abarth_maniac 5968 Napisano Octobar 22, 2018 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ako startujete motor zimi, treba ga kad se ugreje na neku radnu temperaturu da je spreman za voznju, drzati malo (30-60 sec npr) na povisenom br/o (2000-3000), blago isturirati... da bude u promenjljivim rezimima. I da radi bar 10-15 min sve ukupno (da se ceo agregat lepo zagreje) i onda nije problem. Em nece stetiti ulju (start na 2-3 min nikako ne prija ni akumulatoru ni agregatu) em ce dopuniti aku. Ja imam pametni punjac i koristim ga tako sto ljudima koji ostave kod mene motor na zimovanje, prikljucujem svakih 15ak dana. Svoj nikad nisam prikljucio i radi EXIDE vec 7 sezona... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12531 Napisano Octobar 22, 2018 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne startujem ako nemam nameru da ga vozim bar deset kilometara. Zimi obavezno detaljno operem ceo motocikl, sredim transmisiju, vosak na felne, vosak na lak, zaštita plastike, benzin do čepa, namenska pokrivka paropropustna i do proleće je tu. Onda se kupuju delovi, što po potrebi što iz gušta. Na proleće servis, provera sistema i gas. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21645 Napisano Octobar 22, 2018 Integrisan, 9442 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan To je to! Pitam ja svojevremeno komsiju/ Ukljucujes li usisivac onako da odradi? Ringlu ako ne kuvas nista....? Pa zasto paljkas motor na svaka 4/5dana ako ne vozis? Razlicitih razmisljanja ima, ja sam od onih sto ne paljkaju... Ali slagao bih ako kazem da se toga striktno pridrzavam... Zazelim se zvuka... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Octobar 22, 2018 Zainteresovan, 567 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Najslađa je zimska vožnja, kad "ukradem" sat-dva sa izgovorom da je to zbog akumulatora... 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...