Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina motora

Recommended Posts

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Pa sad, kiselo grozdje je vrlo rastegljiva fraza.

Imam dovoljno love da mogu kupiti nov auto, ali necu jer hocu jos gomilu drugih stvari.

Nemam love ni za bicikl pa kazem da je polovno bolje.

Uzeo sam kredit i sad na dijeti uzivam u novom autu.

Kupim nov Ford, umjesto polovan BMW za istu lovu i mislim da sam pobedio. :D

Mogucnosti su beskrajne.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Sta znaci skuplji posle izlaska iz garaze?

Ako mislis da vrijedi vise nego sto je kostala popravka, varas se.

Znaci kupis krs za male pare, pa se onda obrijes ispod koze da ga popravis i onda imas nesto sto vrijedi pola ulozenih para.

• Drug član, 1060 postova
  • Motocikl: YZF R1

Dal Đunta ili neko drugi ovde sa foruma seti se da ima delova za CEO jedan BMW GS 1200 u garaži.... Njemu je sigurno jeftinije to (polovno) nego novo... A još ako je model koji se ne proizvodi više, npr Honda CX...

Tražio mi jedan pre 3 godine 250€ za ovo, ima papire:

30052013048.jpg

30052013049.jpg

30052013051.jpg

Posle toga je i poplavljen i bio 7 dana pod vodom, a od tad nije diran. Ne znam može li se popraviti ali još razmišljam o njemu.

ovo je ponuda decenije :na_glavi:

Imas na mobiletu za 800 i kusur najjeftiniju uglancanu. Samo ispjeskaris ovaj ram i sve prebacis. Total kost 1100 i kusur (transport iz svabije). :)

Ovo popraviti kosta 5000 :)

• Svrati ponekad, 228 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600 F , Honda Transalp 600 V

Ja voim ford ka i pre prezadovoljan sam nema kvarova nema veliki servis zato sto ima lanac jeftini delovi a registracija 13.000 din. A za grad je odlican ima cak i klimu podizace servo ma ladja

Pa jbg ne mogu da kazem da me ne sluzi dobro kad je tako, a i lepse mi je kad platim dva puta manju registraciju i odrzavanje. Nisam od onih kompleksasa koji boluju od marke automobila bitno je da sluzi.

• Podržavam 1

• moto merkat °°, 4898 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Nisam od onih kompleksasa koji boluju od marke automobila bitno je da sluzi.

Kompleksasi voze BMW,AUDI,MB (po mogucnosti dzip) racionalni Japance,ne ulazim u licne razloge,svako vozi ono sta mu odgovara.

"Putevi gospodnji" je bilo saljivog karaktera ali izostavih smajlija    :)

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 568 postova

Ništa ne može da se generalizuje pa tako ni novo-polovno ni bmw-lada ni bilo šta slično. A ne bi trebalo ni da se etiketira.

Svi imamo neki svoj ugao i puno nas je različitih i to je dobro. Da smo svi isti ne bi bilo napretka.

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Nisam od onih kompleksasa koji boluju od marke automobila bitno je da sluzi.

Kompleksasi voze BMW,AUDI,MB (po mogucnosti dzip) racionalni Japance,ne ulazim u licne razloge,svako vozi ono sta mu odgovara.

"Putevi gospodnji" je bilo saljivog karaktera ali izostavih smajlija :)

Ћале и ја нисмо могли да докучимо како је то јапанац рационалнији ауто?

Да се разумемо, има модела који ми се јако свиђају, окрећем се за њима кад прођу али некако живим(о) у убеђењу да су много скупљи за одржавање, делови и то.

• moto merkat °°, 4898 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Kod Japanaca je tesko naci fals rezervni deo,npr za Hondu Civic (3D model) homokineticki zglob kosta 100 eura ali se kupuje po uzorku starog posto prave za isti model tri vrste pa falsiranje nije isplativo,za Golf MK3 40 eura ali za trajanje jednog Hondinog na Golfu promenis tri.

Tu se prica ne zavrsava,isto tako za ruke majstoru kod Honde platis jednom a za Golfa tri puta,u krajnjoj racunici jasno ti je sta je racionalnije.

Tesko je objasniti kakva su to vozila coveku koji ih nije posedovao,ne vozio par km.

Eto na primer preko puta moje kuce ima veliki servis i slep-sluzba koja dezura na auto-putu (AMSS saradnici i msm da imaju neki ugovor sa ADAC-om ili tako nesto)

drugar vozi slepericu i svaki dan,sada u sezoni g.o.,dovuce min. jedan auto,svi su novi i do dve godine stari,sve visa srednja klasa i gore,prednjace VW,BMW,bude i po koji MB ali ni jednog Japanca nije dovukao a nije da se ne voze.

• Podržavam 3

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Drugaciji su to automobili, drugaciji ljudi koji ih kupuju, a kupuju se obicni iz drugih razloga.

Skroz posebna kategorija (imam blagu naklonost ka japancima iako vozim svabu)

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ja sam imao tri honde accord menjao sam ih na par godina i stvarno sam bio zadovoljan,ali kod mene je presudilo to da mi ne treba veliki auto zato sto idem jednom godisnje na put a tu je i registracija motora pa kad se nakupi izadje lepa cifra i odrzavanje je dosta skuplje. Zato sam se i odlucio za manji auto. Ali navikne se covek

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Polovno ili novo?

Staro ili mlado? Teske li dileme, stvarno ne znam sta bih odabrao. ;)

Да љуља или да жуља... :)

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Strom 1000 L5

Pozdrav svima,

ovo mi je premijerni post na forumu, polako ali sigurno ulazim u svet motora sa dozvolom A kategorije u ruci.

Treba da pazarim svoj prvi bajk u narednih par nedelja, zaljubio sam se u strom 650 od kad sam krenuo da gledam motore pre par meseci, probao ga i odlepio. Polagao sam na Yamahi fzr6 iz 2007. i nikako mi se nije svidjao ni motor ni sedenje.

Moje pitanje je koliko je realno ocekivati da prodavci spuste cenu s obzirom da je kraj sezone, sledece sezone je godinu stariji, blabla... ?

A stalo mi je da uzmem motor sada a ne sledece godine da bih uhvatio jos neki lep dan i stekao sto vise prakse omah a ne za 6 meseci od polaganja.

Mislim prijatelju da ti tu nema pravila..Sve zavisi od čovjeka do čovjeka i koliko nekome treba novac, te zašto prodaje motor..Npr, ja ako bi mi hitno trebao novac u julu bih ga prodao u pola cijene, a u ovoj situaciji ako bih ga prodavao cijena bi bila ista u januaru kao i u pola sezone..Znam da je želja velika da ga vidiš parkiranog u garaži, ne moraš ga ni voziti :) , ali nemoj srljati..bolje preskočiti ovu sezonu, naći dobar motor i cijelu sledeću imas samo da točiš i da voziš, već da se zaletiš pa malo voziš, malo sa majstorom kavu piješ ;)

• Podržavam 1

• U prolazu, 38 postova

Mislim prijatelju da ti tu nema pravila..Sve zavisi od čovjeka do čovjeka i koliko nekome treba novac, te zašto prodaje motor..Npr, ja ako bi mi hitno trebao novac u julu bih ga prodao u pola cijene, a u ovoj situaciji ako bih ga prodavao cijena bi bila ista u januaru kao i u pola sezone..Znam da je želja velika da ga vidiš parkiranog u garaži, ne moraš ga ni voziti :) , ali nemoj srljati..bolje preskočiti ovu sezonu, naći dobar motor i cijelu sledeću imas samo da točiš i da voziš, već da se zaletiš pa malo voziš, malo sa majstorom kavu piješ ;)

Vec sam nasao jedan strom650, tacno ono sto mi odgovara, i treba da odem sa ortakom koji vozi vec 20ak+ godina da ga pogledamo zajedno, ja ga gledao i meni je bruka lep ali da li je padano sa njega islicno - blage veze nemam da prepoznam jos uvek. A sad me naravno vuce kupovina kao sto kaze @bocca, prvo cedo i te price ;)

Ako drugar zna oko motora pametan ti je potez, ako je nesiguran vjeruj mi ne treba da ti bude žao ni majstoru dnevnicu platit da pođe sa tobom da pogleda..Uglavnom nemoj se zalijetat, jer kad se zaljubiš na početku i neku falinku oprostiš, ali kasnije smeta ;) ..A vjeruj mi znam kako ti je, moj sadašnji motor kada sam našao i sa majstorom otišao i pogledao, nisam mogao da čekam par dana prikolicu da nabavim već sam ga odmah sutradan 31. januara iz Tuzle preko Majevice dotjerao :D:jee:

• U prolazu, 38 postova

Svaka cast za prelazak Majevice motorom u sred zime :takoje: .

Drugar mi je instruktor za A, nije mehanicar po struci, ali poznaje mehaniku i vidjao je i slupane i popravljane motore tako da zna sta da gleda.

Javljam sta sam uradio, znajuci sebe, ako sve bude kako treba, postovacu sliku Strom-ica :jee1:

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja