markulja 386 Napisano Avgust 20, 2016 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Treba da montiram kod sebe progresivne opruge i imam jedno pitanje koje me muci Naime, opruga je na jednoj strani gusce namotana, konkretno ovako kao na slici: E sad, ne znam da li ovaj gusce namotani deo treba da stavim dole ili gore? Hvala unapred na pomoci! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2410 Napisano Avgust 20, 2016 Andragog, 4982 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Gušće gore !!! 50% sam u pravu ! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3053 Napisano Avgust 21, 2016 8-bit, 1880 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Što se sile sabijanja tiče - svejedno je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boqy 123 Napisano Avgust 21, 2016 Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Deo sa sitnijim korakom ide dole. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2410 Napisano Avgust 21, 2016 Andragog, 4982 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Sad imas odgovor 50% 50%. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Avgust 21, 2016 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Isto ce se ponasati kako god ih okrenuo. Prvo ce se sabijati meksi deo, bio on gore ili dole. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Avgust 21, 2016 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Posto je Srbac lupio odgovor da ide gore, a Boqy je siguran da ide dole, stavicu ga dole A posto Pera kaze da nema veze kako ih okrenem onda 100% necu pogresiti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tibiker 15 Napisano Avgust 21, 2016 U prolazu, 67 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Yamaha YBR 125 '16 Prijavi odgovor kao problematičan Pa pogledaj hemisku olovku. Isto takve opruge ima Edit: Ovde ces mozda naci odgovor: http://www.kle-croatia.com/forum/index.php?topic=2728.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2410 Napisano Avgust 21, 2016 Andragog, 4982 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Jednu gore jednu dole i bices siguran 50% :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tibiker 15 Napisano Avgust 21, 2016 U prolazu, 67 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Yamaha YBR 125 '16 Prijavi odgovor kao problematičan https://www.google.rs/search?q=install+progressive+fork+springs&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=en-rs&client=safari&gws_rd=cr&ei=jHW5V6WaNcarafWJnNAB Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boqy 123 Napisano Avgust 21, 2016 Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan za GSFa Ali ih okreću negde i gore... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojssa 1746 Napisano Avgust 21, 2016 Којекуде, 484 postova Lokacija: Borča-Bgd Prijavi odgovor kao problematičan I meni jutros stigle nove opruge i ulje, planiram to čačkanje na zimu kada ne budem imao pametnija posla. Ako budeš u prilici, napravi malu temu sa slikama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4909 Napisano Avgust 21, 2016 Drug član, 1874 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan To zavisi od tipa viljuške. Ako je USD onda je gore, a ako je obična onda dole. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bosnjak 195 Napisano Avgust 21, 2016 Svrati ponekad, 362 postova Lokacija: pirot Motocikl: africa RD04 plava mamba Prijavi odgovor kao problematičan kod africe tvin idu gore sitniji namotaji bar je tako kod mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1737 Napisano Avgust 21, 2016 Drug član, 1479 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Jednu gore jednu dole i bices siguran 50% :takoje: Ti si lood!!! LIKE!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Avgust 21, 2016 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ovo su opruge sa dvodelnom karakteristikom, "dual rate", nisu baš pune progresivne, mekši deo, sa više navoja manjeg koraka, u načelu ide ka očekivanom kretanju, konkretno točku, znači na donju stranu, ali ima i obrnuto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Avgust 21, 2016 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Na africi sam ih vozio sa gusce namotanim gore i bilo mi je ok za voznju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Avgust 22, 2016 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je detaljno ocisceno i spolja i iznutra, stapovi ispolirani, spremno za sklapanje: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3053 Napisano Avgust 22, 2016 8-bit, 1880 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da pitam nešto - progresivne opruge bi trebale na manjim neravninama da budu mekše, a na većim tvrđe? Ovaj tip je merio sabijanje originalne i progresivne, ali mi tu nešto ne štima - pogledajte grafik na kraju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Avgust 22, 2016 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kontam da je zbog tezista bolje gusce dole. Ako se to uopste moze i osetiti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Avgust 22, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sve je detaljno ocisceno i spolja i iznutra, stapovi ispolirani, spremno za sklapanje: amortizeri.jpg Meni ovi tvoji stapovi ovako na fotki ne izgledaju bas pravi. Mozda je opticka varka, ali ti opet pregledaj prije montaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Avgust 22, 2016 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice sabijanja ne bi trebalo da ima razlike, ali sto Abarth kaze bar zbog tezista cu staviti ipak dole @Branko: Opticka varka Provereni su stapovi, idealno su ravni. Ali jbg, bangava mi kamera na mobilnom pa je mozda malo iskrivila sliku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4909 Napisano Avgust 22, 2016 Drug član, 1874 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Uvek je bolje da masa koja se kreće bude manja. Pošto tebi nisu USD štapovi a i ne interesuje te ceđenje performansi stavi kako hoćeš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...