Kuzma63 139 Napisano Avgust 4, 2016 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je ovo pravo mesto da podelim iskustvo koje je imala moja guma vs sraf... Slucajno sam pr par meseci vrsljajuci po nekom sajtu za moto opremu naisao na ovaj GEL kome je namena da se na ventil ubaci u unutrasnjost gume, a sa namenom da prilikom busenje iste odnosno vadjenja ostrog predmeta iz gume zacepi rupu. Taman sam bio u potrazi za setom za cepovanje (zlu ne trebalo) pa reko ajde da probam sa ovim. Sve u svemu, nisam dugo cekao da proverim funkcionalnos ovog prozvoda. Grubo dva meseca od dolaska novog ljubimca(naravno odmah sam mu ubacio i taj gel u gumu) kako to obicno biva primetio sam u zadnjoj gumi glavu srafa. Naravno kljestima sam sa drugarom odmah izvadio sraf okrenuo tocak da gel nadje rupu i poceo pomalo da izlazi...i posle par sekundi je prestao, ni vazduh ni gel. Sraf je bio duzine cc 15mm cisto repera radi. Odmah sam dopumpao gumu i evo vec bezmalo dve nedelje vozim i pritisak u gumi ni da mrdne. Naravno, moje iskustvo sa ovim proizvodom je kratko ali sam jako zadovoljan,cak i za prvu pomoc da posluzi. Kako mi je receno, i kako sam procitao, guma ne treba posle ovoga da se cepuje ili slicno,to sto je gel zacepio kau da je sasvim dovoljno i bezbedno da guma nastavi da se vozi kao i pre busenja. E sad, cena mu je otprilike 20e kao i setu, prednost jer stedi vreme prilikom sanacije(samo se izvadi sraf,ekser...)jer gel odmah pod pritiskom pocinje da izlazi na mestu gde je bio"strani predmet" i posle par sekundi zaptiva rupu ...ne gubi se pritisak u gumi ako se na vreme primeti, ako nista drugo onda se ponovo napumpa i to je to. Da ne postavljam klipove ko hoce moze na netu da nadje kako sve to izgleda. Ako bi kao manu mogao da navedem to je sto se posle svakog skidnja ili menjanja gume mora ubaciti nova kolicina GELA. Nadam se da sam barem malo pomogao ovim iskustvom drugima koje je zanimalo kako funkcionise na delu ovakav prozvod. Vidim da ima i raznih proizvodjaca koji imaju iste/slicne proizvode. Verujem da funkcionisu podjednako dobro, pa ako neko ima slicna iskustva eto teme za razmenjivanja iskustva i sa drugim ili slicnim proizvodima. Ime proizvoda nisam namerno pisao da neko ne pomisli da je neka reklama ili ne dao bog nesto slicno. Ako se Admin slozi naravno ostavicu i ime proizvoda. Pozz Послато са MX4 уз помоћ Тапатока 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1187 Napisano Avgust 4, 2016 Zainteresovan, 915 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Samo kad bi bilo nesto tako a da radi i kod tockova sa unutrasnjim gumama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 984 Napisano Avgust 4, 2016 Very Funny Rider, 1127 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuzma63 139 Napisano Avgust 4, 2016 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pri put sama na slovenackom sajtu, ali sam ga posle malo potrage nasao i na FB stranici u Srbiji. Kontaktirao coveka ispitao ga sve kako i sta, i covek mi doneo na noge. TYRE ARMOUR se zove taj gel. Jedno pakovanje za jednu gumu. Ima ga i po nekim ozbiljnijim servisima. Jedno pakovanje je kostalo oko 1200 din. @PaPaja Upravu si, bedak je sto verovatno ne funkcionise kod tockova sa unutrasnjom gumom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1187 Napisano Avgust 4, 2016 Zainteresovan, 915 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan ttp://www.youtube.com/watch?v=odchD5wgcgA Sumnjiv mi je ovaj proizvod, dole u komentarima se nekoliko njih zali da im je zacepio ventil. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 984 Napisano Avgust 4, 2016 Very Funny Rider, 1127 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Zato sto ljudi ne izvade iglicu ventila pre nego sto sipaju gel. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1187 Napisano Avgust 4, 2016 Zainteresovan, 915 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan sad gledam na sajtu za TYRE ARMOUR , kaze da ovaj namenjen biciklima radi i kod unutrsnjih guma -Works in tubed and tubeless tyres Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuzma63 139 Napisano Avgust 4, 2016 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Evo procesa https://youtu.be/_UupaUwk8_0 Послато са MX4 уз помоћ Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2837 Napisano Avgust 4, 2016 Drug član, 2751 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Samo kad bi bilo nesto tako a da radi i kod tockova sa unutrasnjim gumama Meni radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1187 Napisano Avgust 4, 2016 Zainteresovan, 915 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Koji? Sent from my HTC Desire 510 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Avgust 4, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Hoću i ja jedan, ako zapušava unutrašnju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2837 Napisano Avgust 4, 2016 Drug član, 2751 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Air-seal kod mene. https://www.facebook.com/AIRSEAL.BALKAN/?surface=rese Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Avgust 4, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Kolko para po točku, prednja 21? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4935 Napisano Avgust 4, 2016 Drug član, 1876 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Jel to utiče na balans gume? Ipak postoji određena težina koja se nalazi u gumi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuzma63 139 Napisano Avgust 4, 2016 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Kazu da ne, cak pozitivno utice na rasporedjivanje temperature gume i jos par stvari ne secam se tacno. Ja ne primecujem nikakve "nus pojave". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Avgust 4, 2016 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan U svakom slučaju je osetno lakše od teniskih loptica a mus da ne pominjemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Avgust 4, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Zato sto ljudi ne izvade iglicu ventila pre nego sto sipaju gel. Jel treba poseban alat za vadjenje iglice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Avgust 4, 2016 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nikad nisi vadio iglicasti ventil? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuzma63 139 Napisano Avgust 4, 2016 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan sve se dobija u setu zajedno sa gelom, barem u ovom koji sam ja koristio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Avgust 4, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan sve se dobija u setu zajedno sa gelom, barem u ovom koji sam ja koristio. Ok hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Avgust 5, 2016 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Zato sto ljudi ne izvade iglicu ventila pre nego sto sipaju gel. Jel treba poseban alat za vadjenje iglice? Hahahaha....treba ti nuklearni modulator da bi izvadio iglicu...bez toga nikako.... I ti smes da se javis i delis neko misljenje po forumu....ja sa 8 godina krpio sam gume na bicikli...a ti covek sa skoro 30 godina ne znas sta je iglica.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 984 Napisano Avgust 5, 2016 Very Funny Rider, 1127 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj mali alat ti treba...Ima duplu svrhu...kapica za ventil a sa druge strane alat za vadjenje iglice. Igilica je nalazi u ventilu i odvrce se da bi se izvadila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Avgust 5, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan To sto ti imas je najverovatnije vulkanizerski odvijac,sa druge strane je odvijac za metalne kapice kao sto je slici iznad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Avgust 5, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Koristan je itekako,ako se dugo ne odvrce kapica ume dobro da zapekne pa bez klesta nema skidanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Avgust 5, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Za taj gel nisam siguran kako funkcionise,jednom sam imao priliku da radim sa nekim gelom donetim iz Amerike.Desilo se sledece,gel se ne steze u potpunosti pa ostaje jedna kolicina u polutecnom stanju sto prilicno remeti balans,e sad mozda je sipana velika kolicina ili je nesto drugo u pitanju ne znam.I jos jednom su mi doneli gume da montiram koje su sa unutrasnje strane bile premazane nekim gelom debljine oko 3mm,u razgovoru sa kolegom (bratom)sta ako dodje do veceg ostecenja pa guma mora da se krpi iznutra(vulkanizacija ili hladna fleka,ono sto ne moze da se okrpi za "zvakom"),gel je nemoguce obrusiti da se stavi fleka.Imajuci u vidu cene preparata za popravku guma ispada je nejjeftinije i najefikasnije otici kod vulkanizera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...