Jump to content

Moto Zajednica

BMW R1100RT VS. HONDA VARADERO karb. VS. APRILIA Caponord ETV1000 VS. YAMAHA TDM900

Recommended Posts

• МК Братство, 1943 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 RT

Β  Β ΠŸΠΎΡˆΡ‚ΠΎ сам Ρƒ ΠΏΠΎΡ‚Ρ€Π°Π·ΠΈ ΠΌΠΎΡ‚ΠΎΡ€Π° који ΠΌΠΈ Π²Π΅Ρ›ΠΈΠ½ΠΎΠΌ Ρ‚Ρ€Π΅Π±Π° Π·Π° ΠΏΡƒΡ‚ΠΎΠ²Π°ΡšΠ°,Π° ΠΈ Π·Π° ΠΊΡ€Π°Ρ‚ΠΊΠ΅ свакоднСвнС дистанцС ΠΏΠΎ Новом Π‘Π°Π΄Ρƒ. Π¦Π΅Π½ΠΎΠ²Π½ΠΈ Ρ€Π°Π½Π³ ΠΌΠΈ јС ΠΎΠΊΠΎ 3000 Π΅Π²Ρ€Π°. НСмСћу сС ΠΎΠ²Π° Ρ‡Π΅Ρ‚ΠΈΡ€ΠΈ ΠΌΠΎΡ‚ΠΎΡ€Π° ΠΊΠ°ΠΎ ΡƒΠΆΠΈ ΠΈΠ·Π±ΠΎΡ€...ΡƒΠ·ΠΈΠΌΠ°Ρ˜ΡƒΡ›ΠΈ ΠΏΡ€Π΅ свСга ΠΌΠΎΡ˜Ρƒ ΠΊΠΎΠ½ΡΡ‚ΠΈΡ‚ΡƒΡ†ΠΈΡ˜Ρƒ(Ρ‡ΠΈΡ‚Π°Ρ˜ Π΄Π΅Π±Π΅ΠΎ сам ),Π·Π°Ρ‚ΠΈΠΌ карактСристикС ΠΌΠΎΡ‚ΠΎΡ€Π° ΠΏΠ° ΠΈ Π½Π° ΠΊΡ€Π°Ρ˜Ρƒ СстСтски ΠΌΠΎΠΌΠ΅Π½Π°Ρ‚...

По ΠΌΠΎΠΌ укусу јС најлСпши Caponord,Π·Π°Ρ‚ΠΈΠΌ Varadero,TDM900,ΠΏΠ° Ρ‚Π΅ΠΊ Π½Π° ΠΊΡ€Π°Ρƒ RT1100. Π£Π·ΠΈΠΌΠ°Ρ˜ΡƒΡ›ΠΈ Ρƒ ΠΎΠ±Π·ΠΈΡ€ Ρ‚Π΅Ρ…Π½ΠΈΡ‡ΠΊΠ΅ карактСристикС ΠΎΠ½ΠΎΠ³ ΡˆΡ‚ΠΎ сам Ρ‡ΠΈΡ‚Π°ΠΎ,Ρ‡ΡƒΠΎ ΠΈΠ· искуства Ρ™ΡƒΠ΄ΠΈ који су Π²ΠΎΠ·ΠΈΠ»ΠΈ вишС сСзона свС ΠΎΠ²Π΅ ΠΏΡ€ΠΈΠΌΠ΅Ρ€ΠΊΠ΅,ΠΏΡ€Π²ΠΎ мСсто Π·Π°ΡƒΠ·ΠΈΠΌΠ° BMW,ΠΏa Varadero,TDM900,Caponord. ΠžΠΏΠ΅Ρ‚ ΠΏΠΎ искуствима ΡšΡƒΠ΄ΠΈ који су посСдовали ΠΎΠ²Π΅ ΠΏΡ€ΠΈΠΌΠ΅Ρ€ΠΊΠ΅ вишС сСзона ΠΈ Π²ΠΎΠ·ΠΈΠ»ΠΈ ΠΈΡ… ΠΏΠ°Ρ€ дСсСтина Ρ…ΠΈΡ™Π°Π΄Π° ΠΊΠΈΠ»ΠΎΠΌΠ΅Ρ‚Π°Ρ€Π° Π΄ΠΎΠ»Π°Π·ΠΈΠΌΠΎ ΠΈ Π΄ΠΎ ΠΌΠΎΠΌΠ΅Π½Ρ‚Π° скупоћС ΠΎΠ΄Ρ€ΠΆΠ°Π²Π°ΡšΠ° ΠΈ самС Ρ˜Π΅Π΄Π½ΠΎΡΡ‚Π°Π²Π½ΠΎΡΡ‚ΠΈ ΠΎΠ΄Ρ€ΠΆΠ°Π²Π°ΡšΠ°.Π’Ρƒ сваки ΠΈΠΌΠ° својС прСдности ΠΈ ΠΌΠ°Π½Π΅...ΠΌΠ΅Π½Π΅ Π»ΠΈΡ‡Π½ΠΎ највишС ΠΏΡ€ΠΈΠ²Π»Π°Ρ‡ΠΈ Π΄Π° ΠΎΠ΄Π°Π±Π΅Ρ€Π΅ΠΌ Varadero...мислим Π΄Π° највишС ΠΎΠ΄Π³ΠΎΠ²Π°Ρ€Π° мојој ΠΊΠΎΠ½ΡΡ‚ΠΈΡ‚ΡƒΡ†ΠΈΡ˜ΠΈ,Π° ΠΎΠ½ΠΎ ΡˆΡ‚ΠΎ ΠΌΠ΅ ΠΎΠ΄Π²Ρ€Π°Ρ›Π° ΠΎΠ΄ њСга су ΠΊΠ°Ρ€Π±ΡƒΡ€Π°Ρ‚ΠΎΡ€ΠΈ(ΠΏΠΎΠ²Π΅Ρ›Π°Π½Π° ΠΏΠΎΡ‚Ρ€ΠΎΡˆΡšΠ°) ΠΈ Π»Π°Π½Π°Ρ† ΠΊΠ°ΠΎ константна ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Π·Π° ΠΎΠΊΠΎ Ρ‡ΠΈΡˆΡ›Π΅ΡšΠ° ΠΈ ΠΎΠ΄Ρ€ΠΆΠ°Π²Π°ΡšΠ°... ΠΊΠΎΠ΄ Caponorda стандардни ΠΏΡ€ΠΎΠ±Π»Π΅ΠΌΠΈ ΠΈΡ‚Π°Π»ΠΈΡ˜Π°Π½Π° са ΡΡ‚Ρ€ΡƒΡ˜ΠΎΠΌ... ΠΈ ΠΊΠΎΠ»ΠΈΠΊΠΎ Ρ‡ΡƒΡ˜Π΅ΠΌ ΠΈ ΠΏΠΎΡ€Π΅Π΄ Π΄ΠΈΡ€Π΅ΠΊΡ‚Π½ΠΎΠ³ ΡƒΠ±Ρ€ΠΈΠ·Π³Π°Π²Π°ΡšΠ° ΠΏΡ€ΠΎΠ±Π»Π΅ΠΌ ΠΏΠΎΠ²Π΅Ρ›Π°Π½Π΅ ΠΏΠΎΡ‚Ρ€ΠΎΡˆΡšΠ΅ ΠΈ Π½Π° ΠΊΡ€Π°Ρ˜Ρƒ ΠΎΠΏΠ΅Ρ‚ Π»Π°Π½Π°Ρ†... ΠΊΠΎΠ΄ RT1100 ΠΏΠΎΡ€Π΅Π΄ Ρ‚ΠΎΠ³Π° ΡˆΡ‚ΠΎ ΠΌΠΎΠ³Ρƒ сСби ΠΏΡ€ΡƒΡˆΡ‚ΠΈΡ‚ΠΈ ΠΏΡ€ΠΈΠΌΠ΅Ρ€Π°ΠΊ који јС 20Π°ΠΊ Π³ΠΎΠ΄ стар,ΠΏΠΎΡΡ‚ΠΎΡ˜ΠΈ ΠΏΡ€ΠΎΠ±Π»Π΅ΠΌ ΠΌΠ΅ΡšΠ°Ρ‡Π° ΠΊΠΎΠ΄ Ρ‚ΠΈΡ… Π³Π΅Π½Π΅Ρ€Π°Ρ†ΠΈΡ˜Π°... ΠΊΠ°ΠΎ ΠΈ Π²Π΅Π»ΠΈΠΊΠΈ Ρ‚Ρ€ΠΎΡˆΠ°ΠΊ ΡƒΠΊΠΎΠ»ΠΈΠΊΠΎ Π½Π΅ΡˆΡ‚ΠΎ Ρ‚Ρ€Π΅Π±Π° Π·Π°ΠΌΠ΅Π½ΠΈΡ‚ΠΈ,Π° Ρ‚Ρ€Π΅Π±Π°Ρ›Π΅ с ΠΎΠ±Π·ΠΈΡ€ΠΎΠΌ Π½Π° Π³ΠΎΠ΄ΠΈΠ½Π΅ Π΅ΠΊΡΠΏΠ»ΠΎΠ°Ρ‚Π°Ρ†ΠΈΡ˜Π΅ ΠΈ Π½Π° ΠΊΡ€Π°Ρ˜Ρƒ TDM900 који Π½Π΅ΠΌΠ° свС ΠΎΠ²Π΅ ΠΏΡ€ΠΎΠ±Π»Π΅ΠΌΠ΅,ΠΌΠ΅Ρ’ΡƒΡ‚ΠΈΠΌ Π²ΠΎΠ·Π΅Ρ›ΠΈ ΠΏΠΎΠ»Π° сСзонС 850ΠΊΡƒ Ρ‚Π°Ρ‡Π½ΠΈΡ˜Π΅ 5000ΠΊΠΌ плашим сС нСудобности Π½Π° Π΄ΡƒΠΆΠΈΠΌ Ρ€Π΅Π»Π°Ρ†ΠΈΡ˜Π°ΠΌΠ° ΠΈ слабС Π·Π°ΡˆΡ‚ΠΈΡ‚Π΅ ΠΎΠ΄ Π²Π΅Ρ‚Ρ€Π° која сС Π½Π΅ ΠΌΠΎΠΆΠ΅ баш Ρ€Π΅ΡˆΠΈΡ‚ΠΈ повишСним Π²ΠΈΠ·ΠΈΡ€ΠΎΠΌ...Π’ΠΎΠ»ΠΈΠΊΠΎ сам сС Π½Π°ΠΌΡƒΡ‡ΠΈΠΎ Π½Π° 850 Π³Π΄Π΅ су ΠΌΠΈ Ρ‚Ρ€Π½ΡƒΠ»ΠΈ прсти Π½Π° Ρ€ΡƒΠΊΠ°ΠΌΠ°,Ρ‚Ρ€Ρ‚ΠΈΡ†Π° послС 100ΠΊΠΌ ΠΎΡ‚ΠΏΠ°Π΄Π°... Ρ‚Π°ΠΊΠΎ Π΄Π° ΠΈΠΌΠ°ΠΌ баш страх ΠΎΠ΄ Ρ‚ΠΈΡ… ΠΌΡƒΡ‡Π½ΠΈΡ… ΠΌΠΎΠΌΠ΅Π½Π°Ρ‚Π°. И Π½Π° ΠΊΡ€Π°Ρ˜Ρƒ ΠΎΠΏΠ΅Ρ‚ Π»Π°Π½Π°Ρ†. Π—Π°ΡˆΡ‚ΠΎ сам Ρ‚ΠΎΠ»ΠΈΠΊΠΎ ΠΎΠ³ΠΎΡ€Ρ‡Π΅Π½ Π½Π° Π»Π°Π½Π°Ρ†...Π·Π°Ρ‚ΠΎ ΡˆΡ‚ΠΎ сам послС 850ΠΊΠ΅ ΠΈΠΌΠ°ΠΎ ΠΏΡ€ΠΈΠ»ΠΈΠΊΠ΅ Π΄Π° Π²ΠΎΠ·ΠΈΠΌ слСдСћих 5000ΠΊΠΌ HONDA DEAUVILLE која ΠΈΠΌΠ° кардански прСнос ΠΈ Ρ‚Ρƒ сам сС ΠΏΡ€Π΅ΠΏΠΎΡ€ΠΎΠ΄ΠΈΠΎ...Π½Π΅ΠΌΠ° ΠΏΡ€Ρ™Π°ΡšΠ° задњСг Ρ‚ΠΎΡ‡ΠΊΠ°,Ρ‡ΠΈΡˆΡ›Π΅ΡšΠ°,ΠΏΡ€Π°ΡšΠ°,ΠΌΠ° ΠΌΠΈΠ»ΠΈΠ½Π°! Β Π’Π°ΠΊΠΎ Π΄Π° ΠΏΠΈΡ‚Π°ΠΌ ја Вас(Π½Π°Ρ€Π°Π²Π½ΠΎ ΠΎΠ΄Π³ΠΎΠ²ΠΎΡ€Π΅ ΠΎΡ‡Π΅ΠΊΡƒΡ˜Π΅ΠΌ ΠΏΡ€Π²ΠΎ ΠΎΠ΄ власника Π³ΠΎΡ€Π΅ ΠΏΠΎΠΌΠ΅Π½ΡƒΡ‚ΠΈΡ… ΠΌΠΎΠ΄Π΅Π»Π°) ΡˆΡ‚Π° ΡƒΡ€Π°Π΄ΠΈΡ‚ΠΈ,који ΠΎΠ΄Π°Π±Ρ€Π°Ρ‚ΠΈ...Π° ΠΌΠΎΠΆΠ΄Π° ΠΈ Π½Π΅ΡˆΡ‚ΠΎ ΠΏΡ€Π΅Ρ‚ΠΎ ΡƒΠ·Π΅Ρ‚ΠΈ Ρƒ ΠΎΠ±Π·ΠΈΡ€!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zlo i naopako, 545 postova
  • Motocikl: Kao da nema

meni se tdm 900 cini manjim od 850tke.

a ta 850ka ti je bila minimum sto se tice velicine koliko se secam sa pocetka sezone na fruskoj.

Β 

iskreno ne bi menjao dovilku..jedino ako je snaga problem.

Β 

kolega sto je prodavao ST na forumu. za oko 2500 ili manje..mislim da je to pravi izbor.

osnovno odrzavanje je isto manje vise na svim motorima. ulja, filteri, gume, baterija itd...nema razlike da li je kinez ili japanac. ST je jedan od najizdrzljivijih i najkvalitetnije narpavljenih motora na trzistu koji se voze i voze. moj ima 25 godina i proguta put od 1000km u danu bez problema.

jedino potrosnja moze da te zajebe..ako se cepa malo jace ode na preko 8l...meni u pitomoj voznji trosi 6.nekad malo ipod nekad malo iznad.

jbga ako vozis 120 u drugoj onda ide potrosnja blizu dvocirene vrednosti...

• Zainteresovan, 621 postova
  • Motocikl: CRF 1100 D

Varadero je odličan mada prilično veliki i težak. Opet, ta težina mu daje stabilnost pa je uživanje voziti ga na autoputu. Troői oko 6.2-6.3l ali je veliki rezervoar (25l) pa ne mora često na pumpu.

Lanac jeste smor ali ugradnjom podmazivača se reőava stvar.

Meni jedino smeta Ε‘to je 15 godina star. :DΒ  Trebalo je da kupim nov, pa makar i na kredit.

A sto ne stavis podmazivac i zaboravis na lanac? Ja bih uzeo Varadera (moja davnasnja zelja) ali takodje je potrosnja veliki problem. Ali bato kad sednes na Varu, pa jos i provozas. Ladja na dva tocka

Π’Π°Ρ€Π° јС Π²Π°Ρ€Π°! И стварно посСбан ΠΎΡΠ΅Ρ›Π°Ρ˜ ΠΊΠ°Π΄ сС Π²ΠΎΠ·ΠΈ!

meni se tdm 900 cini manjim od 850tke.

a ta 850ka ti je bila minimum sto se tice velicine koliko se secam sa pocetka sezone na fruskoj.

Β 

iskreno ne bi menjao dovilku..jedino ako je snaga problem.

Β 

kolega sto je prodavao ST na forumu. za oko 2500 ili manje..mislim da je to pravi izbor.

osnovno odrzavanje je isto manje vise na svim motorima. ulja, filteri, gume, baterija itd...nema razlike da li je kinez ili japanac. ST je jedan od najizdrzljivijih i najkvalitetnije narpavljenih motora na trzistu koji se voze i voze. moj ima 25 godina i proguta put od 1000km u danu bez problema.

jedino potrosnja moze da te zajebe..ako se cepa malo jace ode na preko 8l...meni u pitomoj voznji trosi 6.nekad malo ipod nekad malo iznad.

jbga ako vozis 120 u drugoj onda ide potrosnja blizu dvocirene vrednosti...

Π”ΠΎΠ²ΠΈΠ»ΠΊΠ° наТалост слупана...

• Integrisan, 8146 postova
  • Motocikl: TDM 900

Bigi,

Β 

kada sam kupovao motor pocetkom godine imao sam apsolutno istu dilemu. Doduse prvi pik mi je bio GS ali sam iz pojedinih razloga odustao.

Β 

Pisem ti na pp, kasnije cu i ovde javno.

• PodrΕΎavam 1

• I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova
  • Motocikl: R1200GS

Varadero nema ogroman problem sa potrosnjom ako je ustelovan i ako ga ne gazis ko sivonja, tipa da navlacis svaku brzinu do 5000. TDM 900 za do 3000, hm, ne znam u kakvom stanju... a Caponord je kao i Fiat medju automobilima... ko je imao zna koja su to plakanja... vozis, ide on, sve je ok, ali sve vreme suza suzu stize sto nisi kupio nesto drugo...

Bmw je klasa za sebe, ako je dobar i ako volis, uzimaj... mada je RT posebna sprava i zahteva probu da bi doneo konacnu odluku...

• Drug član, 914 postova
  • Motocikl: V-Strom k8

Tdm 900, potrosnja ce ti biti neverovatno niska, po krivinama odličan. Kočnice odlicne e sad los je spram ekipe u zaőtiti od vetra.

Β 

Sent from my 6036Y using Tapatalk

• PodrΕΎavam 1

• Svrati ponekad, 349 postova
  • Motocikl: suzuki dl-650 L7

Pre nego sam uzeo stroma, jurio sam capa, cene su bile mnogo vise, pa sam prelomio drugacije. Kada se motor vidi uzivo, izgleda mnogo zajebano. Iako sam se nagledao motora, I dalje mi uliva strahopostovanje.

• PodrΕΎavam 1

• Ako gledaΕ‘ u pod nikad neΔ‡es videti nebo, 1386 postova
  • Motocikl: K1600GT

Ma Varadero je zakon,pogotovo ako ga imas za prodaju

Β 

ΠŸΠΎΡΠ»Π°Ρ‚ΠΎ са Telenor Smart Pro 2 ΡƒΠ· ΠΏΠΎΠΌΠΎΡ› Π’Π°ΠΏΠ°Ρ‚ΠΎΠΊΠ°

• PodrΕΎavam 3

• Ako gledaΕ‘ u pod nikad neΔ‡es videti nebo, 1386 postova
  • Motocikl: K1600GT

Zasto si izbacio iz igre malog Stroma? Velikog stroma kao i varadera ti nebi preporucio zbog potrosnje,pogotovo Varu sa karbovima.Iz iskustva.

Β 

• I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova
  • Motocikl: R1200GS

Β 

Covece, pa ti nisi procitao update mog oglasa. Mnogo propustas...

Β 

Boco, to sto sam vozio su fiati, a ti si kanda imao vise srece nego pameti... ovo nije uvreda, posto mislim da se tu ni ajnstajn ne bi mogao usreciti...

• Svrati ponekad, 360 postova
  • Motocikl: TDM 900

Β 

Samo subler ne pominji i sve ce biti ok ;)

Β 

• PodrΕΎavam 1

• Ne silazi, 1816 postova
  • Motocikl: mali strom

Zasto si izbacio iz igre malog Stroma? Velikog stroma kao i varadera ti nebi preporucio zbog potrosnje,pogotovo Varu sa karbovima.Iz iskustva.

Β 

Mislim da se mali strom nece videti ispod Bigi-ja.Kad sam seo na stroma kao da sam seo na biciklu(da se ne uvrede vlasnici ovog odlicnog motora)nekako mi Β dovilka ima neku sirinu oko rezervoara,verovatno zbog oklopa,pa mi strom deluje preusko

• You tube / Drandigo .., 622 postova
  • Motocikl: Yamaha Fz6S

Β a Caponord je kao i Fiat medju automobilima... ko je imao zna koja su to plakanja... vozis, ide on, sve je ok, ali sve vreme suza suzu stize sto nisi kupio nesto drugo...

Β 

Β 

Ma zasto svi spominju Italijanska vozila i motore kao da ne valjaju, ja sam imao vise Nemackih vozila i nijedna me nisu sluzila kao Fiat. Izuzetni automobili ma sta ljudi pricali.

Da ne ide u off

Meni se licno svidja BMW, robustan ogroman, nije najlepsi ali je najmocniji, mislim da bi ti stajao ekstraΒ  :) , jedino sto je Nemacko to, ko zna kako je sklepano :) :)

• PodrΕΎavam 1

• Ne silazi, 6765 postova
  • Motocikl: Δ‘ački peΕ‘ački

Bigi,

Β 

kada sam kupovao motor pocetkom godine imao sam apsolutno istu dilemu. Doduse prvi pik mi je bio GS ali sam iz pojedinih razloga odustao.

Β 

Pisem ti na pp, kasnije cu i ovde javno.

Β 

Delom sam i ja doprineo tome.

Β 

Β  Β ΠŸΠΎΡˆΡ‚ΠΎ сам Ρƒ ΠΏΠΎΡ‚Ρ€Π°Π·ΠΈ ΠΌΠΎΡ‚ΠΎΡ€Π° који ΠΌΠΈ Π²Π΅Ρ›ΠΈΠ½ΠΎΠΌ Ρ‚Ρ€Π΅Π±Π° Π·Π° ΠΏΡƒΡ‚ΠΎΠ²Π°ΡšΠ°,Π° ΠΈ Π·Π° ΠΊΡ€Π°Ρ‚ΠΊΠ΅ свакоднСвнС дистанцС ΠΏΠΎ Новом Π‘Π°Π΄Ρƒ. Π¦Π΅Π½ΠΎΠ²Π½ΠΈ Ρ€Π°Π½Π³ ΠΌΠΈ јС ΠΎΠΊΠΎ 3000 Π΅Π²Ρ€Π°. НСмСћу сС ΠΎΠ²Π° Ρ‡Π΅Ρ‚ΠΈΡ€ΠΈ ΠΌΠΎΡ‚ΠΎΡ€Π° ΠΊΠ°ΠΎ ΡƒΠΆΠΈ ΠΈΠ·Π±ΠΎΡ€...ΡƒΠ·ΠΈΠΌΠ°Ρ˜ΡƒΡ›ΠΈ ΠΏΡ€Π΅ свСга ΠΌΠΎΡ˜Ρƒ ΠΊΠΎΠ½ΡΡ‚ΠΈΡ‚ΡƒΡ†ΠΈΡ˜Ρƒ(Ρ‡ΠΈΡ‚Π°Ρ˜ Π΄Π΅Π±Π΅ΠΎ сам ),Π·Π°Ρ‚ΠΈΠΌ карактСристикС ΠΌΠΎΡ‚ΠΎΡ€Π° ΠΏΠ° ΠΈ Π½Π° ΠΊΡ€Π°Ρ˜Ρƒ СстСтски ΠΌΠΎΠΌΠ΅Π½Π°Ρ‚...

По ΠΌΠΎΠΌ укусу јС најлСпши Caponord,Π·Π°Ρ‚ΠΈΠΌ Varadero,TDM900,ΠΏΠ° Ρ‚Π΅ΠΊ Π½Π° ΠΊΡ€Π°Ρƒ RT1100. Π£Π·ΠΈΠΌΠ°Ρ˜ΡƒΡ›ΠΈ Ρƒ ΠΎΠ±Π·ΠΈΡ€ Ρ‚Π΅Ρ…Π½ΠΈΡ‡ΠΊΠ΅ карактСристикС ΠΎΠ½ΠΎΠ³ ΡˆΡ‚ΠΎ сам Ρ‡ΠΈΡ‚Π°ΠΎ,Ρ‡ΡƒΠΎ ΠΈΠ· искуства Ρ™ΡƒΠ΄ΠΈ који су Π²ΠΎΠ·ΠΈΠ»ΠΈ вишС сСзона свС ΠΎΠ²Π΅ ΠΏΡ€ΠΈΠΌΠ΅Ρ€ΠΊΠ΅,ΠΏΡ€Π²ΠΎ мСсто Π·Π°ΡƒΠ·ΠΈΠΌΠ° BMW,ΠΏa Varadero,TDM900,Caponord. ΠžΠΏΠ΅Ρ‚ ΠΏΠΎ искуствима ΡšΡƒΠ΄ΠΈ који су посСдовали ΠΎΠ²Π΅ ΠΏΡ€ΠΈΠΌΠ΅Ρ€ΠΊΠ΅ вишС сСзона ΠΈ Π²ΠΎΠ·ΠΈΠ»ΠΈ ΠΈΡ… ΠΏΠ°Ρ€ дСсСтина Ρ…ΠΈΡ™Π°Π΄Π° ΠΊΠΈΠ»ΠΎΠΌΠ΅Ρ‚Π°Ρ€Π° Π΄ΠΎΠ»Π°Π·ΠΈΠΌΠΎ ΠΈ Π΄ΠΎ ΠΌΠΎΠΌΠ΅Π½Ρ‚Π° скупоћС ΠΎΠ΄Ρ€ΠΆΠ°Π²Π°ΡšΠ° ΠΈ самС Ρ˜Π΅Π΄Π½ΠΎΡΡ‚Π°Π²Π½ΠΎΡΡ‚ΠΈ ΠΎΠ΄Ρ€ΠΆΠ°Π²Π°ΡšΠ°.Π’Ρƒ сваки ΠΈΠΌΠ° својС прСдности ΠΈ ΠΌΠ°Π½Π΅...ΠΌΠ΅Π½Π΅ Π»ΠΈΡ‡Π½ΠΎ највишС ΠΏΡ€ΠΈΠ²Π»Π°Ρ‡ΠΈ Π΄Π° ΠΎΠ΄Π°Π±Π΅Ρ€Π΅ΠΌ Varadero...мислим Π΄Π° највишС ΠΎΠ΄Π³ΠΎΠ²Π°Ρ€Π° мојој ΠΊΠΎΠ½ΡΡ‚ΠΈΡ‚ΡƒΡ†ΠΈΡ˜ΠΈ,Π° ΠΎΠ½ΠΎ ΡˆΡ‚ΠΎ ΠΌΠ΅ ΠΎΠ΄Π²Ρ€Π°Ρ›Π° ΠΎΠ΄ њСга су ΠΊΠ°Ρ€Π±ΡƒΡ€Π°Ρ‚ΠΎΡ€ΠΈ(ΠΏΠΎΠ²Π΅Ρ›Π°Π½Π° ΠΏΠΎΡ‚Ρ€ΠΎΡˆΡšΠ°) ΠΈ Π»Π°Π½Π°Ρ† ΠΊΠ°ΠΎ константна ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Π·Π° ΠΎΠΊΠΎ Ρ‡ΠΈΡˆΡ›Π΅ΡšΠ° ΠΈ ΠΎΠ΄Ρ€ΠΆΠ°Π²Π°ΡšΠ°... ΠΊΠΎΠ΄ Caponorda стандардни ΠΏΡ€ΠΎΠ±Π»Π΅ΠΌΠΈ ΠΈΡ‚Π°Π»ΠΈΡ˜Π°Π½Π° са ΡΡ‚Ρ€ΡƒΡ˜ΠΎΠΌ... ΠΈ ΠΊΠΎΠ»ΠΈΠΊΠΎ Ρ‡ΡƒΡ˜Π΅ΠΌ ΠΈ ΠΏΠΎΡ€Π΅Π΄ Π΄ΠΈΡ€Π΅ΠΊΡ‚Π½ΠΎΠ³ ΡƒΠ±Ρ€ΠΈΠ·Π³Π°Π²Π°ΡšΠ° ΠΏΡ€ΠΎΠ±Π»Π΅ΠΌ ΠΏΠΎΠ²Π΅Ρ›Π°Π½Π΅ ΠΏΠΎΡ‚Ρ€ΠΎΡˆΡšΠ΅ ΠΈ Π½Π° ΠΊΡ€Π°Ρ˜Ρƒ ΠΎΠΏΠ΅Ρ‚ Π»Π°Π½Π°Ρ†... ΠΊΠΎΠ΄ RT1100 ΠΏΠΎΡ€Π΅Π΄ Ρ‚ΠΎΠ³Π° ΡˆΡ‚ΠΎ ΠΌΠΎΠ³Ρƒ сСби ΠΏΡ€ΡƒΡˆΡ‚ΠΈΡ‚ΠΈ ΠΏΡ€ΠΈΠΌΠ΅Ρ€Π°ΠΊ који јС 20Π°ΠΊ Π³ΠΎΠ΄ стар,ΠΏΠΎΡΡ‚ΠΎΡ˜ΠΈ ΠΏΡ€ΠΎΠ±Π»Π΅ΠΌ ΠΌΠ΅ΡšΠ°Ρ‡Π° ΠΊΠΎΠ΄ Ρ‚ΠΈΡ… Π³Π΅Π½Π΅Ρ€Π°Ρ†ΠΈΡ˜Π°... ΠΊΠ°ΠΎ ΠΈ Π²Π΅Π»ΠΈΠΊΠΈ Ρ‚Ρ€ΠΎΡˆΠ°ΠΊ ΡƒΠΊΠΎΠ»ΠΈΠΊΠΎ Π½Π΅ΡˆΡ‚ΠΎ Ρ‚Ρ€Π΅Π±Π° Π·Π°ΠΌΠ΅Π½ΠΈΡ‚ΠΈ,Π° Ρ‚Ρ€Π΅Π±Π°Ρ›Π΅ с ΠΎΠ±Π·ΠΈΡ€ΠΎΠΌ Π½Π° Π³ΠΎΠ΄ΠΈΠ½Π΅ Π΅ΠΊΡΠΏΠ»ΠΎΠ°Ρ‚Π°Ρ†ΠΈΡ˜Π΅ ΠΈ Π½Π° ΠΊΡ€Π°Ρ˜Ρƒ TDM900 који Π½Π΅ΠΌΠ° свС ΠΎΠ²Π΅ ΠΏΡ€ΠΎΠ±Π»Π΅ΠΌΠ΅,ΠΌΠ΅Ρ’ΡƒΡ‚ΠΈΠΌ Π²ΠΎΠ·Π΅Ρ›ΠΈ ΠΏΠΎΠ»Π° сСзонС 850ΠΊΡƒ Ρ‚Π°Ρ‡Π½ΠΈΡ˜Π΅ 5000ΠΊΠΌ плашим сС нСудобности Π½Π° Π΄ΡƒΠΆΠΈΠΌ Ρ€Π΅Π»Π°Ρ†ΠΈΡ˜Π°ΠΌΠ° ΠΈ слабС Π·Π°ΡˆΡ‚ΠΈΡ‚Π΅ ΠΎΠ΄ Π²Π΅Ρ‚Ρ€Π° која сС Π½Π΅ ΠΌΠΎΠΆΠ΅ баш Ρ€Π΅ΡˆΠΈΡ‚ΠΈ повишСним Π²ΠΈΠ·ΠΈΡ€ΠΎΠΌ...Π’ΠΎΠ»ΠΈΠΊΠΎ сам сС Π½Π°ΠΌΡƒΡ‡ΠΈΠΎ Π½Π° 850 Π³Π΄Π΅ су ΠΌΠΈ Ρ‚Ρ€Π½ΡƒΠ»ΠΈ прсти Π½Π° Ρ€ΡƒΠΊΠ°ΠΌΠ°,Ρ‚Ρ€Ρ‚ΠΈΡ†Π° послС 100ΠΊΠΌ ΠΎΡ‚ΠΏΠ°Π΄Π°... Ρ‚Π°ΠΊΠΎ Π΄Π° ΠΈΠΌΠ°ΠΌ баш страх ΠΎΠ΄ Ρ‚ΠΈΡ… ΠΌΡƒΡ‡Π½ΠΈΡ… ΠΌΠΎΠΌΠ΅Π½Π°Ρ‚Π°. И Π½Π° ΠΊΡ€Π°Ρ˜Ρƒ ΠΎΠΏΠ΅Ρ‚ Π»Π°Π½Π°Ρ†. Π—Π°ΡˆΡ‚ΠΎ сам Ρ‚ΠΎΠ»ΠΈΠΊΠΎ ΠΎΠ³ΠΎΡ€Ρ‡Π΅Π½ Π½Π° Π»Π°Π½Π°Ρ†...Π·Π°Ρ‚ΠΎ ΡˆΡ‚ΠΎ сам послС 850ΠΊΠ΅ ΠΈΠΌΠ°ΠΎ ΠΏΡ€ΠΈΠ»ΠΈΠΊΠ΅ Π΄Π° Π²ΠΎΠ·ΠΈΠΌ слСдСћих 5000ΠΊΠΌ HONDA DEAUVILLE која ΠΈΠΌΠ° кардански прСнос ΠΈ Ρ‚Ρƒ сам сС ΠΏΡ€Π΅ΠΏΠΎΡ€ΠΎΠ΄ΠΈΠΎ...Π½Π΅ΠΌΠ° ΠΏΡ€Ρ™Π°ΡšΠ° задњСг Ρ‚ΠΎΡ‡ΠΊΠ°,Ρ‡ΠΈΡˆΡ›Π΅ΡšΠ°,ΠΏΡ€Π°ΡšΠ°,ΠΌΠ° ΠΌΠΈΠ»ΠΈΠ½Π°! Β Π’Π°ΠΊΠΎ Π΄Π° ΠΏΠΈΡ‚Π°ΠΌ ја Вас(Π½Π°Ρ€Π°Π²Π½ΠΎ ΠΎΠ΄Π³ΠΎΠ²ΠΎΡ€Π΅ ΠΎΡ‡Π΅ΠΊΡƒΡ˜Π΅ΠΌ ΠΏΡ€Π²ΠΎ ΠΎΠ΄ власника Π³ΠΎΡ€Π΅ ΠΏΠΎΠΌΠ΅Π½ΡƒΡ‚ΠΈΡ… ΠΌΠΎΠ΄Π΅Π»Π°) ΡˆΡ‚Π° ΡƒΡ€Π°Π΄ΠΈΡ‚ΠΈ,који ΠΎΠ΄Π°Π±Ρ€Π°Ρ‚ΠΈ...Π° ΠΌΠΎΠΆΠ΄Π° ΠΈ Π½Π΅ΡˆΡ‚ΠΎ ΠΏΡ€Π΅Ρ‚ΠΎ ΡƒΠ·Π΅Ρ‚ΠΈ Ρƒ ΠΎΠ±Π·ΠΈΡ€!

Β 

Svaki motor je i dobar i lep na svoj način, svi imaju mane i vrline. Ne mogu da komentariΕ‘em motore koje ne poznajem dovoljno, vlasnici su merodavni, ali o BMW-u smem da iznesem neko miΕ‘ljenje. Sa RT-om se vozi krajnje udobno i nezamarajuΔ‡e dugim dnevnim kilometraΕΎama, jako je visoka putna brzina uz veliku bezbednost zbog dobrih kočnica i leΕΎanja, a jednako dobro ide i po lokalnim neravnim drumovima. Iako teΕΎak u mestu, vrlo lako se vozi i po gradu i čak je okretniji od mnogih drugih motora iako ne deluje tako, sediΕ‘te je relativno nisko i odgovara niΕΎim, a i punijim vozačima, mesta ima za krupnog suvozača plus prtljag, u voΕΎnji gotovo da ne oseΔ‡a optereΔ‡enje. Dobro podeΕ‘en motor troΕ‘i ispod 5 litara pri umereno visokoj putnoj brzoni, po gradu, Ε‘to je relativan pojam, ispod ili oko 6, u tvom ravnom okruΕΎenju teΕ‘ko da Δ‡e stiΔ‡i Ε‘est. Manje je ugledan u odnosu na GS, ali po pravilu su boljeg stanja Ε‘to je direktna posledica odnosa, RT traΕΎi da bude uvek čist i uglaΔ‘en, dok se na GS-u ne primeΔ‡uje zapuΕ‘tenost pa otuda i noΕ‘alantniji odnos vlasnika. Kod BMW-a je intrvalni servis na 10.000km, ventili i ulja, ostalo odrΕΎavanje je razvučeno kako za Ε‘ta,Β  nije skupo ili skuplje od ostalih motora, popravke moΕΎda jesu. OdrΕΎavanje lanca jeste i zezanje i skupo ako bi se pridrΕΎavalo uputstava, podmazivač duplra vek i eliminiΕ‘e delom muke, naj bolje je kontrolisani sistem al on koΕ‘ta i opet lanac traje ko sa kapalicom, to nemoj da ti prestavlja prepreku prepreku pri izboru. BMWmrsci su se sami sebi popeli na glavu sa kardanom, tačno je da ima brojnih slika koje se i ponavljaju, naspram broja motora u eksploataciji i mahom pod visokim optereΔ‡enjem je to zanemarljivo, a sem toga kod serija 11.xx kvar vratila gotovo da ne postoji, kod RT-a naročito. Ume veliki leΕΎaj točka da ode pre vremena, nekom se zalomi fabrički loΕ‘e spakovan, a i loΕ‘e uljeΒ  i neredovna zamena je od uticaja, normalno bi trebao da traje 200K, a na kraju krajeva koΕ‘ta manje nego set za lanac. Pivot leΕΎajevi kuΔ‡iΕ‘ta diferencijala su drugi kvar, niΕ‘te preterano skupo,mahom zbog ne adekvatne podeΕ‘enosti, BMW navod nijeΒ  dovoljno dobar, il jasan, uglavnom to vlasnicu zeznuΒ  moment ključem, kupe ga i skunu manual i odma se smatraju majstorima. BMW jeste u suΕ‘tini jednostavan, ali isuviΕ‘e savrΕ‘en u tome, moje poreΔ‘ene je kao krug, niΕ‘ta jednostavnije, al čik ga nacrtajΒ  rukom. VeΔ‡ina kvarova potiče od nesolidnog odrΕΎavanja, BMW retko da Δ‡e da ostavi kakav god da je stanja, ide i tad zavidno pa vlasnici niΕ‘ta ne primeΔ‡uju al niΕ‘ta nije nesalomivo. Inače je postala moda da svi misle da sve znaju i da sve mogu, a nije tako. Ovo je prisutno kod svih marki al kod BMW-a nekako izraΕΎenije, nije samo moja konstatacija, ljudi Δ‡e pre da se odreknu leba nego čačkanja na svom BMW-u, a mnogi ne znaju kako se ispravno meri nivo ulja čak i kad im se nacrta,Β  a da ne pričamo o nečem drugom. Spomenuo si menjač, od tri tipa, na RT-u se moΕΎe naΔ‡i M94 i M97 od 04/96, tačan datum se iőčitava iz broja agregata. M97 uglavnom ne pravi probleme, u prvim godinama moΕΎda druga brzina, dok M94 jeste hirovitiji, ali ni to nije drama a ni opasno po ΕΎivot, mnogi vlasnici ni ne primete problem dok ga neko drugi ne uoči pa im ukaΕΎe. Pri Ε‘altanju doΔ‘e do zaključavanja ne na prvi ključ veΔ‡ na drugi, krakotrajni preskok koji zaista mnogi ne osete jer motor normalno povuče uΒ  brzini u koju se prebacuje. Uz drugojačiju tehniku Ε‘altanja i drugojačije mazivo, problem se proredi i jako dugo moΕΎe da traje, nekad nije tako i mora se zameniti ili reparirati Ε‘to tek moΕΎe poveΔ‡ati problem, al se lako pri kupovini isprovocira menjač i ustanovi stanje, ako je dobar i uz pomenute izmene, traje neograničeno. U načelu za bilo koji BMW Bokser, nije bitna ni godina ni kilometraΕΎa veΔ‡ ruke u kojima je bio i oprema, originalna je relativno skupa a malo Ε‘ta drugo mu leΕΎi, opΕ‘te stanje se moΕΎe uvek vratiti u novo ili do ΕΎeljenog, uz menje ili viΕ‘e zezanja.

Β 

(

Tema očiΕ‘Δ‡ena od offa.

Β 

Al lal vera dobri i prepoΕ‘teni, veΔ‡ duΕΎe vreme su sve teme prepune mlaΔ‡enja prazne slame, iako sam protivnik bilo kakvog ograničenja i slobode, uveo sam ignor listu obaveΕ‘tenja jer jednostavno previΕ‘e vremena sam troΕ‘io na listanje niza ispraznih postova, a i ne mili mi se ni da se uključim kad se ode u off bez obzira koliko je pokretaču teme značajno. Nemojmo dalje. )

• PodrΕΎavam 3

Π₯Π²Π°Π»Π° свима Π½Π° исцрпним ΠΎΠ΄Π³ΠΎΠ²ΠΎΡ€ΠΈΠΌΠ°.посСбно Ρ’ΡƒΠ½Ρ‚ΠΈ... Π‘Π²ΠΈ стС ΠΈΠ· свог ΡƒΠ³Π»Π° ΠΈ искуства Π΄Π°Π»ΠΈ својС Π³Π»Π΅Π΄ΠΈΡˆΡ‚Π΅ Π·Π° ΠΎΠ΄Ρ€Π΅Ρ’Π΅Π½Π΅ ΠΌΠΎΠ΄Π΅Π»Π΅... Π—Π° сада Π’Π°Ρ€Π° још ΡƒΠ²Π΅ΠΊ Π΄Ρ€ΠΆΠΈ ΠΏΡ€Π²ΠΎ мСсто,Π°Π»ΠΈ мислим Π΄Π° Ρ›Π΅ ΠΈΠΏΠ°ΠΊ прСсудити ΡΡ‚Π°ΡšΠ΅ ΠΌΠΎΡ‚ΠΎΡ€Π°(Π³ΡƒΠΌΠ΅,Π»Π°Π½Π°Ρ†,Ρ€Π΅Π³ΠΈΡΡ‚Ρ€Π°Ρ†ΠΈΡ˜Π°,ΠΎΠΏΡ€Π΅ΠΌΠ° Π½Π° ΠΌΠΎΡ‚ΠΎΡ€Ρƒ) Ρ‚Π°Ρ‡Π½ΠΈΡ˜Π΅ онај Π½Π° ΠΊΠΎΠΌ Π½Π΅ Π±ΡƒΠ΄Π΅ ΡƒΠ»Π°Π³Π°ΡšΠ°...Ρƒ Ρ‚Ρ€Π΅Π½ΡƒΡ‚ΠΊΡƒ ΠΊΠ°Π΄ Π»Π΅Π³Π½Ρƒ ΠΏΠ°Ρ€Π΅ ΠΎΠ΄ ΠΎΠ΄ΡˆΡ‚Π΅Ρ‚Π΅...Β 

PridruΕΎi nam se!

MoΕΎeΕ‘ sada da napiΕ‘eΕ‘ svoj odgovor, a kasnije da se registrujeΕ‘. Ako imaΕ‘ nalog, uloguj se i napiΕ‘i svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

Γ—
Γ—
  • Create New...

VaΕΎno obaveΕ‘tenje

Nastavkom koriΕ‘Δ‡enja ovog sajta prihvatate Pravila koriΕ‘Δ‡enja