Jump to content

Moto Zajednica

Basel shvica...pomoc oko planiranja puta

Recommended Posts

• Zlo i naopako, 545 postova
  • Motocikl: Kao da nema

Imam nesto u glavi da odem do Basela jer cura ima tamo neku vezu za dzaba odmor par dana :) smestaj je barem dzaba ako nista drugo :)

Nikad nisam isao niti sam planirao na tu stranu tako da mi je potrebna pomoc oko rute.

Pomoc mi je potreba u tom smislu da nemam pojma kuda je najlepse putovati a da to ne kosta boga oca :)

Znaci bitno mi je da je priroda lepa. A druga stvar je da je sto jeftinije...znaci ako mogu da se zaobidju raznorazna placanja za prevoje, vinjete itd.

Mozda sam lupio glupost ali oprostite na ne iskustvu.

Inace generalno neki saveti...na sta da racunam uz put. sta ipak moram platiti (ako mora medjunarodna saobracajna recimo itd)

Planirao sam avgust/sep ili mozda sledece godine....nije mi bitno niti hitno :)

svaki savet dobrodosao. mapa sa ubelezenim putem bi mi bila kao Bogom dana :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5607 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

U Dolomitima se nista od puteva ne placa, i voznja je kroz prelepu prirodu. Jedino smestaj nije bas jeftin, mada je moguce i tu ustedeti.

• U prolazu, 67 postova
  • Motocikl: Honda VFR rc36

Ja sam furao od Novog Sada (oko 6:00 krenuo) do Ciriha (oko 4:00 stigao) trasom na ovom linku. Čini mi se da bi i ti mogao istom do Bazela.

Vreme me napatilo, kiša me pratila bar 500km. Kod Minhena sam morao napraviti pauzu od sat i po dok malo ne popusti i put se ne ocedi. Put do tamo mi je trajao 22 sata čistog autoputa, a pitaj Boga koliko bi trajalo da sam išao magistralama...

U povratku sam išao istom trasom, ali je krajnje odredište bio Doboj. Povratak je bio po odličnom vremenu i trajao je 13h bez žurbe i forsiranja (130-140 km/h).

Ako si manje iskusan, kao ja, moj predlog je autoput. Pogotovo ako ćeš ići sa devojkom...

Da sada planiram istu turu, negde u Austriji bih se s autoputa zauvkao na noćenje u nekoj selendri :D pa bih sutra nastavio put.

Ne kreći na put bez kišnog odela, spreja za lanac i seta za čepovanje. Meni je drugar to zajmio i spasio me solidno :)

U Švici, moje prepruke su ti:

Schafhausen - Vodopadi Rajne (rheinfalls), Ciriško jezero, Lucern, Bern.

I ja sam imao Dž varijantu da budem na gajbi kod rodbine :)

Ako te nešto konkretno bude zanimalo, pucaj. Nadam se da mogu pomoći, mada ne odišem nekim iskustvom.

• Enduraš, 6462 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ako ces da ideš motorom autoputem onda bolje sedi na bus jer ćeš da umreš od dosade a i jeftinije ti je. Ako vec ideš motorom onda idi da bar nešto vidis usput

• Ne silazi, 5607 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Sve preporuke, a da ne provozas Alpe...kao da nisi bio. I tacno, autoputem samo ako nemas vremena, u svakom drugom slucaju, tezak smor.

• Јахач змајева, 1537 postova

Kroz HrvaCku guli autoput, u Sloveniji možeš slično, traži smještaj, sutra vozi Austriju strogo van autoputeva (gdje god da ideš teško da ćeš da pogriješiš ako ideš prvi put), i onda se javi kada budeš na ulazu u Švicu, St. Gallen, da nam spremim jelo i ohladim pivo...  :takoje: (može i spavanje imamo krevet za goste)

Inače i sam budem vikendom u BS, jer su mi tamo slatki tato i mama, a preko radne sedmice u SG... 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja