daxon81 31 Napisano Jun 17, 2016 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: nis Motocikl: kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari..treba mi misljenje u vezi mog problema,naime kad vozim motor nesto duze,da se lepo ugreje masina i ako ga voz8m na niskim obrtajima pocne da secka i iskljuci mi jedan cilindar.Stanem,ugasim ga nakon 5 minuta pali normalno i normalno ide par kilometara i onda isto.Danas prosao nekih 20km sve bilo normalno i onda krece zajebavanje,morao da pravim 3 pauze u narednih 8km do odredista..Ovo je narocito izrazeno po gradu gde se cesto oduzima gas pa se onda bas tad i javi problem..uzgred bio sam kod majstora neki dan i po 2 put je radio karbove u 15 dana misleci da je do njih.kaze bilo u njima kamenca i tako to..pozdrav i ziveli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10473 Napisano Jun 17, 2016 Hronični Motociklopata, 7317 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak menjaj majstora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2452 Napisano Jun 18, 2016 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari..treba mi misljenje u vezi mog problema,naime kad vozim motor nesto duze,da se lepo ugreje masina i ako ga voz8m na niskim obrtajima pocne da secka i iskljuci mi jedan cilindar.Stanem,ugasim ga nakon 5 minuta pali normalno i normalno ide par kilometara i onda isto.Danas prosao nekih 20km sve bilo normalno i onda krece zajebavanje,morao da pravim 3 pauze u narednih 8km do odredista..Ovo je narocito izrazeno po gradu gde se cesto oduzima gas pa se onda bas tad i javi problem..uzgred bio sam kod majstora neki dan i po 2 put je radio karbove u 15 dana misleci da je do njih.kaze bilo u njima kamenca i tako to..pozdrav i ziveli Proveri regler i punjenje!!! Imao sam proslog leta slican problem ispostavilo se da regler nije dovoljno punio na niskim obrtajuma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12605 Napisano Jun 18, 2016 Ne silazi, 7344 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Malo toga moze da zeza taj agregat, za pocetak od prostijeg: 1. Kao sto kaze Arso, proveri regler i aku. Od 14.2 do 14.6 je okej. 2. Proveri svecice i kablove, obavezno ih naspricaj kontakt sprejem. 3. Najverovatnije karbovi, prelivaju. Trebaju ti dve nove iglice, kostaju oko 8 eur jedna. Usput ocistis karbove, nastelujes nivo. TIP: Ako si u mogucnosti proveri sva creva za benzin i zameni novim kao i creva vakuuma, zavisno od toga kakva su. Naravno uz to i selne. Ja sam sve to kupovao u WURTH-u i nema da omane. Ovo ostalo nije dovoljno kvalitetno. Top spakujes i miran si bar 5 godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daxon81 31 Napisano Jun 20, 2016 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: nis Motocikl: kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Na koliko obrtaja se meri punjenje regleta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daxon81 31 Napisano Jun 20, 2016 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: nis Motocikl: kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Juce merio na leru (1200o/min)13.4v.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daxon81 31 Napisano Jul 9, 2016 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: nis Motocikl: kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Eto juce konacno resen problem.Detaljno pregledana i elektrika,nakon dva stelovanja i ciscenja karba i resavanja svega i svacega nista nije urodilo plodom a sve zbog toga sto je sve"ispravno".Kvar sasvim slucajno otkriven i ko zna koliko bih se jos jebavo da nisam primetio prslu nozicu tranzistora u cdi-u.Naime sve radi normalno do postizanja radne temp. Ili nekih 20-t20-km voznje pa ni majstor nemoze nista kad mu kazem da mi se onda pocne iskljucivati jedan cilindar.eto na ispitivanju tranzistor ispravan ali pocne da jebava neobjasnjivo kad se zagreje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gilespie 3 Napisano Jul 16, 2018 U prolazu, 34 postova Lokacija: Baranda Motocikl: Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 7/9/2016 at 7:56 PM, daxon81 said: Eto juce konacno resen problem.Detaljno pregledana i elektrika,nakon dva stelovanja i ciscenja karba i resavanja svega i svacega nista nije urodilo plodom a sve zbog toga sto je sve"ispravno".Kvar sasvim slucajno otkriven i ko zna koliko bih se jos jebavo da nisam primetio prslu nozicu tranzistora u cdi-u.Naime sve radi normalno do postizanja radne temp. Ili nekih 20-t20-km voznje pa ni majstor nemoze nista kad mu kazem da mi se onda pocne iskljucivati jedan cilindar.eto na ispitivanju tranzistor ispravan ali pocne da jebava neobjasnjivo kad se zagreje. Pozdrav druže! Mene muči sličan problem. Kako si ti rešio taj problem na kraju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8491 Napisano Jul 16, 2018 nekrunisani kralj moto cigana, 3193 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan valjda spojio pokidanu nožicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gilespie 3 Napisano Jul 16, 2018 U prolazu, 34 postova Lokacija: Baranda Motocikl: Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Tako sam i pretpostavio... nego da li je sam otvarao CDI, ko je i kako to odradio? Koliko sam primetio CDI je u plastičnom kućištu koje je zatvoreno, a nisam baš rad da otvaram to kućište. Unutra bi trebalo da bude sve zaliveno pa me zato interesuje kako je primetio tu nožicu i kako je uspeo da je reši. :-) Meni CDI vizuelno deluje OK. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5973 Napisano Jul 16, 2018 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan To je prekidac na nozici, ne treba CDI ni pogledati. Njega prevezes (bukvalno zice koje idu na prekidac kratko prespojis). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16964 Napisano Jul 17, 2018 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3636 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan On 16.7.2018. at 18:11, abarth_maniac je napisao: To je prekidac na nozici, ne treba CDI ni pogledati. Njega prevezes (bukvalno zice koje idu na prekidac kratko prespojis). Uopšte nisam pratio u čemu je problem, ali sam siguran da ovaj savet oko prespajanja prekidača na "ćopavoj" treba izbeći, jer je samo pitanje kada će da dože do nesreće sa tako "otklonjenim" kvarom. Predprošle godine mi poginu komšija (ima post u crnoj hronici), jer je zakačio nepodignutom ćopavom (gde je bio prespojen prekidač) u asfalt i završio je u ogradi pored puta. Ne igrajte se životom zbog par stotina dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5973 Napisano Jul 17, 2018 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan @zika56 ja coveku odgovorio na pitanje, nisam mu rekao da treba tako da vozi. Da taj prekidac ne treba da postoji, ne bi ga ni bilo na motociklu. Stvar je u tome da je najjednostavniji nacin da se utvrdi da li je problem do njega, ovaj koji sam gore napisao. Edit: s tim da uopste nisam ni ja dobro shvatio o cemu se radi i mislio sam da je do prekidaca nozice, a ne nozice na CDIu, tako da admini mogu da pobrisu ove moje postove. Izvinjavam se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daxon81 31 Napisano Avgust 24, 2018 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: nis Motocikl: kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari,nisam bio dugo na foruma ali evo odgovora..U kutiji je ploca sa elektro komponentama iz 90-tih a to znavi da nijr zaliveno vec se vide svi delovi i svaki majstor za televizore i sl. moze ih pojedino ispitati i zameniti.Tranzistor kosta 40 dinara...to kod novijih motora zaliveno pa nema popravke nego nov cdi 200+ €.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...