Skyrunner 4975 Napisano Jun 1, 2016 Drug član, 1878 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, rešio sam da prisvojim Vespu. Pre me nije to uopšte privlačilo, ali jedna je bila kod mene i posle nekih 2k km mislim da će da ostane. Elem, model je ET4 125 ZAP04 verzija, tj nije LEADER u njoj nego stariji agregat. Sad, gde vi radite servis skutera i koliko košta? Trebalo bi da se zameni ulje sigurno(i u motoru i u prenosu), da se vidi kajiš(verovatno i on zameni) i rolnici i šta već ide uz to. Koliko koštaju ovi delovi i gde ih vi kupujete? Ja imam ponudu za ulje(i jedno i drugo) filter ulja, filter vazduha, svećicu, kajiš, rolnice za 60 € Sad pošto sam joj sam menjao gume, voleo bih da mogu i servis sam, ali za prvo vreme nek radi neko ko ima više iskustva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlacjani 195 Napisano Jun 2, 2016 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Rakovac Motocikl: zrx1200 Prijavi odgovor kao problematičan i mene to zanima, imam istu vespu sa istim agregatom...mada je ne vozim, al je red da je sredim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Jun 2, 2016 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Ako radite servis ugradjujte originalne delove. Piaggio. Proverite na vise mesta cene. Kais piaggio. Ulje Agip. Rolnice piaggio(mogu i malossi ali su kraceg veka). Jeftini delovi su na kraju najskuplji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4975 Napisano Jun 10, 2016 Drug član, 1878 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ok, imaš li neku preporuku gde da se kupe delovi? Skidao sam juče deklu, i kajiš je tu negde oko 17mm širine i na oko izgleda čitavo(nov je valjda 18,3 pa znači da svakako treba da se zameni) Dok ne nabavim moment ključ, neću ništa raditi oko prenosa, alat za blokadu kvačila i motora sam napravio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Jun 11, 2016 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Delove imas u PGS ili kod Davora.Imas i na Sipscootershop.deKod nasih su malo slanije cene kako sam cuo. Evo na Sipu pogledaj http://www.sip-scootershop.com/de/products/keilriemen+piaggio+fur+vespa+_pi478547 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KAWASAKI ZR 500 A 511 Napisano Jun 14, 2016 Vespa Servis Beograd, 617 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET-4 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako, mozes da me pozoves i da dodjes da se to uradi, sto se delova tice dostupni su originalni i zamenski, kako kajis tako i rolnioce. ja imam iskustvo i sa originalnim i sa zamenskim delovima , i licno sebio stavljam uvek zamenski. a prelazim 15.000km godisnje. Sada sam sa zamenskim delovima otisao do Sent Tropea i presao 4.655km/ sada cu ti dati specifikaciju delova prenos 1. kajis 2.900din zamenski i ja bi Vam taj preporucio jer ga i ja koristim, a original je 5.000din 2. rolnice zamenske 1.100din komplet 3.klizaci 600din komplet 4. svecica ako treba nova 1.200din 5.filter ulja zamenski 750din, sasvim je o.k. ne treba originalni koji kosta 900din 6. filter vazduha se cisti, ako nije pocepan, ako jeste nov kosta 400din 7. Ulje je 1 litar 1.100din, treba nesto malo vise ali o.k. nije frka za toliko jer mi samo naplacujemo taj 1l ostalo dolijemo gratis 8. ulje u diferencijalu 450din to sui delovi, za ruke, to mozemo na PM da se admini ne ljute, jer uvek neko prijavi ovave stvari (nadam se da info o cenama nije reklama vec informacija) za karburator videti da li uopste treba da se cisti, to na licu mesta, kao i proveriti kocnice napre i pozadi, znaci to videti sta je na licu mesta. sto se guma tice dimenzija guma Vam je prednja 100/80/10 zadnja 120/70/10 i kod nas mozete kupiti Michelin one izadju komplet prednja i zadnja oko 7.600din Sve navedene delove imamo mi, i nije problem nikakav sto se tice istih. Moto Davor ih nema na stanju, narucuje ih, jer je nekada bio ovlasten servis, vise nije, a PGS nema zamenske (jeftinije delove) vec samo originalne. Od zamenskih delova koristi se Dayco kajis, i RMS rolnice, koje su se pokazale vise nego dobre (govorim iz mog iskustva dugogodisnjeg i kilometraze koju prelazim svake sezone 15.000km) Toliko od mene, ako nesto treba tu sam, moze poruka na PM, opet da me neko ne bi prijavio, a ima takvih uvek. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4975 Napisano Avgust 8, 2020 Drug član, 1878 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Čovek kod kog sam održavao, trenutno ne radi pa imamo istu metu isto odstojanje. Imate li preporuku za majstora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrosCuoreSportivo 308 Napisano Avgust 10, 2020 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Vespa LML Star Deluxe 150 Prijavi odgovor kao problematičan Za preporuku i dalje isti servis kao u postu iznad tvog. Ugasio mi se telefon ali saljem lokaciju: https://www.google.com/maps/@44.8372831,20.3891988,3a,75y,98.17h,78.21t/data=!3m7!1e1!3m5!1sNILwO6QLAdK487SpsXq_8g!2e0!6s%2F%2Fgeo2.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DNILwO6QLAdK487SpsXq_8g%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D107.394066%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656 Zadovoljni korisnik LMLa vec 5 godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...