg

A gore duuuva... Ne oseća Bavarac, nekad cimne vetar... mene:jee: 
Beše mi vrućina, kožnu obukao, vizir visok, taman, zaštita dobra, kao u sobi skoro. Tako mi je bilo na TDMu, malo, malo pa ustajem, kad su vrućine, hladim se... Ali ne bunim se, ovako mi odgovara, alergičan na ubod pčele, na ose ne. 
Da pohvalim gumu, Pirelli Scorpion Trail II, stanje 'nako ali ne mrdaju, stičem poverenje polako. 
ta7utfe.jpeg

Čini mi se da se malo naginjem, ono još cm do kraja. 
Dopada mi se temperatura, po gradu stani kreni, 3-4 crte i tako... Nice... 
Pratim obrtaje, može se voziti od 2500r/pm lagano,već 3 i više prede... Upoređujem ga sa GSX1250FA, fino ubrzanje, direktnije zbog kardana samog prenosa, lanac moraš malkice sačekati, peta mu odgovara i za kruziranje i jurcanje, ume uz napor da povuče iz niskih obrtaja, ima, ima, ne može iz podruma kao GSX ili Bandit ali dovoljno. Moraće nova baterija, da ne mislim, pali ova bez greške ali ne znam kakvi su frajlauf-i na GSu, da ne razmišljam. Predložite neki aku...Nišanim BS, Kurta ih reklamira, a i imao sam ih na ranijim motorima, prezadovoljan. 
Toliko od izveštača iz Šumadije... :jee:
PS kako li duva po Vojvodini, majko moja, mogu misliti... 
To sto tesko vergla na prvom paljenju je normalno. I sa novim aku je isto. Hoću reći nemora da znači da je loš aku. Ali treba proveriti u svakom slučaju.

Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 374 postova
  • Motocikl: U potrazi....

Odradi servis alnasera to ti je lako. Najbitnije je da octistis kolektor je vremenom pocrni. Ako su cetkice pri kraju nosac cetkica imas u svim auto delovima isti kao na Golfu 5 benzin i kosta od 1000 do 2000 din lako se menja. Ocistis lepo i malo podmazes top!

488712335_122106334826821513_7273316312056144515_n.jpg

489485492_122106334808821513_4650084618052554073_n.jpg

0-02-05-150d139f08ae4866fa318b609453fa74d88ebd645cc3e742bbe4e8e1146fbae6_2647b5dd2bfdc1af.jpg

0-02-05-a26b57c6499d799a9ca3ce58a322acc38022264a7f503324ee38c8dbbc82177e_32cd3fa046b18207.jpg

• Sviđa mi se 3

Ko nije rasturao alnaser od keca, taj ništa ne zna?! :D

Stavio jednom od Juga, onaj mali brzi, pali k'o mina. 

• Sviđa mi se 1

Treba li nekome cerada, nova iz Pontisa... Veća XXL 250x150x100

Nemam potrebe za ceradom pošto mi je ušuškan u toplom i mora da diše:D te ga sa čaršavom...

3jTOxAj.jpeg

6ShEK9I.jpeg

Nova je 3900din.,neka da kol'ko misli... Mogu je i poterati npr. do Kote ili negde, da ne plaća džabe PTT. 

• Svrati ponekad, 138 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT

Na BS sajtu stoji da je ovaj za GS. Ima jači, SLA MAX oznake Bgz16h od 16Ah.

BS-BATTERY.COM

Use our BS Battery Finder to find the right BS BATTERY for your motorcycle. Find the ideal solution for the power needs. Try it now!

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Uvek zaboravim da pohvalim menjač, prvi motor da nema onoga KLANG pri ubacivanje u prvu. Prvi put kad sedoh guraj nogom, guraj... a ono već ga ubacio. Ebiga selja, :jee:navikao na klang?! 

• Sviđa mi se 2

Pre sat vremena, the_doctor je napisao:

Lagano rasklapanje za zamenu kočione tečnosti za ovu sezonu. :aha:

@shoyyka

Sori za stres kad ga vidiš rasturenog. :lol2:

20250419-125802.jpg

20250419-133613.jpg

Ako, ako, mora tako, da se lepo ispusti iz ABS modula, natoči novo... I ja 'vatam Zvonka u toku iduće nedelje da zamenimo iako piše da je skoro zamenjeno, ljudi se zeznu, ostane u ABSu, posle pali lampicu... 

• Svrati ponekad, 374 postova
  • Motocikl: U potrazi....

Ima u Delmaxu jeftinije nemoj u Motobajku. Bile su oko 1100din komad.

viber_image_2025-04-19_22-50-05-522.jpg

Promenio član Djomla_
\szdfvzdfgbh
  • Hvala 1

"Mlada" se provozala, zadovoljna, kičma ok, Džies samo pliva, jedna kaciga, dve kacige, diže se, oslanjanje na normal, ne treba soft... Mi ' epi...najbitnije mlada  'epi. 

OsPdqxe.jpeg

Prethodno do Kote malo, gume me polako kupuju... 

oXE8mAS.jpeg

• Sviđa mi se 8

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja