Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki Burgman 650

Recommended Posts

• Drug član, 4749 postova

Бацање пара јер да се ј...е, наше гориво нема 100 октана. Можда Грчка: Shell V - power 100, мада кажу да је и то некад било.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1074 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750

@Krokodilo ,upravo zato ljudi i kupuju 100 oktana,paizisad sad dedukcije:Misle da BMB95 nema 95 oktana ,pa onda kupuju 100 oktana,misleći da ono ,takođe nema 100 oktana (ali ima barem 95 sigurno😀)  ..🤌,🤌,🤌...imbećilee,imbećile.

Promenio član Džim Džarmuš
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 4749 postova

Пре неколико година имао сам могучност да повремено возам 100 LL гориво које се користи у ратне дронове. Свако јутро се источи 10 л за проверу количине кондензата у њему. Без разлике дали је добро или не, то се не врача натраг у дрон и зврши у мој моторцикл. Е која је разлика, то не бих могао да вам опишем. Бог и шеширџија(тако беше ваљда)

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• 8-bit, 1878 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650
On 9/4/2022 at 1:57 PM, banelaki said:

Stavio sam rezervni ključ i upalio je. Radi normalno za sada. U čemu je fora ne znam. Ključ je možda kodiran pa ga je otključao rezervni. Sada pali i sa prvim ključem.  Pre toga sam razvezao ECU i ponovo spojio. Ne znam u čemu je fora. Izgleda da ću svuda morati da nosim oba ključa.

Da li si rešio problem?

Meni se slično dešava, ali veoma čudno. Pali na jedan ključ par puta, pa krene da trepće imobilajzer brže i neće da upali (ne čuje se pumpa goriva). Stavim drugi ključ, na davanje kontakta ne pali pumpu, ali imobilajzer sporije trepće. Oduzmem kontakt i opet dam, čuje se pumpa i pali. Posle par paljenja imobilajzer opet brzo trepće i neće da upali (sa drugim ključem). Stavim prvi ključ, dva puta kontakt i upali :stabre:

I tako u krug, naizmenično rade ključevi.

Kao da ECU misli da neko nešto čačka i blokira ključ dok se drugi ne stavi.

Ima li ko neku ideju?

• 8-bit, 1878 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650
On 8/24/2024 at 10:16 PM, mradomir said:

Da li si rešio problem?

Meni se slično dešava, ali veoma čudno. Pali na jedan ključ par puta, pa krene da trepće imobilajzer brže i neće da upali (ne čuje se pumpa goriva). Stavim drugi ključ, na davanje kontakta ne pali pumpu, ali imobilajzer sporije trepće. Oduzmem kontakt i opet dam, čuje se pumpa i pali. Posle par paljenja imobilajzer opet brzo trepće i neće da upali (sa drugim ključem). Stavim prvi ključ, dva puta kontakt i upali :stabre:

I tako u krug, naizmenično rade ključevi.

Kao da ECU misli da neko nešto čačka i blokira ključ dok se drugi ne stavi.

Ima li ko neku ideju?

Da odgovorim samom sebi, možda će nekome značiti.

Problem sa ključem nije bio jedini, pre toga nije dobro šaltao brzine jer je crkao motor cvt-a. Tokom tog rešavanja sam stavio džamper i prebacio ga u dealer mod, da mi prikaže kod greške. Dok je u tom modu aktivira mu se programiranje ključa i neće da upali dok ne stavim drugi ključ. Nisam dalje ulazio u problematiku, dovoljno je bilo da skinem džamper.

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i

Da se upišem i u ovu temu. Prelistao sam je od prve do zadnje strane. Ukapirao sam manje više koje su prednosti i mane Burgmana 650. 

Pišem ovo jer pored Downtowna hoću da kupim ili Sw600 ili burgmana 650. 

Pošto u cg jer zaista teško naći sw600 u dobrom stanju(i sa normalnom cijenom), bacio sam se na pretragu burgmana. Moram reći, probao sam par puta Sw600, strašno mi se svidio, ali iako je veći od Downtowna, nema mnogo više prostora za noge, i ugao koljena je za nijansu manji. 

E sad, sutra idem da vidim i probam jednog burgmana, koji je.prešao 68 000km. 2004 godište. Na slike baš baš djeluje perfektno. Plastike, izgled, boja, bez ogrebotine. Iz uvoza, navodno od prvog vlasnika, opet kažem navodno, sve je servisirano, nove gume itd. 

Mene najviše brine mjenjač-cvt. I priča o zadnjoj osovini, koja lupka i buca kaiš. Navodno taj problem imaju burg do 2004, posle je riješeno. 

Ima li načina da to pregledam, isprobam , osim zvuka. 

I ako može neko da objasni funkciju power moda, i kako se prebacuje na ručno šaltanje, da li u mjestu, ili vožnji itd. 

• Drug član, 3627 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Koleza, mali glas razuma - znaš li koliko je davna 2004. godina? Srbija i CG su tad bili u istoj zemlji, dva oka u istoj glavi :)

Šta će ti ta praistorija? Koliko misliš da skuter može da traje? Ima da se nabacaš para.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 53 postova
pre 8 minuta, boza_kg je napisao:

Koleza, mali glas razuma - znaš li koliko je davna 2004. godina? Srbija i CG su tad bili u istoj zemlji, dva oka u istoj glavi :)

Šta će ti ta praistorija? Koliko misliš da skuter može da traje? Ima da se nabacaš para.

Znam sve vjeruj mi....Što se mene tiče, i danas su Srb i Cg dva oka istoj glavi. 

Znam da je star, razum kaže ne, ali sviđa mi se maksimalno. Ima tu ponuda i za 2008 god executive, odlično stanje, ali brate 5000€. I opet je star 16 god. Ne znam, bojim se ako ga provozam, da će to biti to. Ali def sam odlučio ili Sw ili Burg. 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 53 postova
Upravo sada, boza_kg je napisao:

Ako je već tako, ja glasam za SW :)

Jednostavnija je za održavanje, jeftinija. Znam. Ali nema je u dobrom stanju. 

I probao sam je. Opet poredim, neuporedivo, sa Downtown-om. Udobnija je dosta, ali pozicija sjedanja nije mnogo bolja. Ugao koljena i mjesta za noge nema mnogo više nego na kimka. Jedino je razlika, da je volan dalje i ne smeta koljenima. 

Jedna je bila na oglase, baš dobra, odmah je prodata. 

• Drug član, 3627 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Pa čekaj onda da naleti, bolji je izbor, sve si već naveo. Nego, sve koje znam da su vozili te skutere velikih kubikaža, pre ili kasnije su prešli na motore. Mislim skuter već imaš da ti služi čemu treba da služi, dal da onda preskočiš tu epizodu? :) Sigurno u CG ima veći izbor motora, a bude i jeftinije.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 53 postova
Upravo sada, boza_kg je napisao:

Pa čekaj onda da naleti, bolji je izbor, sve si već naveo. Nego, sve koje znam da su vozili te skutere velikih kubikaža, pre ili kasnije su prešli na motore. Mislim skuter već imaš da ti služi čemu treba da služi, dal da onda preskočiš tu epizodu? :) Sigurno u CG ima veći izbor motora, a bude i jeftinije.

Zbog zdravstvenih problema, i operacije koju sam imao prošle god, ne mogu da razmišljam o motoru. Najviše radi gabarita nekog ozbiljnog motora, plus "penjanje i silazak" bi mi predstavljali problem. Pa onda dolazi mjenjač, i ručno šaltanje , ne želim to. 

Treba mi jači skuter, da možemo ja i supruga da odemo na put, skoro kao sa nekim touring motorom. 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja