Jump to content

Moto Zajednica

ZX9R vlasnici

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-S Fazer

Zanimljivo pitanje na ovoj temi bilo bi: Da li postoji neki motor mladji od devetke a da je toliko velik i da je pravi sport turer(ne fazon trejsera, nego baš sportski motor na granici sa R-om), ne mora biti jači?
Neko bi rekao fjr1300 ili gtr 1400 ali ako pogledamo gde njima stoje heble onda je jasno da ne mislim na njih. Imamo 14ku, ali to je opet dosta veća kubikaža ovo do litre me interesuje.
Lično ne mogu da pronadjem takav motor. Vozio sam burazerovu devetku koju smo kupili juče, F model poslednja serija. Motor je bruka dobar. Ciklistika odlična, udobnost, sve sem kočnica i godišta. Trenutno vozim 636 i devetka mi je avion naspram moje šestice, za moj ukus i prejak motor, lagano bih vozio 600 kubika u onom oklopu. Medjutim toga nema da ja znam. Ali bi tako savršen motor bio devetka sa ABS-om, diznama i slobodno jedno 200 kubika manje

c2b60af74833d70f916f5b3feee323b6.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7330 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Pa imaš bukvalno isti takav model ZX-6R spolja identičan po dimenzijama i izgledu, samo slabija mašina od 600ccm sa 100ks ili malčice jači 636 model.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 295 postova
  • Motocikl: gsx-r 750 к1
Pre sat vremena, marcos je napisao:

Zanimljivo pitanje na ovoj temi bilo bi: Da li postoji neki motor mladji od devetke a da je toliko velik i da je pravi sport turer(ne fazon trejsera, nego baš sportski motor na granici sa R-om), ne mora biti jači?
Neko bi rekao fjr1300 ili gtr 1400 ali ako pogledamo gde njima stoje heble onda je jasno da ne mislim na njih. Imamo 14ku, ali to je opet dosta veća kubikaža ovo do litre me interesuje.
Lično ne mogu da pronadjem takav motor. Vozio sam burazerovu devetku koju smo kupili juče, F model poslednja serija. Motor je bruka dobar. Ciklistika odlična, udobnost, sve sem kočnica i godišta. Trenutno vozim 636 i devetka mi je avion naspram moje šestice, za moj ukus i prejak motor, lagano bih vozio 600 kubika u onom oklopu. Medjutim toga nema da ja znam. Ali bi tako savršen motor bio devetka sa ABS-om, diznama i slobodno jedno 200 kubika manje

c2b60af74833d70f916f5b3feee323b6.jpg

јел није тајна за које новце је купљен и да ли је можда купљен у Белој Цркви?

пс.срећна куповина...

To sam se pitao, da li je 636 2002 identičnih dimenzija. Ranije sam sedeo na toj šestici ali mi ova devetka deluje veće. Nekako mi deluje veći rezervoar na devetki.

Jeste uzet u Beloj Crkvi, 2900e.

• Hvala 1

• Marko, 226 postova
  • Motocikl: Kwaka ZX-9R, GPz810 unitrak

ZZR je ipak ozbiljan downgrade iz dva razloga:
1) Veliki problem sa radilicom i 1100 i 1200 modela, da preskočimo ona rešenja "Prepravi se uljna magistrala, sipaš ulje preko maksimuma,  pa će onda da traje duže i slično", prosto ZX9 agregati 2000-2003 nemaju ni jedan mehanički problem i bez ikakve štednje lagano prelaze preko 150.000km što je za ZZR misaona imenica
2) Prijatelj ima ZZR1100C u sjajnom stanju, i što se tiče performansi,ZX9 ga bukvalno ponižava, i to posebno na manjim i srednjim obrtajima,  (Sasvim suprotno logici više cm3 - bolji torque), razlika u kilaži je prevelika 186kg vs 230 kg, agregat je ipak konstrukcija iz 1990 (Čak i taj 1200). 9 se vozi kao bicikl, a opet dovoljno udobno za 600,700km u danu, dok je ZZR očajan za sporije krivine, kao šifonjer i cela ta stara garda. O potrošnji da ne pričam. Ja sam devetku uspevao da spustim na 4L. Strašan agregat na prvom mestu. Elastičniji od gomile litarske braće. Alternativa za sport touring, ako si oko 185cm i više,  mogao bi biti CBR1100xx, Hayabusa, ZX12r i ZX14r. Ostalo je sve manje više kratko.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2360 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow
Pre 4 sati, markovisacki je napisao:

ZZR je ipak ozbiljan downgrade iz dva razloga:
1) Veliki problem sa radilicom i 1100 i 1200 modela, da preskočimo ona rešenja "Prepravi se uljna magistrala, sipaš ulje preko maksimuma,  pa će onda da traje duže i slično", prosto ZX9 agregati 2000-2003 nemaju ni jedan mehanički problem i bez ikakve štednje lagano prelaze preko 150.000km što je za ZZR misaona imenica
2) Prijatelj ima ZZR1100C u sjajnom stanju, i što se tiče performansi,ZX9 ga bukvalno ponižava, i to posebno na manjim i srednjim obrtajima,  (Sasvim suprotno logici više cm3 - bolji torque), razlika u kilaži je prevelika 186kg vs 230 kg, agregat je ipak konstrukcija iz 1990 (Čak i taj 1200). 9 se vozi kao bicikl, a opet dovoljno udobno za 600,700km u danu, dok je ZZR očajan za sporije krivine, kao šifonjer i cela ta stara garda. O potrošnji da ne pričam. Ja sam devetku uspevao da spustim na 4L. Strašan agregat na prvom mestu. Elastičniji od gomile litarske braće. Alternativa za sport touring, ako si oko 185cm i više,  mogao bi biti CBR1100xx, Hayabusa, ZX12r i ZX14r. Ostalo je sve manje više kratko.

Au druze al napljuva ZZR-a 1100, pa nije bas bio toliko los, nijanse su u pitanju, i nisam imao nikakvih problema ni sa radilicom ni sa bilo cim drugim...imao sam i njega, i 9-ku, i Busu obe gen. I zx12R i trenutno vozim zzr 1400, svaki od njih je dobar na neki svoj nacin i u svoje vreme...

Elem, 9-ka je fantastican motor (E modeli) ali vecina ima problem sa karburatorima, drugo, tesko da ce da odere zzr-a1100, moje licno misljenje.

• Sviđa mi se 1

Gost

S obzirom da je @BokyBoy jedan od najbrzih vozaca na ulici sa najvecim mudima koje sam upoznao sa foruma, a vozio sam sa skoro 100 ljudi sa ovog foruma makar jednom u nekom momentu, definitivno sto se tice sportaka, u njegovu rec imam poverenja...

Da li onda zapravo postoji naslednik devetke, motor do 1000 kubika, sportski sa heblama nijansu iznad vila? Slažem se da to može biti hayabusa mada je ona ipak hyper sport. Zanimljivo mi je koji bi motor uopšte vi videli kao par godina savremeniju devetku.
Meni pada na pamet VFR1200 mada se VFR nekako odmakao od sport toruing segmenta, više mi je touring nego sport.

• Zainteresovan, 295 postova
  • Motocikl: gsx-r 750 к1

Постоји и додатна опрема у виду супербајк управљача или Multiclip штелујућих ручки како би мотор имао мање агресиван положај седења.

Ја сам на свом мотору уградио ABM-ov Супербајк управљач а друг на cbr1000rr sc77 има ABM Multiclip, оне могу чини ми се да ми је рекао за до 7цм да се подигну у висину у односу на фабрику ако си ме разумео и буду сличне или исте као на деветки...

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2360 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow

Ne znam za Vas...ali za mene je  ugradnja kormana iliti upravljaca na R motor cisto Bogohuljenje...🤢

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 4

• Marko, 226 postova
15 hours ago, BokyBoy said:

Au druze al napljuva ZZR-a 1100, pa nije bas bio toliko los,

Daleko od toga da je loš to je jedan kultni motor koji će uvek imati krug svojih pristalica, ali ovde imamo u priči čoveka koji bi sa modernijeg motora (636) da pređe na nešto drugo, a ciklistika ZZR-a, kočnice, bi nakon 636 bili prilično šokantni i ipak downgrade jer očekuješ da dobiješ "sve bolje". Moj glas ide za nešto iz lanca ZX9-ZX12-ZX14.

• Podržavam 1

• Drug član, 1488 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
16 hours ago, marcos said:

Meni pada na pamet VFR1200 mada se VFR nekako odmakao od sport toruing segmenta, više mi je touring nego sport.

ja sam ga imao , i rekao bih skroz kontra... vise je sport nego turing. 

1. ne znam jesi li ikada probao taj motor.. V4 na 1200 .. ja i dan danas kazem da taj motor nema konkurenciju kako ide i kako koci ... i na vr gasa dere 90% sportaka - potpisujem.. svi koji su ga iz mog drustva vozili imaju upravo isti utisak, a to su @ProMaster , @Nenadbg88 , mislim i @Krmco , @m.milivojevic , @Astral i jos dosta njih... 

2. turing sa autonomijom od max 200 km -kakav je to turing ? rezervoar od 17 litara sa tom potrosnjom - sve ti je jasno... 

dakle , sport vise nego turing...

paaaa , i po lepoti... ta mono viljuska sa onakvom felnom ...kao sa razglednice je bajk

21 hours ago, markovisacki said:

2) Prijatelj ima ZZR1100C u sjajnom stanju, i što se tiče performansi,ZX9 ga bukvalno ponižava, i to posebno na manjim i srednjim obrtajima, 

sa ovim takodje ne mogu da se slozim... probao i jedan i drugi ... zx9 je opasno brz motor , ali tesko da ponizava zeku 1100 ... doduse , ne znam okle ti bas da ih i uporedjujes po tom pitanju , jer su sve , samo ne ista klasa motora... kategorizacija ti je malo , onako... zx9 klasican R motor , zeka je sport turing , F polozaj 

Promenio član Darko Mihajlovic

Matori vozi Yamahu VMax, baš te konfiguracije V4 na 1200 kubika, nisam ljubitelj V agregata iako jako lepo povlače. Nemaju mi sportski zvuk i više volim redne.

Ne znam da li je neko spominjao ranije.
Interesantno je to što 9-ka 2003, ima niže sedenje nego moj 636, ali je osećaj kao da joj je težište za malo pomereno napred i da je za nijansu više od mog 636. Dodatna stvar je da definitivno(kao što mi je BokyBoy i rekao pre koji mesec) 636 dosta bolje koči. Pored toga što je lakši 20ak kilograma, 636 ima radijalnu pumpu kočnice i drugačija klešta. Ovo je tema o 9-ki, neću da mračim ali eto moje zapažanje nakon vožnje oba motora.

Jel ima neko proverenu informaciju da ZX6R 2002 i ZX9R iste godine imaju identične dimenzije, rezervoar, oklope?

• Marko, 226 postova

Za model sa 2 fara, znači mislim na godišta 2000-2003, tj.modele E i F, nisu isti provereno. Izgledaju isto ali 9R ima širi rezervoar, oklop, drugačije nosače i ramovi su različiti (Nažalost i Zx6r je imao problem sa pucanjem rama kao i zx9r). Za ranije serije ne znam (model sa jednim farom).

BTW fabrički podaci quarter mile:
2000 ZX9R E model: 10.06s
1991 ZZR1100 C model: 10.52s
1997 ZZR1100: 10.43s
2005 ZZR1200: 10.12s
U svakodnevnoj vožnji je razlika još veća posebna na manjim obrtajima, x puta smo se vozili zajedno uporedo, i klasično potezanje elastičnosti sa 100kmh u šestoj, ZX9 u E seriji odlazi par dužina motora od ZZR-a dok on ne stigne na obrtaje da potegne kako treba.
Mogu da zamislim kad bi se tek poterali po nekom planinskom putu gde bi ostao ZZR.
Nisu motori za poređenje i isključujem se iz daljeg poređenja, što kaže Darko to su motori različitih klasa. :sampion:

• Drug član, 1488 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
2 minutes ago, marcos said:

Matori vozi Yamahu VMax, baš te konfiguracije V4 na 1200 kubika, nisam ljubitelj V agregata iako jako lepo povlače. Nemaju mi sportski zvuk i više volim redne.

Za to se apsolutno slazemo...zvuk je kao retardirani skuter... Tugica...ali ,.opet , to nema veze kako ide...

Elem , oko toga V4 od 1200...

Taj agregat V4 1200 se stavlja i u vfr1200f i u crosturera , ali je razlika kako idu Bog i sesirdzija... Moras probati bas nju da bi shvatio o cemu pricam...

Slicna prica je i sa mojim sadasnjim agregatom... Gtr1400 i zzr 1400 ...isti agregat , ali je gtr ustinut gde god je moglo + kardan/lanac , pa je zzr zahvaljujuci tome dosta ispred .. 

Ja sam provao zx9 od @VR46, i tad mi je bio nekako visok... Ali je isao kao nevreme...

Jednom sam hteo da kupim 636 i on mi je bas maleni motor...

Jebes ga , zajebano , ne znam kako bih posavetovao ... :)

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 3 postova

Cao zx9r braco

Cisto da se javim (predstavljanje uskoro sledi u delu foruma predvidjenom za to), kao sto je @marcos vec napisao, ali ajde i ja kao vlasnik da se oglasim, zajednica zx9r je dobila jos jednog clana.

Pre nego sto sam kupio devetku, citao sam vase postove i znacili su, hvala vam na tome.

Pozdrav za sve ljubitelje kultne kawe:)

Evo par fotografija e6640074f381a75627cb9829b6f8ce43.jpgc711b53650df6a909cba6ceb30c5c636.jpg1f24f94cc82cfa26413730215358a4df.jpg2dc8551edff1480c144c3d5b98007100.jpg

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 4

• Marko, 226 postova
5 hours ago, nikolakole992 said:

Kolega @markovisacki obzirom da je kupljena u tvojoj okolini (Bela Crkva) jel ti je poznata ova devetka?

Cestitke na kupovini! Lepo izgleda. Nije mi poznata nazalost. Siguran sam da ces se slatko voziti :sampion:

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja