DejanSV 0 Napisano Septembar 16, 2016 U prolazu, 1 post Lokacija: Kusiljevo Prijavi odgovor kao problematičan Kupujem Suzuki Burgman 400cm2... 2000 - 2004 godiste.. Raspolazem s ogranicenim budzetom. Molio bih i koju fotografiju, kratak opis stanja motora... Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejankiss 186 Napisano Septembar 16, 2016 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Goldwing 1800A/A, HONDA ST 1300A Pan European, Transalp XL 600V Prijavi odgovor kao problematičan Sam kais ti kosta oko 100 eur pa sad ti vidi da li je to motor sa ogranicenim budzetom za tebe. Trazi nesto s lancem. Mnogo plastike i skupe popravke. Sent from my SM-A500H using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugiman 756 Napisano Septembar 16, 2016 BJB Maxi Scooter Club, 966 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan Sam kais ti kosta oko 100 eur pa sad ti vidi da li je to motor sa ogranicenim budzetom za tebe. Trazi nesto s lancem. Mnogo plastike i skupe popravke. Sent from my SM-A500H using Tapatalk Ne razumem, jel su lanac i lancanici za motor 10e? Odnos cene guma motor, skuter? I sta je to skuplje od motora, ako ne racunamo kineze. Mnogo plastike? Mnogo metala? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1248 Napisano Septembar 17, 2016 Drug član, 1175 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan A tek potrošnja? Pa taj Burgman kada je dobar, troši baš malo. Ne znam koji bi motor trošio manje. Registracija. Teško da motor može da bude jeftiniji u ilo kom pogledu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejankiss 186 Napisano Septembar 17, 2016 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Goldwing 1800A/A, HONDA ST 1300A Pan European, Transalp XL 600V Prijavi odgovor kao problematičan Kako ja izvodim racunicu: lanac i lancanici (DID) oko 150 eur i traje oko 40.000km, gume za manju kubikazu do 500 ccm mogu da kostaju oko 200 eur za par (neka me tu neko ispravi), a kais na skuteru sigurno ne traje toliko, rolnice jos manje. Svake sezone ima petljanja oko rolnica ako skuter treba da bude tip-top. Rasklapanje, ciscenje... Dobar i je(v)ftin Burgman 400 koji malo trosi ne postoji. U proseku motori do 500ccm trose od 4.5-5l na 100km. Ako je tolika potrosnja stavka u budzetu onda opet Burgman 400 tu slabo nalazi racunicu. (Skoncentrisao sam se na manju kubikazu jer kazes da si mlad vozac i mozda nisi nista vozio jace od 125ccm). Postoji dosta polusrecnika koji su zavrsili sa postenom generalkom na Burgmanu do 1000 eur zato sto su zamalo bili dobri. Ima iskustava po forumima. Ako ces se uciti brzini a da ne izgubis glavu nemoj srecu traziti u Burgmanu (on nije za jurcanje nego za laganicu, sam polozaj za volanom vec to govori) vec u toj nekoj nesto vecoj kubikazi kako su razvrstane po novim kategorijama u vozackoj. Zamisli sebe na Harliju kako mu dajes obaracinu po krivinama i potpisujes se na semaforu da bi osetio moc. Ne odvracam te ja od kupovine Burgmana, nego te upucujem da je to avantura koja moze mnogo da boli. Narocito ti modeli koji su nakaradno dovozeni u Srbiju. Sve pre modela K8 (iz 2008) koji nije kupljen kod nas (koji nije krsten - sa istorijom) je lutrija za koju valja imati nesto sredstava sa strane. Oglasi daju solidne informacije sta cesto prelazi iz ruke u ruku, a kojih modela se vlasnici tesko odricu ☺ Dobar izvor informacija su ovlasceni servisi i ostali ozbiljni servisi koji ti mogu dati savet i da te upute kako da ne unistis dzep. Naravno i serviseri moraju od necega da zive pa im redovne poste dobro dodju. Citaj iskustva na stranim forumima, naoruzaj se znanjem i srecna kupovina. Ovo je forum, a ne oglasi, pa ima prostora za malo vise iskrenosti ☺ Sent from my SM-A500H using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare_FZ 61 Napisano Septembar 17, 2016 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Čovek je samo rekao da planira određenu sumu dati na bugija... Ja nisam shvatio da hoće da ga kupi, sedne i vozi narednih 20k bez ulaganja.. Svakako, treba da sagleda sve činjenice koliko šta može da ga košta. U svaki se motor mora nešto uložiti, niko ga neće srediti tip top i staviti u oglase. I opet, sve zavisi u koje svrhe misli koristiti skuter. Ako će ga uglavnom voziti po gradu, skuter je za to. A opet sa Burgmanom može i poneki izlet da napravi. Ja kad treba negde sa fazerom da krenem po gradu, smuči mi se vožnja... Sent from my MI 5 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16871 Napisano Septembar 17, 2016 Integrisan, 9551 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Kako ja izvodim racunicu: lanac i lancanici (DID) oko 150 eur i traje oko 40.000km, gume za manju kubikazu do 500 ccm mogu da kostaju oko 200 eur za par (neka me tu neko ispravi), a kais na skuteru sigurno ne traje toliko, rolnice jos manje. Svake sezone ima petljanja oko rolnica ako skuter treba da bude tip-top. Rasklapanje, ciscenje... Dobar i je(v)ftin Burgman 400 koji malo trosi ne postoji.......... Kais moze potrajati 20K normalne voznje, rolnice min 20K......bilo kako bilo, skuter je jeftinije i funkcionalnije prevozno sredstvo od bajka. Dobar i jeftin, pritom malo trosi a ponajvise proveren ipak postoji......... EVO GA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6090 Napisano Septembar 17, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Covek je napisao 2000-2004god. Ja sam tri sezone vozio 400-ku 2000god.Vrhinski skuter,gume michelin oko 50e komad(za motor od 500ccm 17 coli od 100e pa navise),generalna se radi zbog ulja,taj skuter hoce gas uske su im magistrale(sprovodnici ulja od kartera do glave),kad ima malo ulja slabo se podmazuje bregasta i zato crkava glava.Potrosnja max 3,5 lit.u bilo kom rezimu voznje.Jedina stavka koja je skuplja u odnosu na druge skutere je kais koji traje kao sto kaze @satelis sigurno 20k.Samo kontrolisi ulje da uvek bude na maximumu i lepo ces se navozati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...