Jump to content

Moto Zajednica

Tibiker

Članovi
  • Broj tema i poruka

    67
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Lokacija
    Sombor
  • Motocikl
    Yamaha YBR 125 '16

Poslednji posetioci profila

483 profile views

Tibiker's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

15

Reputacija u zajednici

  1. Plattner ce na Novosadskom Sajmu izlagati kompletnu MT seriju, 29-og aprila. Moze se prijaviti na test voznju. Potrazite njihovu facebook stranicu, ako se zainteresovani. O popustima nisu dali informaciju
  2. Ide odlicno, vuce ko lud. Ja sam se stvarno iznenadio kakav mu je start...aprilia rs125 se namucila.Jedina stvar je elektronska blokada u 5. brzini. Ma sta bi radio, ma kakav vetar (oluja, tajfun, hurikan) u ledjima, nizbrdica, povoljan polozaj zvezde, pokazivac se zakuca na 8000 obrtaja i 100km/h i nista dalje. Oseca se da ima jos snage, da bi moglo jos vise...ali nece. Linearno ubrzavanje do 100 bez gubitka snage i brzine (ispod jedne osobe). Sad ima malo vise od 3000km, a sve vise razmisljam da necu kupiti mt03. Ybr je savrsena masina za grad, a ja 95% vozim tamo gde nema sanse da vozis vise od 80km/h.
  3. Prosle godine sam kupio ybr kod Plattnera u NS. Nisam bio tamo, sve je islo preko telefona, uplata prvi deo 50% preko banke. Onda su otisli po motor u Sloveniji, a kad za nekoliko dana stigao, ja uplatio drugi deo. Jos koji dan dok su odradili homologaciju, carinu, itd. (Ukupno oko dve nedelje). Oni su odneli i na tehnicki tamo u NS, to sam im isplatio prilikom preuzimanja, i dovezli motor kombijem do Sombora za 3000 din. Dobio sam popust od 80 eur. Ja sam to kupio posle sajma, a kako su rekli u vreme sajma sam mogao dobiti popust i do 150 eura.
  4. Ako budes nasao quannona, kupicu ti 100 kg sladoleda...
  5. Najbolje da pitas kolegu @Protulsr. Ako je motor namenjen za off-road, znaci fabricki tako je proizvedeno bez retrovizore, migavce, itd, meni je logicno da moze da prodje homologaciju. Ali kazem, Protulsr je strucnjak, on je najrelevantniji ovde u takvim pitanjima.
  6. Pre mesec dana sam kod Plattnera u NS video jedan primerak, polovni, 2014. Izlozen je tamo, prodaje ga vlasnik. Pretpostavljam da moze probna voznja.
  7. Meni u Plattneru u NS rekli da kad narucis nov mt07, oni ce da ugrade agregat sa fabrickim blokadom, dobices takav coc papire, a kasnije moze da se eliminise blokada (legalno ili ilegalno).Kod novog motora je besplatno, kod polovnog ne znam. U svakom slucaju Plattnera u NS.
  8. Opet jedna glupa tema. Opet jedan spam, kao onaj 'treba mi pomoc oko izbora motora od 125ccm'...a vi ste lepo naseli. Decko ce doci mozda sledece nedelje ili kasnije jos jednom da vidi stanje, pa ce vas loziti jos malo.
  9. Tibiker

    Yamaha R1

    Inflacija, fluktuacija na forex, sirijski rat, polozaj zvezde...samo nekoliko faktora sto kod njega utice na cenu. Drugo nema.
  10. Tibiker

    Honda Mbx 125f

    Ne znam za Srbiju sto se tice delova, ali ima nesto u Madjarskoj. Uglavnom za mtx, ali ima i univerzalnih delova. Kako vidim englezi su dobro snabdeveni, ne znam da li imas poverenje u nase granicnoporeskepostanske institucije, ali tamo mozes naruciti. Proverio sam, moze isporuka za Srbiju. Ja kao narucio nesto, pa za proizvod od 8 eur, placas 5 eur za isporuku, a za proizvode za ukupno 50 eur, placas isporuku 8 eur. E sad porez, carina kako ide, i da li ide, to ne znam. Verovatno ima tu neko ko je narucio robu iz inostranstva, pa moze da ti kaze. Ili narucis robu u Budimpesti ako nemaju na stanje, pa odes po robu. Tu ti mogu pomoci nesto da se raspitam. Ovde su englezi: http://www.wemoto.com/bikes/honda/mbx_125_fe/84-86/ Ili kontaktiraj ovog clana foruma. On se bavi takvim stvarima, i mozes naci tamo i njegov websajt. Mozda roba ce izaci koji evro skuplje, ali ti je mnogo jednostavnije. http://forum.bjbikers.com/index.php?/user/15869-ebay/
  11. To je vise nego ekstra stanje. To je unikat, buduci biser svakog moto susreta. Jedinstvena modifikacija, negde izmedju streetfightera i caffe racera.
  12. Covek je trazio 125ccm. Pretpostavljam da mu ne treba za duze ture, a za gradsku voznju ne treba veci. Ja sam nedavno napravio relaciju Sombor-Novi Sad, i nista mu ne fali. Naravno, za duze putovanje treba veci. I zasto bi prodao za 1700eur? Ja ovo necu da prodajem, to mi je umesto skutera...registracija ista, a trosi manje.
  13. Yamaha ybr 125? Fantastican motorce, lepo ubrzavanje cak i sa 2 osobe...mislim u klasi 125ccm. Ja sam kupio u maju, super zadvoljan. Cena novog je 2890 eur. http://yamaha-srbija.rs/ybr125/
  14. 26 godina. 25,5 godina APN. Pao sam jedan put (motor je bio star 4 dana), kad sam išao na pecanje (naravno bez dozvole) i naišao na pandure, pa prilikom bežanje na letnjem putu štapovi su išli nalevo u kukuruz a ja nadesno u horizontali...bez posledica...mislim na mene...štapovi otišli u qrac. 0,5 godina YBR 125 bez padova
  15. Kataloška vrednost je koliko toliko. To je najmanji problem. Može da bude i 100 eur. Kao što je spadalo rekao, zajebancija počinje sa homologacijom i papirima. Džabe si platio minimalnu svotu ako će te zeznuti na homologaciji.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja